-
IT café
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
krizmo_
Topikgazda
Tortilla
Recept (Ebből a mennyiségből 4 db 115 grammos tortilla lap lesz):
- 250 g liszt (most teljes kiőrlésű tönkölybúza lisztet és réteslisztet használtam vegyesen, de bármilyen liszt tökéletesen megfelel)
- 150 ml víz
- 1 kávéskanál só
- 1 evőkanál olaj
- 1 evőkanál kovász (vagy 1 kávéskanál sütőpor, vagy szárított élesztő)Reggel bedagasztottam a hozzávalókat, este pedig kibuciztam, 115 grammos lett egy buci:
Majd kb. fél óra múlva kinyújtottam:
Előmelegített serpenyőben hirtelen megsütöttem őket. Amikor elkezd felhólyagosodni, akkor fordítom meg:
A megsült tortilla lapokat konyharuhába csomagolom, hogy ne keményedjenek meg:
Sok mindennel meg lehet tölteni, most ezek voltak itthon:
A megtöltött tortilla lapokat úgy tekerem fel, hogy két oldalát behajtom:
Ha többet készítünk ilyen zacskóba érdemes eltenni, hogy puhák maradjanak:
[ Szerkesztve ]
-
Troy.
addikt
Sütéshez mennyire ajánlott az olíva olaj?
.
-
sutszi
veterán
-
j.bravo
addikt
Milyen típusú sütéshez?
Serpenyőben történő sütéshez az extra szűz nem ajánlott, egyrészt a nagy hővel hazavágnánk azt amiért hidegen jó/egészséges, másrészt az optimális sütési hőmérsékletnél már alacsonyabb hőmérsékleten elkezd füstölni/megégni (pontos terminus technicusokkal javítsatok ki, kérlek!) a "simával" nincs gond ilyen szempontból (mondjuk az meg salátába stb nem olyan jó).Tésztába, ilyesmibe jó, ahogy sutszi is írja. A markáns ízével számolni kell!
[ Szerkesztve ]
Whatever.
-
j.bravo
addikt
válasz Mr.Csizmás #7466 üzenetére
Jaja, vágom, ezért is írtam a lentieket/fentieket; bár a commonból még sose vettem. Salátához meg valami dupla árú, földrajzi eredetvédett (bár nem emlékszem hova valósi) időszakos terméket vettem ugyanott. Remélem jó lesz
[ Szerkesztve ]
Whatever.
-
bugizozi
őstag
-
krizmo_
Topikgazda
-
addikt
Jó lenne egy ki-mit főzött ma "rovat"
Akinek van kedve leírná, h mit fog főzni (mit főzött) a többiek ebből meríthetnének ötletet, h mit tegyenek az asztalra. Nekem néha jól jönne az ötlet
Én ma palóclevest fogok csinálni - pulykából ha minden jólmegy
Semmi második, jó gazdagra csinálom - puha kenyérrelMindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
bugizozi
őstag
válasz body007 #7474 üzenetére
Jó ötlet
Spenótos tészta:
Tésztát feltesszük főni, amíg fől, addig Wok-ban vöröshagymát lepirít, félidőben mehet bele a fokhagyma, utána tofu (vagy csirkemell), rá a spenót majd tejszín, rotyog, tésztát leszűrjük, bele a wok-ba, összeforgat, öröm-bódottá.
Olcsó, egyszerű, gyors.
Lidl-ben 169 Ft 450g spenót - hja ez nem a spórolós topikVCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
bugizozi
őstag
válasz Mr.Csizmás #7477 üzenetére
ó tényleg, akartam rá reszelt parmezán jellegű valamit szórni na majd holnap Lidl-ben most is van ilyen, jó cucc, szeressük [link]
VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
ladybug
őstag
válasz Mr.Csizmás #7477 üzenetére
Bizony finom.
Én is sajttal készítem.Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.
-
krizmo_
Topikgazda
Jóféle őrölt pirosparikát hol/milyet érdemes venni?
Vettünk már termelői piacon házi készítésűt, szegedit-kalocsait, de valahogy egyiknek sem volt olyan szép színe, mint amilyen régebben volt. És az ízük sem túl intenzív. -
veterán
válasz krizmo_ #7484 üzenetére
Bolti paprikából az Univer Édes Anna tűrhető szerintem (mikor kifogytunk, ezt vettem, rosszabbra számítottam), de az igazi, ha háztól veszitek. Pont ezért nem is nagyon ismerem a boltiakat, piacosokat, hogy milyenek, mert szerencsére van forrás.
Ha esetleg van ismerősötök déli megyékben, érdemes náluk kérdezősködni, tudnak e pirospaprikát.[ Szerkesztve ]
solfilo
-
Digitalpimp
senior tag
válasz krizmo_ #7484 üzenetére
Láttam már itt a PH-n valakinek az aláírásában, hogy szokta eladásra kínálni.
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
veterán
Kolléganőm esküszik, hogy nemrég vett valamelyik magyar boltláncban ilyen Heinz kevert kecsöp és majonéz szószt, de mostanában sehol sem talál ilyet.
Szerinte finom, venne még. Bevallom, hogy én sosem láttam még ilyet, de megkérdem itt, hogy találkozott ezzel a szósszal valaki?
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
krizmo_
Topikgazda
Köszönöm a paprika tippeket! Szerintem, ez sokunknak hasznos volt.
-
Top cat
őstag
válasz Donki Hóte #7489 üzenetére
Elég bizarr.
Ha nem talál, csináljon házi majonézt és keverjen hozzá ketchupot.
-
veterán
válasz Donki Hóte #7489 üzenetére
Ahogy láttam ebben a cikkben, twitteren szavaztatták meg 3,5 éve, hogy legyen e ilyen.
Cikkben írják az arányt, 1:1, szóval könnyen meg tudja otthon is csinálni, pont olyan lesz, mint a gyárilag összekevert.
A Mayochup ugyanis tényleg semmivel sem több, mint majonéz és ketchup, egy-egy arányú gyári keveréke. Nincs benne semmi plusz, semmi csavar.
[ Szerkesztve ]
solfilo
-
őstag
válasz Donki Hóte #7489 üzenetére
-
addikt
válasz krizmo_ #7494 üzenetére
Hát ez jól néz ki
Majd írhatnál hozzá receptet. Vagy bolti édes-savanyú mártásból van?Én már nem főzők a héten, szerda éjszaka utazom tesómék - arra a két napra meg már minek? Kieszem a hűtőből a "maradékot"
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
krizmo_
Topikgazda
válasz krizmo_ #7494 üzenetére
Édes-savanyú csirkemell
Ez a recept egy kicsit fel van turbózva, de elég hasonló az eredeti ízvilágához, kicsit olyan, mint a szecsuani és az édes - savanyú keverve.
Hozzávalók:
- 600 g felkockázott csirkemell
- 1 fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 db sárgarépa
- 1 db piros és 1 db zöld kaliforniai paprika
- 500 g paradicsomlé
- 1 üveg bambuszrügy
- Egy közepes ananász (felkockázva)
- 3 tk currypor
- kb. 1dl szójaszósz
- Só, bors ízlés szerint
- 1 chili paprika felkarikázva (opcionális)
- 1 üveg mungóbabcsíra aprítva (opcionális)
Általában mézet és balzsamecetet is szoktam hozzátenni, de most annyira édes és savas volt az ananász, hogy nem kellett.A csirkemellet kockákra vágom, és olajon lepirítom, közben sózom, borsozom, majd mehet bele a Julienne-re szeletelt répa, paprikák, (chili, ez elhagyható), nagy kockákra vágott hagyma, felkockázott ananász, bambuszrügy, ha lepirultak hozzáadom a fokhagymát, és leöntöm szójaszósszal. Amikor felrottyan beleteszem a paradicsomot, és curryport, sót(ha szükséges, én Kikkoman szójaszót használok, ami sós), valamint a mungóbabcsírát, ami elhagyható. ~ 15 - 20 perc alatt készre főzöm.
[ Szerkesztve ]
-
krizmo_
Topikgazda
Zserbó ízvilágú torta
Tészta (22 cm-es tortaformához):
- 4 tojás
- 180 g cukor
- 200 g liszt
- 1 dl olaj
- 1dl tej
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
- 1 citrom reszelt héjaSzétválasztod a tojásokat.
A tojás sárgáját elkevered cukorral, aztán hozzáadod az olajat, folyamatos kevergetés mellett, majd a tejet is hozzáöntöd.
Aztán átszitálva hozzákevered a lisztet, csipet sót, belereszeled a citromhéját, és a sütőport.
A tojásfehérjéből habot versz, ebbe kerül a vaníliás cukor. Majd belekevered a masszába, amit a tojássárgájából csináltál, óvatosan forgatod, nem töröd össze a habot!
Kikent tortaformában előmelegített sütőben 160 fokon megsütöd. Tűpróbáig kell sütni.(Ez úgy általában ~ 50 perc).Diós krém:
- 500 g mascarpone
- 200 g pekándió
- 200 g sima dió
- méz ízlés szerint
- 1 kisebb narancs reszelt héja- Sárgabaracklekvár
Csokis krém:
- 200 g étcsoki
- 200 ml habtejszín
- Csipet só
- Porcukor, rum aroma ízlés szerintA pekándióból és a sima dióból kiválogatsz annyi szép, egész darabot, amennyi a díszítéshez kell, a többit ledarálod, majd összekevered a mascarpone-val és a mézzel, a krém kicsit lágyabb lesz, ezért hűtőbe teszed, hogy megdermedjen, amíg dermed elkészíted a csokis krémet. A tejszínbe beletöröd a csokit, hozzáadod a cukrot, sót és az aromát, majd gőz felett kevergeted, amíg meg nem olvad, és folyóssá nem válik, gőz felett tartod a felhasználásig.
A kihűlt tortalapot felvágod, és megkened baracklekvárral, majd habzsákba teszed a diós krémet, és betöltöd vele a tortalapot (én ki szoktam mérni, hogy egyenletes legyen), aztán behűtöd a tortát mielőtt leöntenéd a csokis krémmel (rácsra teszed a betöltött tortát, és leöntöd a csoki krémmel, nem kell kenegetni csak önteni, különben nem lesz egyenletes felülete).
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Új Nespresso kapszulatartó
- Carlinkit 3.0 Mini Apple Carplay vezeték nélküli USB adapter autókhoz, fehér
- Anker Eufy P1 okosmérleg, Bluetooth
- Erős fényű, fókuszálható minőségi LED zseblámpa eladó! Keveset használt! 3 Világítási mód(2 fényerő
- Új bontatlan Philips 3324/40 3in1 légtisztító, ventilátor, hősugárzó
Állásajánlatok
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen