Új hozzászólás Aktív témák

  • Szten Márs

    nagyúr

    No, mivel nem szágoldoznak az értékelések, én is megírom, hogyan látom a képeket. Mint mindig, most is csak erős idegzetűeknek ajánlom az elolvasását.

    Cassidey:
    Nem tudok sokkal többet hozzáfűzni, mint amit már elmondtam neked a képről. Baromi jó, ütős kép, már amikor a kisképet megláttam, akkor olyan érzésem volt, hogy "aztafene :Y" Gyönyörűen hozza a témát, gyönyörűen vagy kidolgozva, tökéletes a kép elrendezése, vágása, színvilága, áhh... tényleg nem lehet mást mondani, mint hogy baromi jó kép :R

    Brian_RL:
    Hmmhmm. Jó ötlet a témára. Az a vicc jutott eszembe, hgoy két geek beszélget, kérdezi az egyik a másikat: "Neked mi volt a legkomolyabb kapcsolatod?" Mire a másik: "10Mbites ADSL"... Szóval jó, mint ötlet a témára, de maga a kép nem fog meg, valamilyen gépépítős/gépbemutatós vagy hasonló írás illusztráló képének tudnám elképzelni leginkább, önmagáért, a képért való képnek kevésbé.

    MrBean55:
    Egyetértek a társtopicban írtakkal, korán jött neked a téma, te is érezted, hogy ez most nem lett az igazi. Most az új felszereléseddel minden bizonnyal sokkal jobb képet sikerülne kihozni az ötletből. Ha gondolod próbáld ki, kiváncsi lennék az eredményre :K

    Allien:
    Ömm nem szoktam ilyesmin fennakadni, de milyen kapcsolatban van a kép a témával? :B Bár van egy tippem :) Hol készült a kép? Fura a döntött elrendezés, bár gondolom nem véletlen csináltad ilyenre, nem vagyok benne biztos, hogy szerencsés. Kiváncsi leszek a többiek véleményére.

  • j.bravo

    addikt

    (#193) Cassidey: nagyon szép, lényegretörő megfogalmazás, a gyermek-szülő kapcsolaton kívül még a házastársira is utal :) A "színe" is eltalált. Jó. :R

    (#194) Brian_RL: ez is jó ötlet, egy hardverfórumon magától értetődő ;) Valaki írta hogy a kábel a hangsúlyos - át kéne vágni hogy a csatéakozó legyen az.

    (#195) Szten Márs: Szép munka ez is. Valóban eléggé a szélére került a "lényeg", de ez ugye valamilyen szinten analóg az általad régebben már (szerintem jól) használt megközelítessel, amikor a főtémát életlennek hagytad. Tetszik hogy ott a kövezet textúrája a háttéren.

    (#196) MrBean55: a megvalósítás kissé puritán, de az ötletet díjazom!

    (#197) Allien: A Sixtusi kápolnába hirtelen nem jutottál el, igaz? ;) De jó az ötlet, kicsit szűkebb lehetne talán, már ha a freskó a lényeg egyedül. Ha a pillérek és boltívek kapcsolata is a témába tartozik, akkor így (a) jó.
    (A Sixtusi kápolnában amúgy elvileg nem szabad ott fotózni, néha elkiabálják magukat a biztiőrök hogy "náááfááááá! Ami egyébként No photo! akar lenni :D ) Kint van az áthúzott fotógépes tábla is, de az emberek 90%-a azért lő néhány bemozdult képet (állványozni azért végképp pofátlanság lenne, ha pedig nincs zajtalan FF vázad, be fog mozdulni)
    Más: nem értem miért nem használod a flickr-t, vagy akár ahova én tőléd kértem meghívót, a tvn.hu (xfree.hu) -t... tök jól működnek.

    Whatever.

  • MrBean55

    aktív tag

    SZV a mostani képekről:

    (#193) Cassidey: Szuper. :R
    Én tuti hogy középre raktam volna a témát, nekem oda kívánkozik, de mind1. Ezen kívül a bal oldallal én sem vagyok kibékülve, nem is az üresség hanem a szerintem túl hangsúlyos és "kiégett" fehérség miatt, de a főtéma igazán remekül sikerült.

    (#194) Brian_RL: A kábelt én először emberi kéznek néztem. :) A kép nekem tetszik is meg nem is. Az ötlet remek, megvalósításra érdemes, de a kivitelezés több részlete mintha nem lenne eléggé céltudatos. Pl. én szeretném tudni hogy hol a kábel másik vége, tehát mik között teremt kapcsolatot, ettől van egy kis hiányérzetem. A kábelt az ő fehér színével ilyen kompozícióban a homály ellenére is túl hangsúlyosnak érzem, mert ha jól veszem ki nem ő a főszereplő hanem a csatlakozó. Az alsó rész kicsit élénk, ott is "tolakodóak" a színek. Az élesség érzésem szerint kicsit feltolódott, az élességi tartomány "közepének" szerintem valahol a csatlakozónál kellene lennie.
    Nem tudom hogy ezen dolgokban igazam van-e, nekem ez a véleményem.

    (#195) Szten Márs: Ez ugye valamilyen "árnyjáték"? Kreatív ... :K
    A kivitelezés jó, de néhány apróságot nem értek. Azok a kisebb de erősebb foltok nem tetszenek nekem. Ha van szerepük akkor nekem az nem jön át, ha nincs szerepük akkor "dekorációnak" feleslegesek, leretusálásra érdemesek. A téma kivehető, rendben van. A jobboldalon lévő árny is zavaró egy kicsit, elég hangsúlyos ahhoz képest hogy a téma szempontjából feleslegesnek tűnik, de egy idő után meg lehet "szokni" hogy ott van ... :)
    Lehet hogy jogosak az észrevételeim, lehet hogy nem, de a Te képeid szinte mindig nehezek, mintha az lenne a célod hogy részleteiben ne legyen könnyen megfejthető ...

    (#197) Allien: A színek és a képminőség nagyon tetszik. :R Az alulról felfelé perspektíva tök jó, a vágás/kompozíció egy kicsit szokatlan. Ha nem a kupola a fő téma akkor - bár nyilván nagyon érdekes - nekem feleslegesnek tűnik a képen, ilyen "mellékszerepre" (ráadásul jól belevágva) kicsit méltatlannak gondolom. A kupola vagy főtéma vagy semmi. Egy cím sem ártott volna szerintem, gondolom hogy valami vallási jellegű kapcsolatról "szól" a kép, de nem biztos ... ( lehet hogy építészeti :) ) Egyébként szinte minden eddigi témakörben el tudnám képzelni ezt a képet (idő, forma, fény, csend, vonalak, út, kapcsolat). ;)

    Egy kicsit kevés kép érkezett ezen a héten, lehetne csinálni valami "toborzót" ... :DDD

    [ Szerkesztve ]

  • norbre

    tag

    kis kihagyás után a víz témára a képem


    van egy plusz jelentéstartalom a képbe rejtve, kiváncsi vagyok mennyire egyértelmű :)

  • a_tesz

    Korrektor

    nem maradok ki :) erre a hétre egy régebbi képet választottam, bár az időjárás lehetővé tette volna a fotózást, de ezt nem sikerült felülmúlnom. címen gondolkoztam, talán a "kék Tisza" lehetne, és akkor egyből egy szép nagy képzavarral rontom a megítélését...

    800x600, 91kB

    és halkan csak ideteszem, hogy miből is készült, bár látom ez a hagyomány rajtam kívül már nem jellemző, 1632x1224,365 kB

    スバル | De semmi baj Eric, ne feledd, nincsenek hülye kérdések, csak hülye gyerekek! - Mr. Garrison

  • Allien

    veterán

    Megpróbálok akkor én is. :DDD A mostanhoz képest már tegnap elötti "termés". :B
    "Rezgések":

    Remélem, össze jön a linkelés (nem kepfeltolteses). :B

    Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |

  • Szten Márs

    nagyúr

    A forduló ezennel lezárult!

    Mostantól lehet a "víz" témakör fordulójában feltöltött képeket értékelni, jelen topicban! (lsd: első hsz!)

    A következő ciklus témájára érkezett szavazatok:
    Optikai csalódás: két szavazat
    Régen és most: három szavazat

    Ennek értelmében a következő ciklus témája: "régen és most". Ezen témában a képeket mostantól január 27., kedd 23:59-ig várjuk, ebbe a topicba.

  • norbre

    tag

    értékelném a mostani termést és nézzétek el nekem újfent a némileg nyers véleményezést, nem célom senkit megbántani..

    MrBean55: szép megvilágítás, az ötlet is jó.. a buborékok külön tetszenek h ilyen szépen látszanak.. tetszik

    a_tesz: hmhmhm.. ha azt nézem hogy az eredeti képből kihoztál egy kicsivel többet (szaturáció, kontraszt), akkor nem rossz próbálkozás.. azonban így is maradt két apró hiba.. az egyik hogy az eredeti képen nincs, viszont a módosítotton van egy fehér pötty a vízben.. nem tudom miért és hogy került oda de engem zavar.. a másik, h nem érzek tudatosságot a ferde horizontban, és mint ilyen szintén zavaró..
    értemén hogy víz van a képen, de összességében mégis egy elkattintott, mondanivaló nélküli kép benyomását kelti számomra.. sajnálom

    Allien: nekem a kép aljaán illetve a jobb alsó sarokban lévő fénytörés tetszik.. az ötlet alapvetően nyerő, de én picit többet mutattam volna a fent említett részből, picit érdekesebb lenne a kép tőle..

    Ndruu: sajnos ebben sem látok különösebb koncepciót.. 3 szökőkutat látok, a balszélsőn és a középsőn ráadásul van pár zavaró képi elem is.. egyedül a jobb szélső képben látok tudatosságot, lehet jobb lett volna egyedül felrakni.. sajnálom..

  • MrBean55

    aktív tag

    SZV a mostani képekről:

    (#204) norbre: Nagyon letisztult kompozíció, haladó/profi beállítás és látásmód. A szürkeárnylatokká alakítás nyerő ötlet, illik az alkotáshoz. Szép kép, szerintem még a "modern" is illik hozzá. Gratula. :R
    De volna 2 aprócska megjegyzésem.
    - A víz szintje nem vízszintes, hanem lejtős. Ez furcsa, sőt természetellenes, inkább hibának tűnik mint a mondanivaló részének. Túlforgatás?
    - A pohár karimájának "innenső" és "túlsó" oldalának vonalai sem nincsenek fedésben sem nincsenek eléggé távol egymástól, ilyen közel egymáshoz kicsit furcsán hatnak, olyan érzést generál bennem mintha fedésbe szeretted volna hozni őket csak nem jött össze...

    (#206) a_tesz: Egy szempontból nekem tetszik ez a kép, amióta itt tanultam a harmadoló ill. aranymetszéspontok szerepéról azóta próbálom ezeket figyelgetni, és itt bizony találtam ilyeneket. Nem tudom hogy mennyire volt ez tudatos, de mind1.
    Azt a fehér pöttyet középen én is ránézésre kiszúrtam, szerintem azt utómunkával akkor is el kellett volna tüntetni ha pl. madarat vagy halat ábrázolt volna (felismerhetetlenül), de így hogy az eredeti képen ott egy sokkal kisebb fekete pötty van, így már aztán tuti. Egyébként az eredeti és végső képet is nézve fogalmam sincs hogy - átszínezésen kívül :) - mivel érted ezt el ...
    Én láttam már a "szőke" tiszát, hááát nem ilyen a színe ..., ez így nekem sok, "túlidealizált", természetellenes. A fák zöldje még hagyján, de a víz (meg az égbolt) nekem nem tezszik :( Ennyi erővel pl. "piros Tisza" is születhetett volna. Hogy mondanivalót én sem nagyon találok azt ezekhez képest aprócska problémának érzem, tájkép vízzel és kész. Elöl a vízben az a sötétebb kék rész az miért sötétebb? Nem tűnik árnyéknak bár lehet hogy az.

    (#207) Allien: Majdnem tetszik. :) Azok a fekete "olajfoltok" szerintem nem kicsit lerontják, kár értük. Nekem a bal alsó 1/4-ed vagy a jobb alsó 1/4-ed, vagy a középső :) alsó 1/4-ed rész elég lett volna. Egyébként ezek nem hullámok? ;]

    (#208) Ndruu: Mintha nem lenne "méretes" a képed, tehát alulról kiesik a normál tartományunkból, nem? Ezekre a kép "összefűzésekre" már eddig sem nagyon tudtam reagálni, akkor talán tetszenének ha valamilyen viszonylag könnyen dekódolható folyamatot, történetet ábrázolnának, esetleg ugyanazt a dolgot több oldalról, vagy nem tudom. Itt azon kívül hogy persze mind3 képen szökőkút van nem látom a kompozíció célját, a 3 rész szerintem nem erősíti hanem inkább gyengíti egymást, egyik ilyen távolság, nézőpont és környezet, a másik olyan, a harmadik meg amolyan, stb. Ráaásul egyenként kicsik a képek, szinte thumbnail méretűek. Egyet (pl. a harmadikat) ki kellett volna választani, normál méretben betenni és lekaszálni a dícséreteket ... :)

    Már megint olyan hamar végeztem az értékeléssel ... Többiek? :F

    [ Szerkesztve ]

  • MrBean55

    aktív tag

    válasz MrBean55 #211 üzenetére

    Bocsika:
    "szőke" tiszát = "szőke" Tiszát
    tezszik = tetszik

  • Allien

    veterán

    Norbre: jó ötlet, a megvalósítás is jó. Az, hogy kinek mi jön le belőle, az most mellékes. Van, ami igen, és van, ami nem egyértelmű "mondanivalódban". :DDD

    MrBean55, ez is jó kép, bár szerkesztésére lehetnek "panaszok", esettleg felső részből még lehetett volna csippenteni, de ez már majdnem kötekedés szint lenne. ;) :R

    A_tesz, szép, szép, de valahogy kicsit idegenül hat rám. Lehet, túl kék lett. :DDD Ráadásul, ferdének tűnik, amit itt nem látom indokoltnak. :B

    Ndruu, talán szerencsésebb lett volna csak egyet kiválasztani, így egybe valahogy nem az igazi. Az első nem tetszik, valszeg csúnya a szökőkút, a második viszont jó lenne, csak normál tartásba, nem portrében, és jobban kihangsúlyozva a gyereket. A harmadik kellemes, de akkor is, a második lenne nyerő. De egybe nem bejövős. :B :R

    [ Szerkesztve ]

    Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |

  • Szten Márs

    nagyúr

    No, én is véleményezek egy rövidet:

    norbre:
    Jó kép, nagyon tetszik :K Nem vagyok az az ember, aki minden képnél mögöttes tartalmakat keres és jelentéstartalmakat boncolgat, nem is hiszem, hogy ennek az itt gyakran látott formában van értelme, de erről most idő hiányában nem értekeznék bővebben. A fotó mindentől függetlenül jó, szép tónusvilágú, jó elrendezésű, ötletes, szóval grat :K

    MrBean55:
    A pohár jobb oldalán egy emberi alak látszik. Ez szerintem nagyon groteszk. Nyilván nem tudatos, meg talán sokan észre sem veszik (bár viszonylag feltünő), de én egyből megláttam és azóta az vonzza a szememet. Amúgy ennek is tetszik a szín- és tónusvilága, tetszik a kanálra kiülő buborékkolónia, mutatós kép, bár azt nem mondom, hogy nagyon megfogna, mert nincs benne olyan momentum, ami megragadná annyira akár a fantáziám, akár a szépérzékem, hogy utána el se engedje :)

    a_tesz:
    Szerintem a természetellenes túlszaturálás nem egy jó út utófeldolgozáskor. Kétségtelenül nagyon populáris, de mégsem hiszem, hogy jó út. De tudod mit? Ha neked tetszik, és te így szereted a képeket, akkor legyen. Amúgy a vágás, elrendezés tetszik. :K

    Allien
    Igazából egyetértek a többiekkel, az alsó rész az, ami tetszik és megragadja a figyelmemet, márcsak a mutatós színvilága miatt is :K

    Ndruu:
    Végülis jól összeválogatott szökőkútparádé. A középső perspektívája tetszik a legjobban :K Az utolsónál az tetszik, hogy este lőtted, szvsz kifejezetten jót tett a képnek. Az elsőnél sajnos sem a perspektíva, sem más egyéb nem ragad meg.

  • MrBean55

    aktív tag

    Sziasztok!

    A mostani képemet megpróbálom cím nélkül közreadni. :)
    Ha esetleg hiányoljátok a címet akkor szóljatok (van néhány verzióm), de most nem érzem feltétlenül szükségét a címnek, elég ha tudjuk a témakört.

    Normál méret (206 KByte)

  • Allien

    veterán

    Ablakok:

    Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |

  • j.bravo

    addikt

    Allien képéhez meglehetősen hasonlatosat tudok feltenni (ha már úgyis később zárjuk le a fordulót):


    ---nagyban---

    Whatever.

  • j.bravo

    addikt

    A forduló ezennel lezárva! Mostantól, egy héten át lehet értékelni a "régi és új" témájú képeket, és feltölteni a képeket a következő témában született képeket.

    Az 5 feldobott téma közül háromra érkezett szavazat, mindre egy-egy darab (munka, optikai csalódás; ember). Hogy ne álljon le a topik, azt hiszem, nekem kell választanom. Arra bökök rá, ami ezek közül szerintem a legkevésbé elvont (de ha valaki akarja, bele tud tenni mögöttes tartalmat vagy svédcsavart); ez pedig az "ember".

    Szeretném megemlíteni, hogy lehet ezt nagyon egyszerűen, és nagyon sokrétűen is értelmezni, és arra buzdítanék mindenkit, hogy ne agyaljon azon, hogy a többiek vajon mit gondolnak, hogyan értelmezik - csak fotózzon, és töltse fel!
    Nincs egyértelmű összefüggés a témának, ill. annak értelmezésének bonyolultsága, és a kép jósága között! Nem baj, ha bonyolult létfilozófiai kérdéseket boncolgatsz a képpel, de az se baj, ha egyszerűen csak lefotózol egy embert. Mindkettő lehet jó.

    Whatever.

  • MrBean55

    aktív tag

    SZV a mostani képekről:

    (#216) Allien: Sajnos - nyilván az innenső ablaküveg hatására - elég sok torzulás van a képen, itt domború, ott homorú, amott S-alakú, stb. :((( Remélem hogy a gépeddel tényleg nincs semmi baj ... ;] Az ötlet nem rossz, de a "most" számomra nem érvényesül egyértelműen. Persze látom hogy az innenső ablak "szebb", feltételezem hogy újabb is, de lehet hogy ez is 5-10-20 vagy még több éves, nem vagyok szakértő az ablakstílusokban.

    (#217) j.bravo: Itt már sokkal egyértelműbben érvényesül a "régen" is + a "most" is. Az ötlet és a meglátás tetszik, tul.képpen a kivitelezés is, csak engem a bal alsó sarokban az az "izé" zavar, nekem az nem kellene. És bal felül azok a "liánok" sem, de ez lényegesen kisebb probléma. Tehát egy szűkebb kivágás szerintem jobb lett volna, egyébként szuper. :K

    (#218) Ndruu: Hihi ... :C
    Reklámfotónak, plakátnak is simán elmenne, nekem tetszik.
    De azért halkan elárulom hogy nálam és sok más embernél a "régi" villanykörte van még most is ...

    Ja, majdnem nem sikerült teljesíteni a 3 db-os értékelői kötelességemet a kicsit "optimista" alapszabály értelmében ...

    [ Szerkesztve ]

  • Ndruu

    MODERÁTOR

    No, úgyis ráérek, kiosztom az értékeléseket. :)

    (#215) MrBean55: Kazetta, mágneslemez (nagy floppy), floppy, Mini CD, CD, DVD, SD HC kártya, gyakorlatilag az összes felismerhető (már aki látott ilyeneket). Nagyon jól átöltel egy korszakot és azt is megmutatja, hogy régen min tároltunk adatot és ma min tesszük ezt. Bár én személy szerint abban az időben amikor kazettára adatot rögzítettek akkor még nem éltem (70-es évek). A nagy floppy nekem még csak játék volt (jó volt szétszedni őket:D), de a kis floppyt már én is használtam.
    Technika: A mélységélesség jó, viszont szűknek találom a vágást. Vagy fönt és lent kellett volna több helyet hagyni, vagy oldalt. Egyébként jó kis kép lett.
    Megjegyzés: Egy olyan trükköt kipróbáltam volna, hogy egyszer a jelenre (SD kártya) fókuszálok, aztán egy másik expon a háttérre (pl. kazetta). Aztán photomerge eljárással összetenni a kettőt és két fókuszpont lenne a képen, ami mutatná a régent és a mostot, valamint a közte eltelt "időt".

