Új hozzászólás Aktív témák

  • Noddy

    senior tag

    válasz lao ce #10862 üzenetére

    Fel merül egy jó kérdés. Ha a keresztyén vallásban minden "jó" benne van ami megtalálható más vallásokban, akkor követnem kell-e a más vallások abszolút istentelen dolgait?

    Én azt látom, hogy más vallások nem nyújtanak semmivel se többet, nincs miből táplálkozni (hogy az általad említett példával éljek én is). Nem értem tehát, hogy miért írtad azt, hogy milyen hasznosítható "tudományról" maradok le, ha nem veszek át valamit azokból. És itt nincs semmi kondicionálás. Pál apostol is azt mondta, hogy nyitott szemmel kell járni, ami jó megtartsátok, ami rossz elvessétek. Ehhez Bibliát kell olvasni, beszélni más keresztyénekkel, az ige mérlegére tenni a dolgokat és úgy haladni előre. De amiről kiderül, hogy Isten akaratával ellenkezik azt véletlenül se próbálom beleerőszakolni a hitembe, mert meghasonlás lesz a vége.

    Ma nagyon divatos az úgy nevezett "patchwork" keresztyénség, ahol a távol-keleti vallásokból, buddhizmusból, taoizmusból, miszticizmusból, muszlimból stb vesznek át dolgokat az emberek és teljesen elfelejtik, hogy mi van a Bibliában, de Isten nevére hivatkozva élnek ebben a dologban. Létrehoznak egy nekik tetsző saját hitet, istenképet. (És ez nagyon terjedőben van az egész világon. A globalizáció és az ökumenizmus tendenciái miatt) Erre lehet mondani, hogy nem baj, sőt milyen toleránsak vagy intelligens nyitott gondolkodók ezek az emberek, nem? Csak az a baj, hogy pont azt felejtik el ami miatt a keresztyénség keresztyénség. Istent nem nekünk kell kitalálni, hiszen ő van és kijelentése van felénk, nem nekünk kell kitalálnunk az akaratát, hiszen azt közölte velünk, szintén nem nekünk kell az istentiszteletet kidolgoznunk, ez is elénk van adva.

    Itt is most teljesen jó olvasható, hogy miért istentelen dolog a jing-jang dolog. Persze bele lehet erőszakolni a keresztyénségbe, de az akkor már el is hal és bálványimádás lesz az egész. ezzel nem téged akarlak bántani. Mert lehet két eltérő vallású embernek együtt gondolkodni, de ne akarjunk olyan dolgokat összekeverni, ami egymásnak ellent mond. A víz kioltja a tüzet nem táplálja.

    Na én is befejeztem.

    Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.

Új hozzászólás Aktív témák