Új hozzászólás Aktív témák

  • Land

    veterán

    Üdv!
    Megpróbálom érthetően leírni a problémámat.
    Hangfal: Ozaki WR450 2.2 50W
    Fejhallgató: Hyperx Cloud Core (60 Ohm) - a Cloud 1 kevesebb kiegészítős verziója
    Amikor megvettem a Cloudet, akkor az akkori integrált hangkártyámmal búgott. Vennem kellett hangkártyát.
    A SoundBlaster Z-re (csupasz, EMI pajzs nélküli verzió) esett a választás, melyben beépített fejhallgató erősítő van. Elég komolyan meghajtotta, hangos volt és jól szólt a fejesem. A hangfalamnál nem vettem észre nagy előrelépest. Gondolom amit tud, azt az integrált is kihozta belőle. 2 évig megelégedéssel használtam a Z-t.
    Pár hete új gépre váltottam, melyben cicereg a VGA kártya, mely zaj átjött a Z-re. Sajnos így el kellett adnom. Gondoltam veszek egy EMI pajzsos hangkártyát, ki is néztem az Asus Strix Soart (30k Ft), melyen van pajzs. Viszont találtam tesztet, ahol panaszkodnak a VGA cicergés átmászására. Tehát vélhetően ezzel sem lennék előrébb. A pajzsa kamu (?). Ezek után kitudja, hogy a Z pajzsos verziója védene-e bármit is...
    Gondoltam akkor veszek USB-t külső kártyát. Elég szerény a kínálat 30k Ft-ig. (Illetve elvileg késik picit a hang is az USB-nél..)
    Vagy szoftveres bugok (SB Omni) vannak, vagy ledöglik gari után (Asus Xonarok) vagy nincs benne fejhallgató erősítő (Creative Sound Blaster X-FI Surround Pro V3). Utóbbiről még kutatom, hogy az erősítő hiányának ellenére elég lehet-e a Cloudehoz.->integrált hangkártyán minden csutkára tekerve sem hangos, míg Z-nél 43% Win hangerőnél, winamp 10-15%-os hangerőnél elég hangos volt. Maxra tekerve kb lerobbant volna a fejemről.
    Így érkeztem el a DAC-okhoz. Igazából nem tudom milyet lenne érdemes néznem.
    Ezek úgy müködnek, hogy: alaplapi fejeskimenetre és mic kimenetre rádugom a DAC-ot, majd a DAC-ba a fejest és mikrofont és tökéletesen meghajtja vagy ezek USB-n kapcsolódnak a PC-hez. Eleve elég-e csak simán fejhallgató erősítős kimenetest keresni vagy nem árt ha a mic is azon keresztül jönne?
    Nekem előny lenne az is ha egyszerre van rádugva a hangfal (erre elég az integrált is) és a fejes is. Így nem kellene ki be dugdosnom a kábelt.
    Van ilyen megoldás 20.000 ftig, mely meghajtaná a fejesemet?

    Pixel 8 8/128 Gb | Sendiy M2 & KZ ED9 & QCY C13 és C17 | Citroen C5 Tourer 3.0 V6 HDI Exclusive

Új hozzászólás Aktív témák