Steve Jobs, az internetes zene királya


Steve Jobs

A Blender nevű amerikai zenei magazin elkészítette azoknak a névsorát, akik az online zenei világ alakulására a legnagyobb hatással voltak, s e 25 nevet tartalmazó listán Steve Jobs, az iPod „atyja” szerezte meg az első helyet.

A Powergeek 25 elnevezésű rangsorba azok a zeneiparban (is) dolgozó szakemberek kerülhettek be, akik munkájuk, ötleteik révén a legnagyobb változásokat okozták a modern zenehallgatási, -vásárlási, zeneszerzési szokásokban.

„A [zeneipar] mai nagyágyúi már nem üvegpalotákban folytatják a hagyományos kiadói tevékenységeket, ők már tech guruk, hálószobai bloggerek és a Szilícium-völgy nagy álmodozói” – nyilatkozta a lap főszerkesztője, Craig Marks a lista közzétételekor.

Steve Jobs természetesen az iTunes online zenei bolt és az iPod bevezetése miatt került az első helyre. A sorban utána Tom Anderson és Chris DeWolfe, a MySpace alapítói következnek, majd Chad Hurley és Steve Chen, a YouTube kitalálói. A negyedik pozíciót a Universal Music Group nagyhatalmú vezetője, Doug Morris foglalja el, a hatodik pedig Ryan Schreiber, a Pitchfork online zenei magazin alapítója.

Azóta történt

Előzmények