Új hozzászólás Aktív témák

  • ozzy711

    őstag

    válasz fererencz89 #122008 üzenetére

    Egy minidsp hd-vel tolom most már 1-2 hete én is ( a diy dobozom mély-sugárzójához építettem egy-egy végfokot, így aktívan hajtom meg, száműzve a tekercseket és a kondikat a hangszóró elől.
    Az eq nélküli ( jelentősen csillapított szobában ) torzítás csak a bal oldalon jelentős ( az is csak 46 Hz-nél ), de az nem egy kiemelés, hanem pont ellenkezőleg, egy beszakadás miatt van, mait nem igazán tud kiszedni az eq sem. :((
    Egyébként én úgy szeretem, ha 100 Hz alatt 4-5 dB-s kiemelésem van, :B ettől dögös a hang nálam.
    Az aktív váltást, viszont eszméletlen jól meg lehet vele oldani, gyakorlatilag tökéletesen.

    Amit írni akartam: próbálgattam a Rew-el egy sima ferkimenetet összehozni, amit importáltam a minidsp-be. A beszakadást meghagyta, viszont a torzítás sajna nem csökkent jelentősen, mint a te ábrádon a fent írtak miatt.
    Egyébként egyelőre offoltam is az egészet, mivel a mélyek "egészséges" lecsengését is megszüntette, amit imádok ( pl. Madonna Frozen-jének közepénél a hatalmas beütések földrengésszerű mélyei eltompultak ).
    Biztos lehet jobbra is még dolgoznom kell rajta. Viszont így is előnyben vagyok egy hagyományos passzív dobozhoz képest, mert a mélyek hangnyomását egy 12 állású bemenet választó hangerő-szabályozóval tudom állítani.

Új hozzászólás Aktív témák