Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ngabor2

    nagyúr

    válasz dshk #407 üzenetére

    csakhogy a szervernek az adatfolyamot kapcsolatonként, csomagonként kell feldolgozni. és ha elárasztja kismillió torrent-csomag néhány http-csomag helyett, akkor az bizony jobban leterheli. 1 weboldal megnyitásához max. tucatnyi http-kérés hagyja el a géped. ugyanakkor egy normálisabb torrentkapcsolat esetén a 100-as nagyságrendű kérések se ritkák. kb. minden szelet 2-3 kérés, ha nem több. ezt majd egy hozzáértő leírja pontosan. ftp esetén szintén. megy egy kérés, jön az adat. átért, megy egy ack csomag, jön a köv. adag. szépen sorban, forgalomarányosan.

    a szolgáltató-ügyfél kapcsolat bizony nem demokratikus. a szolgáltató diktál, a felhasználó vagy elfogadja, vagy nem... ha elfogadja, akkor azt kapja, ha nem... akkor mehet máshova, ha van kedve utánajárni (!), és nem köti a hűség. az első pontot igen keményen kihasználja a szolg. más példa: én pl. nem azért nem váltottam bankot már több, mint 12 éve, mert annyira elégedett vagyok a jelenlegivel, hanem mert túl sok macera lenne mindent átvinni egy új bankhoz. fogyasztói hozzáállás. kényelmesség, vagy lustaság. de ebből megy a régi szolgáltatóknak, bankoknak, boltoknak, stb-nek. milyen szép, papíron felkeresheted a szolgot ászf-változást követő 8 napon belül... ha tudsz róla. ha elolvastad az elsőtől az utolsó betűig a szerződést. ha nem vagy lusta. ha... ebből a sok ha-ból él meg az upc, a té, az otp, az erste, a parlament, a minden.

    Vlad: ha már előkerültél, légyszi kicsit egzaktabban vázold fel a jónépnek a torrent és a webes forgalom közötti különbséget, te legalább értessz hozzá.

Új hozzászólás Aktív témák