Új hozzászólás Aktív témák

  • ZTE_luky

    aktív tag

    Sziasztok! egy kis asztali díszt szeretnék elkészíteni arduino rendszerrel, WS2812B szalaggal. Az ötletet a Budapseti Grand Club-ból vettem, ott nagyon megtetszett egy 6szögekből kirakott fal. A Koncepció (kép) nem más mint kis lécecskéket fából össze fogok ragasztani amiknek a hátoldalán lesznek az egy egy levágott led darabok, és ezek egy hátlapot (szintén fa) fognak megvilágítani. Több kérdésem is lenne ezzel kapcsolatban. szerintetek ez az elhelyezés (kép) ledek szempontjából jó, valamint homogén lesz, egyenletesen fogja megvilágítani a hátlapot? sajnos csak egy egy fér a lécre, és oldalasan meg nem lenne szép a kivitelezés hogy háttal összeragasztanám a két szalagot és oldalra világítanak ki, mert az oldalról látszana, és szemet szúrna.

    Másik kérdésem a ledek bekötése. Most kezdtem el arduinoval foglalkozni ,ezért teljesen kezdő vagyok. Ezt a bekötést sikerült összehoznom (kép) , elnézést akinek nem átlátható vagy egyértelmű. a lényeg hogy balról jobbra szeretnék egy "hullámot elérni" szóval függőleges irányban egyszerre és uygan oylan színűen kéne világítania a ledeknek. csak a zöld színű kábel (adat) bekötése érdekelne. ahova kis x-eket rajzoltam az lenne az INPUT, ahol nincs az az OUT.

    Harmadik és legfontosabb kérdés a kód. Nem nagyon tudok kódot írni, ezért mindenképp megfelelne egy már kész kód, amit csa letöltök magamnak. hasonó programot találtam azthiszem a FASTLed könyvtárban, viszont annak a programnak csak egy része kellene nekem. Eleve ne világítson semmi kb pár másodpercig és egy futó szivárvány induljon meg periodikusan balról jobbra, de úgy hogy ahogy halad előre a vége halványodik és telejsen eltűnik. és ezt egy végtelen loop-ba kellene h csinálja. Köszönöm a tippeket, ha valaki találkozott hasonló kóddal és megosztaná velem :) Elnézést a furcsa megfogalmazás miatt, vagy a hülye és totál értelmetlen ötletekért és kérdésekért, kezdő vagyok és a segítségeteket kérnem :) Köszi!

Új hozzászólás Aktív témák