Új hozzászólás Aktív témák

  • jozsi252

    veterán

    válasz KubanitoS #12007 üzenetére

    Az újabb autókba legalább is a GR-be 0W-16 olaj megy, de úgy tudom hogy a többi újba is. Mindenképp ragaszkodj az ajánlott olajhoz, pár ezer ft különbség van csak aközött meg az egyel gyengébb viszkozitású olaj között.
    Nekem a legutóbbi szerviz ami pár napja volt és 75 000km-t jelent 57 000ft-ra jött ki. Olaj,olajszűrő,légszűrő,pollenszűrő,munkadíj,kis biszbaszok. Ez a kisebb szerviz. Ami minden harmincezernél van az a nagyobb, ott fékfolyadékot is cserélnek.Szóval nagyjából hasonló összegre számíts majd karbantartásnál. Bár lehet valamennyi eltérés márkaszervizek között, de gondolom nem olyan nagy a különbség.
    Alapból 3év teljes körű garancia jár a kocsira, illetve 5 év a hibrid rendszer elemeire. Ha Toyota Easy vagy milyen programban veszed a kocsit tőlük akkor jár +2év extracare garancia ingyen.

    Nekem az első nagyobb csalódásom most volt. Kiderült hogy a hátsó lengéscsillapítók állapota kuka. Egyik ereszt másik 30%-os. Ott 100k-s ajánlatot adtak a cserére, és ugyanaz a szar kerülne vissza. :((( Extracare garim nekem is van, de ez csak a teljes körűbe van benne. Nyilván a külső beszállító hibája hogy ilyen szar került bele, de ez attól függetlenül nem vigasztal. :D Az autó amúgy hibátlan, nagyon szeretem.
    Én a Yaris Cross verziót várom, arra szeretném lecserélni a sajátomat. :K Úgyhogy a 90k km-es szervizt nagy valószínűséggel már nem én fogom végeztetni a kocsin.

    [ Szerkesztve ]

    iPhone 13 Pro Max

Új hozzászólás Aktív témák