Új hozzászólás Aktív témák

  • Nagy Gábor

    tag

    Kedves olvasótársak!

    Volt szerencsém mindkét beszédet meghallgatni. Pettkó András legalább tudta, miről beszél, Veres János pedig nem.

    Amikor Veres a végén azt kezdte el mondani, hogy zavart okozna az év közbeni bevezetés, rájöttem, hogy itt valami gebasz lehet a háttérben. Nem arról van szó ugyanis a nyíltforrású ABEV bevezetésekor, hogy a központban bárminek változnia kellene, épp ellenkezőleg. Hacsak a Windowsos változatnak nincs olyan rejtett csatornája, amely a háttérben engedélyünk nélkül adatokat csorgat át gépünkről az APEH rendszerébe.

    Szóval egy tisztességes adóhivatalnál - kérem, jelentkezzen aki az APEH-et annak tartja! -megadják a felületet, a beküldendő adatstruktúrát, a titkosítás és digitális azonosítás mikéntjét osztán kész. Jöhet az adat.

    A linuxos ABEV bevezetését Veres állításával ellentétben éppen hogy siettetni kellene, hiszen

    - eleve több éves késésben van,

    - felesleges költségekkel terheli a Windows kötzelező használata a Linuxra váltott vagy váltani készülő cégeket és magánszemélyeket,

    - minél hamarabb teszteltetni kellene élesben, hogy a nagy adóbevallási rohamok idejére már kevesebb hibával működhessen, mint a jelenlegi Windowsos változat.

    Szóval Veres szokása szerint megint át próbál verni mindenkit.

    Ami pdig a januári kezdés valószínűségét illeti, mintha korábban ugyanez az "úr" korábban 2007 közepére igérte volna. Pettkó András is ezt kérte számon rajta. A késés okára semmiféle választ nem kaptunk, így hiszem, ha látom, és ha még működik is...

    dr. Nagy Gábor

Új hozzászólás Aktív témák