Letölthető a Firefox 3 első bétája

A Mozilla fejlesztői bejelentették, hogy az érdeklődők letölthetik a Gran Paradiso projekt keretében készülő Firefox 3 béta 1-es verzióját.

Nemrég írtunk arról mi is, hogy még mindig jelentős számú, körülbelül 700 hiba maradt az új változatban, s maguk a fejlesztők tájékoztatnak róla, hogy csúszásban vannak, s előfordulhat az is, hogy a hibák jelentős része nem lesz kijavítva a végső változatban. Ezt a hírt természetesen felkapta a sajtó is, a blogok is, s erre – a Firefox magyar oldala szerint – Asa Dotzler és Mike Shaver meglehetősen indulatosan reagált (egyikük tájékozatlansággal, felületességgel vádolta meg mindazokat, akik szenzációként, félreértelmezve közölték ezt az információt), mondván, hogy a megmaradó hibák száma eltörpül a 11 800 kijavított bug mellett, s ugyanakkor fennmaradó hiányosságok nem fogják befolyásolni a végső változat biztonságosságát és használhatóságát.

Az eredetileg nyárra tervezett béta 1 után a jelenlegi állás szerint december 7-én kívánják elérhetővé tenni a béta 2-es verziót.

Azóta történt

Előzmények