Új hozzászólás Aktív témák

  • lao ce

    aktív tag

    válasz gd5424 #1158 üzenetére

    ''Viszont az közös bennük,hogy csak a saját isteneiket(vallásukat) tartják igaznak.''
    nem elfogadhato megfogalmazas szerintem.
    nem minden vallas olyan kizaro, elitelo, gogos fensobbseggel hirdeto mint az az elso korben tunik. raadasul nem is a vallas az igazan fontos hanem a hit. a hit viszont nem zar ki, nem itel el es nem terit senkit az en allaspontom szerint. megprobalom megfogalmazni ezt -szamomra idegen nyelven-, keresztenyul: a hit az jezus, a vallas az pal.

    ''Ha valamiféle isten(ek) valóban létezne akkor,a vallások lényegében hasonlítanának
    egymásra.''
    pedig lenyegeben hasonlitanak, am ez meg nem bizonyitek valamifele isten(ek) letezesere, pusztan arra hogy hasonlo dolgokra keresnek magyarazatot hasonlo gondolkodasu lenyek.
    ha bezarsz harom csoport mernokot/fizikust hogy dolgozzanak ki negy kulonbozo tervet valamire ami nem letezik (tudom is en, mondjuk ionmeghajtasu auto), akkor hasonlo eredmenyekkel fognak elorukkolni egymastol fuggetlenul. ez nem azt jelenti hogy mukodokepes, vagy optimalis akarmelyik megoldas, hanem azt hogy ugyan annak az emberi kulturanak a hasonlo tudasu csoportjai nem fognak gyokereiben kulonbozoen gondolkodni valamirol.
    a megismeresben, tudomanyban valo attores mindig egyetlen geniusz eredmenye. ha isten van, akkor a tortenelem eljovendo geniuszai szamara attorhetetlen lesz a megismeres fala orokre. ha nincs, akkor az be lesz bizonyitva.

    ''senki nem hiszi manapság hogy lapos a föld(bár ebben nem vagyok biztos),hiszen fel lehet menni és megnézni''
    errol az jutott eszembe hogyha felmesz es megnezed akkor is csak egy lapos korongot latsz, ugye? hiaba, semmi sem egyszeru... :)

    nicht kompot

Új hozzászólás Aktív témák