Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #64791808

    törölt tag

    válasz rii #155 üzenetére

    A monopolhelyzetet vázolva tévedtem. De mi az oka, hogy a windows elterjedtsége 90% felett van? Most hagyjuk azt, hogy csúúúúúnya MS, kezdjük az elején. Anno már a Win95 is nagyon elterjedt volt, és onnan kezdve mindegyik. Miért?

    Második pont. Nem azért sznob valaki, mert mást akar használni. Megteheti, mindenféle nehézség nélkül. Sznob az, aki ezzel nem elégszik meg, hanem "elite-windows" -t akar, amiben csak azok a programok vannak, amelyeket ő akar. Szerinted mi a megoldás? Jelen pillanatban 7 féle Windows Vista kapható, 5 teljes és 2 herélt (MPlayer nélküli) Mit akarsz még, mennyi legyen? 12? Vagy a media player teljesen válaszható legyen, 15? Plusz mindegyikben legyen válaszható Windows Mail? 30? Vagy mindegyik program legyen külön letölthető fizetés ellenében? Na és ha nincs net és nem tudok fizetni érte? Erre is hozzon létre hálózatot az MS? Mindezek mennyibe kerülnének?

    Szóval pofázni nagyon könnyű ám. Halljuk az átfogó javaslatodat, amely elliminálja ezt a problémakört. Értem, hogy így rossz, de akkor halljuk, hogy hogyan lehetne megoldani! Ha nincs ilyen elképzelésed, akkor ne szólj bele, mert nem értessz hozzá.

    Az IE engine-ről annyit, hogy a webes megjelenítés egyszerű, könnyen programozható, hatásos megoldás. Mért kellene nehezebb utat választani? Az emberek nagy része NEM igényli azt, amiről írsz. Mennyi a firefox részesedése? És ezek közül mekkora azok aránya, akik problémáznak azon, hogy van a windben IE? Az összuserek 5%-a? Legyen 10%! Versus 90%? Mibe kerülne most kivenni az IE-t? És azt ki fizetné ki? Mert szerintem pont te nem.

    És a végső érvem: az emberek számára az informatika egyre bonyolultabb. Régen PC volt, meg mail, meg hálózat, cd és floppy. Ma van WLAN, Bluetooth, 3G, Chat, Webcam, Web2, millónyi féle hardver, és minden, amit ki bírsz találni. Kicsit komplexebb lett a kép, ezzel egyidőben az embereknek egyre kevesebb idejük van a gépkükkel foglalkozni. Van egy szolgáltatás, azt nem hangolni akarják és nem configolni akarják a böngészőjüket, hanem azonnal használni akarják a szolgáltatást.

    Ennek a te elképzelésed homlokegyenest ellent mond. Gondolj bele: windows, aztán internet böngésző, chat kliens, médialejtászó, mindezt telepíteni és beállítani. Erre kinek van ideje? Elhiszem, hogy neked van, használj linuxot, bsd-t vagy ami számodra ideális. De nekem az nem felel meg. Én szeretem a windowst, boldogulok vele, szeretem az IE-t is, a wmplayert rühellem és nem használom, és ennyi. Azt meg te is tudod, hogy az emberek nagy része nem a buherátor rendszergazda kategóriát erősíti, hanem egyszerű user. Egyszerűen NEM AKAR választani a böngészők között, mert effektíve tesz rá, hogy hogy híjják a böngészőt. Működjön, kussoljon. Az MS ezt valósítja meg. Ha egy átlagusernek te azt mondod, hogy mostantól nincs integrált böngésző, szerezzen firefoxot, akkor nekedesik, mert munkát adsz neki.

    Lehet szidni, durcázni, meg nagyon sokmindent lehet csinálni, de ez a dolog ebbe az irányba megy, függetlenül attól, hogy neked, vagy másoknak ez tetszik, vagy nem. DTP-zés linux alatt? Wine?

    Szóval kicsit szélesebb látókörben kellene nézelődni. Befektetés-nyereség tényezők, társadalmi igények, költségmegosztás, logisztika, support, stb. Tehát értem, hogy ki kellene szerinted venni az IE-t a winből. Írd le, hogy ezt hogyan kellene megvalósítani, és leborulok előtted.

Új hozzászólás Aktív témák