Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • UnSkilleD

    senior tag

    válasz Medocsabi #50 üzenetére

    ncore orrba szájba? én nekem lazán megvan az 1tb havonta akkor én hogy tolom?

    "Az internet olyan, mint az MTV: annak idején az MTV nagyon trendi volt, aztán hirtelen elavult” - Prince

  • Stauffenberg

    nagyúr

    válasz Medocsabi #50 üzenetére

    Böngészéssel tényleg nehéz összehozni, bár annyira nem lehetetlen. Aki éjjel nappal Youtube-on hallgat zenét 4K felbontású videókkal, az megcsinálhatja. :D

    Egyébként tényleg piszkosul kevés, már nagyon sok éve nem emelték ezt a 300 GB-os limitet, pedig manapság már ez egyáltalán nem sok.

    Letöltök Xbox One-ra egy játékot és beleugrott 70 GB. Az első hétvégén, amikor töltöttem a játékokat ész nélkül, kétszer töltöttem meg az 500 GB-os HDD-t, de rendszeresen jönnek a sok GB-os patchek. Nyomom a Netflixet és beleszalad óránként ~3 GB a HD adásokba, ledarálok egy 10 részes évadot, már ugrott megint 30 GB. Az UHD már ~7 GB körül fogyaszt óránként. Beröffentek a fotóimra egy backupot és repülnek ott is elég gyakran a 32 GB-ok meg 64 GB-ok, mikor egész kártyányi adatot tolok a felhőbe.

    De az is igaz, hogy sokszor volt, hogy alaposan túlteljesítettem a 300 GB-os limitet, de soha nem ért semmilyen bünti emiatt.

  • Watercolour

    aktív tag

    válasz Medocsabi #50 üzenetére

    Bár nem akartam beleszállni ebbe a vitába, de a hozzászólásodra csak reagálnék.

    Szerencsére a UPC nem nagyon szokta betartatni ezt a limitet (tapasztalatom és ismerősök elmondása szerint), ezért ha neked nem szóltak, az nem feltétlen azt jelenti, hogy nem lépted túl. A MyUPC-n tudod megnézni az adatforgalmad, hónapokra lebontva.

    Őszintén fogalmam sincs, hogy te hogyan csinálod azt, hogy nem éred el a 300 gigabyte adatforgalmat 2 generációval.

    Mi ketten lakunk párommal, számítógépeken, mobiltelefonokon és okostévén használjuk az internetet, elég sok online szolgáltatást használunk (Steam, Spotify, Youtube, Twitch, böngészés), és már bőven kinőttem a "torrentes korszakomból", általában megveszem, amire szükségem van, tehát adatforgalmamnak minimális részét teszi ki. Gyakorlatilag ez elmúlt 8-9 hónapban nem volt olyan hónap, hogy ne léptem volna bőven túl a 300 gigabyte adatforgalmat, általában 350-550 között mozog. Gondolkodom a Netflix előfizetésen, szerintem lazán a duplájára dobná, pedig (még) nem is 4K-ban nézném.

    A 300 GB-os "extrém használat" limit igenis egy bődületes baromság, semmi keresnivalója egy ilyen alacsony limitnek 2017-ben.

    Csak viszonyításképp Steamen ránéztem egy-két játékra:
    DOOM - 68GB
    GTA 5 - 73GB
    Ha ezt a két játékot most feltelepíteném, azzal ellőttem a havi adatforgalmam felét.

    [ Szerkesztve ]

  • kovsol

    titán

    válasz Medocsabi #50 üzenetére

    Digitálisan megvásárolt játékok letöltése, full hd youtube adások, full hd filmek/sorozatok letöltése és máris 300GB ott toporog az ajtóban. Ha csak minden második este letöltesz egy 10GB-os filmet már a fele elment.

    És miért is nézné az ember SD minőségben, ha van gyors net, hogy percek alatt lejöjjön a normális minőség? Van összefüggés pedig a net sebesség, és a havi elhasznált mennyiség között. Akinek fél nap lenne letölteni egy hull hd filmet, az nagy eséllyel inkább választja a kisebb gyengébb minőségűt, mert nem akarja fél napig járatni a gépét az esti mozi miatt.

    May the Force be with you!

Új hozzászólás Aktív témák