-
IT café
Ebben a topikban a nápolyi , római stílusú pizza otthoni keretek közt történő sütését próbáljuk meg kivesézni, tökéletesíteni egymás tapasztalatai alapján... de azért elférnek a szép, házilag sütött kenyereink is!
Mirelit és a tepsis pizza szigorúan off!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Topikgazda
Leginkább a dagasztási technikával, de ezzel a liszttel amivel a kolléga dolgozott, szerintem a 70-es hydro bárhogyan sok.
Ha van egy jó liszted, akkor kézzel, vagy spirálkaros dagasztóval lehet a legjobb eredményt ( legmagasabb hydrót ) elérni. Egy “kampós” konyhai géppel nem igazán lehet ezt elérni.
Én úgy szoktam, hogy 60-as hydróval dagasztok elsőre aztán szépen lassan adok még hozzá annyit amennyit felvesz.Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
IntelKiller7
veterán
Poolisht osszekeverem. Hagyom 24 orat.
Utana a maradek lisztet a vizet es a sot osszekeverem a poolish-al. Megint hagyom 24 orat vagy tobbet.
Sutes elott szoktam csak bucizni 1,5-2-3 oraval. Attol fugg milyen meleg van.
Ez attol is fugg milyen liszted van. Birja e ezt a hosszu kelesztest, mennyi vizet tettel bele. Egy ido utan elkezdi engedni magabol a vizet, es a teszta allana, ize is valtozik. Tonkremegy.Digitalpimp altalaban ra van irva a csomagolasra.
[ Szerkesztve ]
Battlefield Hungary FB csoport: https://tinyurl.hu/OrvU/ | XO GT: Alwin4K
-
xavix13
senior tag
igazioliva.hu
Pluhár Lászlót bár nem kedvelem, de neki van a tulajjal interjúja, ahol nagyon szimpatikus az úriember, meg a vállalkozása és a szemlélete, mostanában tervezek én is rendelni onnan.
Ismerősök véleménye alapján nagyon jó cuccok, és ők nem is pizzás közegből valóak.One thing I've learned: if you don't draw first, you don't get to draw at all.
-
IntelKiller7
veterán
ha naponta sütsz, akkor azért elég hamar. Ha fél évente egyszer, akkor fix nem éri meg.
Én havonta 1-2x sütöttem Glowennel, nagyon szerettem magát a feelinget. Meg, hogy milyen szép pizzákat tudok benne sütni.
Volt, hogy nem is jutott pizza nekem, de akkor is megérte.
Imádtam már magát a tészta vezetését, nyújtását, feltétezését és a sütést.Mondjuk én szakács vagyok, lehet ez ennek is betudható.
De egy jó társasággal, nyáron hatalmas feeling egy gázos sütővel sütni.
karu 12-vel kezdtem anno, pellettem, de az nem az én világom volt. Azzal sütöttem 50 főnek pizzát egyszer, azt hittem felkötöm magam a végére. Főleg, hogy nem volt senki, aki figyelte volna a tüzet stbstb.Egy jó gázos sütővel lehet haladni. Az elektromos Effeovens, Effeunoval meg még egyszerűbb. Tényleg csak annyi, hogy bedobod, 1,5 perc után meg kiveszed.
Battlefield Hungary FB csoport: https://tinyurl.hu/OrvU/ | XO GT: Alwin4K
-
BB9360
aktív tag
Igen.
Nem is kérdés, hogy - amint más is írta - az elkészített pizzák számától és annak gyakoriságától függ, az én esetemben talán sose, viszont mivel heti 3x sütök kenyeret, a sütő sokat megy, kímélném ezzel. De anyagilag valószínűleg a 100k-s sütő sem éri meg, ezért sem vettem meg a Glowent.
De ez nem erről szól, bár valóban én említettem meg. -
csƵ
őstag
Én anno úgy csináltam, hogy 2 órát volt szobahőn, aztán hűtő, de az meg azért nem volt jó, mert a 2 óra alatt feljött, aztán a hűtőben visszacsökkent.
Úgyhogy mostanában úgy csinálom, hogy megcserélem. Egyből megy be hűtőbe, majd dagasztás előtt 2-3 órával kint hagyom a pulton és szépen feljön. -
veterán
Egyszerűen a tészta sokkal homogénebb, levegős, lágyabb lett. Persze hozzá kell tenni hogy most ismerkedek a pizzázással meg úgy a sütéssel mert előtte soha nem sütöttem semmit, ezáltal nem is dagasztottam.
De iszonyat sok videót megnéztem a legutóbbi hónapokban és abból az jön le hogy kézzel olyan levegős lágy tésztát nem lehet kidagasztani mint géppel. Főleg nem egy 70-es hidróval rendelkező tésztát.
25 percig dagasztottam a géppel. 0-10-ig vannak a fokozatok de max 4-ig mentem azt is csak a végén. Inkább 2-es 3-as fokozatot használtam, bőven elég volt.
Géppel nagyon szépen fel lehet hidrózni a tésztát, látod hogy hol van a határa, mennyi idő alatt szedi össze a tésztát ha raksz hozzá kis vizet.
Sok álmatlan éjszakát okozott a megvétele mert b@szott drága, de az vitathatatlan hogy a tészta számomra is ég és föld dagasztás után. Nagyon selymes lágy tészta a végeredmény amit kapsz.iPhone 13 Pro Max
-
veterán
Mivel kezdő vagyok én is így nem tudom megmondani hogy milyen előnye van egyiknek illetve a másiknak gép dagasztásnál, de úgy vettem észre videókba YT-on illetve FB-n hogy inkább azt alkalmazzák amit én is, mégpedig hogy vizet adnak hozzá nem pedig lisztet.
Dagasztógéppel ez a metódus nálam nagyon jól bevált.
Igazából Bigánál főleg ha 100%-os a Biga akkor ott így is úgy is meg vagy kötve hogy már csak vizet adsz hozzá.Madoc
Nincs mániákus hidrózásom. 68-71%-nál többet még egy tésztához se adtam, nekem ez tökéletesen megfelel. Szóval nem keresem a liszt határait, csupán említettem hogy elbírt volna még egy kis vizet.
Fent vagyok itt is meg ott is de abba a csoportba is vannak akik 70-75% körüli hidrót alkalmaznak.[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max
-
veterán
Mi van azokkal akik előtésztáznak, ott egyből megdől az egész hogy a víz az első? Vagy aki mondjuk 100% bigából készít előtésztát ott már alapból liszt nem megy hozzá csak víz. Illetve aki egy állagot keres a tésztában ott miért számít annyira hogy nem a liszt meg a vízhez hanem a víz a liszthez? A végeredmény nem ugyanaz lesz?
fradi81
Egyik hozzászólásomba írtam hogy kóstoltam azt is, de olyan nagyon látványos különbséget nem vettem észre a Mutti Pelatihoz képest.[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max
-
fradi81
veterán
Nem is kell, ki kell próbálni mindent akkor derül ki nálad a gyakorlatban hogy mi hogyan működik. Kenyeres csoport, '70+ százalék víz', mostanában jöttem rá a pizzás hobbinak köszönhetően mi volt a gond nálam sokszor, hát épp az, a túl sok víz.
[ Szerkesztve ]
moto g72, Ninebot d28e
Új hozzászólás Aktív témák
A topokban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- VPN topic
- GoPro Topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Fotók, videók mobillal
- PayPal
- Kormányok / autós szimulátorok topicja
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest