Új hozzászólás Aktív témák

  • Szten Márs

    nagyúr

    Bele persze, át is rakom a "lezárótáblát" ide, az előző hirdetményt pedig töröltetem.

    A forduló ezenel lezárult!

    Mostantól lehet a "forma" témakör fordulójában feltöltött képeket értékelni, jelen topicban! (lsd: első hsz!)

    A következő ciklus témájára érkezett szavazatok:
    csend: 3 szavazat
    régen és most: 1 szavazat
    optikai csalódás: 1 szavazat

    Ennek értelmében a következő ciklus témája: "csend". Ezen témában a képeket december 10., szerda 00:00-tól december 16., kedd 23:59-ig várjuk, ezen topicba.

    A rákövetkező ciklusra témajavaslatokat várunk, ezen topic társtopicjába!

    Felhívnám mindenki figyelmét, hogy holnap este fog érkezni még egy, így javaslom, az értékelésekkel várjunk, amíg az is megérkezik, és utána értékeljünk - ez természetesen csak javaslat, aki akarja most is elkezdhet értékelni, de ne felejtse majd el megnézni a holnap érkező képet is, és ha úgy gondolja, értékelni azt is.

    (A társtopicba írok egy kisebb szösszenetet, kérek mindenkit, hogy tekintse meg!)

  • j.bravo

    addikt

    Hadd gratuláljunk azon kedves helyes megfejtőinknek, akik ezen a héten is a villanykörtére tippeltek! ;]


    Nagyban

    Nem, ez nem egy 80-100 évvel ezelőtti Tungsram reklám, bár tudat alatt lehet hogy inspiráltak azok is :) A képen látható normálizzó egyébként svéd bútoráruházas. A gyertyákat egyelőre nem árulom el, úgyis rájöttök :)

    Egyetlen expozíció. Utómunka: raw konverzió, keret, névjegy (hevenyészett, de tovább nem akartam húzni az időt), leméretezés.

    És még lenne két másik ötletem,de hogy mikor csinálom meg, az jó kérdés... (muszáj lesz nyitnom egy "PH!kreatívkodós 5letek" c. excel file-t :DD )

    Témaszavazat: "csend" (ezzel is jól megszívatjuk ám magunkat, de sebaj :) )

    Értékeléseket tényleg írok holnap. A múlt hetiekkel kezdem.

    [ Szerkesztve ]

    Whatever.

  • j.bravo

    addikt

    Nos hát, először akkor megkísérlem pótolni elmaradásom a "forma" témában érkezett képek értékelését illetőleg.

    (#60) MrBean55: Jóóó :) persze, ha hölgy lennék, vsz kevésbé értékelném jónak, meglehet. Mindenesetre tetszik a többszörös képzettársítás a témához (Forma-2, a hölgy formái, stb). A póz mondjuk nem az igazi, de a poén miatt belefér.

    (#61) priusz: Mármint hogy királyok (hhhö!) szeretnénk lenni? A témával való kapcsolatot nem érzem kézenfekvőnek, de a magyarázattal együtt érthető. Cím vagy magyarázat nélkül is tetszetős kép, sőt talán úgy még jobban.

    (#62) E-scapegoat: az utómunka tetszik, maga a kép is jó, de talán szintén inkább önmagában jobb, nem pedig az ezen feladatra adott megoldásként.

    (#63) norbre: Bátor! épp ezért tetszik. Többféle asszociációt indít meg az ember agyában (az enyémben legalábbis), és ez tulajdonság a jó képekre jellemző :) Mivel szeretek a fénnyel játszani, nekem bejön a világítás is.

    (#64) Cassidey: talán Te értelmezted a leginkább klasszikus értelemben a témát, a kép talán kevésbé vicces-poénos-sokrétű, de mint minimál, nekem tetszik. Még a fal színe ellenére is :DDD

    (#68) sztyui2: igenis, a vonal is forma :) Én is el tudnék képzelni ilyesmit a szobám falán. Hasonlóan minimál- jellegű, mint Cassidey-é, vagy talán inkább absztrakt. Én speciel szeretem az ilyesmi képeket...

    (#69) Bubanc: szép ez is, ahogy a fények tükröződnek, a színek... de inkább a fény témára.

    (#70) Szten Márs: meg mertem volna esküdni rá, hogy törökmogyoró szemek!
    Baromi magasra tetted a lécet a "Nincs" képeddel, nehéz überelni, ezért fanyalgunk páran - pedig ez is jó. A fényes részek ritmusa tetszik, és ahogy a sötétebb "kanyon" végigkígyózik a képen.

    (#71) a_tesz: Fura, mert a magyarázattal együtt (miért is poros) már így tetszik jobban, de amíg nem olvastam, nekem is fura volt - igaz, gondolkodásra késztetett, miért hagytad úgy. A műszaki rajzot alátenni viszont nagy ötlet!

    (#72) Batka72: Én is nehezen láttam meg a madárfejet... ha nem mondjátok, hogy azt kell keresni, sanszos hogy nem veszem észre... ilyen esetekre kell a cím (ld. az eszmecserét a társtopik régebbi hozzászólásai között)
    Remélem, látunk még tőled képet!

    (#73) grabber: Ez is egy kedves kép (főleg annak akinek élménye is kapcsolódik hozzá), ahhoz hogy a "forma" jobbna kijöjjön, jobban be kellett volna buktatni feketébe a sziluetteket.Kár hogy levágtad a fiú lábát (avagy az te vagy?), illetve ha már vágtál, akkor nem többet.

    (#74) Ndruu: ez is igényesen kivitelezett kép (jól választottál a többi közül szerintem), bár itt is kell a cím, hogy rájöjjek, hogy a formáról szól.

    ----------------------------------------------------------------------------------------------------
    Köszönöm mindenkinek, aki hozzászólt a képemhez, és örülük, hogy nem csak nekem tetszik! :) Felmerült hogy hogyan rögzítettem: egyszerűen megtámasztottam hátulról a körtéket (mindet) (azt hiszem, épp egy kaszakővel, amivel a késeket szoktam élezni, merthogy az elég alacsony és elég nehéz; de egy könyvvel is lehetett volna.)
    E-scapegoat: én is kicsit erősebb élfényt akartam, de a pillanatnyilag rendelkezésre álló tárgy(konyha)asztal és idő birtokában ennyi telt. Egyszer ha nagyon unatkozom (mikor lesz olyan?) lehet hogy majd eljátszom még vele, bár sanszos hogy lesz más ötlet vagy projekt :)
    Cassidey:nem akartam túlderíteni a bal oldalt, hogy az élfény-hatás megmaradjon. Gondoltam egy jóval erősebben világított/exponált változatra is, de de a végsőt már nem csináltam meg, mert a béta verziókban a sötét sokkal jobban tetszett. Jobb oldalról kapott vakut, nem közvetlenül, hanem egy világosszürke kartonlapra villantva, a bal oldalon pedig egy teszkógazdaságos arany színű szélvédő-napellenzővel derítettem.

    [ Szerkesztve ]

    Whatever.

  • j.bravo

    addikt

    És akkor most a fény témáról... bátor leszek és kezdem.
    Sajnálom hogy nem érkezett több kép, remélem ez változni fog! Bár lehet hogy (ehhez) valami kevésbé elvont téma tényleg jó lenne...

    (#91) a_tesz: valóban láttunk már eredetibbet, elvontabbat is tőled, de nem kell mindig megváltani a világot :)

    (#93) Batka72: ez sokkal jobb mint a múlt heti! A vágás lehet hogy nem a legszerencsésebb, de az ötlet az én hülye mérnök-féle fejemnek nagyon tetszik.

    (#94) Szten Márs: szép bokeh :) átjön a hangulat, nem tudhatom biztosra hogy templomban készült-e a kép, de abszolút olyan érzetet kelt, "átjön". A fehér tábla a háttérben mondjuk kár hogy ott van. Az arcot keretező fények (a mécsesekből) is szépek.

    (#95) Allien: HalfLife-screenshot? :D Jól elkaptad ahogy a hold átsüt a ködön, kicsit olyan mintha világítótorony lenne (pedig gondolom, nem az). Mindenesetre ránézek, és fázom :)

    (#96) Ndruu: jó kis fény-mintát rajzolnak a mécsesek... mondjuk rajta ragadt a temetői hangulat (halottaknapi mécsesek?), ami egyik pillanatban nem tetszik, a másikban igen. A mintázat mindenesetre nagyon jó!

    (#97) MrBean55: Én is gondolkodtam rajta hogy lelőjem ezt a poént :) Hogy a címhez jobban passzoljon a kép, szerintem az alagutat magát jóval sötétebbre kéne hagyni...

    (#98) Bubanc: :C ez - számomra - hasonló poén mint amit norbre alkotott a "Nincs" témában :) Lehet hogy nem tökéletes a kivitelezés de az ötlet - nálam - 5-ös. Nem égett le a bőr az ujjadról? :)

    (#100) zsiga667: elég eredeti Lánchíd- és Vár-fotó :D Icipici zajszűrés mondjuk belefért volna még, nem? :)

    Whatever.

  • Batka72

    tag

    Értékelnék én is:

    a_tesz: Nem rossz, kapcsolódik a témához, bár a felhők felett áttörő fénysugarakat állítólag ki lehet emelni valahogy utómunkával.(nem értek hozzá sajna)
    Meg tehetted volna,ha tudod hogy kell, és lehet ilyet egyáltalán. :)

    Szten Márs: Hasonló templomi gondolatok megfordultak az én fejemben is, hogy valami beszűrődő templomi fények, vagy festett ólomüveg ablakon beszűrődő fények...
    A gyertyákat bokehokoknak álcázni jó ötlet, szépek a kis fény labdacsok.
    A kép áhitatot sugároz, jó a hangulata.
    A tábláért viszont tényleg kár, de hát arról nem te tehetsz ugyibár.

    Allien: Nagyon tetszik, jó a sejtelmes hangulata, főleg, hogy csak úgy rábukkantál a témára, és megragadtad a lehetőséget.
    Jópofa a kéményfüstön áttetsző fény, a kémény piros jelzőfényei, olyanok, mintha cigaretta parázslana, és annak a füstjét látnánk.
    Jópofa....

    Ndruu: Kellemes kép, és bár nem "friss" egyértelműen látszik a kapcsolat a témával, szépek a fényjátékok.
    De valahogy mégis hiányzik valami, talán a kompozícióban hibádzik valami, vagy más szögből kellett volna, nem tudom, de lehetne kicsit "izgalmasabb"....

    MrBean55: Nekem ez az asszociáció nem ugrott be, de jó, hogy te gondoltál rá, bár a megvalósítás nem az igazi.
    Az alagútat jó lett volna sötétebbre megcsinálni, és talán az alagút végén is jobb lett volna valami látványosabb képi elem.

    Bubanc:Mint azt már írtam, tetszik, hogy látván a sovány termést gondoltál egyet, leszaladtál, és megcsináltad.
    Ahhoz képest, hogy visszafelé írtad nem is lett olyan rossz. :)

    zsiga667: Tetszenek a "megcsúszott" fények, jó ötlet(bár most csak az emlékeimre támaszkodom, mert hol látható a fotó, hol hibát ír :( )
    De a sok zaj tényleg zavaró.

    j.bravo: Nagyszerű megvalósítása a témának, különösen a mű bokeh-ekokok alkalmazása jó ötlet(ecceee kipróbálom)
    szép kompozíció, tetszik.

  • Ndruu

    MODERÁTOR

    (#91) a_tesz: Nekem is van pár ilyen kép a gépen, még a nyáron készültek. Idő hiányában én is gondolkodtam rajta hogy azok közül teszek fel egyet, de inkább tovább kutattam a gépen és sikerült megtalálni ezt a gyertyás képet, amit még nem mutattam.
    Picit belenyúlhattál volna PS-sel vagy valami szerkesztővel, akkor picivel jobb is lehetne.

    (#93) Batka72: A színek szépek, formailag nem tudom mit ábrázol, de nem az a lényeg most. Mivel sikerült így megtörni a fényt? Olyan mintha CD lenne.
    Egyébként én "beleláttam" a képbe egy női alakot (háttal áll nekünk), akinek derékig érő haja van (amit nagyra dagaszt a szél), és a "színes valami" a szoknyája.
    A fény témába remekül passzol. :C

    (#94) Szten Márs: Szép fényt adnak az égő gyertyák, jól megvilágítják az alany arcát (egyfajta élet képezve a háttér és az előtér között). Tetszik, szép kis kép. :C

    (#95) Allien: Tetszik az, ahogy a Hold fénye átszűrődik a felhőn (vagy párán/füstön). Tetszik az, ahogy a kémény piros fénye megvilágítja a füstöt. Ha egy picit odébb mentél volna, akkor úgy nézhetett volna ki mintha a "kilőné magából a fénygömböt" a kémény.

    (#97) MrBean55: Még szerencse hogy nem volt nálam a fényképezőgép, amikor arrafelé sétáltam. Jó ötlet, jól vezeti a szemet ez az alagút forma, viszont ha már "Fény az alagút végén" a címe, akkor megtolhattad volna a brightnesst azon a részen. De így sem rossz...

    (#98) Bubanc: Nagyon jó az ötlet, a megvalósítás is tetszik. Jobb oldalt az a kis fénycsóva nem kellene bele, de ha már ott van, akkor ki bánja. :) Jó kép! :C Egy hasonló kép, amit nemrég láttam flickr-en.

    (#100) zsiga667: Nekem is Lánchídnak tűnik, akkor biztosan az. Kár hogy lemaradt az EXIF (de ez a képfeltöltés.hu hibája). Fény témában ez is megállja a helyét. Jól mutatnak ezek a fénycsóvák.

    (#102) j.bravo: Igazából csak a bal alsó sarokban lévő valamit nem tudom hova tenni (az mi lehet?). Egyébként ez egy fantasztikus jelenség, nagyon jól ki lehet használni. A minap láttam mindenféle egyszerű formájú bokeh maszkokat. Tetszik a kép, nagyon ötletes.
    ──────────────────────────────────────────────────────────
    Úgy látszik a vizsgaidőszak és az év végi hajtás megtette a hatását, elég kevés kép érkezett. De mint tudjuk, nem lehet mindig mindent egyszerre. Reméljük az ünnepek közeledtével több szabadidő jut majd mindenkinek (amiben persze többet fotózhatunk).
    ──────────────────────────────────────────────────────────

    Gratulálok mindenkinek! :C
    További jó kreatívkodást. ;)
    Sok sikert a következő fordulóra is!

    Harrrr!!!!

  • Szten Márs

    nagyúr

    Belevágok én is az értékelésbe. Az értékeléseim újfent az őszinteség jegyében fognak születni, csak erős idegzetűeknek ajánlom :D

    a_tesz:
    Hát igen, ez az a fajta kép, amit azok, aki csak kicsit is érdeklődnek a fotózás után, már biztos, hogy csináltak - valamikor a legelején, ahogy te is a legelején csináltad. Aztán, ahogy fejlődik az ember, félrerakja a témát, esetleg később, már tapasztaltabb és nagyobb technikai tudással rendelkezik megcsinálja újból, immáron egészen máshogy, vagy talán eszébe sem jut újból egy ilyen jellegű kép készítése - ki tudja. Mindenesetre az ilyesfajta képek azok, amikre évek múltán visszanézünk, és megmosolyogjuk magunkat, de közben emlékezve rá, hogy igen, ez is beletartozott az útba.

    Batka72:
    Igen szép keretet sikerült összehozni a képhez - tudom, szokatlan hoyg ezzel kezdem, de tényleg tetszik, és ad hozzá a képhez. A kép önmagában is igen érdekes, ötletes, hangulatos. Igazán nem tudok mit hozzáfűzni, mert ez számomra olyasfajta kép, amit nem raionálisan elemezget az ember, csupán érzi és tetszik neki. Szép színek, szép tónusvilág, nagyon jót tesz a képnek az RGB színek fölötti fénycsík, sőt, az adja a kép zamatát :K

    Allien:
    Gyakrabban kéne hazafelé megállnod, ha ilyenek születnek belőle :D Baromi hangulatos kép a maga sejtelmességével.

    Ndruu:
    Komolyan mondom, te hajtassz arra, hogy olyan képeket tegyél fel, amiről nem igazán tudom, hogymit gondoljak :D Szép mintázat rajzolódik ki a mécsesek fényében, hangulata is van a képnek, igazából nem rossz kép, de mégis... hiányzik belőle valami, hiányzik ami megragad, nem érzem igazán az erejét. Komolyan, én szégyellem magam, hogy megint ezt mondom és megint nem tudom rendesen kifejezni ennek az okát, de talán elhiszed, ha azt mondom, hogy nem pikkelek rád, de tényleg így érzem :B

    MrBean55:
    Az első gondolatom az volt, amikor megláttam, hogy ijj, ez bizony túlexpós. Nem, nem a hisztogram szerint túlexpós, hanem a képhez, a témához képest túlexpós, ahhoz, hogy igazán jó kép lehessen az ötletből. Bizony jócskán kellett volna tekerni az expókorrekciót a negatív irányba - de sebaj, nagyon jól lehet ezt utólag korrigálni, most próbáltam ki, szerintem próbáld ki te is és rakd fel a társtopicba úgy :K
    Van vele viszont egy másik baj is: egy zsúfolt, keszekusza belvárosi kép fogad minket az alagút túloldalán, autókkal, busszal - teljesen témaidegen. Ha valami egyszerűbb, letisztultabb képpel találkoznánk szembe a túloldalon akkor átjönne a hangulata. Akkor megnéznénk a képet, és igen, a sötét alagút végén (igen, sötét, mert az alexpó ugyanúgy kéne akkor is természetesen) ott van a fény, amihez a sötétséget megtörő fényfoltok vezetik a tekintetet, és igen a túloldalon ott van valami, és kicsit beindulhatna a fantáziánk, elkalandozhatnának a gondolatain - így viszont az alagút végén ott van a kicsit sem szívdobogtató és kicsit sem romantikus belvárosi zűrzavar és placcs kinyírta az egészet. De nagy kár érte.

    Bubanc:
    Nem is sikerült annyira rosszul ez a fordítva írás :) Ami azt illeti az ötlet remek, és én is becsülöm, hogy utolsó pillanatokban lementél és megcsináltad, amikor láttad, ohgy kevés kép érkezik. Megérte :K Bár a háttérben itt is vannak zavaró elemek sajnos.

    zsiga667:
    Egészen érdekes és egyedi városkép lett ez így - nem gyakran látjuk ilyennek az biztos :D Tetszik az ötlet, tetszik a kivitelezés is, a színvilág is - sajnos zajos lett erősen, de ilyen mértékű zajjal nem igazán lehet mit kezdeni. Ha eltekintünk a technokrata énünktől, és nem zavartatjuk magunkat a zaj miatt, akkor viszont kifejezetten tetszetős fotó :K Örülök, hogy csatlakoztál hozzánk, remélem a jövőben is láthatjuk majd a képeidet.

    j.bravo:
    Tetszik a háttér, tetszik az ötlet, eddig nem is gondoltam erre a trükkre, úgyhogy még tanultam is valamit :) Bal alsó sarokban az a nagy gömb viszont nekem kifejezetten bezavar. Kifejezetten nagy tömege van a képen, és egyáltalán nem tesz jót neki, legalábbis szerintem. Nem ad hozzá semmit, nincs benne semmi, ami akár esztétikai, akár emocionális élményt jelentene, a szemet viszont erősen odavonzza. Úgy gondolom, hogy nélküle, csak a kis gyertyákkal sokkal jobb képet kaphatnánk.

    A mostani fordulóban Batka72 és Allien képét emelném ki. Gratulálok nekik, és természetesen mindenki másnak is, aki képet töltött fel. :R Bár kevesebb kép érkezett, mint szerettem volna, azért mégsem maradt szégyenben a topic, úgy gondolom :)

    [ Szerkesztve ]

  • norbre

    tag

    én is elmondanék egy véleményezést..
    sajnálom hoyg nem tudtam időben elkészíteni az ötletemet, de később bemutatom ha összehoztam, kiváncsi vagyok a véleményetekre...

    előszóban annyit hogy kivétel nélkül újfent mindenkinek gratulálok, örömmel látom hogy vannak alkotni vágyó emberek :)

    az értékeléseim ismét nem személyeskedések, viszont szubjektív meglátások, senkit nem áll szándékomban megbántani az esetleges negatív kritikával..

    a_tesz: értem hogy fény, fénysugarak, nekem elsőre mégis a felhők, naplemente ugrik be.. nem áll messze a jó megvalósítástól de még lehetne rajta dolgozni.. az alján nekem kicsit sok a sötét rész.. a nap kiégése itt nem rossz, hiszen normál állapotban sem látunk ennél többet belőle.. viszont kicsit valóban sablonos, "tucatfotó".. lessz ez még jobb is..

    Batka72: nekem személy szerint ez a fotó tetszik a legjobban a téma vonatkozásában, jó ötlet volt.. egy apróság, a keret belső, világos keretét egy kicsit sötétebbre venném, így picit elvonja a figyelmet a témáról..

    Szten Márs: templom, gyertya, vallás.. ilyenek jutnak eszembe... ennek ellenére szépen megoldott fotó, tetszik hoyg a lány hajából is látszik némi részlet, tetszik a gyertyák által megvilágított az arc kontúrja.. szép fotó..

    Allien: ez a másik kép ami tetszik, elsőre egy világítótorony ugrott be, elég későn esett le hogy kémény :)

    Ndruu: szép kép, tetszenek a fénycsíkok. .ennek ellenére mégsem áll számomra a témához közel.. részben az én "hibám", van egy kicsit hasonló képem és nehezen tudok elvonatkoztatni :B

    MrBean55: ez az ötlet nekem is eszembe jutott, és egy jó megvalósítással nyerő kép lehetett volna.. de ezt kicsit elkapkodtad szerintem.. ez így nem fény-, hanem járművek az alagút végén :) sajnálom..

    Bubanc: szeretem ezt a technikát, de szerintem ezt a képet is lehetne finomítani.. kicsit szájbarágós, kár hogy belelóg az autó teteje, a villanydrótok..

    zsiga667: alapvetően szintén jó ötlet, hiszen konkrétan a fények rajzolata engedi sejtetni egy híd alakját..

    j.bravo: tetszik hogy kreatív módon vannak a formák és az árnyalatok használva a képen, sőt a nagy gömb is valahogy "kell" oda :) (elsőrenem gondoltam hogy izzó).. azonban inkább karácsonyi képeslap hangulat benyomása van számomra :(.. ennek ellenére tetszik az ötlet..

  • Allien

    veterán

    Akko én is hozzá izélnék. :DDD Valszeg, el kellett volna olvassam elötte a többi hozzászólást, de akkor meg befolyásolva érezném magamat, az meg nem yo. A másik totyikot se olvastam el, pont ezért (se). ;)
    J.bravo, na ugyebár jó ötlet, nagyrészt "megfelelő" minőségü megvalósitás, de az a gömb nekem túl nagynak hat. Persze, amíg nem csináltam hasonló technikát, addig nem is tudom, mit tudnék kihozni belőle, de ettől még tényleg kreatív 5let(t), és megvalósitás. :C

    Zsiga667, nekem nem anniyra jött be, de mint ötlet remek. Érdemes lenne tovább gondolni, mert van benne még bőven tartalék, csak meg kellene tapasztalni, mit-, hogyan lehetne még hozzárakni. Kb ez alatt azt értem, hogy ugye ez hosszu záridős felvétel, bemozgattva, mégis, úgy lenne pazar, ha lenne benne ennek ellenére mondjuk mégis egyenes fénycsík. :DDD

    Bubanc, bár láttam hasonlót, eszembe nem jutott volna megpróbálni, és hírtelen még azt se tudnám, hogy fogjak hozzá ilyen képhez. :K A háttér se rossz, érdekes a bal oldalsó oszlop fénypárhuzama is. :C

    MrBean55, ez nem bejövős (ebben a megvalósitásban). Túl homogén. Bátran, sokkal rövidebb záridőt lehetett volna alkalmazni, és plussz a PS-l sötétebbre húzni (már a "folyosót"). Bár, nagyon nem értek a ps-hez, de itt nagyon jó lenne, ha mondjuk kivülről befele világosodna is. Akár a külső rész csont fekete, ezzel megoldva akár a keretezést is. Onnan befele meg világosodna. :K

    Ndruu, jól észrevetted az alkalmat. Esettleg még talán a perspektíván megpróbáltam volna változtattni, de ilyen helyen létrára mászni, és felülről lefényképezni, elég megoldhatattlannak hangzik. :R

    Szten Márs, kicsit kommersznek tűnik a kép. :B Bár, nehéz ilyen helyzetben pluszt bele csempészni, ha mondjuk az alanyt nem ismerted, de esettleg csak rádolgozva mondjuk pár gyertyát elfújva egy keresztet "kirajzolva" (spontán persze :DDD ) erősebb hatásu lenne. Itt is az a kérdés, hogy ez mennyire sértő esettleg az ott lévőknek, hogy elfujsz pár gyetyát. :D

    Batka72, hát ezt meg asse tudom, micsoda, nem hogy hogyan készült! :DDD De ettől még tetszik, érdekes kép! :C

    A_tesz, igen, sablonos, de kimeríthetettlen téma, de ettől még szeretem a hasonló képeket. Itt ennél viszont főleg vágással vannak gondjaim, az alsó részből nyugodtan lehetett volna akár sokkal-sokkal többet vágni, akár olyan "panoráma" fotó hatást elérve. Ezen felül, PS-ben a csúcsfényeket jó erőssen lentebb húzva erőteljesebb lenne a hatás, habár, az igazi a rövidebb záridő alkalmazása lett volna. Ilyenkor érdemes a záridővel játszani, és több képet készíteni, nem kell sajnálni a gépet (és a memkártyát se), és megéri. Esettleg egy polárszűrőt rápróbáltam volna. Legalább 5-6 képből már elképzelhető, hogy jobb hatásut is találtál volna. :K

    Ezek a dolgok ötlöttek fel bennem, és tudom, "holnap" már másképpen fogom gondolni (mert elolvasom a többi hsz-t, vagy más lesz a hangulatom)! :DDD

    Ami a képemet illeti, a téma már régóta felfedeződött (;)), csak a megvalósitással voltak gondjaim, és mivel ez volt az első ilyen próbám a géppel is (hosszu záridő, este), sajnos eléggé nem úgy jött össze a többi kép, ahogy szerettem volna. Felmerűlt bennem a hdr is, de mivel relative gyorsan változó dologról van szó, ezt el is lehet felejteni, főleg a nagy fényerő külömbség miatt. Már-már telihold volt, ergó, jó erős fénnyel. Eredetileg amúgy a piros fény, ahogy megfesti a gőzkiáramlást, lett volna a fő dolog, az újpesti toronynál próbálkoztam először (mint egy trafipax álltam le :DDD ), de ott még nem jött a képbe a Hold. Viszont, még jobb ötletet kaptam miután megnéztem azokat az amúgy elfuserált képeket (pl bemozdultak álványon is). Ezt a képet az újpalotai erőműnél (Főtáv) készitettem, itt már a Hold természetessen bejátszott, és az egyik alternatíván talán még érdekesebben sikerült, mert maga az égitest éppen lemaradt a képről, viszont a közvettlen fényei már nem, és érdekes szineket okozott a gőzpárán. Csak, amit nagyon nem vettem észre, az az AF mellélövése(i) voltak, ennél a képnél is, sajnos. :( ( i am pancserr) :K
    Aki hasonlón töri a fejét, annak még annyit, hogy ugye akkor jön ki gőz a kéményen, ha kint hideg van, és akkor a legjobb a buli, ha erősebben fúj a szél, mert akkor közel vízszintes a gőzkiáramlása. :K

    (köszönöm a hozzászólásokat)

    [ Szerkesztve ]

    Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |

  • E-scapegoat

    tag

    Mivel a határidőig már nem lesz időm, gyorsan összedobtam az eheti képet. Thumbnail-t most hanyagolnám, a link mögött a nyugalom megzavarására alkalmas kép lapul.

    csend

    [ Szerkesztve ]

    "Just freedom is only a hallucination / That waits at the edge of the distant horizon / And we are all strangers in global illusion / Wanting and needing impossible heaven"

  • MrBean55

    aktív tag

    No akkor SZVSZ:

    (#91) a_tesz: Szerintem az ilyen képek a 640x480-nál többet érdemelnek. A színek nekem egy kicsit természetellenesek, de nem voltam ott. :) Végülis nézhető kép, kicsit komor, a cím hiánya megbocsátható. Tényleg elég átlagos kép, nem látom benne az apropót ami miatt készült.

    (#93) Batka72: Szerintem ez egy jó kis nyugis + kicsit elgondolkodtatós kép lett. Fogalmam sincs mit ábrázol valójában, de nekem egy "emberi fülből" "kifolyó" absztrakt színes "emberi fog" jött le először :D, amitől azóta is nehezen szabadulok, de ha erőltetem akkor azért sikerül. :) Az ötlet a spektrummal kiváló, a színvilág nagyon tetszik. A kompozíció annyiban nem hogy a bal oldal töküres, abból a barna háttérből juthatott volna oda is. A spektrum egy kicsit RGB-re sikerült, de persze innen könnyű kritizálni :B, a alakja sem "szokott" ilyen lenni. Ezen apró dolgok ellenére szerintem q... jó kép, de legalább annak a "fog"-nak az alakját utómunkával megváltoztatnám.

    (#94) Szten Márs: Az arc színei, színátmenetei nagyon tetszenek, a nekem kicsit furcsa beállítás ellenére nagyon jól hozza a címet. A mécsesekből nekem egy kicsit sok van a képen, azzal a nagy fehér valamivel együtt a homályosságuk ellenére is túl hangsúlyosak, szerintem a kevesebb több lett volna, de nem értek hozzá. :) Lehet hogy ez megint valami Szten-féle "trükk" amit még nem ismerek ... :) Ja, és nem kellett volna ilyen direktben elárulni hogy hol készült, mert az itt most mindegy.

    (#95) Allien: Nem tudom hogy mennyi ideig "álltál", de elég jól megláttad a témát. Az ötlet és a kép hangulata nagyon tetszik, a színek is bejönnek nekem. A kompozíciót illetve vágást annyiban bírálnám hogy megkérdezem: A "téma" miért nem középen van illetve a "torony" miért ferde? A füstnek(?) a kép felső felébe eső része engem szétkent maszatra emlékeztet, ha ez utómunka eredménye akkor nem tetszik, ha ilyen volt eredetiben akkor nem szóltam. :)

    (#96) Ndruu: Nekem ez a kép tetszik. Ezt én temetőben készült képnek érzem ami nem egy "happy" téma, de valahogy mégsem rossz a hangulata. Kicsit pixelesnek tűnik, de nyilván a kövek ilyenek. A többiek képeinél több esetben is szóvá akartam tenni a szimmetria hiányát, illetve hogy úgy jobb lett volna a kép, de aztán visszafogtam magam. Itt viszont ez majdnem megvan, ez komponálásilag tetszik benne. :K
    Egyedül azt nem értem hogy a 2 mécsesnek (ill. az üvegeknek) miért térnek el a színei? Ez az apróság nekem nem jön be. Persze lehet hogy az üvegeknek mások a színei, de akkor is ..., miért mások? :F

    (#98) Bubanc: Nagyon kreatív voltál már megint. :) A cím alapján valamennyire sejtem hogy mit műveltél, de ennek ellenére sem áll össze teljesen hogy hogyan készült. Nyilván nem utómunkával. Apropó utómunka, nem ártott volna leretusálni azt a jobb oldali vonalat, esetleg az "i"-ből induló görbét is. Ez a kép szövegesen is hozza a témát, gondolom hogy GYK. :D

    (#100) zsiga667: Ez a kép egy absztrakt Lánchídnak nálam is jó. :) A sok zajt én sem tudom nem észrevenni. A színei nagyon tetszenek, jók a színátmenetek, valahogy jó nézni. Ezt sem tudom hogy hogyan készült, de bejövős. Biztosan jót játszottál amíg elkészült, gratula!

    (#102) j.bravo: Ez a körtés ötleted kevésbé tetszik a múlt hetinél, a hangulata viszont tényleg régies. "Homály" témakörbe is beleillene. :)
    Ha jól "vettem le" a készítése technikai bravúr eredménye, az ilyeneket csodálom, de mindent nem pótol. Szerintem technikailag sokat kihoztál ebből az ötletből, ez jó, valahogy az ötletet nem értem/érzem túl jónak, kiforrottnak, átjövősnek, ez meg nem jó. Nekem, átlagembernek magasröptű. Persze "agymenésnek" kiváló. :D

    Szerintem eddig ez a hét hozta a legkiegyenlítettebb színvonalat, ráadásul elég jót. :)
    Biztos könnyű témakör volt. :D

  • a_tesz

    Korrektor

    véleményeim:

    (#93) Batka72: tetszik az ötleted, meg a kép is jól sikerült, egy pici bajom lenne vele, hogy a bal oldalán talán nagyon sok az üresség, vághattál volna le belőle.

    (#94) Szten Márs: egy jó kis elmerengős kép, átjön a hangulata, és jól kapcsolódik a témához is.

    (#95) Allien: jó a fények játéka, és nem tudom eldönteni, hogy lenne a jobb, így vagy középre rendezve, szóval nekem mindenképpen tetszik

    (#96) Ndruu: asszem ez az a kép, amivel nem lehetett mellélőni :) így aztán én sem találok fogást rajta, minden egyszerűsége ellenére bejön.

    (#97) MrBean55: asszem előttem már elmondták amit én is gondolok, az alagút sötétítve jobb, ezen kívül viszont jó kép ez is

    (#98) Bubanc: szeretem az ilyen fényírós képeket, nyáron mi is sok hasonlót csináltunk, talán csak az a kis bónuszfénycsík nem kellene a jobb szélére :)

    (#100) zsiga667: én másokkal ellentétben már láttam így a Lánchidat :DDD de félretéve a tréfát, jó az ötlet, és tetszik a képen, hogy csak így "körülírja" a konkrét témát, a fény témakörbe viszont abszolút belevág.

    (#102) j.bravo: a szokásos kettősség (most épp az izzó vs gyertya) itt is megvan, lassan már ez lesz a védjegyed :) érdekes a technika amivel csináltad, és jó is lett.

    スバル | De semmi baj Eric, ne feledd, nincsenek hülye kérdések, csak hülye gyerekek! - Mr. Garrison

  • Batka72

    tag

    Megtetszett, hát kipróbáltam! hangosan azéé ne nevessetek.... :B

    Következő téma szavazatom: vonalak


    nagyobb

  • priusz

    aktív tag

    Az én heti képem kevésbé kreatív: [link]

    téma szavazat:vonalak

    [ Szerkesztve ]

    Könnyu dolog bölcsnek lenni. Csak gondolj valami butaságra, aztán ne mondd ki!

  • zsiga667

    addikt

    ZH-hét (hónap...) van, bocs hogy csak most jutott időm értékelni a múlt heti képeket. :B

    (#91) a_tesz : Először én is egy ilyesmi képet akartam feltölteni, csak csajjal tuningolva :D, szóval már csak emiatt is tetszik az ötlet, a technikai problémák miatt meg nem szokásom lehúzni egy képet, főleg nem egy olyan topicban ahol az ötlet a lényeg. :)

    (#93) Batka72 : Szivárvány fika egy pej ló orrából? :DDD (Bocs, agyamra ment az egyetem.) Nagyon jól néz ki egyébként, és a heti feladatot is hibátlanul valósítja meg, szerintem.

    (#94) Szten Márs : Tetszene a hangulata ha nem lenne krónikus templom-allergiám :), a technikai részével meg annyi bajom van hogy nem látom hol van az éles rész. Láttam már jobbat is tőled.

    (#95) Allien : Nekem is a Half-Life 2 ugrott be erről a képről, lehet benne valami... A ködfoszlány, ahogy megszínezik a lámpák meg a Hold fényei, gyönyörű, és szintén tökéletesen illeszkedik a fény témakörbe.

    (#96) Ndruu : Én a mintázat miatt akár a forma témába is el tudtam volna képzelni, de tény hogy ide is jó. Tetszik hogy nem teljesen szimmetrikusra vetted a figurát, jót tesz a kompozíciónak. Ja és az a fény-mintázat, tök jól néz ki, na. :)

    (#97) MrBean55 : Egyszer régen próbáltam valami értékelhetőt kihozni ugyanebből az alagútból. Nekem nem jött össze, neked igen, innentől nincs mit kritizálnom a képeden. :)

    (#98) Bubanc : Ötlet kategóriát nálam nyerted. :R

    És a végére a saját képem "rövid" története. Látom sokaknak leesett hogy egy hídról van szó, eddig stimmel. De nem a Lánchídról, hanem New York egyik hídjáról, valahol Manhattan északi végében. Azért nem tudom hogy pontosan melyik, mert este 11kor készült egy gyorsvonat ablakából. :) Először én kis naív úgy gondoltam hogy majd a 300D meg a régi kitobi csinál róla normális képet, ami nyilvánvalóan nem jött össze. (Ez a vonat volt, szóval...) Gyorsan visszaéztem és láttam hogy ez így nem kóser, úgyhogy ha már szar legyen kövér felkiáltással tárcsa manualba, iso meg rekesz maxra, záridő 1sec, meg még egy kis higanymozgás ( :DDD ), és ez lett belőle. Utána még egy alapos vágás (3000*2000-ből maradt ~2400*800, és ezt méreteztem át), minimális kontraszt és színtelítettség, és egy jó adag plusz zaj (szóval akinek a zaj miatt nem tetszet azzal közölném hogy részben nem bug hanem feature :D), mindezt irfanview-ban fél perc alatt mert lusta ember nem szórakozik Photoshoppal, főleg nem határidő után 10 perccel.

  • a_tesz

    Korrektor

    a heti képem csend témában, cím nélkül

    600x800 - 103kB

    eredeti kép - 1632x1224 - 336kB

    jövő heti témára a szavazatom: út

    スバル | De semmi baj Eric, ne feledd, nincsenek hülye kérdések, csak hülye gyerekek! - Mr. Garrison

  • Bubanc

    aktív tag

    Ezen a héten megpróbálkozok én is egy fekete fehér képpel :U
    A címe: "Síri csend"

    Téma javaslatom pedig: vonalak

    [ Szerkesztve ]

    AMD for(n)ever s754, a világ már csak ilyen, nem lehet bárhova bármit bedugni...

  • Allien

    veterán

    nyugalom

    vonalakra szavaznék :B

    [ Szerkesztve ]

    Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |

  • j.bravo

    addikt

    Önhatalmúlag, diktátori jogaim gyakorlásaképpen, kivételesen (azaz pillanatnyilag csak a jelen fordulóra!) kitolom a képfeltöltési határidőt a "Csend" témában december 17, szerda 23:59-ig.
    Kérem, aki teheti, addig még tartsa magában az értékeléseket, hátha a most szabadkozók valamelyike mégis fel tud tölteni egy, a témába vágó képet.

    Továbbra is keresünk önkéntes kancellárt!

    [ Szerkesztve ]

    Whatever.

  • Ndruu

    MODERÁTOR

    Témajavaslatom szokás szerint lemaradt, de ha már így kitoljuk az időpontot, akkor leadom most.

    Szavazatom: "vonalak"

    Harrrr!!!!

  • j.bravo

    addikt

    Kissé össze van csapva, egy tavaly nyári képből, de hátha ösztönöz mást is arra, hog éljen a ma éjfélig kitolt határidő adta lehetőséggel... :)


    Nagyobb mérethez katt a képre.

    (ha megtennéd hogy hozzászólsz a flikkeren is, katt. Köszi!)

    Témaszavazat: ember. Izzadjanak csak az agysejtek. ;]

    [ Szerkesztve ]

    Whatever.

  • Szten Márs

    nagyúr

    A forduló ezennel lezárult!

    Mostantól lehet a "csend" témakör fordulójában feltöltött képeket értékelni, jelen topicban! (lsd: első hsz!)

    A következő ciklus témájára érkezett szavazatok:
    vonalak: 6 szavazat
    út: 1 szavazat
    ember: 1 szavazat

    Ennek értelmében a következő ciklus témája: "vonalak". Ezen témában a képeket mostantól december 23. kedd 23:59-ig várjuk, ezen topicba.

    A rákövetkező ciklusra témajavaslatokat várunk a társtopicba! Mivel karácsonyi ciklus lesz, ünnepi ötletek, javaslatok is jöhetnek!

    [ Szerkesztve ]

  • Batka72

    tag

    Értékelnék.

    E-scapegoat: Gondoltam lesz 1-2 hasonló, mondjuk száj befog, ilyenek, de ennyire skizoid megoldásra nem számítottam. :)
    Annak ellenére, hogy itt ott "piros", a kép tetszik, hozza a hangulatot, amit meg szerettél volna idézni, bár az ötlet elég bizarr.(én hasonló siket ötletem, amit nem tudtam megvalósítani, halláskárosultak, jelelő beszédének megörökítése lett volna).

    Ndruu: Az ötlet elég egyszerű, és kicsit zavaros is, hisz a fejhallgató, amúgy is csendes.
    Ha mondjuk dübörgő hangdoboz kábelét vágnád el....
    De ha meg fejhallgató, akkor nekem kicsit szűk a vágás.

    priusz:Azt írod nem elég kreatív, de szerintem passzol a témához, én is gondolkodtam hasonló ötleten: építkezésen betonba szúrt lég kalapács....
    Az elgondolás hasonló, egy nyüzsgő zajos hely, csendes állapotában.
    A sok fa a háttérben engem zavar, meg talán más szögből perspektívából fotózva jobb lett volna a kép, de amúgy tetszik.

    a_tesz: :) Jópofa megoldás(majd a kis service man megoldja a problémát).
    Ahogy emlékszem, a technikával se volt nagyobb gondom, de mivel most sajna nem láthatom a képet(oldal betöltési hiba), így többet nem tudok írni.

    Bubanc: Kellemes kép, bár nem túl ötletes.
    Engem zavarnak kicsit a sírkő elején lévő gallyak, bár lehet valakinek épp ez nyújt nagyobb elhagyatottság érzést, és mást talán nem zavar.

    Allien:Az ötlet hasonló priuszéhoz, talán a kidolgozás aprólékosabb, az utómunka jól hangsúlyozza az érzést, a témát.

    MrBean55:No ez is eszembe jutott :) , és csak azé nem tetszik, mert én nem így csináltam volna :DDD .
    Én úgy gondoltam, haveroktól kérek kölcsön lerobbant hangszórót, és kicserélem a jót erre, aztán megmetszem a peremét, és brutál mód kicibálom a belit.
    No akkó minnyá csöndesebb! :DD
    De a fotó tetszik, főleg ahogy a vágást intézted! ;)

    j.bravó: Látom te is át mentél brutálba, pedig a témától, kicsit nyugodtabb fotókat várna az ember.
    Na ja a vágás hibádzik, meg engem a stukker is zavar, ha már a száj, mátrixosan, lett lefedve, akkor nyugodtan megcsinálhattad volna azt a jelenetet a filmből, úgy ütősebb lett volna.
    Zaj helyett zöldes feeling.

    Volt fotó, ami ezért vagy azért tetszett, de talán ezen a héten, az igazán jó képek elmaradtak. :((

  • priusz

    aktív tag

    A heti értékelésem:
    E-scapegoat: Nálam a hét képe. Nem értek egyet Batka72 kollégával. szerintem igen is születtek nagyon jó képek. A tied megdöbbentő, ötletes, kreatív. Grat hozzá!
    Ndruu: Tetszik az ötlet és a megvalósítás is, talán a fejhallgató másik fülre valójába nem vágtam volna bele.
    Batka72: Nagyon ötletes kép, jó vágással. Leírnád a másik topikban, hogy hogyan készült?
    a_tesz: Itt is a kreativitás ami említést érdemel. Technikailag nincs benne kunszt de a kép elemi jól vannak összeválogatva.
    Bubanc: Nekem is van hasonló képem, az egy elhanyagolt zsidó temetőben készült. Majd a másik topikban fel is teszem. Jó kép, talán úgy lehetett volna jobb ha a háttér kevésbé kusza és a téma jobban elválik tőle. Az erdőt gondolom nem tudtad volna kiírtani :)
    Allien: A másik kép ami nagyon tetszik. Nem tudnék kivetni valót találni benne. Ráadásul hasonlót csináltam én is ebben a témában, felrakom majd a társtopikban.
    MrBean55: Sajnos nekem ez a kép nem elég kifejező, nem nagyon tudok hozzászólni.
    j.bravo: Ez is nagyon kreatív, nekem egy Mátrix jelenet jut eszembe róla. Grat az ötlethez!

    Üdv

    [ Szerkesztve ]

    Könnyu dolog bölcsnek lenni. Csak gondolj valami butaságra, aztán ne mondd ki!

  • E-scapegoat

    tag

    Értékelésem:
    Előre elnézést kérek, ha valakit megbántok a kritikámmal. Nem szándékos, de én úgy vagyok vele, hogy még egy nyers kritikából is sokkal többet tanulhatok, mintha megsimogatnák a buksimat, hogy milyen ügyes vagyok. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy az általam leírtakat szentírásnak kell venni, mindössze nekem ezek a benyomások alakulnak a képeket nézve. Elég az off-ból, lássuk az eheti termést:

    (#114) Ndruu: sok mindent nem tudok mondani róla. Teljesen korrekt kép, de nem érint meg egyáltalán. Nekem olyan stockfotós lett. Jópofa a tépés alul felül. Hogy csináltad?

    (#115) Batka72: ötletes kép, jól eltalát mélységélességgel. Jó lett volna egy lemezt is feltenni a lejátszóra. Nem értem a színes (zuhanó?) tollakat.

    (#117) priusz: kevésbé kreatív, de hatásos kép. Ha az ember maga elé képzel egy játszóteret, akkor az mindig tele van játszadozó, hangosan zsibongó gyerekekkel. Egy üres játszótérről épp ez hiányzik: a gyerekek, a mozgás, a zaj. Emiatt kissé nyomasztó is a kép. A filmekben sem véletlenül mutogatnak elhagyatott játszóteret ha kihaltságot, csöndet akarnak ábrázolni. Sajnos a kompozíciót nem érzem szerencsésnek, azzal még lehetett volna játszani.

    (#120) Bubanc: hozza a témát, tetszik a fekete-fehér megoldás. Az ilyen képek szinte kívánják a deszaturációt. Sajnos a háttér elég kusza lett és a kép tetején is kevésnek érzem a teret. Alul kissé túlsúlyos lett a kép.

    (#121) Allien: ez is korrektül hozza a témát. Az őszi-téli erdő valóban csendes, néha már szinte kísértetiesen. Az elhagyatott pad miatt a magány is eszembe jut róla. Hangulatilag jól eltalált kép, viszont a szelektív deszaturációt esetlegesnek érzem: az avar egy része (főként az éles területen) színes, a többi bw, a pad mögötti fa (ami éles) bw, a pad előtti (életlen) viszont színes. Nem érzem a koncepciót a megoldásban. A vágást is szűknek érzem kissé, egyet hátralépve több teret kaphatott volna a pad, elkezdene lélegezni a kép.

    (#122) MrBean55: nekem erről a képről inkább pont a csend ellentéte jut az eszembe. Gondolkodtam én is hangfalas-hangszórós képen, de olyanban, ahol be van szakítva, ki van tépve, fel van gyújtva, félig el van temetve, baltával szét van hasogatva, stb... gondolom érthető mit akarok mondani. Ezen a képen csupán egy teljesen ép hangszóró látszik, amiről nekem inkább a zene ugrik be.

    (#125) j.bravo: ötletes kép, ez is kissé beteg, mint az enyém. A száj eltüntetése jó ötlet, csak jobb lett volna valamennyit meghagyni belőle, sejtetni, hogy ott valójában egy száj van, csak begyógyult. Nekem így kicsit idegen hatást nyújt. A vizipisztolyon jó röhögtem, igazi néma "gyilkológép" :DD , ahhoz képest a legkorszerűbb hangtompítós fegyver is egy zajgyár. ;]

    A héten allien, bubanc és priusz között osztanám ki a megosztott első helyet.

    "Just freedom is only a hallucination / That waits at the edge of the distant horizon / And we are all strangers in global illusion / Wanting and needing impossible heaven"

  • MrBean55

    aktív tag

    SZVSZ a mostani képekről:

    (#111) E-scapegoat: Megadtad az alaphangot a hétnek. :D Én nem túlzottan szeretem a "nyugalom megzavarására alkalmas képeket", de mit ne mondjak, ez a kép ebben a témakörben nekem teszik. :K Természetesen ebbe az is belejátszik hogy nem tudom elképzelni hogy egy az egyben a valóságot ábrázolja, nagyon ügyes utómunkát sejtek a dologban ..., valamint ezt fokozza a meglepetés ereje, mivel ebben a témakörben én ilyen "durva" képre nem számítottam, és nagyon szeretek ilyen módon "tanulni". :) Apróságokra rá tudnék kérdezni (pl. a fül környéke miért van "kiégve"), de hagyjuk, ez a kép nálam az "ötlet mindent visz" kategóriába tartozik, amit a kivitelezés nem rontott le különösebben.
    Gratula. :C

    (#114) Ndruu: Elsőre még nagyon tetszett az ötlet, kis gondolkodás után egy kicsit már kevésbé. Tudom, nem kellene gondolkodni ... :D Tehát mivel a kép el van vágva a baloldalon, szerintem az sem biztos hogy az olló a fejhallgató vezetékét akarja elvágni. :) A vezeték összeköttetését NEM láttatni szerintem hiba volt. Egyáltalán szól az a fejhallgató? Semmi nem utal rá, sem ember fején nincs aki valami jó kis "elvarázsolt" állapotban lenne nem sejtve az eljövendő "drámát", és bedugva sincs valami kütyübe aminek ráadásul jól láthatóan bekapcsolt állapotban kellene lennie. A legjobb persze az lenne ha mind2 megvalósulna mert ez utóbbi az ember nélkül még "gyenge poén". Jelen kompozícióban a "csend" szempontjából amolyan "nem fog történni semmi" érzésem van. Ha esetleg mégis elhiszem hogy "zaj" VAN, a vágás után pedig csend LESZ, akkor a csend MÉG nem jött el. Tehát mi is van ábrázolva a képen? Szerintem nem a csend, de egy jó címmel ráerősítve az eljövendő csendre a hiányérzetem biztosan kisebb lenne.
    A kivitelezés jobban tetszik, az olló és "vidéke" élessége + a fejhallgató homályossága nem rossz ötlet, a fejhallgató elvágását a bal oldalon nem értem. A "tépést" sem értem, de ez végülis nem zavar, ráerősít kompozíció ferdeségére.
    Tehát szerintem az ALAPötlet jó, de a kidolgozása lehetett volna jobb is.

    (#115) Batka72: Érdekes kép. Szerintem a témakörbe beleillik, de a cím nekem nem tetszik. A "csend" az nem egyenlő a "csendes"-sel, az előbbi kb. "néma", az utóbbi kb. "halk" jelentéssel bír. Tehát "halk dallamok"? :F Ugyanakkor a képről lejön hogy ez a szerkezet nem halk hanem biztos hogy néma. :)
    A toll a tű helyén jó poén, a "vitorlákat" viszont már túlzásnak érzem. Ez valami vitorláshajó akarna lenni a "néma vizeken"? Nekem kicsit érthetetlen.
    A beállítás, élesség és mélységélesség tetszik, a színekkel sincs bajom, a "reklám" feliratot viszont le lehetett volna retusálni.

    (#117) priusz: Persze benne van a témakörben cím nélkül is, de ahogyan írod is nekem ez a kép nem túl kreatív, egy átlagos "tájkép". Lehet hogy ehhez a témakörhöz ez a kép túlzsúfolt, túl sok minden van rajta, talán "főtéma" sincs, bár a hinták lehetnének azok, de egyrészt "összeolvadnak" a mögötte lévő dolgokkal, másrészt a többi tereptárgy (fák, házak, stb.) simán el tudja vonni a figyelmet róluk. A perspektíva is lehetne jobb, és a fekete színű "gyászkeretet" sem tartom jó ötletnek.
    A társtopikba berakott pados képed nekem sokkal jobban tetszik, de a keretet arról is leszedném.

    (#119) a_tesz: Tudatosan megkomponált képnek tűnik, több elég direk utalással a csendre, nem rossz. Egy kis mesterkéltség érzetem ugyan van, pl. a kottát a háttérben már túlzásnak érzem, és ez a kis figura ezzel a kézzel illetve borítékkal a hasán szerintem nem telitalálat, de van benne ötlet, és nyilván nem vagy játékgyáros. :) Ndruu ötleténél annyival jobb hogy itt a megvalósult csend van ábrázolva. A nagy képen rengeteg a zaj, ezért én a nagy képet nem tettem volna fel.

    (#120) Bubanc: Kicsit egyszerű az alapötlet, de a témakört persze hozza. Ide jobban illik a keret mint priusz képére. Én is úgy érzem hogy a növényzet hangsúlyosan "betolakodik" a főtémába, ami nem tűnik szerencsésnek. A fény-árnyék különbséget kicsit soknak tartom ehhez a témakörhöz.

    (#121) Allien: Értem én hogy mit akarsz "mondani", az alapötletet jónak tartom, de szerintem ehhez a témakörhöz ez a kép nem lett tökéletes választás. Falevelek nélkül jobb lett volna, nekem az a sok levél "majd megszólal", itt zizegnek a fejemben ahogyan az őszi szél fújkálja őket ... A padon az 1 db falevél ki akar fejezni valamit?
    A bal szélen a fa miért színes, miközben a többi fa fekete-fehér? A baloldali fa ráadásul homályos is. Kicsit kapkodósnak tűnik, a határidő miatt? :U

    (#125) j.bravo: Öööö, nem tetszik, bocsika. Számomra túlzottan erőltetett.
    A kép nagyon zajos, nyilván szándékosan. Csak nem ez elől a zaj elől akar az emberünk "elmenekülni a csendbe"? :D Persze ezzel a vizipisztollyal ez nyilván csak poén.
    A másik "értelmezésem" hogy ha nem tud beszélni akkor nem érdemes élni? Ez sem tetszik. Tehát most a zaj vagy a csend elől történik a menekülés? :D

    ---------
    A héten beküldött képek bennem azt az érzést keltették hogy ez a témakör nem volt könnyű ...
    ---------

    Az én képemről:
    Többen is számonkérték a "vandálkodást" a hangszóróval, ha ez az "általános" igény akkor nem csodálkozom az eddigi hozzászólásokon.
    Egyszerűen azt szerettem volna ábrázolni a magam finom módján :) hogy a hangfal hangszórója nem szól, csendben van. Egy rezgő-mozgó hangszórót ennyire élesen tuti hogy nem lehet lefotózni, a mozgásnak a gumi membránon és a hangszóró közepén elvileg látszódnia kell, de mivel ezek itt "tűélesek" :), ezért nem mozognak, csend van.
    Val.szeg az ötletem "nem jött át" mindenkinek, sorry.

    [ Szerkesztve ]

  • Allien

    veterán

    Ndruu, az ötlet nem rossz, de, mivel a vezetékek kimennek a képből, csak egy hasonló vezetéket kellett volna szerezned, és azt elvágni, akár "baltával" ketté szelni, vagy valami hasonló. Amúgy tetszik a megvalósitás.

    Batka72, ez is "erős" PS, bár ez nem nagy baj ebben az esetben, de kell a cím hozzá, és öttletesnek tartom. :K

    a_tesz, "házibarkács" kép. :DDD Talán az a gondom legfőképp, hogy a jack aljzat jobban kellene látszódnia, kevesebb meg jobb oldalból. Esettleg a figura éppen a kezében is tarthatná (ha elbírná) a dugót esettleg.

    Bubanc, azt hittem, több "temetős" kép lesz. Valszeg nem ez a legszerencsésebb képkivágás, keresni kellett volna olyat, ahol kevesebb a háttérben a zavaró elemek esettleg. Vagy, meglőni vakuval, nem tudom. :B

    MrBean55, sajnos, nehéz "ábrázolni" olyat, ami NINCS! A hangtalanságot ebben az esetben csak következtettni tudom (mert ez volt a heti téma), de a képről nem jön le annyira. Ha nem is vandálkodva, de mondjuk az erősitő ledes kijelzését mellé rakva kifejezőbb lehetne. :B

    J.bravo, hát, nemtom. Minden esettre, jobb oldalból többet vágtam volna, a bal oldalon meg vagy többet vágni, vagy könyök is látszódjon. :B De, a csend csak ez után jön! ;)

    E-scapegoat, a feleségem leszoktatott (nagyon helyessen) a TV-ben az amcsi filmekről (me tele van vérrel). Persze, a TV híradó se jobb, és akkor jösz Te egy szintén "kellemetlen" képpel. :B Persze, ötletes, de nem szeressem ennyire az erőszakot. :(

    Priusz, Téged hagytalak utoljára, mert hasonlón én is agyaltam. Az elképzelésem egy óvoda lett volna, ahol az egyik teremben a gyerekek szana-széjjel hagyták volna a játékaikat, de természetessen, egy gyerek se látszódna. Esettleg egy óvónéni ülne a sok-sok játék közepén egy széken, és kezébe temetné arcát (vajh ki fogja most ezt össze szedni típus, vagy végre csend). A képeden pont ez az érzés hiányzik számomra. Egy egyszerű trükkel élettelibb lenne, mert ezzel az erővel ez egy elhagyatott játszótér is lehettne (ahol soha, senki se játszott még). Elég lenne egy labda valahol, vagy egy kis baba, hogy "érezhetővé" váljon, hogy nem régen még VOLTAK itt. De lehet, elégséges lenne, ha a hintát meglökted volna, és a záridővel játszani, hogy erőssen "bemozdult" legyen. Tehát, az alapkoncepció itt tetszik a legjobban, nekem! :K

    Édekes, állatos/kisbabás képek nem érkeztek. Ezért se raktam fel macskás alvós képet (mert azt hittem, ilyenekből lesz majd dögivel inkább, erre meg jött a horror, és rombolás). :B :K

    Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |

  • Ndruu

    MODERÁTOR

    (#111) E-scapegoat: Véleményem szerint az egyik legjobb kép a héten. Egyszerű, de hatásos. Nem csak amiatt, mert "felkavaró", hanem mert jól illik a témába.

    (#115) Batka72: Egy újabb kép, ami a héten számomra kedves. Egy jó ponton van megragadva a téma, a megvalósítás is tetszik. A színes "nyavajákat" is értem, hangjegyeket reprezentálnak (a csend hangjegyeit). Nyilván a lemez is azért hiányzik a lejátszóról, mert így lesz teljes a csend.

    (#117) priusz: A "nincs" témakörbe egy remek kis kép lett volna. Most csak úgy sikerült benne felfedeznem a csendet, hogy elolvastam a többiek véleményét. Valószínűleg az én készülékemben van a hiba, de én mindig fordítva gondolkodom.

    (#119) a_tesz: Egy jópofa, ötletes kis kép. A háttérben a kotta kicsit sántít, de gondolom azért került bele, mert a zeneiséghez (így valahogy a csendhez is) kapcsolható. Ilyen beállított képeknlél a világításra érdemes odafigyelni, lágyítani kell a fényen hogy ne legyenek élesek az árnyékok. A fényforrás elé egy vékony fehér vásznat kell tenni, az kicsit megszórja fényt. A fényerősség is csökken, de ilyenkor hosszabb záridőt kell előválasztani. Állvány szükséges. A fehéregyensúly kicsit elcsúszott, ezt utólagosan lehetne korrigálni. Csináltam egy szerkesztett verziót, csak gyorsan tologattam pár csúszkát. Az árnyékokat utólagosan nehéz lett volna lágyítani.

    (#120) Bubanc: Megint elmondták páran előttem a véleményüket. Viszont nem teljesen értek velük egyet. A kép a címmel együtt ütős és jól vág a témába. Nagyobb DOF-fal elkészítve a többiek sem kötöttek volna bele.

    (#121) Allien: Itt is először az ugrott be, hogy "nincs", de valamivel hamarabb átkapcsoltam a "csend"-re mint priusz képe esetén. Az egyetlen hibának azt talátam, hogy a bal oldali fa színes maradt. Szerintem ha a "háttér" bokrai és fái is színtelenek, akkor ez a fa is lehetett volna deszaturált. Egyébként tetszik a kép.

    (#122) MrBean55: Rövid leszek, én is arra gondoltam amire te, tehát hogy ha csend van, akkor nem mozog a membrán így marad éles a kép. Ha legközelebb rombolnivaló kedved támad, akkor szívesen adok kölcsön rossz régi hangszórót.

    (#125) j.bravo: Az a póló... :D Nagyon jó. Meg a kis vízipisztoly... "Silence, I kill you!" jutott eszembe elsőre. Meg másodjára is. Ez a harmadik kép a héten, ami valamiért tetszik.

    Úgy látszik máshogy gondolkodom mint a többiek, de ez nem baj. Az én képemre érkezett véleményekre majd holnap válaszolok, valamint megmutatom a másik verziót is ami erre a hétre készült (ugyanez a kép, csak apró módosítással).

    Fel, fel, ti rabjai a fénynek! Alkossatok e hétre is valami szépet (ha lesz rá idő).

    Gratulálok a sok szép képhez! :C
    Sok sikert mindenkinek! ;)

    Harrrr!!!!

  • norbre

    tag

    Előljáróban egy apróság..korábban volt egy vita hogy kell-e cím a képhez vagy sem
    Én amellett kardoskodtam hogy címmel vagy nélkül is félreérthető egy kép illetve cím nélkül is lehet érthető.. vagyis mindegy hogy adunk e címet vagy nem..
    Az értékelések olvasása illetve írása közben rájöttem hogy bizony egy bővítettebb cím néha segít.. néha a cím késztet arra hogy mélyebben elgondolkozzak a képen
    Másfelől eddig talán kicsit túlságosan "szűken" koncentráltam a téma felismerésére, uh mindezeket próbálom észben tartani majd :)

    nem olvastam el részletesen csak átfuttottam az új hozzászólásokat és véleményeket de majd pótolom, uh ha valami olyat írnék amit már valaki leírt vagy lereagált akkor bocsi :)

    E-scapegoat: elég durván, de annál hatásosabban fogtad meg a témát :) a képen minden a helyén van, ha akarnék sem tudnék semmibe belekötni, tetszik.. grat :)

    Ndruu: részben hasonló ötletem volt nekem is, egy kiszuperált rádióba akartam beleállítani egy kalapácsot :) viszont a tiéd talán annyiban nyerőbb ötlet hogy letisztultabb mint egy elektronikával zsúfolt rádió belseje.. amellett a kivitelezés is szépen megoldott.. a keretezés is ötletes, hangsúlyozza a vágást.. egy apró kötözködés: az olló pengéjét lejjebb vittem volna hoyg ne lógjon bele a fülesbe.. de ettől függetlenül is tetszik :)

    Batka72: szintén tetszik az ötlet, hozzáteszem hogy nekem nem tűnt fel hogy nicns rajta lemez :) a tollat értem a tű helyén, a felszálló tollakat én a "csend hangjaival" azonosítottam, bár én nem raktam volna rá őket.. az ötlet és a kép is tetszik ezt a kis "egyet nem értést" leszámítva :)

    priusz: értem hogy mit szerettél volna, de nekem közelebb áll az üres fogalmához a kép, valamint kissé zsúfolt.. talán a (majdnem) feketefehér miatt :( sajnálom

    a_tesz: hmhmhm.. kicsit túlzottnak érzem a szimbólumokat (fülhallgató, kihúzott jack, letekert hangerő, kotta a háttérben), nekem emiatt kicsit sok :( sajnálom

    Bubanc: a címet később olvastam, e nélkül el kellett számolnom kb 5ig mire leesett hogy temető de ez az én fáradtságom miatt volt :).. a háttérben lévő dzsumbuly (így írják? :D) arra enged következtetni hogy valami szélen, hátul lévő, jó régi sír ahol már tényleg béke és csend honol.. a kivitelezést illetően egyvalami javítható lenne szerintem .. alapvetően elkülönül az előtér a háttértől, de egy kicsit több elmosás a háttéren még használna neki

    Allien: számomra ez a kép is az a kategória amibe rengeteg dolgot bele lehetne magyarázni ha nem tudnám hogy a csendről szól.. engem zavar a bal oldali belógó fa, nagyon elvonja a figyelmemet.. a szelektív deszaturáció miértjét itt nem értem igazán :( alapvetően ez sem rossz kép a pár apróbásgtól eltekintve, de nem érzem igazán a témához közelinek..

    MrBean55: szép koncentrikus körök, de a témának pont az ellenkezőjét váltja ki belőlem.. gondolom azt akartad megmutatni hogy nem mozog a membrán, viszont fotón ezt elég nehéz érzékeltetni.. szabad szemmel sem mindig látható hogy mozog.. nekem ez nem jött át :(

    j.bravo: nem igazán értem az összefüggést a fejlövés és a beragasztott száj között.. külön mindegyiknek megvan a témához köthető mondandója, de így együtt nem állnak össze nekem.. azonkívül a vizipisztoly gondolom csak azért merthogy igazi nem volt kelléknek.. ezt is értem viszont a fotó szempontjából az hogy nem igazi fegyver, másfelé viszi el a mondandót a néző számára.. szerintem egy airsofttal jobban meg lehetne oldani.. az ötletek jók de kicsit még dolgoznék rajtuk..

  • Ndruu

    MODERÁTOR

    Idő híján ennyire futotta most... Sajnos.

    Kellemes ünnepeket mindenkinek!

    Harrrr!!!!

  • a_tesz

    Korrektor

    véleményezek :)

    #111 E-scapegoat: hát, ez így elsőre elég kemény kép (meg másodikra is:) ), és durván rá is erősít a fekete-fehér képen a piros vér. elég egyedi kép, de rosszat igazából nem tudok mondani róla, még akár tetszik is, bár azért a szobám falára nem tenném ki :D

    #114 Ndruu: nekem bejön az ötlet és a kivitelezés is, főleg a recés fekete széle, de a kép többi része is hozza a témát.

    #115 Batka72: ez egyszerűen zseniális, a fények, az üres lemez, a toll mint lemezjátszótű, nagyon ott van, gratula :)

    #117 priusz: az ötletbe itt se lehet belekötni, a házakat meg elég nagy munka lett volna utólag lephotoshopolni :)

    #120 Bubanc: elég kifejező kép, azt hiszem elsőre nekem is valami hasonló ugrott be, és ezért is gondolkoztam még, mert gondoltam hogy lesz még ilyen témájú kép (bár többre számítottam)

    #121 Allien: szinte akkora a csend, hogy hallom, ahogy megrezzen egy száraz falevél, de a szelektív fekete-fehéret nem értem hogy mért pont így csináltad, ettől függetlenül jó ránézni a képre.

    #122 MrBean55: bevallom, amíg a magyarázatot nem olvastam hozzá, nem nagyon jutott eszembe erről a csend, úgy azonban már érthető és még tetszik is, még ha kicsit egyszerű is a téma :)

    #125 j.bravo: ezen a képen jó sokat gondolkoztam, bele is magyaráztam jól, hogy "csend volt (ugye behegedt szájjal macerás hangoskodni), csend van (épp nem sült még el a pisztoly), csend lesz (mert már emberünk több zajt ha akarna se tudna csinálni)". ezért aztán végül meg is tetszett

    és még hozzátennék általánosságban annyit, hogy ez már ha jól számoltam, a negyedik téma volt, és szerencsére még csak hasonló képek sem születtek, szerintem ez nagyon jól mutatja, mennyire sokféleképpen gondolkozunk és mennyi olyan dolog van, ami az egyikőnknek tök természetes, a másiknak meg sosem jutna eszébe. szóval csak így tovább, és örülök hogy én is részt vehetek benne :)

    [ Szerkesztve ]

    スバル | De semmi baj Eric, ne feledd, nincsenek hülye kérdések, csak hülye gyerekek! - Mr. Garrison

  • Bubanc

    aktív tag

    Szeretnék elnézést kérni mindenkitől, hogy a véleményezés a mult héten elmaradt, de hát ez az évvégi hajrá mindig elveszi az összes időmet :(
    Most viszont szakítok egy kis időt lazításként és az eheti képeket kivesézem:
    (#114) Ndruu
    Nagyszerű kép, kellemes elrendezés, jó a szelektív színtelenítés is, és a tépett hatás a szélén. :C
    (#115) Batka72
    nem rossz-nem rossz... Az ötlet és az, hogy toll van a tű helyén remek, a színes tollakat is értem, de annyira nem tetszik, ettől függetlenül jó kép, és ez csak az én véleményem
    (#117) priusz
    Szép kép tőled is most.
    Kicsit túlzsúfolt szvsz. szaturáció nagyon levéve, ami végülis nem rossz megoldás a témában. Az elrendezés nekem tetszik, talán egy lépéssel még hátrébb léphettél volna de így is jó :C
    (#119) a_tesz
    Nagyon aranyos :D Elrendezés vágás is jó, de kicsit túl sok elemre koncsntrál a kép, valamit jobban kiemelhettél volna
    (#121) Allien
    A te képed tetszett most a legjobban gratula :R tetszik a szelektív színtelenítés és a koncepció is, meg persze az, hogy egy más szemszögből fogtad meg a témát!
    (#122) MrBean55
    Nagyon jó kép, nem nagyon tudnék hibát felhozni, de nem is akarok:), viszont nem teljesen a csend témakort hozza nekem
    (#125) j.bravo
    jópofa elgondolás és kép, kicsit vicces is:) Zaj hozzáadása is érdekessé teszi, az a piros vizipisztol:)
    Remélem az ünnepek után több kreatívkodó kép születik:) Áldott, békés karácsonyt kívánok mindenkinek! (még egy vonalas képpel jelentkezek azért :U )

    AMD for(n)ever s754, a világ már csak ilyen, nem lehet bárhova bármit bedugni...

  • priusz

    aktív tag

    Az e heti képem vonalak témakörben:
    [link]

    [ Szerkesztve ]

    Könnyu dolog bölcsnek lenni. Csak gondolj valami butaságra, aztán ne mondd ki!

  • Allien

    veterán

    Most nem hagyom az utcsó percekre. :DDD

    Pálma

    Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |

  • MrBean55

    aktív tag

    Sziasztok!

    Témajavaslatom a következő hétre: "karácsonyfadísz"

    A mostani képem: "Mindenféle vonalak"

    Normál méret (186 KByte)

    Nagy méret (1475 KByte)

    Elsősorban a nagy méretű kép nézegetését javaslom.

    Játékos kedvűek megpróbálhatják kitalálni hogy hányféle vonal található a képen?
    Pl.
    egyenes vonal - görbe vonal
    rövidebb vonal - hosszabb vonal
    sötétebb vonal - világosabb vonal
    folytonos vonal - szaggatott vonal
    magyar vonal - nem magyar vonal :)
    stb. :F

    Szerintem a darabszámot ne kezdje el számolni senki ... :DDD
    A helyes megfejtők mindegyikének felajánlok egy virtuális vállveregetést. :K
    A "bíró" szerepét nem vállalom ... :D

    [ Szerkesztve ]

  • Bubanc

    aktív tag

    Sziasztok!
    Karácssony elött nem volt túl sok időm, de igéretemhez híven itt a képem a vonalak témára:)
    Nehezen tudtam két kép között választani a társtopikban felteszem a másikat, kíváncsi vagyok a véleményetekre.

    Cassidey, igazán örülök, hogy ismét itt vagy :R

    [ Szerkesztve ]

    AMD for(n)ever s754, a világ már csak ilyen, nem lehet bárhova bármit bedugni...

  • Batka72

    tag

    A nagy ötlet sajna elmaradt nálam.....

    Árnyvonalak

    Szeretetben gazdag, boldog karácsonyi ünnepeket!

  • Szten Márs

    nagyúr

    A forduló ezennel lezárult!

    Mostantól lehet a "vonalak" témakör fordulójában feltöltött képeket értékelni, jelen topicban! (lsd: első hsz!)

    A következő ciklus témájára érkezett szavazatok:
    karácsony: 3 szavazat
    karácsonyfadísz: 1 szavazat
    Ennek értelmében a következő, ünnepi ciklus témája: "karácsony". Ezen témában a képeket mostantól december 30., kedd 23:59-ig várjuk, jelen topicba.

    A rákövetkező ciklusra témajavaslatokat várunk, ezen topic társtopicjába!

    [ Módosította: philoxenia ]

  • j.bravo

    addikt

    Elkéstem több mint 3 órával, a karácsony előtti utolsó salsaparti okán :) ha mégis érvényes még (diktátor kolléga dönthet, akár saját hatáskörben, akár a közvélemény figyelembevételével), akkor én ezzel a képpel neveznék a "vonalak" fordulóra:

    Whatever.

  • Szten Márs

    nagyúr

    Nos, először is Boldog Karácsonyt mindenkinek!
    Karácsony alkalmával ünnepi értékelésbe kezdek, azt hiszem :D Viszont az értékeléseim most is az őszinteség jegyében fognak megszületni, és most is csak erős idegzetűeknek ajánlom az elolvasásukat. Remélem nem sértek meg senkit, nem célom.

    Viszont mielőtt elfelejtem: természetesen j.bravo képe maradhat, nem is kérdés, előfordult már késés ezelőtt is a topic történelmében.

    Na de nézzük egyenként a képeket:

    Ndruu:
    Hát igen, az időhiányt megértem :( Kocsiból nehéz és sokszor hálátlan dolog fényképezni. Az ablak tükröződései jelentik az első problémát, sajnos itt is jól láthatóak, ez nem tesz jót a képnek. A másik a visszapillantó tükör és a fotós lebukott jelenet benne: jól kivehető a fényképezés a tükörben. Ez néha persze nem baj, sőt jó, ha egy képen rajta van, de a legtöbb esetben, és sajnos itt is negatívum a képnek, szintén azt kell mondanom, nem tesz jót neki. Persze, ezek nehezen kikerülhető dolgok, ha az ember ilyen helyzetből fotóz, nyilván - de ettől még első ránézésre is jól láthatóak, és sajnos pl a tükör olyan helyen is van, hogy vonzza a tekintetet. Majdnem annyira, mint a főtéma. Az út vonalai, a tovasuhanó táj sebesség miatt vonalszerűvé alakult alakzatai nem néznek ki rosszul, bár különösebb pluszt nem adnak. Összegezve a képet, az első gondolatomat tudom csak ismételni: kocsiból fotózni nehéz és sokszor hálátlan dolog...

    norbre:
    Tetszik! Szépek a bőr tónusai, jó a megvilágítás, jó a fény-árnyék játék a kézen, jó az élesség - talán még egy blendével lehetett volna szűkíteni a rekesznyílást, a nagyobb mélységélesség elérése érdekében, de igazából ez csak egy mellékgondolat, nem szűk így sem a DOF. Maga az ötlet is jó, találó - hát igen, ez az a téma, ami mindig kéznél van, nekem pl. mégsem jutott volna eszembe :)

    priusz:
    A témát jól hozza a kép. Az elrendezése, geometriája is rendben van nagyon. Viszont ami mellett nem tudok elmenni: sajnos teljesen be van égve a háttér. Nagyon feltünő és nagyon szemet szúr - legalábbis nekem. És most őszintén úgy érzem, hogy rendkívül nagy kár érte, tényleg, mert roppant mód tetszik ez az elrendezés, gyönyörűen végigfut a szem a kép vonalain, remekül vezetik a tekintetet. Érdemes lenne újra megcsinálni ezt a képet, amikor az időjárási viszonyok is jobban egy ilyen képhez, valamint egy HDR-t megérne a dolog. Ha lesz időd és kedved, szerintem mindenképp csináld meg HDR-ben, jobb viszonyok között - remek képet kaphatsz.

    johnjohn:
    A Pázmány tetőszerkezete, ha nem tévedek? Kifogyhatatlan téma az az épület :D De egyébként tényleg mutatós darab. Nem tudom, talán kis kontrasztot még elbírna a kép, sőt fekete-fehérben is lehet kipróbálnám, hogy tényleg csak a formára, a vonalakra koncentráljon a szem - persze lehet, hogy valóban jobb színesben.

    Cassidey:
    Akinek nem inge ne vegye magára :D Az ilyen fotókat simán ki lehetne rakni (és ami azt illeti gyakorta ki is szokták) a különféle ruhaboltok falára és egyéb felületeire, mint kedvcsinálók vásárláshoz, vagy mint demó egy-egy ruhadarabhoz. Na igen, az ing csíkos, bár nekem most ez annyira nem hozza a témát. Ha ettől eltekintek, akkor viszont jó ruhafotó :)
    Egyébként ez eszembe juttatja azt a régi viccet, hogy:
    - Drágám, nézd az új mosóportól milyen szép fehér lett az inged!
    - Igen, igen... de én mégis jobban szerettem csíkosan..

    Allien:
    Szép! A második gondolatom is az, hogy szép! Szintén egy olyan kép, ami nagyon jól hozza a témát, ahol a vonalak önmagukért beszélnek. Nagyon jó meglátás, a megvalósításba sem tudok belekötni, szóval gratula. Ja igen: mi volt a háttér? Olyan...hmm... fura barnaság dereng át a leveleken.

    MrBean55:
    Huhh... igen erősen kontraszttalan a kép. Ezen kívül nagy méretben jól láthatóan részletszegény. Mondjuk ez utóbbi nem a te hibád, viszont egy kis kontraszttal való játszadozást meg lehet, sőt ilyen esetben mondhatni meg kell ejteni - az utómunka sokszor meghálája önmagát. Egyébként igen, valóban rengetegféle vonal van a képen. Annyira rengetegféle, hogy elvesznek a képen, egyik sem ragadja meg a szemet, egyikre sem mondhatjuk, hogy erős képalkotó elem lenne, hogy igen, látjuk, hogy ez meg ez meg ez a vonal határozza meg a képet, sőt egyáltalán, hogy a kép lényege bármilyen vonal akarna lenni. Te a formánál azt mondtad, hogy igen, minden dolognak van valamilyen formája, szóval mindenre ráhúzható az, hogy a forma a téma. Én most azt mondom, hogy minden képen vannak vonalak, akár egyenesek, akár görbék, szóval ugyanaz a helyzet, mint amit te említettél a formánál. Valahogy ki kell emelni, hogy, ez a téma a képen, vagy legalábbis erős képi eleme a fotónak - erre igen sokféle lehetőség van, de úgy gondolom, ezt most nem sikerült megvalósítani, egy átlagos budapesti utcaképet kaptunk, sajnos kontraszttalan verzióban.

    Bubanc:
    Le a kalappal! Ez egy ilyen elhúzható sötétítő izé, jól sejtem? Az elrendezés a fény-árnyék játék, a színvilág, az expó, mind-mind tökéletes. A keret kissé rendhagyó, de még az is megy a képhez. Szóval nem tudok sok mindent mondani, őszintén gratulálok, remek képet hoztál össze! Az eheti aranyérmet nálam te kapod. :R

    Batka72:
    Ez is tetszetős asszociáció számomra, igen kellemes színvilággal. Sokat nem tudok róla írni, tényleg kellemes a színvilága. Tetszik a bal és jobb oldalának különbözősége is.

    j.bravo:
    No igen, ezt a képet már jó rég is néztem, hogy de jó képed. Igen merész színvilágot adtál neki, de jól passzol a képhez. Jó meglátással elkapott utcarészlet, gondolom direkt alulexpózva (ami megy a színvilághoz), szóval jó fotó.

  • Allien

    veterán

    "Gyorsan" én is átesnék a dolgokon. :DDD Először is természetessen, Mindenkinek Boldog Karácsonyt kívánok. :K

    Megpróbálom épitő jeleggel kritizálni (tehát semmi esetre se sértő jelleggel), és esettleg aki negatív kritikát kap(na), nem lenne jó, ha elmenne tőle a kedve. (főleg, mert ugyebár én is csak egy ámátőr vagyok)

    Ndruu, az ötlet nem rossz, megvalósitani viszont sokkal nehezebb. Azt persze nem tudom, hogyan lehettne jól megoldani, csak tipp. Polárszűrő kellene valszeg. A tükröződéseket ki lehettne kerülni, de ettől még ez csak a dolog egyik része. Én bizti nem nagyon próbálkoznék vele, mert nehéz jól megoldani, és sok szerencse is kellhet hozzá, hogy azt mondhassad, hogy ez tényleg jól jött össze. :B

    Norbre, jó öttlet, a megvalósitás is tetszik! :C Talán talán esettleg ha egy idős tenyeret választottál volna, esettleg egy hajszállal még érdekesebb lenne, de így is yo! :DDD

    Priusz, ezzel vannak gondjaim, bár tetszik az ötlet is, a megvalósitás majdnem. ;) Az egy dolog, hogy kiégett, ez engem speciel nem feltétlen zavar. Viszont, az alsó részt levágtam volna, illetve kiszedtem volna PS-l is akár. Az a rész valahogy már nem annyira bejövős. :DDD

    Johnjohn, érdekes kép. Kicsit szűk érzésre talán, de témába illik. :K

    Cassidey, tetszik, de olyasmi, mint az áruházakba a "fashion" osztályokon látható. :DDD Persze, ez nem feltétlen hátrány. Jó megvalósitásnak tartom. :D

    Bubanc, ez nagyon-nagyon tetszik. Egyszerű, mégis ötletes. :C

    MrBean55, hát... Ez tipikus olyan, hogy a kevesebb több lenne. :B De ebben a formában nem hozza a témát (nekem). Talán este jobb lehetne hosszu záridővel, de akkor meg tuti kiégne. Sokkal jobb lehetne, ha inkább kevesebb vonalra koncentráltad volna. :B Ráadásul, a nagy dinamikaátfogást kompenzálni kellett volna, ami szintén megnehezítené a dolgot, azaz már-már esélytelen igazán jól megoldani ott. :B

    Batka72, az ötlet jó, tetszik, a megvalósitás egy kicsit még azért javítható lehettne (talán). Bár, az elrendezés nem tudom, mennyire tudatos, tehát pl bal-jobb oldal aránya, szinte szimmetrikus középpontba ketté vágva a képet. Szerencsésebb lett volna akkor tényleg középen ketté vágni, bár valszeg az nem annyira lenne érdekes, kicsit elforgattva, vagy ilyesmi. Esettleg függönyt elhúzva, és valami áltémát a reluxára rakni, hogy annak árnyéka is ott legyen, pl kis maci, de akár egy kis kéz árnyjáték is bejátszhatna. Igaz, ez lehet, már túlzás lenne. :DDD :C

    J.bravo, ezt a képedet (is) ki kellene zárni. :DDD Már másutt "díjat nyert" (más totyikban is) :C

    Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |

  • priusz

    aktív tag

    Hahó! Kellemes ünnepeket kívánok mindenkinek!
    Az én értékelésem:
    Ndruu: Az ötlet nekem tetszik. A tükör tényleg zavaró elem. Talán egy kis PS-el lehetne turbózni, hátha nagyobb hangsúlyt kapnának a az elsuhanó táj vonalai.
    norbre: Klassz kép szép tónusokkal, árnyékokkal. Tudatos szerkesztés jó vágás. Nálam ebben a témában a hét képe! Grat! :R
    johnjohn: A feladat szépen megoldva, igazi hibát nem tudnék mondani róla. Valami hiányérzetem mégis van. Talán tényleg ff ben jobban mutatna, hangsúlyosabbak lennének a vonalak.
    Cassidey: Gartulálok a szép divatfotóhoz! Minél többet foglalkozok fotózással annál inkább tudatosul bennem az, hogy a tárgyfotózás nem egyszerű dolog. Ezen a képen minden a helyén van. Respektem a megvalósításért :R
    Allien. Kellemes kép jó vágással szép színvilággal. Az átlóban futó vonalak igen jól mutatnak a képen. :C
    MrBean55. Nekem ezen a képen túl sok az információ. A témát kevésbé hozza, bár vonalak vannak rajta(az minden képen van) de talán nem elég hangsúlyosak.
    Nem lelem a főirányvonalat, nem tudom mit nézzek rajta. Sorry! Én így látom.
    Bubanc. Nagyon jól megoldottad a feladatot! Nekem is volt ilyen tervem reluxával, csak közben ablakot cseréltünk :D és sötétítőnk lett. Jól áll az ff a képnek, hangsúlyosak az árnyalatok. Tetszik :C
    Batka72. Tetszik a képed. Jó a szerkesztés, a színvilág is kellemes. A képet nézve egy kérdés nyitott bennem: Mi ez :))
    Szóval érdekel hogy hogyan készült.
    j.bravo: Nagyon tetszik az ötleted és nem csak azért mert én is gondolkodtam rajta :D A megvalósítás is jó. Bevallom az amit Szten írt azon el kellett gondolkodnom. nevezetesen a szándékos alexpózáson. Ha tudatos (nyílván az) gondolom az volt a cél, hogy a fő témáról ne vonódjon el a figyelem. Ha így van erősíts meg a hitemben. Ebből is tanultam.

    Könnyu dolog bölcsnek lenni. Csak gondolj valami butaságra, aztán ne mondd ki!

  • Batka72

    tag

    Értékelésem!
    Ndruu: Hát igen, nem volt könnyű dolgod!
    A tükör sajnos "tökéletes" helyen van.
    A tükörproblémát,kikerülni sajnos nem nagyon lehet, viszont csökkenthetted volna, ha a tükröt (a sofőr bánatára) elállítod, mondjuk lefelé kifelé, és akkor talán még a tükörkép is vonalas lehetett volna. ettől függetlenül az ötlet nem rossz, hasonlóra számítottam is.

    norbre: Na ez az amit kerestem, kutattam AZ ÖTLET!
    Ez az ami nálam igazán ütős, ha van mögöttes tartalom, ha van másik értelmezése is a fotónak.
    Gratula hozzá, a kivitelezés is tökéletes számomra.

    priusz: A másik kép, ami nagyon tetszik.
    Ha a témától nem vonatkoztatunk el, hanem csak abból indulunk ki, mindenképpen tökéletes, hisz egyből ez ugrik be az embernek!
    Szerintem a vágás tökéletes, és bár a beégés egyből szembetűnik, nem feltétlen zavaró, hisz így nincs mi elvonja a tekintetet, homogén a háttér.
    Tehát technikailag lehet hibás(bár nem feltétlen a te hibád, hisz én azért is nem mentem ki keresgélni, mert rém csúnya szürke idő volt a héten)a téma szempontjából lehet még előnyös is a natúr"sejtelmes" háttér.
    De a HDR mindenképp jó ötlet, szívesen látnék egy ilyen verziót!

    john john:Jó meglátás, hozza a témát.
    Tetszenek a színei, bár nekem kicsit szűk, így pano-ban.

    Cassidey:Hmmm, érdekes meglátás, vonalaknak vonalak, bár első ránézésre nem ez ugrik be.
    De ha már ing, ingek, és vonalak, akkor mondjuk egy csíkos blúzt, vagy kosztümöt is a kompozícióba illeszthettél volna, hogy máshonnan is meg legyen fogva a téma(női, férfi szabás vonal ilyesmi...) és köszi, hogy beugrottál ;) gondolom a karácsinyi témát se hagyod veszni...

    Allien:Ez is jó kép, jó meglátás, hozza a témát, és a színek, a kivitelezés is tetszetős!

    MrBean55:A kevesebb néha több! :K
    Vonalak terén, kicsit kaotikus a kép,ezért nem is ez az ami megfogja a tekintetet.
    A busz ér is kár szerintem, mert itt is, mint Ndruu nál a tükör, sajnos túl jó helyen van.
    Így az autók vonala, ami talán hangsúlyos lehet, nem tud játszani a témában.

    Bubanc:Kellemes kép, nagyszerű fény árnyék hatások, és a keret is nagyszerű lett!

    j.bravo:Jó ötlet, bár nem új! :DD
    Mégis a témába vág, és a színvilága se rossz.
    Bár kicsit sötét nekem, a vonalak jól kirajzolódnak...

    Igazán meglepett a sok jó kép, bár lehet csak én voltam ilyen borulátó a témát illetően. :DDD

    Nálam a héten a megosztott első helyet az ötletért norbre és priusz kapja,
    A második ill harmadik helyen Bubanc, illetve Allien áll!
    Köszi a sok szép képet, csak így tovább!

Új hozzászólás Aktív témák