- DIGI kábel TV
- Nem szavazza meg Musk 56 milliárd dolláros csomagját a norvég állami vagyonalap
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Milyen routert?
- Aliexpress tapasztalatok
- Donald Trump lehet a kriptobajnok elnök az USA-ban
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Videó stream letöltése
- Windows 11
- A call centerekbe viszi az AI-t a Microsoft
-
IT café
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
ngabor2
nagyúr
válasz Timocicu #1322 üzenetére
a tejfölös gombapaprikás tényleg finom, de egy kis lecsó, meg a rozmaring vajon merre tolja el?
amúgy most megkóstoltam, nem rossz, de olyat mondtam, amit igen ritkán hallanak tőlem: sótlan képes vagyok a lecsót, meg a rántottát is egy szem só nélkül megcsinálni és megenni.
-
ngabor2
nagyúr
válasz Timocicu #1324 üzenetére
valóban fimon lett nem a szokványos gombapaprikás íz, hanem kicsit meg van bolondítva. nem mertem bele sok rozmaringot tenni, bár még egy kicsit elbírt volna. mindegy, ez így maradt, el fog fogyni.
feltéve, ha jól szedtem/válogattam át a gombát, és nem került bele valami mérgező darab (a szegfűgombát azért még megismerem, remélem )
-
ngabor2
nagyúr
válasz Timocicu #1326 üzenetére
élek, és finom is volt. amúgy először főztem saját szedésű (vadon termő) gombából. a termesztett, és saját szedésű gomba az más téma.
a cuccnak volt egy enyhe dióíze, nagyon kellemes. önmagában nem egy tolakodó íz, de hosszan tartó, és kellemes ízek sora. a lecsós alapot ki lehetett érezni, de nem nyomott el semmit, szerencsére. csak engem, úgyhogy asszem megejtek egy délutáni sziesztát
-
ngabor2
nagyúr
válasz Timocicu #1366 üzenetére
igen, közben én is rájöttem, hogy az túl hosszú idő. úgyhogy kimentem a piacra, és nem találod ki mit vettem... igen gombát szegfűgombát meg nyárfa érdestinórut, amit már ki is tettem száradni a napra, mert árnyékban csak megromlik, tapasztalatom szerint. gombász barátom szerint is kibír egy napot a napon, a végét meg majd szellős helyen befejezem.
no szóval, van gomba, van rizs, van virsli... tehát gombás-virslis rizs (rizottó?) lesz. remélem a gombák is megfőnek addig, míg a rizs, mert mint jó vegyész, a "one pot" reakciókat szeretem, mindent bele, és hadd menjen. a végeredményről beszámolok.
természetesen ezt nem egész hétre terveztem, a gomba miatt 2 napnál tovább nem is lehet eltartani. majd kedd este még főzök valamit. lehet, hogy pont lecsót. abba ínyencség gyanánt jó a gomba, csak úgy hamar megunja az ember.
a lecsót is nagyon szeretem, lehet, hogy az is lesz a héten. van a fagyóban töltött káposzta is, de ahoz valahogy nincs húzalmam.
ilyen csirkecombot szoktam én is csinálni, nagyon szeretem. csülökkel is nagyon finom.
mod (9:42): kész is. nem azért, hogy magamat dícsérjem (nem a francot ) megint jól sikerült.
pontos recept most sincs, de imho nem is kell mindig mindent grammozni.
- egy fél marék szárított szegfűgombát beáztattam kb. 3dl hideg vízben. fél óra elég neki, elég gyorsan felszívja és megpuhul.
- egy közepes nyárfa érdestinórut megmostam, kb. 1-2cm-es kockákra vágram, a tönkjét keresztbe elhasítottam, és azt is felkockáztam.
- kevés olajon éppcsakhogy megfuttattam (nem pirítottam!) 2 csésze megmosott rizset, és közben hozzáadtam a gombákat.
- mikor nagyjából átmelegedett, felöntöttem 4 csésze melegvízzel, adtam hozzá 2 húsleveskockát meg néhány felszeletelt sajtlit, nem vagyok én vegetariánus
- addig főztem közepes lángon, míg a levét el nem főtte, és a rizs meg nem puhult. persze közben kóstolgattam. igény esetén lehet sózni, én nagyon sótlanul eszek.mindjárt telefonálok 2 kollégámnak, hogy ne hozzon holnap kaját, mert szép nagy adag lett, sokáig nem áll el.
[ Szerkesztve ]
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz Timocicu #1766 üzenetére
Nálam pont a vörösbor szokott kimaradni , ellenben kevés babérlevelet is teszek bele, a majoránnát általában marhahúsnál én is mellőzöm.
A vörösbor nálam azért ellenjavalt, mert másnapra, harmadnapra már nem olyan jó az íze benne. Igazából pedig a palackozott vörösbor nem túl jó az ételbe, friss meg nincs... Ellenben lecsót, ha tehetem mindenképpen teszek bele, nyáron természetesen friss paprika és paradicsom, télen a nyáron eltett lecsó...1762: Attól is függ, ki mennyire szereti megkeleszteni a pizza tésztáját...
Kenyérhez nálam bőven kell az élesztő, de barna kenyeret szoktam sütni, viszont a pizzát laposan szeretik nálunk, ott csak a lazításhoz kell...[ Szerkesztve ]
Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...
-
zoltanz
nagyúr
válasz Timocicu #1812 üzenetére
A villanytűzhelyt is hasonló okok miatt, nekem igényesebbnek tűnik nem piszkolódik úgy, mint egy gáztűzhely, könnyebb takarítani is mutatósabb is.
Nem kötelező megfogni mindent ha fölérakja a kezét 1-2 cmre és hozzáad képzeletben 10-20 C fokot és kész.[ Szerkesztve ]
Manapság egy előnye van ha nem vagy szegény, színvonalasabb ellenségeid lehetnek
-
ladybug
őstag
válasz Timocicu #1812 üzenetére
Drága Timocicu, nyugodj meg. Ha valaki annyi ideje főz, mint amennyi ideje te (vagy én), azoknak a főzés már a kisujjában van. Aki pedig nemrég jött bele a tudományba, annak még új a magabiztosság, és szereti más felé is kinyilatkoztatni.
zoltanz: Villanytűzhelyre váltottam fél éve, sok évtized után, de szinte csak jót tudok mondani róla. Nagyon szeretem, és tényleg sokkalta könnyebben tisztítható, mint a gáz.
Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.
-
mormota
senior tag
válasz Timocicu #1980 üzenetére
az én receptem egy adag (tepsi) pizzához:
500gr liszt
250-300 ml víz, vagy tej (inkább tej) (nekem legutóbb sok volt a 300ml víz, ezt keverés közben plusz liszttel pótoltam)
kb 1 ek cukor a langyos tejbe
egy élesztő (szigorúan kocka, és nem por)
1-2 ek olívaolaj a keverés közben
sóízlés szerint rakható bele oregánó, lenmag, szezámmag, durvára darált bors(!)
keverés, kelesztés, nyújtás, tepsibe rakás, megpakolás, kelesztés, sütés
amennyiben grissini készül, úgy a megpakolás értelemszerűen kimarad[ Szerkesztve ]
Illusztrálok, tehát vagyok
-
DeFranco
nagyúr
válasz Timocicu #2114 üzenetére
Ööö... ennyire nem vagyok profi, recept alatt valami meghatározott mennyiségekkel operáló step-by-step leírásra gondoltam, mert addig megvan, hogy készíts alaplevet, pirítsd le, engedd fel, fűszerezd, csináld meg a galuskát enjoy, de pörköltekben ennyire nem vagyok otthon, hogy ebből értékelhetőt alkossak.
-
Archanon
őstag
válasz Timocicu #2116 üzenetére
Ha már pöri, mikor felöntöd vízzel, csak egész keveset önts csak hozzá, hagyd, hogy elpárologjon, majd ismét önts rá vizet. Ezt ismételd meg párszor, és utána mehet rá a végleges mennyiség. Az ízek nem párolognak el, minden megmarad, a szakaszos párolással viszont azt éred el, hogy a husi sokkal zsengébb lesz. Szinte minden pörkölt alapja a vöröshagyma, pirospaprika, husi, és a szakaszos párolás. Ezek nélkül nem pöri egy pöri.
Guild Wars 2: Archanon.6039 ||| http://myanimelist.net/animelist/Archanon ||| ~Dango, dango, dango, dango; dango daikazoku...~ ||| El. Psy. Congroo. ||| Whohhehhje. /,,/, (⌐■_■)
Új hozzászólás Aktív témák
- XGS24 - Befutott az Assassin's Creed Shadows legújabb előzetese
- Kormányok / autós szimulátorok topicja
- TCL LCD és LED TV-k
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Háztartási gépek
- 3D nyomtatás
- Politika
- Óvodások homokozója
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen