Szeptemberben érkezik az Asustek olcsó laptopja


Az egyik vezető tajvani számítógépgyártó, az Asustek Computer bejelentette, hogy a jövő hónapban piacra dobja rég várt olcsó laptopját – s így belép azon vállalatok sorába, amelyek a közelmúltban egyre-másra álltak elő alacsony árú, a fejlődő világ piacait megcélzó számítógépekkel – tájékoztatta a sajtót Jonney Sih (Shih), a cég elnöke.

Az Asustek 7 colos kijelzőjű, linuxos gépét az Intel közreműködésével több mint 500 mérnököt bevonva fejlesztette ki tajvani és kínai telephelyein a vállalat. A kicsi, könnyen kezelhető laptop legegyszerűbb modelljét 199 US dollárért kínálják majd a kiskereskedők, míg a nagyobb tudású változatok 245 és 299 dollár közötti áron kerülnek forgalomba.

A bejelentést kommentálva Chuck Mulloy, az Intel szóvivője kifejtette, hogy az Asustek projektjében való részvételük része a vállalat World Ahead elnevezésű programjának, melynek keretében az Intel 1 milliárd dollárt fektet öt éven át olcsó számítógépek fejlesztésébe.

Az Asustek az év elején még azt tervezte, hogy 2007 végéig körülbelül félmillió olcsó laptopot fognak legyártani, ám most – többek között a kései indulásra hivatkozva – már mérsékelték elvárásaikat.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények