Új hozzászólás Aktív témák

  • Ispy

    veterán

    Svéd húsgolyók

    Hozzávalók:
    60 dkg marhahús (és sertés-marha vegyeset használtam)
    2 szelet kenyér
    1 fej vöröshagyma
    1 darab tojás
    negyed tk szerecsendió
    negyed tk szegfűszeg
    negyed tk fahéj

    bors
    olaj a sütéshez (2-3 evőkanál)
    pici tej

    Barna mártás:
    5 dkg vaj
    3 ek liszt
    5 dl alaplé (marha, de én most zöldséget használtam, kockából)
    1 dl tejszín

    Elkészítés:

    A kenyér héját levágjuk és rádobjuk a lereszelt vöröshagymát a levével együtt, esetleg egy kis tejet még rá lehet önteni, hogy a kenyér átázzon (de ne tocsogjon) és pár percig hagyjuk állni. Utána mindent összegyúrunk, mint egy fasírthoz és dió nagyságú golyókat formázunk belőle. Kevés olajat melegítünk egy serpenyőben és szépen megpirítjuk a golyók minden oldalát. A kész golyókat egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, majd az egészet betoljuk a 200 fokos sütőbe 20-35 percre (attól függ mekkora golyók lettek) és készre sütjük.

    A serpenyőben visszamaradt cuccba dobjuk a vajat, felszedjük vele, majd mehet bele a liszt és kicsit pirítjuk, hogy színt kapjon, majd felöntjük az alaplével, lassan folyamatosan kevergetve, hogy ne legyen csomós. 10 percig főzzük, hogy sűrűsödjön a mártás, majd mehet bele a tejszín és kész. Aki akarja itt még lehet kicsit sózni.

    "Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

Új hozzászólás Aktív témák