Új hozzászólás Aktív témák

  • #96302336

    törölt tag

    válasz McJames #86 üzenetére

    Az OEM kötésbe gondolj bele. Veszel egy alaplapot, amit majd egy év múlva kicserélsz. Ez miatt újra megveszed a Vistát? Az XP sem volt ennyire megkötve OEM-ként. A MS-nél meg csodálkoznak, hogy nem viszik. Akik először váltanak Vistára, pont a HC gamerek, akik mindig a legújabb hardverekkel játszanak, és szeretnék kiaknázni az új progik nyújtotta extra élményt. És ezért még szintén jó mélyen zsebbe kell nyúlni, hogy ne OEM oprendszer legyen. Értem én, hogy az oprendszer is részer már egy komplett gépnek, de könyörgöm kissé elszállt a ló a MS-al Az XP pro dobozos pont a harmada a Vista ultimate dobozosnak.
    Azt is sokallanám, ha csak kétszer annyi lenne, de ok, új oprendszer, nade háromszoros ár...
    Rendben, ott a Home Premium, de abból pont azokat az extrákat vették ki, ami egy otthoni gépen baromi jól mutat, üzleti alkalmazásokhoz felesleges, mint pl. a dream scene Azt igazán beletehették volna a Home Premium csomagba.
    Túl hamar adták ki a Vistát, annak ellenére, hogy a MS szerint rengeteget csúszott. Az XP megjelenésekor nem volt ennyi probléma, mint most. Emlékszem, nagyon régóta vagyok a pc építésben. Nüansznyi probléma, de személy szerint engem rettenetesen felbosszantott, mikor Vista alatt képtelenség volt szinkronizálni egy PDA-t a géppel, mert a Vista nem kompatibilis egy másik, mobil platformra fejlesztett MS termékkel. Nem csak a viszonylag régi Mobile2003-as oprendszerrel, hanem az újnak számító VM5 sem megy, csak a VM6 úgy ahogy. A fájlok másolása nem szinkronizálás, azt bári mással is simán megoldható. a szinkronizálás lényege, a beállított alkalmazások naprakészen való tartása, ill. a könnyű progi telepítéshez kell. Na, ez nincs. Pedig a munkámhoz tartozik, hogy PDA-t laptopot, vagy a gépet összekötve ne kelljen manuálisan frissítgetni, mert lehet, hogy kihagyok valamit. Ez az XP alatt teljesen hibamentesen és nagyon jól működik, Vista alatt egyáltalán nem. Egyik verzióban sincs. Jó, jön a javítócsomag, reménykedem, hogy ezek az apróbb, és komolyabb hibák majd megszünnek. (a csomag amúgy sem lesz kicsi, 1-2 GB nagyságú a nemzetközi, ami azért jelzi, hogy rettenet sok hiba van benne)
    Több, mint egy éves a Vista, és egy év alatt rengeteg dolog kiderült, főként az, hogy nem igazán alkalmas még a használatra. Egyszerű otthoni felhasználásra már igen, de komoly használathoz nem. Főleg, a nagy HW igény miatt. Nagy cégek is azért nem cseréltek rögtön, mert a Vistára való átállás, komoly HW beruházással is jár. Mi a bánatért vegyenek új gépet, ha az XP alatt tökéletesen ment a munka, és a Vista miatt egy lassú és nehezen kezelhető rendszer lenne. Nem véletlen, hogy nagy, és neves notebook gyártók is inkább XP-vel forgalmazzágk az új termékeiket, és petíciót nyújtottak be a MS-nak, hogy cserélje ingyen ki a Vistát XP-re azokon a notebookokon, amin Vista van, és XP-t szeretne a felhasználó!

    Egyébként jó lenne.Netezni jó, filmet nézni jó. A média center használhatatlan, a média player11 nagyon jó. Játszani nem igazán, mert sokat lassít, de ez nem lényeges, mert egy-kéz év múlva már lesz hozzá HW.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák