Eladták a százmilliomodik iPodot


Az Apple ma bejelentette, hogy elkelt a százmilliomodik iPod, így az Apple digitális zenelejátszó platformja minden idők legnagyobb számban értékesített mp3-lejátszója lett. Az első iPod-modell öt és fél éve, 2001. novemberében került az üzletekbe, és azóta az Apple több mint tíz új változatot mutatott be: köztük az iPod öt generációját, valamint két iPod mini, két iPod nano és két iPod shuffle generációt.

„E történelmi mérföldkőnél szeretnénk megköszönni zenekedvelő vásárlóinknak szerte a világban, hogy segítettek az iPod készüléket ilyen páratlan piaci sikerre vinni” – nyilatkozta Steve Jobs, az Apple elnök-vezérigazgatója. „Az iPod világszerte több millió ember zenehallgatási szokásait változtatta meg és nagy izgalommal tölt el bennünket, hogy ennek részesei lehetünk.”

Az iPod, akárcsak a sikeres filmek, hatalmas kapcsolódó piacot is generált. A több mint négyezer különféle speciális iPod kiegészítő között egyaránt megtalálhatók a divatos tokok és a hangszórók is, míg a 2007-es modellévben piacra kerülő gépjárművek jelentős része már gyárilag beépített iPod csatlakozási lehetőséget biztosít.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények