- Tombol az AI-láz: az NVIDIA már értékesebb, mint az Apple
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mozilla Firefox
- Felhő alapú adattárolás (Dropbox, stb.)
- Windows 11
- Proxmox VE
- SkyShowtime
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Linux - haladóknak
- Perelnek a vallásos kripto-piramisjáték miatt
-
IT café
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
Madoc
veterán
válasz krizmo_ #7250 üzenetére
Kiszárad, levet veszít, ha meg lefedve "túlfőzöd" akkor is változik az állaga folyamatosan. Igen úgy is mondhatjuk hogy omlós lesz de a hús élvezeti értéke csökken. Értsd: állag, íz, látvány. Csirkecomb 82 fokon a legszaftosabb legízletesebb, a mell meg 73 fokon.
Próbáld egyszer ki, addig ne mond hogy hülyeség amit írok. Ha van ellentétes tapasztalat akkor elfogadom természetesen.Dad by day, gamer by night. Jelenlegi konzoljaim: Xbox Series X, Xbox One X - Playstation 5 Standard- Nintendo Switch
-
Ispy
veterán
válasz krizmo_ #7253 üzenetére
Én a csirkecombot is szeretem jól átsütve, amikor leomlik a csontról. Igaz akkor kevésbé szaftos.
Most még agyaltam, nem csak gomba lesz benne, hanem sajt és sonka is. Alakul ez. A mákosguba meg le lett szavazva feleségem által, mert kókuszos kekszet szeretne, meg hókiflit. Ember tervez...asszony végez.
De a rántott hal és sali azért meglesz. Ja és a póréhagyma krémleves helyett inkább sajtos fokhagymakrémleves lesz, olyat még nem csináltam, de finoman hangzik.
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
krizmo_
Topikgazda
Én is jól átsütve szeretem, de a kb. minden húst...
Tegnap beindult a fantáziám, amikor írtad, és pont arra gondoltam, hogy majd én is csinálok valamikor sonkával, gombával, és sajttal. A gombát úgy készíteném, ahogy a Wellingtonba szoktam, hogy ne engedje a levét.
Nagyon jól alakult a menütök. Mindig az van, amit az asszony, bár párom folyton ellenkezik, pedig másoknál olyan jól beválik ez.Nálunk továbbra is áll a lazac, és idén is lesz Wallington bélszín, reggel sikerült megvenni hozzá a bélszínt, ami gyönyörű.
[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
válasz krizmo_ #7257 üzenetére
Én a gombát hagymán, fokhagymán lepárolom, petrezselyemmel fűszerezem és ezt akarom rárakni. Lehet le is turmixolom...de akkor megnézem a wellingtonba hogyan van. Nem biztos, hogy jó ötlet karikor kisérletezni, nem baj, max ott a hal plan b-nek.
Mondjuk elkezdtem a húst előkészíteni, kaptam egy 1x0.4 méteres karaj csíkot, még ki kell kalkulálni hogy lesz ebből tekercs.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
őstag
Úgy látszik máshogy működik a sütőnk. Nálam a csirkecomb lefedve 200 fokon kb. 1 óra alatt éri el a 80 fokot, utána ráprítok és kész. Szerintem az én sütőm 170 fokon egy ilyen töltött karajjal kb. 2 óra alatt érné el, de nem próbáltam még, mert annyira nem szeretem az ilyen típusú kajákat.
krizmo_: Szerintem a hús a sütési időtől lesz omlósabb és nem a magasabb hőfoktól, attól szerintem is csak szárazabb lesz. Persze a hústól is függ, nekem az a vékonyra klopfolt karaj mindenképp száraz lesz, de ez ízlés kérdése. De nem vitatkozni akarok, csak én így tanultam.
[ Szerkesztve ]
-
perempe
addikt
Én Lidl 2 darált marhahúsból csináltam fasírtot: csak mustárt, ketchupot, sót és borsot adtam hozzá, legközelebb a tetejét minimálisan olajozom, ill. háromból fogom elkészíteni.
Alaszkai mirelit tőkehalat is elkészítettem, csak minimálisan sóztam, ill. egész krumplik a tetejére, aztán be a sütőbe.
[ Szerkesztve ]
* Brahms: 4. szimfónia *
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
holnap még van esélyem lazacfilére és/vagy kacsamellre? vagy mi lehetne még karácsonyi vacsora, ami sous vide-s?
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
krizmo_
Topikgazda
válasz Mr.Csizmás #7265 üzenetére
Aldiban és Lidlben is van most norvég lazac. És szép is, egy próbát megér.
-
őstag
válasz Mr.Csizmás #7265 üzenetére
Sertés szűz. A levét öntsd serpenyőbe a zacskóból, forrald és sűrítsd be és öntsd fel tejszínnel kicsit. Főzőtejszínnel egyszerre megy a kettő. Jól megy mellé. Krumplipürével pl.
Ha van közelben Metro, akkor most árulnak iberico sertés szűz-t. Sajnos fagyasztott, így eléggé korán kell menned, hogy kiolvadjon, de eléggé ünnepi. [link]
[ Szerkesztve ]
-
krizmo_
Topikgazda
-
sutszi
veterán
Ahogy az elmúlt években többször is a Jamie Oliver 30 percesei közül csináltam meg az egyik lazac receptet pár módosítással... Természetesen messze nem 30 perc...
Egyébként Lidl-ben volt most kb 1,5 kg körüli Norvég lazac filé 4000Ft/kg áron. Igaz pikkelyezni kellett, de szerintem nagyon szép szeletek voltak. Ebből vágtam ki középről a lentebb látható részt.
A mártáshoz:
- kb 2-3 fej lilahagyma- kb 5cm hosszú póréhagyma darab
- 5-6 gerezd fokhagyma
- kb 3 cm hosszú és 1,5 cm átmérőjű gyömbér
- fél chili
- fél paradicsom
- 1 ek szójaszósz
- fél lime leve
- olíva olajDe saját ízlés alapján az arányok szabadon eltolhatók.
A lazacot sóval borssal bedörzsöltem és lepihentettem. Addig a fentieket aprítógépbe tettem és egy jó adag mártás daráltam belőle. Ezt egy kisebb tepsibe öntöttem, majd ráhelyeztem a lazac szeletet. Utólag meglocsoltam olíva olajjal.
200fokra előmelegített sütőben 40 percig sütöttem. Végül még egy 10 percet kapott légkeveréssel és 250 fokon, hogy piruljon.
Köretként rizibizi készült és szívsalátával paradicsommal tálaltam.
[ Szerkesztve ]
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
Weareus
addikt
Nálunk nagyon megy a bejgli. 14 rúddal készült. Youtube: Szoky konyhája alapján. Mákos, diós, törökmogyorós, gesztenyés, szilvás.
Csupa töltelék.
[ Szerkesztve ]
Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
help rovat:
vettem 00-s lisztet és budafoki élesztőt pizzázni, van egy kb. 230? 250? fokig képes villanysütőm, extra grill fűtőszállal. az összefoglalóban van egy recept, ez jó ilyen kis hőfokon is, vagy 400 fok kellene neki? (és másik recept nekem)
[ Szerkesztve ]
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Digitalpimp
senior tag
válasz Mr.Csizmás #7271 üzenetére
Tök mindegy melyik receptet használod, ha a sütő a szűk keresztmetszet. Meg ott a pizza app, lehet kísérletezni az arányokkal.
Én ilyet csinálok mostanában, ez 3 nagy gáztepsire való, vékony tészta:
Liszt 813gr
Víz 488gr
Só 25gr
Élesztő rendes 23gr
Olívaolaj 24gr
Kelesztés 1 óra 25 fokon.
Sütő (gázos) maxin, meg beteszem a tepsit is melegedni, aztán csak papírostól áthúzom egyikről a másikra. Kb. 12 perc szokott lenni a sütés. Infrás hőmérővel mérve olyan 235-240 fokot tud a sütő.[ Szerkesztve ]
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
krizmo_
Topikgazda
válasz Mr.Csizmás #7271 üzenetére
Mindenképpen melegítsd elő a sütőt, és azt is amin sütni fogod a pizzatésztát, és tedd fentre amiennyire csak tudod.
-
Digitalpimp
senior tag
-
őstag
-
krizmo_
Topikgazda
[ Szerkesztve ]
-
krizmo_
Topikgazda
Nagyon guszta! Én tegnap csináltam sajtsalátát, mexikói zöldségkeverékből salátát, mellé lesz virsli, valamint kolbászkák. Reggel kisütöttem a kenyereket, nem sokára a sajtos rudat is. Jégkocka kész a Whisky-k mellé...
#7270 Weareus
Idén az én bejglijeim is nagyon fogytak, a legnagyobb kedvenc a meggyes-mákos volt mindenkinél, pedig a mákot mindenki kevésbé szereti.#7274 Digitalpimp
Jó kis szilveszteri ropogtatni való![ Szerkesztve ]
-
pohár
félisten
fú gyerekek, ezeket nézzétek meg, minden perce arany!
Bárányborda recept zöldspárgával a Rónay Kúria Étteremből
a cikk végén ott van linkben a buffalo bill sertéstarja, én kiégtem gyerekek... 30 perce ezt a trash-t nézem, már kívánja a szervezetem
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
pohár
félisten
válasz Mr.Csizmás #7280 üzenetére
de ez mi bakker... én nem tudom, hogy szegény bárány miért bűnhődik, hogy ez történt vele, a halról nem is beszélve
ALASZKAI RIZS
[ Szerkesztve ]
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
pohár
félisten
válasz Mr.Csizmás #7282 üzenetére
ha ezek mesterszakácsok, nekem 2 michelin-csillagom van
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
-
őstag
Szerintem fél év alatt nem használok annyi olajat, mint amennyivel meglocsolta azt a szegény olajban sütött zsíros tarját. Milyen szép, hogy azt mondja: aki szereti kiszárítva az grillezze a tarját. Kíváncsi lennék a karajt hogy csinálja, abálja?
krizmo_: nagyon szép a Wellington! Egyszer nekiállok biztos, de még nem tudtam rávenni magam, pedig biztos finom is. -
pohár
félisten
én azon sikítottam fel, hogy RÉPÁBAN pácolta
utána meg azt is belevágta az olajba, hadd égjen meg... ott rakosgatta utána rá, borzalom
[ Szerkesztve ]
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
krizmo_
Topikgazda
Boldog sütésben/főzésben gazdag új évet kívánok!
-
Ármester
Boldog új évet kívánok mindenkinek.
Lelkes amatőrként és fiatalként olvasgatom a topikot, elképesztő hogy itt micsoda alkotásokat látok, gondoltam beköszönök így Újév alkalmával.Nálunk a szilveszteri menü mindig elég egyszerű, sajttal töltött virslit szoktunk enni. (remélem elfér a topikban. )
Nem egy nagy dolog elkészíteni, de hátha valaki kedvet kap a hozzá.
[kép]
Virslit hosszában elvágni -> teletömni sajttal -> sütőben ~180 fokon megsütni.„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
-
-
pohár
félisten
válasz #49155328 #7287 üzenetére
chö, ha te is 2 és fél órára tetted volna be a 220 fokos sütőbe, akkor tudnád, hogy milyen is az igazi bárányborda!
[ Szerkesztve ]
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
pohár
félisten
válasz #49155328 #7296 üzenetére
#7279-es hsz-em 1. linkjét nézd meg, kellemes szenvedést kívánok hozzá
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen