Új hozzászólás Aktív témák

  • tony_snow

    tag

    válasz rbalint88 #155928 üzenetére

    Köszönöm a választ. Akkor inkább a Golfot ajánlod, mint a Ceed-et?

    Golf V 1.4 TSI 140 lóerő, néztem még 1.6 FSI-t, ez 116 lóerő. Mi a különbség TSI és FSI között? Gondolom a T a turbót jelenti. És feltételezem abból amit írtál, ez hajlamos elromlani. A javítás drága? És ha egyszer elromlott, van rá esély, hogy x idő múlva újra elromlik?

    Dilemmában vagyok, lehet ésszerűbb lenne a prioritásokban előbbre venni, hogy inkább legyen fiatalabb, kevesebb km-rel és mondjuk egy sima 1.6 ami 102 lóerő. Ezek olcsóbbak. De mégsem 75 lóerő.
    Ezek közül a motorok közül van valamelyik amelyik nem ajánlott vagy esetleg rizikósabb?
    1.6
    1.6 FSI
    1.4 TSI

    Bocsi nem az a célom, hogy feleslegesen túráztassam itt az embereket, csak pont ennyire vagyok tanácstalan. Tapasztalatom sincs, tehát, ha nem kérdezősködöm, nagy eséllyel rosszul döntök és eléggé rácseszek..

    Így is jó nagy szívás lesz megtalálni a megfelelő autót, gondoltam, hogy helyszíni állapotfelmérésre hívok egy hozzáértő személyt, néztem hirdetnek ilyen szolgáltatást, hogy vásárlás előtt kijönnek megnézni milyen állapotban van az autó.

    (#155929) Nordschleife

    Köszi szépen!
    Civic-ectől tartok, van bennem egy ilyen (lehet, hogy téves) félelem, hogy széthajtották őket. Régről kialakult egy bizonyos előítélet bennem ezekkel az autókkal szemben, ami nem biztos, hogy helyes. Meg bevallom csak az ufo civic tetszik, de az más árkategória.
    A mazdáktól meg onnantól kezdve kezdtem el félni, amióta elkezdtem tájékozódni a témában. A rohadás miatt tartok tőle. Amúgy jó lenne. Ha ezt valahogy lehetne kezelni, akkor esélyes lenne.

    (#155930) diegho

    Köszönöm. A Fiat annyira nem tetszik, viszont a 308 kifejezetten igen, ráadásul lényegesen olcsóbb ebből mondjuk egy 2008-as darab, mint egy japán vagy német autóból. Akkor nem kell félni a használt Peugeot-któl? Ezt a laikusokba belenevelték, hogy használt franciát ne.. nem is azt, hogy tilos, hanem hogy inkább német, japán..

    Jelenleg Golf V, Kia Ceed (erre nem kaptam javaslatot), és 308 amik tetszenek.
    Gondolom nincs számottevő különbség alkatrész ár szempontjából a 308 és a Golf között. Kérdés, hogy megbízhatóság és fenntartás, fogyasztás szempontjából is hasonló?

Új hozzászólás Aktív témák