Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • rii

    nagyúr

    válasz Rolly #191 üzenetére

    " ... ha nem kell ie? rakj fel linuxot és kész ... "
    egy világ dől össze bennem, ekkora hülyeséget! Mi köze a Linuxnak ahoz, hogy nekem útban van a IE, mert FireFox-ot használok? Miért nem OS/2-t mondtál, vagy FreeBSD-t, SunSloaris-t, vagy OSXforPC-t?

    " .... de pl nekem linux alatt nem kell alapból felrakott kopete, vagy firefox, akkor mit csináljak?? nem nagyon van más... ... "
    más, ha ingyenes OS-re van feltelepíteve nem integrált ingyenes böngésző, és más, ha fizetős OS-re van BELEINTEGRÁLVA a nem-ingyenes böngésző
    mert nem ingyenes. Mert a windows részét képezi

    " ... akinek nem tetszik, hogy ie van a winben ne használjon wint ennyi. .... " ekkora szűklátókörűságet bammeg ... :-/
    és ha muszáj megvennem a WIN-t a munkám miatt, akkor hogy "ne használjam"?

    " .... De pl a microsoft sose pampogott, hogy a firefoxban az alapértelmezett kereső a google. ... " mi köze az MS-nek akár a firefox-hoz, akár a Google-hoz?

    piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg

  • cousin333

    addikt

    válasz Rolly #191 üzenetére

    "a firefox bizonyos körökben már nem épp, hogy megverte az iet, hanem "szénné" alázta"

    Például hol? hup.hu? ;]

    "az operának nem jött be"

    Tulajdonképpen nézőpont kérdése, de az Opera valóban követett el hibákat a műltban (is). Ugyanakkor az Opera sosem volt világcég, és nem állt mögötte egyetlen világcég sem, valamint nem kapott irgalmatlan méretű hátszelet (nem hype-olták sehol). Ez azért nagy különbség szerintem.

    ui: Biztonsági okokból éppenséggel szerencsés a kis részesedés... ;]

    "Mondjuk megértem az operát, mert csökken a részesedése"

    Forrás?

    "egyre kevésbé optimalizálják rá az oldalakat (lassan egyáltalán nem)"

    Operára optimalizálás nagyjából egyet jelent a szabványkövetéssel. Mellesleg sosem optimalizáltak sokan az Operára, sőt inkább tiltották és gáncsolták (ahogy ma is), nem véletlenül került bele a user ID meghamisítását célzó opció (egy időben alapértelmezetten IE-nek adta ki magát). Ehhez az ellenszélhez csak hozzájött a fizetős adware üzleti modell, amin csak 2005 szeptemberében változtattak.

    "szutyok safari for windows is lassan veri a részesedését."

    Forrás?

    "az euban divat a piacvezetőt piszkálni ennyi az egész."

    Nem piacvezető, hanem monopol helyzetben levő. Nem ugyanaz!

    megjegyzés1: Mindenki arról beszél itt, hogy az Opera ki akarja vetetni az IE-t a Windowsból. Ez egyrészt nem teljesen így van, csak annyit szeretne elérni, hogy ne legyen az operációs rendszer szerves, elválaszthatatlan része. Az, ha később uninstallálhatod, vagy telepítésnél kiveszed a pipát az IE mellől, semmivel sem növeli a telepítéshez szükséges időt. Nem arról van szó, hogy az Operát, meg a Firefoxot, meg a Safarit, is választhatóan integrálják bele a Win telepítőjébe.

    Másrészt, a fő probléma az IE szabvány-nem-követésével kapcsolatos, ami párosulva a nyilvánvaló piaci erőfölénnyel, kétségkívül rontja az alternatív böngészők pozícióit. Elsősorban erre irányul a kereset is. Kis összefoglalás.

    megjegyzés2: Azt írtad, hogy "nem jött be" az Operának, és kb. kínjában már perel. Valójában üzletileg az Opera rendkívül sikeres (az eddigiekhez képest), egyrészt bevételei jelentősen nőttek (az asztali böngészőkből is!), másrészt te magad is elismerted, hogy az Opera Mini sikeres és jó, harmadrészt nayakunkon az Opera Mobile 9, ami nagy durranásnak ígérkezik. Ezen kívül Opera böngészőt használ a Wii és az Archos nevű játékgép, és számos telekommunikációs céggel van szerződésük. Tehát az IE elleni per nem az utolsó szalmaszál, hanem éppenséggel a további fejlődés gatjainak lebontására tett kísérlet. Azért elsősorban most, mert most érett meg rá az idő: Firefox mint szabványkövető böngésző térhódítása, Safari for Windows megjelenése egyfelől, különböző készülékek internetre csatlakozása (konzol, mobiltelefon, PDA, később TV, mikró...stb.) másfelől. Mindkettőnek alapkövetelménye a szabványosítás, és annak követése.

    "We spared no expense"

Új hozzászólás Aktív témák