Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • furge

    csendes tag

    válasz bambano #230 üzenetére

    illetve pl torreentnél a kapcsolatok száma is le tudja gyilkoni a hálózatot. amit persze nem látnak az előfizetők. egy egyszerű példa ha routeren keresztül torrentezel (még úgy is ha korlátozod a sebességét) a router pingje hírtelen megnő több százszorosára. és ha már nálam/nálad így viselkedik a hálózat akkor ezt szorozzuk be 100 előfizetővel aki szintén torrentezik. és akkor a routerek, fejállomások egyszerűen leálnak mert nem bírják a terhelést és a rozi néni meg egyébb normális felhasználó (akikből több ezerszer több van) mind elkezd telefonálni, hogy nem megy az internet.

    ezért én is szükségesnek tartoma forgalom írányítását. hiába én is chelos vagyok. de tudom mien szar az amikor nem megy a sima böngészés is. ja meg én is torrentezek ezerrel.

  • shev7

    veterán

    válasz bambano #230 üzenetére

    ''Szolgáltatói szinten soha senki nem fizet a forgalomért. Ez nagyon nagy tévedés, nem mobiltelefon, nincs összekapcsolási díj.''

    Hat akkor valamit nagyon nem ertek... Netszolgaltatotol hallottam, hogy egy hc user letoltesei nekik 100k koruli osszegbe kerult egy honapban. Ha nem forgalom alapjan jott ki ez az osszeg, akkor hogyan?

    MOD: masik story: valamilyen konferencian mondta a nagy török netszolgaltato, hogy kurva sokba kerul nekik, hogy a usereik rengeteget toltenek le, ezert azon gondolkodnak hogyan lehet elerni, hogy tobb adat menjen ki a halozatukbol mint amennyi bejon. Miert lenne erre szukseg, ha nem forgalom alapjan fizetnek?

    [Szerkesztve]

    ''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''

Új hozzászólás Aktív témák