2,5 millió euróba került egy cégnek az illegális szoftverhasználat


A BSA múlt heti beharangozója

A BSA mai közleménye szerint a szövetség a napokban írta alá azt a megállapodást, melynek értelmében az eddigi legmagasabb összegű, 2,5 millió euró értékű, peren kívüli egyezséget kötnek egy nemzetközi médiavállalattal, amelynél jelentős hiányosságokat találtak a szoftverlicencek terén.

A BSA az Adobe, az Autodesk, az Avid és a Microsoft nevében tett büntetőjogi feljelentést, s ennek következtében a rendőrség razziákat tartott a vállalat épületeiben, és lefoglalta a cég vagyontárgyait. A tavalyi évben végzett házkutatások során illegális szoftverek után kutatva átvizsgálták a vállalat – amelynek nevét jogi megfontolásból nem hozzák nyilvánosságra – összes személyi számítógépét. A BSA összehangolt vizsgálatot indított a vállalat más országokban működtetett egységeinél is, hogy feltárja a licencelőírásoknak meg nem felelő hiányosságokat. A jogi eljárás eredményeként arra kötelezték a vállalatot, hogy távolítsa el a rendszereiről az összes illegálisan használt szoftvert, és vásárolja meg a megfelelő licenccel azokat a szoftvereket, amelyeket a jövőben használni kíván. Ugyanakkor tekintélyes nagyságrendű bírság megfizetésére is kötelezték a céget, kártérítésként a hosszú ideig történő illegális használat miatt.

A BSA nemzetközi végrehajtó eljárásának eredményeként a felek végül peren kívüli megállapodást kötöttek, valamint jövőbeli együttműködésben és rendszeres auditálásokban egyeztek meg.

  • Kapcsolódó cégek:
  • BSA

Azóta történt

Előzmények