Új hozzászólás Aktív témák

  • Penge_4

    veterán

    válasz cousin333 #28 üzenetére

    "Ennek fő oka nem a funkciógazdagsága (értsd "bonyolult"), hanem az oldalkompatibilitás."

    Akkor miért azzal ment el az utóbbi 1-2 év, hogy intenzíven butították és olyan nevetséges faszságokat harangoztak be nagydobásként, ami még a Chrome szintű böngészőnél is ciki, mint Featherweight, meg a buta skinek és a többi, miközben tessék-lássék pofozgatták az évek óta meglévő, súlyos bugokat, mint position:fixed vagy NSL?

    "Pár dologról (pl. vizuális fülek) tudni lehet, hogy jönnek vissza."

    Van az Androidos változatban is. Csúnya lenne, hogy a desktopból maradna ki.

    "Sokaknak ugyanis bőven elég az, amit ma az Opera 15 tud."

    Nincsenek könyvjelzők. Nincsen szinkronizáció. Ha Steve Jobs még élne, most olyan büszke lenne Lars Boilesenre, hogy csak na. Ugyanis híg fost marketingelni (fogd másképp) csak ő volt képes az egész Földön. A Microsoft hozzá képest fasorban sincs, de még a Google is csak távolról kullog utána (Wave).

    Meglátjuk, hogy az Operának sikerül-e a nyomdokaiba lépni...

    "Ráadásul az Opera 12 felhasználók nincsenek rákényszerítve a frissítésre, sőt, jön az Opera 12.16 is... "

    Mivel nincs Linux változat, csúnya lenne, ha már biztonsági javításokat sem kapna. Így is jól jött nekik ez a biztonsági incidens.

    "Nem az Operát magát (mint terméket) akarja direktben reklámozni inkább ezt a "járj ott, ahol még senki sem és csinálj olyan dolgokat, amit még - szinte - senki sem tett" életérzést kívánja benned erősíteni. "

    Ha anyagilag megengedhetnék magamnak ilyen életet, valószínűleg nekem is a böngésző lenne a legkisebb gondom. De valószínűleg még a Google Birodalomnak meg a PRISM-nek is tapsolnék, mert nagyobb érdekem lenne, hogy a vagyonomat és az életemet védje egy csendes diktatúra, minthogy valaha esetleg olyan helyzetbe kerüljek, amikor lépéshátrányból indulok, ha éppen az életem (és még sokak élete) múlik majd azon, hogy boruljon a rendszer.

    (#29) akva "nem hiszem, hogy van még olyan fejlesztőgárdájuk, ami képes lenne nagyot dobni. Akik erre képesek lettek volna, valószínűleg már rég elmentek onnan..."

    A legjobb fejlesztőik már Tetzchner leköszönése után elmentek szépen lassan. A teljes Core csapat kirúgása csak hab volt a tortán. Tanulságos olvasnivaló...

    De persze az emberekben mindig ott van a remény, hogy még ha szemmel láthatóan és vitathatatlanul egy profitorientált harácsoló görény is a vezetőség, akkor is magyarázatokat keresnek és ideológiákat gyártanak, hogy "Biztos értünk teszik. Biztos okkal teszik. és a kedvencem: Biztos a "cél szentesíti az eszközt" alapon egy nagyobb, jó/pozitív cél érdekében tesznek mindent".

    Teljesen mindegy, hogy egy éppen épülő diktatúráról, megfigyelésről és terroristákról van-e a szó, vagy éppen behódolásról és seggnyalásról egy szabadpiaci versenyben, a mozgatórugó ugyanaz. Az emberek pedig nem változnak.

Új hozzászólás Aktív témák