Új hozzászólás Aktív témák

  • cipofuzo87

    tag

    válasz priusz #25008 üzenetére

    Nem szól jobban, a füled csal. A FLAC ugyanaz, mint a ZIP, csak lehet tekerni a zenében. Épp úgy, ahogy egy programot veszteségmentesen tömörítesz, úgyanúgy tömörít a FLAC is WAV-ot.

    Amúgy minden bántás nélkül, sztem az ilyen hozzászólások, amikből egyértelműen lehet tudni, hogy placebo áldozata a hallgató, megerősítik bennem azt a hitet, hogy valószínűleg a magasabb kategóriás kábelek között is kb annyi a különbséget hall a hallgató, mint amennyi WAV és a FLAC között van :).

    Túl sok tényező játszik:
    Ha megveszel egy drága kábelt, akkor ott a vásárlás élménye, az új szerzeményre való "izgulás". Nagy reményekkel dugod össze a rendszert, továbbá tudod, hogy drága volt a kábel, emiatt, ahhoz, hogy ne kerülj saját magaddal ellentétbe, csak úgy tudod rendberakni a dolgokat fejben, hogy elfogadod, hogy a frissen vásárolt drágább kábel jobban szól, mert ellenkező esetben saját magaddal kerülsz ellentétbe, az derül ki, hogy jó hülye voltál, hogy megvetted a drága kábelt, amit nem tud az ember feldolgozni, muszáj fejben feloldania az ellentétet. Arra pedig mindenki tudna mondani példát a saját életéből, hogy csinált valami hülyeséget, de akkor jó ötletnek tűnt, sőt meg is tudta magyarázni, ezzel a saját fejében elsimítani a dolgokat, hogy "igen, jól tettem", később kiderült, hogy jó hülye volt (pl amikor szerelmes, akkor máshogy gondolkodik, cselekszik az ember).

    Én csak a zeneszám közbeni váltásos vakteszt alapú kábel tesztben hiszek, ez kizárja a placebot. Már az is eredményezhet placebot, hogy végighallgatsz egy számot egyik, majd a másik kábellel, ugyanis elsőre más élményt adhat egy zene, mint másodszorra (amikor már esetleg kevésbé figyelsz rá, unod, stb).

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák