Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • McJames

    senior tag

    Csak olvasok és csodálkozom. Expert userek és rendszergazdák háborognak, hogy ezt sem lehet, meg azt sem lehet a Vista alatt, meg hogy céges környezetben gáz van, egy csomó ezt meg azt nem lehet használni... Ja és a legszebb, hogy OEM-ben az adott hardverhez kötötten és harmadáron vett op.rendszert nem lehet használni, ha cseréli a hardverelemet. Nahát! Ez a szemét M$! Ráadásul nem ír drivereket az összes fellelhető akármihez... Meg még logikailag át is rendezte a rendszert... És képes nem igyen adni amit összelapátolt... Sőt még fizethetne is érte! De tanulni nem vagyok hajlandó!

    Kedves topiktársak, tessék már egy kicsit gondolkodni. Régóta cikkeznek a Vistáról, jó néhány értékelhető vélemény jelent meg akár magyarul is. Mindenféle pro és kontra vélemény elérhető, rengeteg üzemeltetői tapasztalattal együtt, sőt, egészen bizonyos vagyok benne, hogy a hazai MS képviselet rendszermérnökei egy vállalati vásárlás/felhasználás előtt nem fognak hadoválni, ha listát kapnak arról, hogy ez van nálunk, érdemes-e még ma váltanunk...
    Amúgy az XP-eladások szintén az M$ büdzséjét gazdagítják, vagy tévedek? ;)

    PS. Szia localhost, rég 'láttalak'. ...és ha jól emlékszem virkirnek üzenem, hogy DOS v3.0, de volt ZX spectrumom is... :D

    Továbbá jelenleg használom az alábbiakat: Win98 (régi játékokra, már ha van időm), XP (az otthoni konfigon, ld aláírást), Vista (a munkahelyi gépen -- halkan súgom: hálózatban...), és egy régebbi kisebb hdd-n mindemellett UHU, és Fedora is megy, ha rárek szórakozni vele, de letöltöttem már az friss Ubuntut is... A Mac-et, meg a Solarist nem szeretem túlzottan, mert lusta vagyok jól megtanulni, sajnos a unixra meg nincs időm, pedig jó lenne.

    [ Szerkesztve ]

    Aki a villamos alatt fekszik, annak nem természetes a mosolya.

  • McJames

    senior tag

    válasz sh4d0w #97 üzenetére

    Hát úgy teszed fel a javítást, hogy telefonon aktiválod. Aztán többet már nem kell... annyit szívni. ;)

    [ Szerkesztve ]

    Aki a villamos alatt fekszik, annak nem természetes a mosolya.

  • McJames

    senior tag

    válasz #96302336 #87 üzenetére

    OEM-téma letudva, ha jól sejtem. Engem abszolút nem érint, de csodálkoztam, hogy az, akit húsbavágóan, nem ismeri a szerződést, amit elfogadott.

    Vista visszamenőleges kompatibilitás:
    Nem kell megvenni, ha nincs meg benne az, amit sokszor kellene használnod. Mellesleg nem tagadták, hogy lesz ilyen, több helyen publikálták, hogy a Vista nem az XP utódja, hanem ebből a szempontból abszolút új fejlesztés (még ha nem is tökéletes, ugye...).
    Esetleg -- nyilván, ha nem céges környezetről van szó -- egyszerűbb megtartani a korábbi op.rendszert is. Nekem sem 'eszi' a Vista a Motorola szoftverét, és mivel régebbi készülékről van szó (A1000), nem is várható fejlesztés, viszont ezért nem a Vistát szidom, mert semmi köze hozzá. A Motorolát sem szidom, mert semmi értelme nincs, attól még nem működik a régi szoftver a Vistán. Az ilyen teendőimet a régi gépemen futó XP-n oldom meg és _pont_.

    A Vista alkalmas a használatra, a bevezetése viszont nem volt a legkitaposottabb. Mivel erőteljesen 'vaporware' kategóriába tendált, ráadásul a projectet többször változtatták, hát az MS-en kívüli cégek nem fejlesztettek rá úgy, ahogy várható lett volna. Sajnos, üzleti szempontból muszáj volt kiadniuk mégis, mert lassan 'elveszett az arcuk'.

    Ami a lényeg, ezeket az adatokat nem 'belső' embertől kellett megtudni, sem kitalálni nem szükséges, ezt már mind-mind elmondták, leírták, ha úgy tetszik: beismerték.

    Innentől kezdve a problémákat leírni, arra megoldást keresni, kérni van jogunk, anyázni viszont etikai értelemben nincs, az MS ebben az esetben nem vádolható zsákba macska árusításával - pláne ha figyelembe veszed a 30 napos ingyenes tesztidőszakot.

    A hozzászólásokat elolvasom, ha szakmai szempontból érdemleges érv van, válaszolok is.

    [ Szerkesztve ]

    Aki a villamos alatt fekszik, annak nem természetes a mosolya.

Új hozzászólás Aktív témák