Új hozzászólás Aktív témák

  • Cray Tyler

    Topikgazda

    válasz szoja #5046 üzenetére

    Mondjuk miképp a csillagász szerkó is modernizálódik, úgy az ötvenes-hatvanas "kemény mag" is érthetné hogy a kapcsolattartás eszközei is modernizálódnak (senkit sem megbántva írom ezt, úgy hogy pontosan tudom a helyem: pár éve észlelek, porbafingó amatőr vagyok, semmi több).

    Ha meg nincs erejük ezt lekövetni, akkor bízzanak meg valami tagot, mert:
    Marketing nélkül embereket elérni és egy ügynek vagy tevékenységnek megnyerni, azt terjeszteni, népszerűsíteni.... szóval mindezt marketing nélkül NEM LEHET.

    Igen, online marketinges vagyok. Meg még középvezető is.

    Az amatőr csillagászat egy nehéz téma, és tipikusan olyan, hogy kurva lelkesen vágsz bele relatíve sok pénzért, de útmutatás és utánanézés nélkül gyorsan ki is ábrándulsz belőle, mert nem tudod hogy mit kéne mivel és hogyan nézni hogy jöjjön a sikerélmény.

    Egyszóval, kurvára ráférne egy erős modernizáció a hazai amcsill szcénára. Vagy az MCSE-re, ha ők kívánják vinni a zászlót továbbra is.

    Tessék pár rapid ötlet tőlem, ingyen:

    Mondjuk Facebook helyett Discord (nem bonyolultabb regelni rá mint egy phpBB-s szarhalomra), amivel észlelések meg táborok közben is sokkal interaktívabb lehetne a közös tevékenység. Én egyébként poénból már csináltam egy amcsill discord szervert.

    MCSE-nek egy normális honlap (+webshop!), ha a Csillagtanyára összejönnek önkéntesek, biztos van tagtárs aki honlapot/webshopot is tud faragni.

    Merchandise, és nem csak póló meg bögre. Mennyire fasza lenne már egy MCSE branded okulár tartó, vagy blende vagy akármi, és kb 50 perc lenne leszervezni, anyagbeszerzéssel együtt (és ha én tudom hogy ki az az iNEO meg STABI, akkor ők is tudják basszameg).

    Kontent: van az a két könyv (az abrosz vagy atlasz vagy mi, meg a másik), és slussz. Kéne egy kicsit több, és egy kicsit más. Mert most mi van? Ez: Kezdő vagy? Vennél távcsövet? Olvasd el ezt a két könyvet!
    Hö?
    2022(-23) van bazmeg, senki nem olvas már könyvet. Ha nincs valamiről egy 30 másodperces tiktok videó, akkor senkit sem érdekel tovább. Az amatőr csillagászat tipikusan az a hobbi, amiről TONNASZÁM lehetne gyártani a RÖVID ámde nagyon is LÁTVÁNYOS és hasznos (videós!) kontentet. Pólusra állás, jusztírozás, mi az a newton, mi az a dobson, mitől apo az apo, ez mind-mind elmondható úgy 30 sec alatt hogy érdekes legyen és tovább lökje a fogyasztót a további információ megszerzése felé (és tuszkolja felfelé a tölcséren, ahol egyre több infót akar és erre egyre több időt hajlandó rászánni).

    Mondom megint: elképesztően hihetetlen lenne számomra ha mindez amit most (idegből) idefostam 5 perc alatt, eleddig csak nekem jutott volna eszembe :R

Új hozzászólás Aktív témák