Új hozzászólás Aktív témák

  • j.bravo

    addikt

    (#491) Kazimír: Bátor dolog :) de hatalmas ötlet! Lehet hogy ciki, de magyarázat nélkül nem ismertem volna fel a szirénát, ezért köszönöm! A magyarázattal együtt a kép remek (jóóóó, lehetne a bebukott részből valami árnyék, de ebben a napszakban gondolom nem. Ehhez más időpontban kellene visszamenni... amikor esetleg nem lenne otthon a gólya, amiért kár lenne). Ha működne a sziréna, nem fészkelne oda, ugye?

    (#492) MrBean55: Lehet hogy nem hiszed el, de majdnem egy hasonlót tettem be én is :D (volt még a sorozatban, ami talán "hangosabb") Végül mégsem, a tiéd ugyanis jobb (legalábbis a színek szebbek meg minden). A tágabb vágás szerintem most jobb.

    (#494) Allien: Üdv újra körünkben! Témába vág, szó se róla, minden látszik is ahogy kell, bár talán kicsit kevesebb fény jobb volna (vaku?) és picit kevésbé szűk vágás. Vagy még szűkebb, hogy csak a két arc (illetve a hangszer fúvókája) látsszon.

    (#495) Szten Márs: Irigylem tőled azt a tudást, látásmódot, vagy nem tudom mit, ami az ilyenek készítéséhez kell! Szépek a tónusok, és pont a megfelelő mértékben van elmosódva aminek el kell, hogy csak a hangulat jöjjön át, felismerhető legyen hogy az ott egy arc, de ne tudjuk kié, és még sorolhatnám. Oké, alul az ujj elvágásáét tényleg kár, de ha MrBean55 nem hívja fel rá a figyelmem, nem vettem volna észre. Szóval... zsír. :D

    [ Szerkesztve ]

    Whatever.

  • Allien

    veterán

    Kazimír, szerintem bőven vágni kellene belőle. Egyrészt, kicsit a jobb oldalból, ne legyen középen annyira az oszlop, másrészt alulról szinte a sziréna aljáig (de az oszlop mindenképpen látszódna a vezetékkel), végtére is, a gólya mégis csak jobban mutat, és kell az a vezeték, ami bele megy a gólyába! ;). :DDD Ergo, még egy kicsit felülről is, és akkor már számomra tetszetősebb lenne. Másfelől, honnan "tudod", hogy használaton kívüli? Szerintem az működő képes, és igenis, "használják", csak szerencsére NEM kell használni.

    MrBean55, Jól elkaptad. :DDD Még a "fogai" is látszódnak. De ebben az esetben is, a szűkebb vágás jobb eredményt nyújtana. Ilyen képeknél az aranymetszés bizony követendő. Nem minden áron, ez tuti, de itt, ebben az esetben teljesen reálisnak érezném. Ezen a linken nézd meg, a piros nyilakat told befele. :B

    Szten Márs, ha nem írod, hogy mit is csinál, nem bizti, hogy magamtól teljesen rájövök. Ezért nem annyira érzem ki belőle, amit szeretnél. Ráadásul, a fej/gitár nem különül el kellőképpen (szerintem), lehet ezért is nem érzem, hogy mi is az a kézben, még ha gitárra is asszociálnék (kézfejből), de kis túlzással, akár seprű is lehetne. :B Ha viszont a gitár feje, és a gitáros feje külön lenne, máris sokkal jobban kivehető lenne. (szvsz) :K

    J.bravo, Elég minimalista kép. Bár lassan a fiatalabbak azt se tudják, mi is az a fekete "izé". :DDD A háttér (vagy inkább az "alap") viszont kicsit zavar. Távolabbról (kis képben) nézve, mintha fű lenne. Talán hatásosabb lenne a "helyén", egy lemezjátszón (már ha van). :K

    Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |

  • Szten Márs

    nagyúr

    Nos, először is elnézést a késésért, de ami késik, nem múlik :)

    Kazimír:
    Én (sem) ismertem volna fel, hogy min trónol gólya őkelme. Sok mindent magáról a képről nem tudok elmondani, tipikus túrista emlékkép, ennél sokkal-sokkal jobbakat láttunk már tőled. MrBean55-el teljesen egyetértek, nem jók az arányok, és igen, én leszek az aki szóváteszi, az, hogy teljesen a kép közepébe lóg bele az oszlop, és teljesen kettévágja a képet, az sem jó, bár azt hiszem ez teljesen beletartozik az arányokba, a kép felosztásába. A nagy, egyenletes kékben úszik egy nagy egyenletes fekete, nem szerencsés, nem jó egy totálba bebukott részlet, főleg nem egy ilyen teljesen egysíkú háttéren, olyan, mint amikor paintbe bekékítjük a hátteret és húzunk bele egy fekete ellipszist - talántán nem tévedek, ha azt mondom, hogy még természetellenes hatású is így. Maga a jelenet persze jópofa és klassz, és nem igazán szoktam jól érezni magam, ha negatív kritikát mondok, de sajnos így érzek a képi megvalósítással kapcsolatban.

    MrBean55:
    Ez a verzió jobban tetszik, mint a szűkebbre vágott. :K Ahogy említették többen is, rendkívül szép színvilága van a képnek, és jópofa úgy, ahogy van, de nem egy súlycsoport a múlt heti képeddel. Azt egy hatalmas bekeretezett kép formájában kitenném a falamra, ezt elnézegeti az ember digitális formátumban, és vannak pozitívumai, de tényleg, más súlycsoport, nem tudom jobban megfogalmazni. Hogy valami megfoghatóbbat is mondjak: kicsit nagyobb mélységélesség lehet jobb lett volna, hoyg a csőr is beleférjen - itt kissé zavaró az eléletlenedése.

    Allien:
    Jól eltalált előtér, jól eltalált mélységélesség, jól eltalált háttér, kihagytam valamit? Ja igen, jól eltalált expó és jól elkapott pillanat :C Mi mást mondhatnék? Ja igen, spot healing brush photoshopban egy kicsi, ilyen képeken lehet, hogy jól jön :) De egyébként gratu, abszolúte :R (És a háttérben elkapott pillanat - tényleg zsenijól megy az előtérhez, baromi jól eltalált mértékben eléletlenedve)

    j.bravo:
    Ha a j.-ot elhagyjuk a nevedből, akkor megkapjuk a véleményem a képről :DDD Remek a keret, és az oldalarányok, amiket a vágással kaptál, már ez dob nem keveset a képen. A színvilág szintén remek - a zöld asztal (?) nagyon jó ötlet volt, nagyon jól passzol színvilágában a fotóhoz. A mélységélesség zseniális, az élesség Heliososan tökéletes (:DDD) a bakelit íve pedig remekül vezeti a szemet. Ahogy írtam a másik topicban: erre a képre megérte várni :R

  • Szten Márs

    nagyúr

    Nem akarok olyan szóviccet elsütni címnek, hogy "gáz van", így cím nélkül :DDD

  • Szten Márs

    nagyúr

    A forduló ezennel lezárult! Mostantól lehet értékelni a "meleg" témára beérkezett képeket (lsd: első hsz!).

    A következő forduló témája: "színes". Ezen témában a képeket július 29, szerda este 11-ig várjuk, ebbe a topicba.

    A heti fordulón kívül továbbra is fut megafordulónk, melynek témája: "Ember és természet". Részletes kiírás itt: [link]

    [ Módosította: I_Am ]

  • MrBean55

    aktív tag

    SZV a legutóbbi képekről:

    (#499) Kazimír: A témaválasztás végülis rendben, ámbár talán kevéssé izgalmas. A kivitelezés viszont teljesen rendben van, szép "keretes" kompozíció :), remek a vízszintes és függőleges (ez utóbbin persze van egy kis velejáró perspektívikus torzulás is), a képminőséget és a színeket sok kritika nem érheti, a megvalósítás nekem tetszik. :K Lehet hogy nem mindenkinek jön be ez a "szabályos" nézet, nekem nincs bajom vele. Más témakörben talán némi kritikus "hangot" vélnék felfedezni a kép "mögött", de ez a témakör ezt tompítja, dokumentalistává teszi.

    (#501) Ropi: Nos, én ma este nem látom a képedet, vártam-vártam de csak nem akar előkerülni. Egy-egy képpel néha tapasztaltam ezt már korábban is. Ha megkerül akkor majd szólók egy-két jó szót róla mert úgy emlékszem hogy tetszett. ;)

    (#507) Szten Márs: Nagyon jó ötlet + alapvetően remek megvalósítás, számomra picike kérdőjelekkel. A téma így cím nélkül is jól felismerhető ;), a szerkesztése is tetszik. Tudom hogy az a baloldalról belógó bigyó a "pálya tartozéka" de valahogy nekem nem hiányzik, egy kicsit "belerúg" a kép nyugalmába. A képminőség nem rossz, de ehhez volna 2 észrevételem: egyrészt a lángocskák "semmibe vesző" végein JPG sávosodás figyelhető meg (kettőből kettő monitoron is tapasztaltam), minden bizonnyal többet tömörítettél rajta a kelleténél, másrészt teszek egy kis szubjektív kérdőjelet a fekete-fehérbe konvertálás mellé, nekem kicsit furcsa a kép így nem-színesben. Nem mondom hogy rossz FF-ben, de én úgy érzem hogy szebb lenne színesben, talán jó lenne indokokat hallani az FF mellett, nekem ugyanis eszembe sem jutott volna ez a lépés. :B A sávosodás ellenére a kivitelezést azért megdicsérem mert nagyon jól sikerült. :R Ezt a képet látva én is próbálkoztam néhányat egy ilyen beállítással, bizonyítani már nem tudom mert az "eredményt" letöröltem, de Te nyertél. :DDD

    [ Szerkesztve ]

  • MrBean55

    aktív tag

    válasz MrBean55 #509 üzenetére

    Megkerült az "elveszett" kép.

    (#501) *Ropi*: Én a magam részéről vártam egy ilyen képet és örülök neki hogy ezt kaptuk, mert szép kép lett. :K Jó észrevétel, nagyon jól elkapott pillanat, a témába tartozás kiváló. Bízom benne hogy kértél engedélyt az "alanytól" az itteni közléshez. ;] A képminőség jó, ámbár talán nem kiemelkedő, az élességet tekintve ebbe a fény-árnyék viszonyok és esetleg a távolság is valószínűleg beleszólt, a színek végülis rendben vannak. A szerkesztést nagyon jónak tartom, feleslegesen semmi sem "tolakszik" középre, esetleg a vágás lehetett volna egy kicsit kevésbé szűk.
    A heti "képtermés" elég jó lett, ez a kép mindenképpen ennek egy színvonalat "tartó" darabja.

    [ Szerkesztve ]

  • Szten Márs

    nagyúr

    Kazimír:
    Először "ezmiez" érzésem volt :DDD De végülis nem rossz, technikailag tényleg rendben van, bár valljuk be, kevés hibát lehetne elkövetnei ilyen képek esetében :) Mindenesetre a vágás, az élesség, a színek rendben vannak, a perspektivikus torzítás is alacsony szinten van. A hangulata is rendben van, fülledt nyári :)

    *Ropi*:
    Hát igen, meleg van :) A kisebb kiégett foltokért kár, sajnos - legalábbis nekem - feltűnőek. Egyébként a jelenet nagyon találó, erre a témára főleg, amikor kihírdettem ezt a émát ilyesmi képek jelentek meg a lelki szemeim előtt :K Klassz lesifotó ;] :K

    MrBean55:
    Hát igen, a a fazékban is meleg lehet :D Viszont ez a kép semmiféle fotóstudásról nem tanúskodik. Jó, persze éles, az AF jól működött, meg minden, de ettől azért több fotós tudással és kreatívabb látásmóddal rendelkezel szerintem.

  • Szten Márs

    nagyúr

    És a képem a "hét giccse", izé, akarom mondani a "színes" témakörre, a naplemente színeivel a velencei tónál:

  • Kazimír

    őstag

    Nos, némileg visszatértem, és akkor először is értékelek:

    (#501) *Ropi*
    Jól elkapott pillanat, a témába tartozás egyértelmű, a cím valahonnan ismerős :) . A vágást egy picit szűknek érzem, persze, ha csupa zavaró elem került volna még ezen kívül a képre, akkor rendben van. A színtelítettség és a kontraszt ugye szintén egyéni ízlés kérdése, nekem mindkettő enyhén több/erősebb a kelleténél.
    Ezek apróságok, amúgy "egyben van", egy dolog viszont zavar mióta az első fotót megláttam tőled: a logód/szignód/kézjegyed a képeid alján. Valami "vízjelesebb"/átlátszóbb/kevésbé tolakodó megoldást javasolnék a jelenlegi helyett.

    (#506) MrBean55
    Azt tudom elképzelni, hogy túl egyértelműnek találtad az adott témára a jelenleg is odakint uralkodó hőséget bemutatni. :)
    Azon kívül, hogy szép a vágás, és a színek, túl sok egyedit nem tudok felfedezni a képen. Ráadásul a vaku (ugye az?) is éles árnyékokat vetett, mely - nem portréról lévén szó - nem nagy baj, de azért megjegyzem.
    Összefoglalva: Volt - és lesz ez még jobb is. :)

    (#507) Szten Márs
    Számomra viccesen hatott MrBean55 fazeka alatt közvetlenül egy gázrózsa :D
    Kevés dolgot kellett jól elhelyezned a képen, és ez sikerült. Az edénytartó rács a legtöbb esetben levehető a tűzhelyről, melyet itt is jó lett volna megtenni, és akkor nem tolakszik bele a égő gáz egyenletes ívébe. Egyébként tetszik, értékelem, hogy te sem a kinti melegre koncentráltál. :)

    Be köll fizetni, azt' jólvan...

  • j.bravo

    addikt

    (#499) Kazimír: bár a felpöndörödött festék - nekem - elsősorban az idő vasfogát juttatja eszembe, a színvilág és az éles árnyékok miatt átjön a meleg, a tűző nap érzete is. Tetszik hogy átvitt értelemben, közvetve kapcsolódik a kiírt témához. Grat!

    (#501) *Ropi*: Kötözködésképp: a nadrágja a legélesebb, nem az arca :) Egyébként jól elkapott kép, átjön a hangulat, nekem bejön.

    (#506) MrBean55: Hááát... oké, a témának megfelel, de mondjuk úgy, hogy nem ez életed főműve... de ezen szerintem te sem vagy meglepve :)

    (#507) Szten Márs: Hozod a Szten-stílust, aminek örülök :) Jó a témaválasztás is, és én élek-halok az absztraktért illetve a minimálért (remélem egyszer megtanulom művelni is), szóval szerintem a forduló legjobb képe. Jó helyen van az ív is, szép a szépia is.

    [ Szerkesztve ]

    Whatever.

  • Ndruu

    MODERÁTOR

    Üdvözlet Hölgyek és Urak!


                    Színes ujjlenyomat

    [ Szerkesztve ]

    Harrrr!!!!

  • adik

    őstag


    [link]
    Sajnos nagyon kevés képem maradt meg a filmes korszakomból :O , de ez egy nekem kedves darab, remélem Ti is élvezitek majd a színeit!

    Kettő, csipkebokor vessző!

  • MrBean55

    aktív tag

    Sziasztok!

    Íme a "színes" témakörbe szánt képem cím nélkül, szerintem nem kell hozzá. ;)

    Megjegyzés: nem az Állatkertben készült ... :N

    Normál méret (196 KByte)

  • Kazimír

    őstag

    Nem, ezen a héten nem erőltettem meg magam.. :)

    [link]

    Be köll fizetni, azt' jólvan...

  • Allien

    veterán

    Na, ez yo menet lesz, ahogy nézem! :DDD
    szines
    szélkerék

    Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |

  • j.bravo

    addikt

    A forduló ezennel lezárult! Mostantól lehet értékelni a "színes" témára beérkezett képeket (lsd: első hsz!).

    A következő forduló témája: "hideg". Ezen témában a képeket 2009. augusztus 5., szerda este 11-ig várjuk, ebbe a topicba.

    A heti fordulón kívül továbbra is fut az évszakos megafordulónk, melynek témája: "Ember és természet". Részletes kiírás itt található.

    Whatever.

  • Ndruu

    MODERÁTOR

    (#512) Szten Márs: Tetszetős a színvilág, szerintem nagyon jól egyensúlyban vannak a hideg és meleg színek. Szinte érződik, ahogy egy meleg nyári nap után lemegy a nap és kezd picit hűlni a levegő. A "rétegek" is jól látszanak és nem ütnek el egymástól (a rétegeket kifejtem, ha szükséges).
    Talán picit mozgalmasabb a bal oldal, de nem zavaró.

    (#515) j.bravo: Tökéletes helyen van a fókusz, a színek természetesek, egyáltalán nem mesterkéltek. Szerintem nyugtató hatású. A fekete háttérért piros pötty, mert nekem még nem sikerült bármit is a fotózandó virág mögé tartani.

    (#517) Brian_RL: Szerintem jó ötlet volt arra a szép erezetű asztalra fektetni a témát. A rajzolt színek nem túl harsányak, de a ceruzák jól ellensúlyozzák. Apró hiba az a megcsillanás a bal felső sarokban, de egyáltalán nem vészes.

    (#518) adik: A filmes korszak gondolom az analóg fényképezést takarja. Ha jól megfigyelem, akkor észreveszem rajta, hogy a három alapszín (RGB) felfedezhető a képen. A színek nem dominálnak annyira, talán inkább más mondanivalója van a képnek. Én úgy értelmeztem, hogy ahogy alulról fölfelé világosodik a kép, úgy változik meg az élet is a képen. A sötétben nincs senki, az épületekben pedig úgy gyulladnak fel sorra a fények.

    (#519) MrBean55: Kíváncsi lennék hol sikerült lekapni a madárkát (esetleg a nevére is). Viszonylag nagy crop az eredeti képből, de a minőséggel nincs probléma. Szépek a színek, itt is természetesnek hatnak. Picit kár, hogy árnyék vetült a madárkára de a legszínesebb részét (feje) szerencsére érte egy kis napfény.

    (#520) Kazimír: Egy egyszerű kép kellemes színekkel. Piros pötty a felirat kiemeléséért, jó ötlet volt a "Színes üveg" szövegre fókuszálni.

    (#521) Allien: A színvilág itt is el lett találva. Először nem tudtam miért nincs elmosódva a lepke, de aztán rájöttem hogy ez egy szélforgó, aminek a közepén statikusan áll a kis lepke. Szerintem jól sikerült, valahogy olyan kellemesen gyerekes a hangulata. Apró "hiba" a jobb alsó sarokba benyúló valami, de mivel az is színes, nem túlzottan zavaró.

    Harrrr!!!!

  • Allien

    veterán

    Én is hozzá fognék... :B :R

    Szten Márs, ugye minden szubjektív. :B Speciel, nekem mást "jelent" egy naplemente. De ez külön téma, nem régen kb 2 hete hasonló volt a Balcsi is. Ami a képet illeti, érdekes változat, hogy bal oldalt növényzet, jobb oldalt meg a túlpart vonulata. Egyedüli zavaró számomra, hogy jobb oldalt lent túl egyenesre sikerült, azaz, a kerettel levágtad ezt a részt. Igaz, először azt hittem ez a "mesterséges" part vonulata, ami szintén zavaró lenne, a bal oldali kőhalmaz sokkal természetesebb, és kellemesebb látvány (pedig az is mesterséges, de ez mindegy most). Miért ilyenre sikerült ez a rész? Valami zavaró volt ott? :F Vagy, csak a kép szerkesztése következménye? :B

    J.bravo, no igen, ez mindig is hálás téma. A hátulról érkező fény tényleg sokkal érdekesebbé tudja tenni ezt a témát (még ha vaku is az ;) ). Egyedül a képkivágásba kötnék bele (me ugye szinte mindig ebbe kötök bele, sorry). Szerintem, alulról sokat kellene vágni, szinte a középső sötétebb rész aljáig nyugodtan. Akár a képarány felrúgásával, mert ugye az nem annyira számít, vagy, ha mégis, akkor alul-felül fekete "csík", mint keret. ;)

    Ndruu, tetszik, jó ötlet. A fa háttér is, bár, mintha az élesség nagyon erre ment volna, és mintha az ujjlenyomatról "lecsúszott" volna. Ezen kívül, még egy kicsit többet kellett volna próbálkozni a lemez tükröződéseivel, mert a jobb oldalán a világosabb négyzet zavaró, és pont ott van az a szép kék, amiből ez a négyzet elvesz. :B

    Brian_RL, az ötlet tetszik. A megvalósítás meg ugye vita téma. Egy fokkal talán jobb lenne (de ez ugye megint csak szubjektív), ha a papír jobb oldala lenne a kép széle, a ceruzák (már az igaziak) meg főleg (nem mind) a bal oldalon lennének. Esetleg, mint ötlet, hogy csak a papír lenne, és egy darab ceruzát akkorára farigcsálni, mint a papír ceruzák, és azt oda rakni (esetleg valahogy pont olyanra faragni, mint azok, mert ugye a valóságban mint látható, egy ceruza se néz ki úgy) . :DDD

    Adik, kicsit nehéz megítélni. Mivel nem digitális képből lett "konvertálva", sok minden csúszhatott félre "kicsit". Jobb felül a felirat pl elmosódott (azaz, az élességet is nehéz megtalálni, ha nem végtelen volt). A kép kicsit ferde, nem nagyon zavaróan. A színek valszeg az eredeti képen jobbak, a zöld ablakok, és a piros gömbök érdekessé teszik. Az alsó rész viszont itt is felesleges, és akár egy panoráma feeling is jót tenne a képnek ezen rész lenyesésével. :DDD Talán még jobb oldalról vágnék, akkor a hangsúly jobban tolódna "arra" az épületre, amit tudatlanságomban most nem ugrik be, hogy mi is az, és ha jól emléxem, talán Brüsszel-ben vala. :B

    MrBean55, szééép kis madár. Kár, hogy a begyére kevesebb fény jutott. Habár, ez nem feltétlenül baj, végtére is a feje így még hangsúlyosabb is (tehát, lehet, még se kár érte). :K De, portré állásban, a bal oldali ágak nélkül talán jobban tetszene. Bár, így tudjuk, mi is árnyékolta le. :DDD

    Kazimír, ez dupla találat, végtére az írás, és a színek is erre utalnak. Bár, ha a kék gyűjtőt felcserélnéd a fehérrel... ;] Mondjuk, más alkalommal valszeg eszünkbe se jutna "ezt" lefényképezni. :R

    [ Szerkesztve ]

    Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |

  • MrBean55

    aktív tag

    SZV a "színes" képekről:

    A témakörbe tartozást külön-külön nem említem, az mindenkinél hibátlan. :D

    (#512) Szten Márs: Szerintem nem giccses. Nem mondom hogy nem láttam már szebb naplementét ;), de nincs baj ezzel sem. A kompozíció jó, az előtérben lévő sziklák tetszenek, az a sok fekete is tök jó, bár talán egy kicsit szomorkásabb hangulatot ad a képnek az átlagnál. Szépek a színátmenetek, a horizont is jó helyen van, de arányaiban talán még jobb lenne ha ez a keret nem lenne. Egyedül ez a keret nem nyerte el a tetszésemet, bár alul még "trükkös", akár a kép részének is lehetne tekinteni (partszakasz), teljes az illúzió, viszont felül ..., az a kettősség hogy alul beolvad felül pedig elválik az a felső keretet számomra furcsává, képidegenné teszi. Ezt a keretet lehet hogy j.bravo "hangos" képe ihlette, neki jobban sikerült, ámbár azzal is volt kockázat, mert ugye a keret alapvetően azért 4 oldalú.

    (#515) j.bravo: Jó kis szimmetrikus kompozíció, szép színek, jó képminőség. :K Nekem tetszik hogy bevállaltad a középre komponálást, ráadásul a szimmetriát is, amennyire látom ez errefelé "nem menő". Felül nagyon szépek a fények, legalul viszont majdnem sok van belőle, bár kiégve azért nincs. Hiányolom a szokásos keretet. ;) Ez utóbbi csak poén volt. :)

    (#516) Ndruu: Az ötlet nem rossz, de a kivitelezés nem tűnik tökéletesnek. Bár a kompozíció rendben van és a színek elvileg szépek, de sokallom a zajt, egy kicsit lehetne élesebb, valamint az éles fénycsík + "fénytéglalap" nagyon nem szerencsés :N. Magánvéleményem szerint az a "lepusztult" fa háttér sem illeszkedik harmonikusan a témához ... Ez van, de a "színekre" azért nem mondtam semmi rosszat, és a témakör miatt ez most nem mindegy. ;)

    (#517) Brian_RL: Nagyon tetszik az ötleted, a kivitelezés sem rossz, én talán nem vágtam volna el a ceruzákat, tehát vagy tágabb perspektíva, vagy beljebb kellett volna rakni őket. A színek jók, a képélesség is rendben. A "most már" szerintem 2 szó, a bal felső becsillanásra oda lehetett volna figyelni, de még éppen nem túlzottan zavaró, összességében azért a kép rendben van. :) Az is nagyon pozitív hogy a témakörbe tartozás nagyon erős.

    (#518) adik: A kompozíció nem rossz, bár alul kicsit talán sok a "jóból". Nem tudom hogy mikori a kép, a képminőségen látszik hogy nem mai, de nagy baj talán nincs vele, a kor színvonalának anno biztosan megfelelt. Az égbolt nem az igazi, a többi rész "elmegy". Alapból túl kéknek találom az egészet, a kép erősségének a színes fényeket tartom, ezek nekem tetszenek (főleg az a három amelyik csillag alakú), a fehérek kicsit kevésbé. Igazából nem derül ki számomra hogy miért nem a mai képeid közül tettél fel egyet, talán túl "szó szerint" vetted a témakört és ahhoz ez jobban illeszkedett? Mert a témakörbe tartozás itt is nagyon "direkt", ez ugyan nagyon jó, de ha ez a "cél" a kép választásában korlátozott akkor mégsem.

    (#520) Kazimír: Egyszerű de nagyszerű, ez - mint már tudjuk - nálam nyerő kombináció. :) Ráadásul a cím is ott van a képen, hihi. :D A vágás és a kompozíció nekem tetszik, kicsit a függőlegesre lehetett volna jobban figyelni, legalább a bal oldalon. A képminőség és a színek nagyon jók, a fokozatos életlenedés ugyan nem tankönyvbe illő, de jó. A témába tartozást Te is komolyan vetted, nagyon erős itt is. Összességégében ezt a képet ebben a témakörben remeknek tartom, az ötlet mindent visz, ezért a kivitelezésben "nagyítóval" fellelt apróbb hibák súlya csekély.

    (#521) Allien: Elég színes, valóban. :) De sajnos nem tudom elhessegetni a bennem lévő "mű" érzést a képpel kapcsolatban, nekem valahogy ez nem "kerek". Kezdve ott hogy ha már "minden" mozog akkor az a középső figura is bemozdulhatna pl. a tehetetlenségtől egy kicsit ..., tudom hogy elvileg annak állnia kell, de nagyon nehéz elhinni hogy ennyire stabil. Lehet hogy valóban nem utómunkával került rá, de megismétlem: nehéz elhinni, szerintem valamennyire azért mozognia kellene. Folytatom ott hogy az is érdekes hogy a sárga "lapáton" lévő színes pöttyek elmosódottsága teljesen rendben van, a belőlük képződött vonalak hihetőek, ezzel ellentétben a másik három "lápáton" lévők viszont nagyon nem. :N Mivel a sebességük nyilván egyforma, ezért nekem nem jön össze hogy ez miért van. :F
    A színek szempontjából ez szerintem sokkal giccsesebb Szten képénél, de végülis ez nem baj. A jobb alsó sarokban azt az "elemet" nyugodtan le lehetett volna radírozni. A lapátokba belevágás nem tetszik, vagy ha már így teszel akkor legalább mind a 4 oldalon bele lenne vágva ... Egy pozitív dolgot azért tudok mondani, észrevettem hogy a
    nyél az aranymetszés ponton található. ;) De talán középen sem lenne rossz, szerintem a középre komponáltsággal sem lenne semmi baj.

  • j.bravo

    addikt

    (#512) Szten Márs: Valóban nem annyira eredeti illetve egyéni mint tőled megszoktuk, de azért szép; nem a teljesen szokásos naplemente-kompozíció. Kellemes ránézni, jó a színátmenet :)

    (#516) Ndruu: nekem bejön :) Lehet hogy nem csináltam volna szelektív színtelenítést, de azért nem rossz. Tetszik a szög és a vágás.

    (#517) Brian_RL: Ez mennyire jó! Hatalmas ötlet! A címmel együtt főleg! (beírnám a flickr-re is az itteni címet)

    (#518) adik: nosztalgia rulz :) maga a kép önmagában nem annyira erős - a színek papíron is ilyenek voltak vagy a szkenneléskor csúsztak el, esetleg szándékosan toltad el ilyenné? A fő erejét az emlékeid adják szerintem, illetve számomra a film és a régi papírképek szeretete. Kellemes, de azért láttunk már tőled jobbat (és fogunk is!)

    (#519) MrBean55: az is állatkert, még ha nem is a Főváros Állat- és Növénykert... A modelled fotogén, a színei is szépek, kár a sok árnyékért.

    (#520) Kazimír: ez is ötletdíjas! Lehet hogy nem erőltetted meg magad, de a kép akkor is jó; intenzív színei vannak, és a "színes üveg" feliratra fókuszálni telitalálat!

    (#521) Allien: szép, kellemes, gyerekkort idézős-nosztalgikus, nekem bejön. Mondjuk lehet hogy a fények nem a legszerencsésebbek (meg lehetne csinálni szebben is), de az ötlet és a téma "elviszi" a hátán a képet.

    Whatever.

  • Szten Márs

    nagyúr

    j.bravo:
    Szép, kellemes összhatású kép :K Majdnem tökéletesen szép szimmetria, de hát ez a gonosz virág hibája, hogy nem lett tökéletes :D - ez mindenesetre nem akadályozza meg abban, hogy klassz kép legyen.

    Ndruu:
    Megmondom őszintén, nekem ujjlenyomat nélkül jobban tetszene. Nem elég karakteres elem a képen, a CD színkavalkádjában csak egy mellékes szereplő és inkább megzavarja a színkavalkád egységét, mintsem bármit hozzátenne. Az élesség valóban kissé félrecsúszott, de nem vészes, a színek remekek, a szelektív színtelenítés nekem tetszik, még jobban ki is emeli őket.

    Brian_RL:
    Na itt az ötlet, ami díjazandó :D Nagyon tetszik, klassz, vidám hangulatú kép :K Persze, túl sok fotóstudás nem jön, nem is jöhet elő ilyen képen, de mi ezt most nem is ezért szeretjük :)

    adik:
    Igggen, filmre fotózott kép, sugárzik belőle a film hangulata, hihetetlenül jól érezhetően más, mint a digitális. Nagyon tetszik ez a hangulat, ilyenkor mindig úgy érzem, hogy a következő beruházásomnak egy jó filmes SLR-nek kéne lennie. A kép maga is tetszik, a film színeiért pedig köszönet :R

    MrBean55:
    Nos először a válasz: a másik topicba tett képed sokkal jobban tetszik, érdekesebb, mozgalmasabb, színdúsabb, valamint az én monitoromon abszolúte nincs olyan érzésem, hogy kiégett lenne a háttér, jól látható, hogy nem az. Mindenesetre ez a képes sem lett rossz. Engem kicsit zavar, hogy kifelé néz a madár a képből, de ugye néha kell szabályt is szegni :) Amúgy szépek a színek és szép az élesség is :K

    Kazimír:
    Néha a kis ötletek a legjobbak :K Különösen szépen életlenednek el a kukák. Sokat nem tudok róla írni, tetszik, kifejezetten :K

    Allien:
    Érdekes öltet :) Klassz, színes, vidám hangulatú. Nem mondom, hogy a kedvenc képem lesz, de egy kis könnyed képi élménynek jó volt :)

  • MrBean55

    aktív tag

    Sziasztok!

    A "hideg" képemnek sem adtam címet, most sem érzem szükségét.
    Ámbár a sok meleg szín miatt lehet hogy jól álcázza magát ... :D

    Normál méret (244 KByte)

    Kitobi + Raynox-250.
    Egyébként ez volt a Raynox első "éles" bevetése részemről, eddig jól elvolt a szekrényben. :)

    [ Szerkesztve ]

  • Szten Márs

    nagyúr

    [link]

    A "hideg" téma fordulója lezárult, mostantól lehet értékelni a beérkezett képeket. (lsd: első hsz!)

    A most induló forduló témája: "világos" A fordulóra a képeket augusztus 12, szerda este 23:00-ig várjuk.

    Ezen felül fut a nagyobb lélegzetvételű fordulónk is, Ember és természet témával. Bővebb kiírás itt található: [link]

  • MrBean55

    aktív tag

    SZV a legutóbbi képekről:

    (#527) j.bravo: A társtopikban lévő B-tervről röviden: jó kompozíció, képhez illő négyzetes vágás (ámbár a jobboldalon a belevágásért kár), viszont a színek szörnyűek bármi is volt az apropója.
    És akkor most az A-terv. Köszi hogy nem hagytál "cserben" :D, a keret tetszik. Kicsit érdekesek így az arányok de ennek ellenére mégis jó. :K Alig hihető hogy ez "ugyanaz" a kép mint a másik, biztos jól elvoltál a PS-sel pro vagy kontra. :) A színek össze nem hasonlíthatók a "B"-n lévőkkel, szép élénkek, viszont szerintem kicsit sok az árnyék (akarom mondani utólagos sötétítés) a jobb oldalon. Bár az alsó vágást többen is bántották a DF (sic!) topikban, én nem tartom rossznak, érdekes módon a jobboldalon a belevágás is "megszűnt". A háttér remek (különösen a baloldalon), az arányokkal és az élességgel sincs különösebb probléma, a témakörbe tartozás ugyan némi más jellegű dominancia elvonása által segítve is csak közepes, de összességében nagyon hangulatos, jó kép. :R

    (#530) Ndruu: Kicsit "gyászosra" vetted a hangulatot, a cím, a színek, a keret mind abba az irányba "tolja" a képet, nem állítanám hogy az ötlet nekem túlzottan tetszik ... de persze a témába tartozás azért "védhető". Pontosan nem tudom hogy mi ez a "bigyó" de a címe alapján biztos valami "rosszaság". A fények és az élesség nem az igazi de a "hangulatba" nagyon beleillik, emiatt mégsem rossz. Ahogyan a vágás sem, ámbár az alsó vágással nem vagyok kibékülve a csak baloldalra bejövő alsó lemez miatt. Úgy tűnik hogy törekedtél bizonyos arányok "belecsempészésére" a képbe, ez nekem átjön. Ha mindent mérlegre teszünk akkor azért nem olyan rossz kép ez, de én személy szerint sajnálom hogy nem volt "jobb" ötleted.

    (#531) Szten Márs: Először még nem volt címe a képnek (kicsit hiányoltam is), de később lett, és azt elolvasva majd' lefordultam a székről. :DDD Te is "nyelvújító" lettél? :D Kicsit sajnálhatjuk hogy nem hangos kép ... ;] No, komolyra fordítva a szót a kép nem tűnik túl természetesnek, szerintem utólag próbáltál "művészkedni" vele. Nem mondom hogy rossz, de valahogy azért nem az igazi, a "bátorság", a kísérletezés, a Tőled megszokottól eltérés nekem tetszik, de az a kék hó mindenképpen túlzás ... A témakörbe tartozás a 3 kép közül itt a legerősebb, külön kiemelném a kipirosodott arc témaerősítő hatását (akkor is ha utómunka akkor is ha nem). A kompozíció nagyon jó, a galambokba belevágást nem nagyon bírálom (kicsit peches, a jobboldalon mindenképpen elkerülhetetlennek tűnik), az alsó láb levágása már talán bírálható. A háttér lehetne lényegesen elmosottabb, az a piros autó abszolúte nem hiányozna nekem ha nem lenne ott, gondolom hogy Neked sem, ez van. Néha nem árt kitörni a (saját magad által alkotott) "skatulyából", ezen a héten a "bátorság különdíjat" Te kapod tőlem, csak így tovább. ;)

    [ Szerkesztve ]

  • Kazimír

    őstag

    Nos, a "színes" témakör értékelésével adós vagyok, és - hogy ne keveredjen a mostanival - az OFF-ban lesz olvasható.

    Szten Márs
    (#512) Mivel nemrég én is hasonló naplementéket éltem át, számomra nyugalmat sugároz a kép, nem tartom giccsesnek. Igazán szépek a színek, remélem nekem is sikerül majd az általam készítettekből valami ilyesmit kihozni. :) A fekete keret is tetszik :K , sőt még jobb lenne az egésznek egy fekete háttér.
    (#531) A kiskép alapján a galambokat először szinte észre sem vettem, némileg a városi háttérszínekbe olvadnak, a "megfagyasztott" röptük viszont hozzáad a képhez. A tekintetemet egyértelműen a lány és a piros autó vonzották. Érdekes a vágás, bátor lépés volt a lágyító előtét (bevallom, én azt mindig annak tartom :B ), de itt jó ötlet. :K Tetszik. :K

    j.bravo
    (#515) Már minden jót elmondtak előttem a képről. :) Szép szimmetria, a szembefénynek megfelelő színek, és külön pirospont az egyszerű, de remek címért :)
    (#527) Bennünket pedig a minőség tekintetében nem hagytál cserben. :) Guszta! :K A menta zöldje talán nem érvényesül kellőképpen a megvilágítás miatt, és a felső vágást is bővebbre hagytam volna, az arányok megtartásával, de akkor is tetszik. A fagyi miatt gondolom gyorsan kellett dolgoznod. Mennyi időd volt a beállításra, fényképezésre?

    Ndruu
    (#516) Az ötlet jó, ezt előrebocsájtom. A szelektív színtelenítés sem zavar, pedig talán nem lett volna rá szükség (persze ezt te tudod). Az ujjlenyomat viszont - sajnos - szinte elvész a képen, és a fénycsíkért, valamint a tükröződésekért is kár. Ellenben örülök, hogy újra jelen vagy a topicban. :K
    (#530) Bevallom, gondolkoztam rajta egy napot, hogy mi is ez. :B (google az itt csalás lene :) ) Csak egy pillantást kellett volna vetnem a saját gépemre. Nagyot csaptam a homlokomra, amikor végül leesett, hogy mit látok. :) Bár nem feltétlenül a "hideg" jutna róla eszembe, de azért még belefér. Tetszik a kompozíció, a és a megvilágítás is, a monokróm, sötét színvilág picit félelmetes hatást kelt. A keretet nem érzem szükségesnek, de ha már ott van, legyen. :) Mindent egybevetve: Klassz! :)

    Brian_RL
    (#517) Én is csak azzal kezdhetem, mint más: Igazán jó ötlet! :) Egyértelmű, mi színes, miért színes. Hangulatos, szép színű hátteret ad a fa asztal. :K Ráadásul a vonalon belül színeztél mindenhol. :D Ügyes.

    adik
    (#518) Remek hangulatú kép. :K Az irodaházak neonvilágítása és az alkonyi természetes fény együtt. Gratulálok hozzá! :K

    MrBean55
    (#519) Tetszetős színek, még ha az árnyékok miatt a madáron túl sok nem is látszik belőlük. A másik topicba linkelt képed után, akkor most már megkérdezem: Ennek a madárnak tulajdonképpen piros a feje?
    Élesség a szemen, ahogy kell, az elrendezés, a vágás is jó. A jobboldali belógó ág tényleg nem hiányzik, de ugye egy ilyen állatot nem lehet beállítani, vagy instruálni, hogy hova is álljon. :) Szóval: Szép, szép, de láttam már színesebb képet is tőled. :)
    (#529) Érdekes próbálkozás. Gondolom a "jégkrém" feliratra fókuszáltál, mely érzésem szerint a kis mélységélesség ellenére is elvész a képen a többi felirat mellett. A színek viszont szépek, szokás szerint. :K Meg is kívántam a csokis jégkrémet. Ha ez volt az elérni kívánt hatás, akkor sikerült. :)

    Allien
    (#521) Némi fantázia azért kell hozzá, hogy az ember azt a "valamit" ott középen pillangónak lássa, de a gyermeki világhoz talán ez illik. Színesnek színes, bár nem az én ízlésemnek megfelelő, és a vágás is egy picit fura. A tavaszi-nyári hangulatot azért hozza, bár még jobban tenné, ha mondjuk egy kisgyerek játszana vele éppen. :)

    Be köll fizetni, azt' jólvan...

  • Szten Márs

    nagyúr

    j.bravo:
    Hát az a helyzet, hogy a képed valami baromi jó lett, mintaszerűen megválasztott színvilágú hátérrel, gyönyörű élességgel, nagyon jó elhelyezéssel, remek vágással (nem, én nem érzem, hogy alul kéne még kicsi), és pompás összeállítással, ami a fotózást megelőző nem kevésbé fontos művelet volt ugye :) A fekete háttérnél jobban tetszik a fekete keretes verzió, viszont azok a sárga csíkok simán a saját képed elleni merényletnek foghatók fel :D Legalábbis én úgy érzem, pedig csóró merénylet tárgya amúgy remek lett :K

    MrBean55:
    Valóban meleg színvilága van a képnek, de nagyon szép meleg színvilága :K Ez a furcsa vignettálás-effekt is tetszik, és meg kell hagyni, nem tipikus tárgyfotó, és egy reklámba nem ezt tenném, de igen jól megoldottad a feladatot és tetszetős, szépen kivitelezett fotót raktál elénk ezzel a képpel :K

    Ndruu:
    Valószínűleg hatalmas kocka lehetek, mert nekem egy pillanatig sem kellett gondolkozni, legalábbis a nagy képet megnyitva (a kicsin még nem láttam), hogy mi ez :D Klasszul megcsinált fekete-fehér fotó róla mindenképpen (nem, nem árulom el, hogy mi ez, a később hozzászólók kedvéért ;] Bár Kazimír pár nyomot már elhintett :) ) Tetszik, ahogy a feketeségből kiemelkedik, valamint, hogy még több nyom látható elhintve a kép alján :)

  • j.bravo

    addikt

    (#529) MrBean55: ezt szerintem meg tudtad volna csinálni a raynox nélkül is, igaz, akkor a vignettálást utólag kellett volna rátenni :) A színvilág szép, a témába tartozás nem vitás, bár ha szigorúan vesszük, akkor csak egy műanyag doboztetőt látunk, sehol semmi nyoma dérnek vagy a levegőből a hideg felületen kicsapódott párának :) A szép színvilág miatt viszont jó lett, kellemes megnézni.

    (#530) Ndruu: Sztenhez hasonlóan én is kocka lehetek, mert rögtön vágtam :D A címbéli megfogalmazással párosítva ez a morcos színvilág nagyon ütős lett. Jó a minimalisztikus világítás is, ami által nem a mélységélesség, hanem a fény emeli ki a háttérből a témát. Jó! :C

    (#531) Szten Márs: Érdekes a meleg színvilág ezzel a témával és képpel, bár való igaz hogy hideg színvilággal nagyon komor lenne. Egy kis langyos téli napsütés, és az akkor fellelhető színek viszont már-már romantikusan kellemesek, ezt sikerült a képre csempészni. A hölgy lábának vége talán jobban hiányzik a képről, mint az a fél galamb, de nem hiányzik nagyon. A lágyítás-effekt szerintem jót tett neki, jó kis kép lett.

    Whatever.

  • j.bravo

    addikt

    Ez most lehet hogy kissé erőltetett, de pillanatnyilag nem volt jobb ötletem, és szerintem azért belefér :)

    A megvilágosodás felé

    Whatever.

  • Kazimír

    őstag

    Olyan, amilyen, de az ötletet nem akartam veszni hagyni. :B

    [link]

    Világos?

    Helyes megfejtéseket várok :)

    Be köll fizetni, azt' jólvan...

  • Szten Márs

    nagyúr

    Sokat gondolkodtam, hogy berakjam-e címnek, hogy "Jé, ez világos", de nem világos számomra, hogy mennyire lenne gagyi vagy sem, így kérlek világosítsatok fel, hogy ne kelljen sötétben tapogatóznom ez ügyben :D
    A képpel összesen egy leméretezés történt, ennyi. Ja meg RAW-ból való előhívás persze :) Tehát csupán egy raw->jpg konvertálás történt, minden, amit láttok, a raw előhívó paraméterek állítgatásával lett elérve.

  • Szten Márs

    nagyúr

    A forduló ezennel lezárult! Mostantól lehet értékelni a "világos" témára beérkezett képeket (lsd: első hsz).

    A következő forduló témája: "jármű". Ezen témában a képeket 2009. augusztus 19., szerda este 11-ig várjuk, ebbe a topicba.

    A heti fordulón kívül továbbra is fut a nagyobb lélegzetvételű, több hónapon át tartó fordulónk, melynek témája: "Ember és természet". Részletes kiírás: [link]

  • *Ropi*

    félisten

    válasz Szten Márs #497 üzenetére

    Mea culpa, kissé lusta voltam és elmaradtam a "meleg" téma értékelésével, most pótolnám. :)

    Kazimír #499: A kép egy bomba robbanása utáni állapotra emlékeztet, egyrészt mert a hőhullám miatt meglágyul és felpöndörödik a műanyag, másrészt meg a rétegek rendezetlensége is ilyen kaotikus állapotot sugall. :) A kép rendben van: átadja téma értelmét, de ezen kívül semleges.

    MrBean55 #506: Természetes fénynél jobb lett volna ezt elkövetned, mert a gépen lévő vaku karikát rajzolt a lábas alá az árnyékából, ráadásul elég hangsúlyosat (vagy utólag PS-ben kiretusálni). Így most kissé átlag turistafotónak érzem, amit mindenki meglő: pont olyan nézőpontból kaptad el, ahonnan bárki ránézne, aki mellette áll: nincs benne érdekesség. Ami most hirtelen eszembe jutott, hogy színültig kellett volna tölteni a fazekat vízzel és pont vízszintben fotózni oldalról, ekkor a láng is látszana, ahogy alulról hevíti és a tetején felszálló bugyborékolás + gőz is.

    Szten Márs #507: (Csak, hogy veled is kötözködjek egy kicsit: ;)) 10 óránál kicsit belelátszik a baloldali gázrózsa kontúrja, nekem zavaró az összképben. Nem nagyon, csak éppen annyira, mintha tudnám, hogy nyitva van és bármelyik pillanatban repülhetünk... :DDD Egyébként tetszik a kép, jó ötlet volt kifehéríteni a lángot, dob rajta.

    Az én képem előéletéről annyit, hogy ez volt az első képeim egyike a 350D + kitobi párosommal. A fotóalanytól nincsen írásos beleegyezésem, de utána mosolygott, ezt beleegyezésnek vettem. :) Viszont szerintem tudok kérni tőle, csak sűrűbben kellene lejárjak a parkba, ahol találkoztunk. :) A kép előterében töméntelen cigarettacsikk és műanyag szemét volt, ezt környezettudatossági okokból eltüntettem. :) A szűk vágás és a félrecsúszott fókuszsík sajnos a kapáslövés eredménye. :)

    Weboldalam: http://karpatisandor.hu

  • MrBean55

    aktív tag

    SZV a legutóbbi képekről:

    (#537) j.bravo: Nekem a cím jelentése nem jön le a képről :U, de jobb híján elhiszem (kicsit azért nehezen) hogy nincs tévedés. Látom hogy a "világosság felé" mennek akik mennek, de az más. Persze a témakörbe tartozás így is rendben van, ezért ez talán kevéssé lényeges. Nekem az ilyen képeknél a középre komponáltság a megszokott, így kicsit furcsa ez a "minden áron" harmadoló vonalra igazítás, de "baj" azért nincs vele így sem. Én egy kicsit jobb képminőséget szoktam meg tőled, de lehet hogy tudatosan régiesítetted ilyen módon is a képet. A monokróm effekt is lehet hogy ezt a célt szolgálja, majd kiderül, nekem színesben val.szeg jobban tetszene. A "világosság" az út végén eléggé beégett, de szerintem ez most nem baj, "szokott" ilyen lenni a valóság, a témához is illik.

    (#539) Kazimír: 13:53 szerelv. érkezik SIÓFOK :DDD
    Értem én azt a "kifordított" témába tartozást, most túlzottan nem nyerte el a tetszésemet, de megértem a próbálkozást. ;) A felső rész szép vízszintes, de ez itt "kötelező" is. Viszont az alsó rész (így hogy az elmosás gyenge) kicsit kesze-kusza, túl ferde és erősen van jelen, szűkebb vágást jobbnak tartanék. A színek viszont szépek, szokás szerint. :K :)

    (#540) Szten Márs: Mondom a véleményemet a címről: nekem nem tetszik. :N Ezt a kifejezést szerintem elvont (elméleti) dolgokhoz kötődően szokták használni, itt pedig nem ez a helyzet. Én nem jöttem rá hogy mi zajlik a képen, tippelgetni nem akarok, így nem tudom hogy a kézben lévő "valami" kiégése mennyire természetes, de valószínűsítem hogy nincs baj vele. Az ötlet tetszik, a kompozíció és a kép technikai oldala is a színekkel egyetemben teljesen rendben van részemről, de amíg a témakör tükrében nem értem képet addig nem tudom maradéktalanul megdicsérni. Világosítsd meg ;) a fejemben e téren lévő homályt, légy szíves.

  • Szten Márs

    nagyúr

    Huhh... úgy érzem most igazán nehéz helyzetben leszek az értékelésekkel, de vágjunk azért bele.

    j.bravo:
    Fekete kerettel jobban tetszik, a fehér keret erősíti a kiégés hatását, hisz a képernyő azon részei, amiket nem fed le a kép szépen világítanak ezerrel a szemünkbe. Hát igen, kiégés... értem én, hogy az a fény, amifelé mennek, de sajnos sokkal inkább egy bosszantó hibának hat, mint valami misztikus célnak. A kép magában talán nem rossz, de ha mindenkit a saját mércéjéhez mérek, akkor azt kell mondjam sokkal jobbat is tudsz. Nem érzem az erejét, az az igazság.

    MrBean55:
    Aluljárókat még kompaktos, Canon A530-as koromban fotóztam előszeretettel. DSLR-rel én nem feltétlen szívesen kezdenék kattintgatni a legtöbb aluljáróban, bár aluljárója válogatja. Sajnos itt is túl nagy volt a megvilágítás-különbség a szenzornak. Ömmm... nézem, nézem, de nem mond túl sokat. A színek szépek, tényleg, és hiába volt kevés a dinamika, korrekt lett az expó a körülményekhez mérten, a lámpasor klassz, de ezeken túl nem sokat látok benne, szintén azt kell mondjam, hogy nem érzem az erejét most.

    Kazimír:
    Én elsőre 13:33-nak láttam, de jobban megnézve valószínűleg mégsem az lesz. Az írásból is csak az érkezik volt számomra világos :) Az ötlet és a téma "elferdítése" nekem tetszik, a kép magában... hát ugye nem sok értékelni való/értékelhető van rajta, mint fotón, ez az a fajta kép, ami a fotós tudásából nem mutat semmit, és ahol nem a képi megvalósítást, hanem az ötletet kell nézni.

    [ Szerkesztve ]

  • #31757056

    törölt tag

    A heti "jármű" témára szeretnék nevezni a kissé felemás kreálmányommal, mivel újat kattintani nem volt időm, ezért egy régebbit kellett választanom. Sajnos még csak jpg-ben készült ezért a minőség sem az igazi, nekem a színei sem tetszenek annyira, de legalább nem szokványos jármű:
    [link]
    (katt a képre a nagy mérethez)

  • Kazimír

    őstag

    Nos,

    (#537) j.bravo
    Mosolyogtam amikor megláttam a képet. :) Nemrég esett túrázáson én is készítettem hasonló képet. Tudom, hogy a szemünk jobban alkalmazkodik az eltérő fényviszonyokhoz, mint a f.gép, de - különösen zárt lombkorona esetén - a valóság sem különbözik sokban attól, amit itt látunk. Talán az erdőrészeket én még jobban lesötétítettem volna, ha tudom, ill. meghagyom az egészet színesben, vagy teljesen fekete-fehérben. A cím nem jön át igazán. Viszont az ötletet, az egészet - már csak személyes élményekből fakadóan is - jónak értékelem. :K

    (#538) MrBean55
    A nézőpont talán ezúttal sem szokatlan, de a kivitelezés tetszik. :K A színek szépek (ezt lehet, hogy legközelebb már meg sem kellene említenem :) ), a tekintetet mégis jobban vonzza a világos sarok, és akkor már meg is feleltél a téma követelményeinek. Érdekes plusz még a(z innen nézve) másik sarokba vezető lámpasor, a keretes szerkezet és vágás. Akárhogy is: tetszik. :K

    (#540) Szten Márs
    Monokróm, kevés fényben derengő arc, le sem tagadhatod a képet. :)
    A tónusok, az elhelyezés, vágás egyaránt jó. A figyelmemet nem is annyira a mécses, vagy a gyufát tartó kéz vonja magára, inkább a szemen tükröződő két fénypont. Érdekes.. :)
    A gyufa sejthető - ha már egyszer mécses és nyilt láng - és hogy nem látszik, így még jobban tetszik. Mintha az ujjaival fogta volna meg a fénydarabot. :)
    Gratulálok!

    Be köll fizetni, azt' jólvan...

  • Kazimír

    őstag

    Nem tudtam választani, ezért gondoltam egy ilyet:

    [link]

    Az első montázs-szerű próbálkozásom, tessék úgy nézni.. :B

    Be köll fizetni, azt' jólvan...

  • MrBean55

    aktív tag

    Sziasztok!

    Én is egy nem szokványos járművet hoztam: "Csajozós verda" :)

    Normál méret (287 KByte)

    Évjárat: 1902

  • Szten Márs

    nagyúr

    Én is kevésbé szokványos járművet hoztam, egy versenyjárművet, egy lóerőset :)

  • Szten Márs

    nagyúr

    A forduló ezennel lezárult! Mostantól lehet értékelni a "világos" témára beérkezett képeket (lsd: első hsz).

    A következő forduló témája: "füst". Ezen témában a képeket augusztus 26., szerda este 11-ig várjuk, ebbe a topicba.

    A heti fordulón kívül továbbra is fut a nagyobb lélegzetvételű, több hónapon át tartó fordulónk, melynek témája: "Ember és természet". Részletes kiírás: [link]

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák