Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • zdanee

    őstag

    válasz #64791808 #159 üzenetére

    A windows 3.x azert terjed mint a gomba, mert az OEM PCken, a MAC-hez hasonloan rajta volt alapbol. 93-ban nem is tudtal ugy gepet venni, h ne lenne rajta DOS+Win3.x, esetleg alkatreszenkent, de ez akkoriban kevesbe volt jellemzo. A Win95 detto, illetve a kesobbi office verziok kenyszeritettek ki a win3.x-rol valo atallast. Es a csuuuunya MS, kerek perec megszabta, hogy kell kinezzen az OEM windows, nem lehetett IE1-2-3-4 helyett Netscape, sokadszorra hozom a Compaq peldajat (emlekszik meg valaki a channel-barra? Reklam az asztalodon, uberciki, de nem veheti ki az OEM, es egy szamitogepet eloszor lato user otthagyja, nem tudja, h nem termeszetes). De az Apple is megjarta, Steve bacsit majdnem megkoveztek, amikor bejelentette, hogy a MacOS bongetoje az IE lesz, pedig erre azert kenyszerult, mert kulonben az MS nem adott volna ki tobb Office verziot MAC-re. Mi ez, ha nem monopoliummal valo visszaeles? Zsarolas.

    Az a baj, hogy a ket csoport elbeszel egymas mellett itt a forumon. Az egyik valltig hangoztatja a valaszthatosag melletti erveit, de ezt termeszetesen az OEM verziokra erti. A masik csoport meg van gyozodve arrol, hogy egy Windows letezik, ami otthon a fikban a CD-n van, es ha abbol kikerul valami, akkor o otthon hogy telepitse? Termeszetesen az atlaguser nem telepit, helette az OEM teszi ezt meg, aki otthon Wint telepit, az mar PowerUser, es nem celcsoport. Az OEM nem valaszthatja meg, milyen legyen a konfig, max egy hatterkepet rakhat be, meg a hw kezelesehez valo pluszprogramokat.

    Zipit Z2 idomár - S23u 1TB - HP Envy x360 13 - SGW4 - Miyoo Mini

  • zdanee

    őstag

    válasz #64791808 #159 üzenetére

    Nem kell 30 verzio. Egy kell, de a telepites parameterezheto legyen. Az is jo nekem, ha telepites alatt 3 mp-re felvillan egy "Press F12 to choose winloose components!". Vagy ugye nem gondolod, hogy termeszetes, h nem allithatsz be semmit telepiteskor. Regen volt 3 gomb: Default, Laptop (minimal), Advenced (minden kis szart kivalaszthattal), XP ota nem. Mindegy, nem irom le 101-edszerre is.

    Zipit Z2 idomár - S23u 1TB - HP Envy x360 13 - SGW4 - Miyoo Mini

  • bambano

    titán

    válasz #64791808 #159 üzenetére

    Ez egy szép gondolatsor, de a végére írjuk oda: ha az usert nem érdekli az ms monopolisztikus törekvése, akkor két dolgot NE csináljon soha:
    1. NE LOPJON WINDOWST. Fizesse ki.
    2. ne vergődjön, hogy többe kerül egy rendesen felszoftverezett pc-n a progi mint a gép.

    Mert így csorbul a vélemény.

    Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

  • rii

    nagyúr

    válasz #64791808 #159 üzenetére

    " .... A monopolhelyzetet vázolva tévedtem. De mi az oka, hogy a windows elterjedtsége 90% felett van? Most hagyjuk azt, hogy csúúúúúnya MS, kezdjük az elején. Anno már a Win95 is nagyon elterjedt volt, és onnan kezdve mindegyik. Miért? ... " hűt nem azért , mert annyira hűdefasza OS volt .... jó volt a marketingje, Az MS rájött, hogy most van a fordulópont, amikor a USEReket megfohatja ... Az IBM meg benézte ezt az egészet az OS/2-vel .. elbambultak

    hiába volt jobb az OS/2, a marketing, és a nagatív OS/2 kampány miatt a win95 nyert

    " ... Nem azért sznob valaki, mert mást akar használni. Megteheti, mindenféle nehézség nélkül. Sznob az, aki ezzel nem elégszik meg, hanem "elite-windows" -t akar, amiben csak azok a programok vannak, amelyeket ő akar. ... "
    tudnám miről bezsélsz ember. Most hallom elősször ezt az elit-wiondws szót. A kettő amőgy is üti egymást számomra. böngészőból a mOzzillát szeretem, movie-player-ből a KCMplayert, vagy az MPlayert, vagy a VLACPlayer-t. Ezért sznob lettem, mert kibaszottul nem jön be a Media PLayernek a böszme randa nagy kék pofája, és jobb szeretem a kicsi, gyors player-eket? hínnnnye ....

    " ... Szerinted mi a megoldás? .... " csak 1 WinXP install kellene, de telepítéskor lehet választani, mint bármely értelmes programcsomagnál.

    " .... Szóval pofázni nagyon könnyű ám. Halljuk az átfogó javaslatodat, amely elliminálja ezt a problémakört. Értem, hogy így rossz, de akkor halljuk, hogy hogyan lehetne megoldani! ... "
    a filmkritikához is így állsz hozzá? végülis. a filmkritikusok még egy deka filmet sem csinéltak, csak pofáznak. Vajon miért ? mert nekünk, és nekik, a kritikusoknak, mint nézpknek csinéljéák a filmeket. Azoknak, akiknek tetszik, és azoknak akiknek meg nem.

    A windows-t is az embereknek fejlesztik. És ha nem tehetem meg, hogy nem veszek XP-t, vagy úgymond, veszek egy XP-t, akkor elmondhatom, hogy mi nem tetszik benne.

    " ... Ha nincs ilyen elképzelésed, akkor ne szólj bele, mert nem értessz hozzá. .... " írtam. választható programcsomagok install alatt.

    piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg

Új hozzászólás Aktív témák