Új hozzászólás Aktív témák

  • lao ce

    aktív tag

    válasz kymco #1309 üzenetére

    tudom hogy nem istent hasonlitottad a desszertestalhoz es en sem tettem. a szennyes edenyhez plane nem mint ahogy irtad. lehetne a desszertestal a mennyorszag? lehetne. lehetne a 'jo' halmaza? lehetne. de nem akarod igy erteni, mert akkor nem tudnal kiforgatassal vadolni -erezteted hogy megbantottalak valamivel, a csetressel szinezed mint ronaldo a muesest a tizenhatoson belul, de fel nem foghatom miert teszed, itt nincs tizenegyes, csak dumalunk es kesz. :)

    ''A rossz valaminek, a teljességnek a hiánya szvsz, nem lehet teljes és tökéletes az, ami hiányos''
    talan nem sertelek meg ha elmondom amit mar varsz is: az en szememben a teljesseg ellentete a hianyossag, a tokeletessege a tokeletlenseg es a joe a rossz, es a tokeletlenseg vagy a hianyossag nem valtoztatja rosszra a jot (sem jora a rosszat). ugy erzem tobben igy vannak ezzel es nem kutyuljak ossze ezeket hogy igazolast nyerjenek valamire.
    ezen felul, egy mondatot talan megerdemel az is, hogy a taoizmus szerint nemcsak hogy abszolutban gondolkodni ertelmetlen es nincs ellentet nelkuliseg, de meg a legtokeletesebb josagban is van gonoszsag, es a legtokeletesebb gonoszsagban is van josag, a legnagyobb teljessegben hiany es a vegtelen semmiben is ott csirazik a mindenseg magja. ezen kivul vannak meg tudnivalok ezen a teren, de tul messzire vezetnenek.

    ''A zsidók pld azt hitték...meg is szívták''
    sajnalom ha a zsidok felreertettek istent es megszivtak a ladajukkal, de ezt bizonyito ervkent elfogadni isten kiszamithatatlansagara szerintem nem valami eros. isten tettei kovetkezetesek azt irod, az elotte valo hozzaszolasban meg azt, hogy kiszamithatatlan. hogy jon ez ossze? ezen el kellene gondolkoznom egy darabig hogy el tudjam kepzelni.

    ''De ez a vita túl elméleti lett... bezárom részemről.....''
    tul elmeleti? lehet. nemsokara valaki felhozza hogy milyen volt a davinci kod meg hogy milyen fabol volt noe barkaja, mert 1/16-os modellt epit. no, az aztan a gyakorlat :)

    nicht kompot

Új hozzászólás Aktív témák