Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Gregorius

    őstag

    válasz slartibart #59 üzenetére

    Szó sincs róla, hogy aggódnék, minden bizonnyal még így is zsíros nyeresége van az ügyön. A mellékelt dokumentum szerint viszont a profitnövekményért 80%-ban az OEM eladások számbeli növekedése okolható. Arról sajna nincs közvetlen információm, hogy a per-unit profit az milyen irányban változott, de figyelembe véve, hogy csak Vistából durván tíz-húszmilliót adnak el havonta, és ez csak a Vista az egész $3bn kliens üzletágból, nem hinném, hogy jelentős tartalékok vannak az egységárban, max pár ezressel lehetne lejjebb tornázni.
    Persze lehet, hogy nincs igazam, nem vagyok közgazdász, nem biztos, hogy pontosak az adataim, meg lehet cáfolni.

    Ha nem magasak az árak, akkor nem él vissza monopolhelyzetével
    Az erőfölénnyel visszaélés nem feltétlenül a magas árakban tükröződik vissza. A környéki Tesco többek között pont úgy él vissza erőfölényével, hogy egyrészt minden szart árul egy helyen, másrészt jelentősen aláígér a sarki közértnek, aki ennek következtében tönkremegy, és marad az olcsó de silány áru.

    Firefox Myths:
    masreszt meg alapjaba veve trademark dolgokat kever EULA-val (ami nincs is a Firefoxnak
    Búúú!
    Mozilla Firefox End-User Software License Agreement

    "Firefox and Mozilla are Not for Profit"
    Ezt semmivel sem cafolja, viszont vmiert ugy tesz, mint ha nem tudna, hogy a non-profit szervezeteknek is vannak beveteleik

    Firefox and Mozilla goes for-profit
    "We want to make money if and when it's appropriate for the goals of the project to do so," says Mitchell Baker, president of the Mozilla Foundation.

    Biztos van benne tobb, ezek csak azok, amik az elejen voltak es teljesen nyilvanvaloan csusztatasok.
    A finanszírozási modellt félretéve a technikai részletekkel (különösen az ActiveX környékén) mi is a problémád?

    Idén 4x kellett gépet cserélnem, úgyhogy már tele a hócipőm a gép-telepítésekkel, a második gép után listát írtam magamnak a szükséges/hasznos/kedvenc programjaimról, nehogy valamit kifelejtsek.
    Ld. még: windows deployment tools, mini setup. Lényeges változtatások nélkül rá lehet erőltetni a meglévő windows-t a meglévő programokkal és beállításokkal az új hardverre.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák