- ASUS routerek
- Nem szavazza meg Musk 56 milliárd dolláros csomagját a norvég állami vagyonalap
- A call centerekbe viszi az AI-t a Microsoft
- VMware
- Videó stream letöltése
- Aliexpress tapasztalatok
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Facebook és Messenger
- DIGI internet
-
IT café
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
-
-
addikt
Megcsináltam a lenti "olasz tepsis babos lecsót" - hát nemgyerebe
Persze magyarítottam ahogy illik - tv paprika pl. - de nekem nem tetszik, h egy tepsiben akar összefőni minden a sütőbe - kevergetés nélkül. Mondjuk zsemlemorzsa helyett pankót raktam rá (az volt otthon) amibe petrezselyem helyett lestyánt tettem (az meg a kertbe van), szóval messze nem a recept szerint készült...Ennek örömére ma főztem egy paprikáskrumplit
Megosztom, h készült:1,2 kg (ha van új) krumpli
1 nagy fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1-2 db paradicsom
0,5 szál (kb. 20 cm) szikkadt (száraz) kolbász
4 db frankfurti virsli
10 dkg csipetke
~0,5 l víz
zsiradék - most kacsazsír
só
bors
kömény
erős
piros paprika
vas lábasÉs az elkészítése:
Zsirádékon megdinsztelem a hagymát, erre megy a kolbász - hogy kicsit kisüljön a zsírja - mehet bele a krumpli - amit sütögetek ~10 percet óvatosan a hagymás, kolbászzsírban. Mehet bele a kockázott paradicsom, apróra vágott fokhagyma, majd a fűszerek. Ezt így picit még átforgatom, sütögetem majd jöhet a víz (a víz ne lepje el a motyót). Amikor 3/4 kész a krumpli (villával lehet ellenőrizni) mehet bele a csipetke és a virsli. Ha sok csipetke kerül bele valószínű felszívja az összes vizet - itt el lehet rontani az állagát. Ilyenkor már csak pötyögtetem óvatosan és lefedem, h ne főjön el a leve ( a tészta kell felszívja). Pár percenként megkeverem, ránézek. Ha megfőtt a tészta is akkor doneNálam fontos momentum, h nem főzöm szét az összetevőket - van fogad fiam használd, rágd meg az ételt - mondta volt fater
Azért a krumplit villával szét kell tudni nyomni - ahogy anyum is szeretteA végeredménynek egy sűrű szaftos "dolognak" kellene lennie:
Tányéron jobban mutat - de most nem vagyok éhes, h kiszedjem
[ Szerkesztve ]
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
Digitalpimp
senior tag
válasz body007 #6505 üzenetére
A paprikás krumpli is olyan, mint a lecsó. Ahány ház, annyiféleképpen készül.
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
krizmo_
Topikgazda
válasz body007 #6505 üzenetére
A paprikáskrumpli nagyon guszta lett, és biztos finom is. Be is dobom a receptgyűjteménybe fentre.
Imádom a fűszernövényeket, rengeteg van itthon, az egyetlen amivel ki lehet kergetni a világból az a lestyán, annyira nem ízlik, hogy az elmondani nem tudom, de amúgy, semmiképp nem váltanám ki a petrezselymet vele, mert nem hasonlít az ízük.
[ Szerkesztve ]
-
Zsombor99
csendes újonc
Jelentem: elkészült az első itthoni kürtőskalács!
Kertben, szabad parázs fölött, manuálisan egyenletesen lassan forgatva sült! A begyúrt tészta végül 2 darabra volt elég, a maradék meg lett formázva és rácson oda lett téve a parázs fölé. (A kép a sütés korai fázisát mutatja.) Ízre meglepően egész jó lett, a külső bevonata csak cukor, semmi több.Jó pap is holtig tanul. | Senki se tökéletes.
-
addikt
válasz krizmo_ #6507 üzenetére
A lestyán az ételízesítők egyik alapja
Bár el lehet túlozni de pölö a erdélyi csorba leves base összetevője. Egyébként húsokra, levesbe nálam kötelezőZsombor99: Nálunk valamelyik évvégi cégesbulin volt kürtöskalács. Talicskába Abban volt a tűz / parázs
[ Szerkesztve ]
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
krizmo_
Topikgazda
válasz body007 #6510 üzenetére
Nem használok túl gyakran ételízesítőt, sőt szinte soha, de amit használok abban nincs. Kis mennyiségben valószínűleg nem olyan rossz, gyerekkoromban annyira megutáltam, hogy nem is próbálkoztam vele már nagyon rég, anyum, aki amúgy sem főzött túl jól, mindenbe azt tett, és mindig jó sokat. De szerintem valamikor teszek vele egy próbát, meghoztad hozzá a kedvem. Egyébként, felénk vegetának hívták a lestyánt.
-
addikt
válasz krizmo_ #6511 üzenetére
Én se ételízesítőzőm konkrétan. Apum csinál házi "vegetát" azt használom, meg van egy márka ami 95+%-ban tartalmaz zöldséget:
Nemakarom reklámozni de az van a "dobozán", h:
Szárított zöldségek (sárgarépa, pasztinák, vöröshagyma, zellergumó, póréhagyma, lestyánlevél, petrezselyemlevél, zellerlevél); Fűszerek (őrölt kurkuma, tört szegfűbors, tört feketebors); Tengeri só
Jelzem, h a címkéken az összetevők mindig nagyobb mennyiségtől a kisebb felé vannak felsorolva - magyarán ebben a cuccban a legkevesebb összetevő a só
ÉS ott a lestyánSzerintem adj neki mégegy esélyt. Nem kell eltúlozni az biztos
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
#49155328
törölt tag
Mogyorót darálnék, vagyis mogyorókrém állagúvá tennék, de nem megy sehogyan sem.
Aprítom már 10 perce, adtam hozzá olajat is de nem akar krémes lenni hanem darabos.Ötlet?
-
Top cat
őstag
válasz #49155328 #6513 üzenetére
Mit akarsz csinálni, nutellát? Ennek a csajnak egész jól sikerült krémesíteni.
-
#49155328
törölt tag
válasz krizmo_ #6520 üzenetére
Baj nincs vele, mert finom így is.
Viszont ha veszel natúr mogyoró vajat az pl. tök sima nem darabos.
Azt mi a tökömmel darálják vagy mit tudom én mi a bánatna teszik.???
Lehet kipróbálom a mák darálót.Azért mert jobban szeretem úgy a kanálról nyalogatni ha sima.
Lehet kellene vennem egy mozsarat, hátha.
Na hoppá, veszek mogyoró vajat és azt fogom beütni a többi hozzávalóval!
Problem solved!
[ Szerkesztve ]
-
-
Benhill
senior tag
Nem tudom itt lehet e ilyet kérdezni, hátha.
Mély lábast keresek, legalább 5 literest és 28 centiset, fedővel, gázon használnám.
Tefal lábasait néztem 15 körül vannak, azokkal nem nyúlok mellé?
Mostanáig egy ősrégi vas lábast használtunk, de kezd kicsi lenni.Konkrét példányt is ajánlhattok, ha tudtok.
-
supercow
őstag
válasz Benhill #6532 üzenetére
Nekem van IKEA 365+ sorozatból van 5 és 3 literes és imádom. Indukciós főzőlapon használjuk de bármilyennel jó, tudom ajánlani. Régen volt az Oumbarlig nevűből, az is jó. Ha rozsdamentes acélt keresel akkor tényleg az IKEA a barátod.
In nomine Pasta, et Fusilli, et Spaghetti Sancti. Ramen.
-
#49155328
törölt tag
Mai ebéd.
Zöldség mix + 1 kocka erőleveskocka + 1 tasak zacskós leves + másfél liter víz.
-
sutszi
veterán
válasz Mr.Csizmás #6536 üzenetére
Vagy inkább másnapos sárga tchiboval meg sűrített tejjel.
[ Szerkesztve ]
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
#49155328
törölt tag
válasz Mr.Csizmás #6536 üzenetére
Nem, jegeskávét vittem. Bár mire megittam meg is fagytam.
[ Szerkesztve ]
-
OPiiPO
addikt
válasz Mr.Csizmás #6536 üzenetére
Biztos azzal kezdte, hisz az a tesztgyőztes
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
krizmo_
Topikgazda
válasz #49155328 #6535 üzenetére
Második mi volt, rántott fahéj?
A videó gyenge idegzetűeknek nem ajánlott!
[ Szerkesztve ]
-
Top cat
őstag
válasz #49155328 #6544 üzenetére
Magadnak köszönheted. Nélküled lehet, hogy sosem ismerné a "művésznőt".
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Politika
- Skoda, VW, Audi, Seat topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Tőzsde és gazdaság
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- EA Sports WRC '23
- Micro Four Thirds
- Okos Otthon / Smart Home
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen