Új hozzászólás Aktív témák

  • kymco

    veterán

    válasz lao ce #1336 üzenetére

    Nagyon sajnálom, hogy személyes bántásnak vetted azt, ami nem az. Én nem akarlak minősíteni téged. Kezdetben volt bennem egy olyan érzés, hogy kiforgatod a szavaim, hogy a mondataim olyan részére figyelsz csak, ami nem következetes a számodra, amibe bele lehet kötni.... De rájöttem, hogy félreértettelek és csupán csak félreértetted, amit írtam. Ez az elképzlés erősödött is bennem a mostani hozzászólásodat olvasva is. Én most igyekeztem konkrét dolgokkal alátámasztani, hogy hol értelmeztél rosszul engem, és bátorkodtam leírni az eltéréseket. Időnként a feszültségoldás végett, a te korábbi minsősítéseidből válogattam (pld befogadóvá válás ajánlása). Azt hittem érteni, és értékelni fogod a korábbi feszült hangnem után. Azért szántam rá viszonylag sok időt és billentyűleütést minderre, mert olyan mértékben értelmezel félre engem, hogy nem akartam, hogy olyan személlyel kelljen vitatkoznod, amit a saját elméd épített fel csupán, és meglehetősen kényelmetlen dolog volt olvasni olyan válaszokat tőled a nem gondolt gondolataimra, amire nem igazán tudok megfelelően reagálni.... Spongyát rá. Mégegyszer leírom, hogy nem volt szándékom a te alkalmatlanságod bizonyítani, konkrét tévedéseidet viszont nem lett volna célszerű nem megemlíteni. De ha tudsz ennél jobb, ennél kíméletesebb megoldást a félreértések tisztázására, nyitott vagyok rá... Képes vagyok befogadni az új és jó dolgokat (ez is egy poén akart lenni, remélem nem bántó).

    azzal egyetertek hogyha atdefinialod a szavak ertelmet akkor nehez kommunikalni. te mast ertesz a jo, bun, hiba, hiany, egyhaz, terites, stb szavak alatt mint a haromnegyede az emberisegnek... tenyleg nehez a kommunikacio.
    Vannak szavak, melynek speciális tartalmat kapnak a Biblia alapján. Az tény, hogy az emberek háromnegyede nem ismeri a Bibliát (itt most nem csupán egy-egy történet ismeretére gondolok). Így a bűn szónak más a jelentése a Bibliában és más a köznapi nyelvben. Erről korábban elésg sokat írtam én is, és más keresztény testvérem is, és hidd el, nem beszéltünk össze, hogy következetesnek tünjék a másképp értelmezés... Ugyanez érvényes az egyházra is. Bár itt konkrétan nem definiáltam máslépp, inkább az egyház feladatáról beszéltem, de ezket is félreértelmezi az emberek 3/4-e. A Biblia eléggé egyértelmű ezekben, már Izraelnél is láthatjuk, hogy az egyház szerepe az Istenre mutatás, de nem állok ezt most részletezni... Sajnos hosszú évszázadokig a politika lehetőséget látott a kereszténységben, és kihasználta saját céljai érdekében. Ez vezetett többek között ahhoz, hogy a keresztény szóról ma is az inkvizíció, a tudomány ellenesség és a keresztesháború szavak ugranak be először... mondanom sem kell, hogy ezek egyike sem szerepel a Bibliában.....
    Tehát vannak szavak, amiknek más az értelmük a keresztényeknél, és elnézésedet kérem, hogy ezzel az értelemmel használom őket. De ha nem így tenném, akkor a bibliai idézeteimet is félre lehetne érteni, mert az igék is ilyenformán definiálják a fogalmakat. Remélem nem bántó számodra ez a fajta következetesség. Elhiszem, hogy egy kicsit kényelmetlen megtanulni a szavak, fogalmak más jelentését, de akár hasznos is lehet, mert nem érted félre a keresztényeket.

    A hasonlat kiragadva, más környezetbe helyezve mást fog jelenteni... ''
    egyetertek, es megertem hogy elkepzelhetetlen volt szamodra amit felvetettem, sot, talan riaszto vagy felelmetes is, ezert inkabb valasz helyett inkabb a stilusomra tamadtal.

    Szeretném tisztázni, mielőtt belelovalnád magad abba, hogy nekem félelmet okozol, mebántasz a szvaiddal, vagy esetleg riogatsz a hasonlataim új tartalommal való megtöltése kapcsán, hogy ezek nem igazak. Bocsánatot kérek, ha támadtalak volna bármiért is. Remélem ennyi elég lesz, és nem fogunk tovább írkálni a korábbi személyeskedő hangnememről.. sajnálom, félreértettelek. Azt hittem, hogy tudatosan forgatod ki a szavaim, de már korábbain is írtam, rosszul vélelmeztem a tudatosságod.... Mégegyszer: Elnézést kérek! Ha ezek után még érdekel a hasonlatodra adott válaszom, megteszem később, de félek, hogy sikerült olyan zavart támasztanom benned a korábbi indulataimmal, hogy elfogadom tőled, ha ezt le akarod zárni.

    Örülök, hogy megértetted ezt. Igen Isten félreérthető''
    isten szerinted felreertheto, de nem azert mert te felreerted allandoan, hanem mert ezt olvastad a bibliaban. ezt erthettem meg, mivel ez derult ki abbol amit irtal.

    Érzem a finom iróniát a szavaidban... én is értettem félre már Istent számtalanszor. Mint ahogy már értettem félre a feleségemet is, a főnökömet is, a barátaimat is. De amint azek a személyek tudomására jut, hogy félreértem őket, korrigálnak engem, megmagyarázzák másként stb... Ez így van Istennél is. Ha valamit félreértek, akkor másképp mondja el, másképp mutatja meg. Azt is bevallom, hogy időnként ennek megértése hosszabb időt igényel, mert én egy ''csekélyértelmű medvebocs'' vagyok. De szerintem ott, ahol kommunikáció van, ott létezik annak félreértése is. És ezért tarom mérnökemberként is jónak a visszacsatolást. Lehet, hogy esetenként bántónak tűnhet, de hasznos a félreértések ellen.
    Azért hoztam bibliai példákat, mert azok objektívabbak, jobban ellenőrizhetőek, mint az életem történései. Elnézést, ha ez így félreérthető volt.

    ''A térítés az, mikor Krisztusra mutatok, és aki Jézus felé fordul, az meghallhatja őt magát''
    ez nem ertelmezheto csak a keresztenyek szamara. mivel ez a szo atkerult a hetkoznapokba, ezert hetkoznapi ertelemben hasznaltam mint gondolom a nagy tobbseg is teszi. a kovetkeztetesem arra vonatkozott.

    Amit te térítésnek neveztél a korábbi hozzászólásodban, azt a hétköznapi ember sem nevezné térítésnek, max egy félreértés tisztázásának... Ezzel az erővel most én is térítelek téged, pedig csak a félreértéseid tisztázom, nomeg a sjátjaim rakom tisztába, amíg lehet.

    ehhez hasonloan amit az egyhazak szerepevel kapcsolatban amit irtal szinten ertelmezhetetlen, viszont hetkoznapi ertelemben meg kb ugy van ahogy irtam.
    Az egyházról kialakult sztereotip kép szerint tényleg az egyház (meg)vezeti a híveket. Ez igaz volt a középkori katolikus egyházra, de ezt kár lenne azonosítani az egyházzal. Csak műveletlen emberek tesznek a kettő közé egyenlőségjelet... Ma az egyháznak nincs meg még az elvi lehetősége sem a hívek (meg)vezetésére.... és ez így jó is így.... mert nem ez a szerepe... De a Biblia ebben is tisztázni tudja az egyház fogalmát és szerepét... Kár, hogy a középkorban nem forgatták olyan sokan....

    www.refujvaros.hu

Új hozzászólás Aktív témák