    (#216) Allien: Először azt hittem (a kis képről), hogy egy olyan belvárosi ház, amit felújítanak és körbe van állványozva, de aztán láttam hogy egy modern épület ablakain tükröződik a szemközti régi épület homlokzata. Ismerősnek tűnik, de lehet tévedek. Ötletes, nekem tetszik.

    (#217) j.bravo: Itt is egy régi épület tükröződik az új ablakain, de itt tudatosabbnak érzem a dolgot. Ahogy mozaik darabkákra bontja az üveg a képet, az tetszik benne. A színvilág is egészen jó, olyan naplemetés fajta. Ügyes kép.

    Senki nem marad le a dobogóról, ilyen sem volt még. Kevés kép érkezett, de nagyon jók lettek. Gratulálok mindenkinek, aki részt vett a heti kreatívkodásban. :C

    Harrrr!!!!

  • Szten Márs

    nagyúr

    Nos, én leadom a képemet az "ember" fordulóra. A következő fordulóról, témákról, zárásról a másik topicba írtam infót.


    [link]

    [ Szerkesztve ]

  • MrBean55

    aktív tag

    Sziasztok!

    A mostani képem: "Sportoló kislányok - 2008."

    [link]

    Normál méret (118 KByte)

    Minolta Z1, 10x zoom, ISO200

    [ Szerkesztve ]

  • Cassidey

    senior tag

    ebbol a sorozatbol mar lathattatok sok kepet, ezt ide meg nem tettem fel :)
    mivel uj, es epp ezen dolgozom, es szeretem :) ezert adta magat, h ebbol valasszak. hatha kedvet kap valaki az emberfotozashoz, nem kell se studiovaku, se sminkes, se hatter, csak egy kis termeszetes feny..

    [ Szerkesztve ]

  • a_tesz

    Korrektor

    akkor még ha beleférek, az én képemet idetenném. címe is lenne, A gyarló ember (és itt az ember mint emberiség értendő)

    600x800, 239kB

    tegnapelőtt kivételesen gyönyörű idő volt, de egész nap nem értem rá fényképezni, tegnap lett volna időm, hát szakadt az eső. ma kicsit jobb idő lett, hát felkerekedtem, de akkora sár volt mindenhol ahol nincs épített út, hogy az eredetileg kiszemelt helyet meg se tudtam közelíteni, úgyhogy csak ennyire futotta sajnos

    スバル | De semmi baj Eric, ne feledd, nincsenek hülye kérdések, csak hülye gyerekek! - Mr. Garrison

  • Szten Márs

    nagyúr

    A forduló ezennel lezárult!

    Mostantól lehet az "ember" témakör fordulójában feltöltött képeket értékelni, jelen topicban! (lsd: első hsz!)

    A következő ciklus témája: "munka". Ezen témában a képeket mostantól február 11. szerda délig várjuk, ebbe a topicba.

  • Cassidey

    senior tag

    Szten: tetszik a meglatas, bar nem annyira asszocialok az emberre de beszukult vagyok szoval mind1 :). En inkabb a galambokon latom a fokuszt. szukebbre vagnam, szerintem a kek kabatos neni felesleges, koncentraltabb lenne a kep ha o lemaradna, meg lehet en nekiesnek jobban PS-el.:)

    MrBean55: hat igen ez sajnos eleg rossz minosegure sikeredett. eletlen, bemozdult, nem tudom hova akartal fokuszalni, es a keret sem tetszik. nem tudom ertekelni ezt a kepet, mert nem tudom mit ertekeljek, vagy miben adhatnek tanacsot, h jobb legyen..

    a_tesz: maga az otlet tetszik, es attol fuggetlenul, h sehol senki, eszembe jut a tema. ami szerintem baj, h nem vezeted a nezo tekintetet, es nem latszik a tudatos komponalas a kepen. ha jatszanal a melysegelesseggel es nezoponttal akkor erdekesebb kep szuletne. lehet eleg lett volna rakozeliteni a kep also felere, ahol a konzervdoboz es muanyagpalack van.

    Chandler: tetszik a vagas is, az ff is, a nagy kontraszt is, szerintem ez tok jo.:) az is pozitiv, h nem bukott be a bacsi arca, felfedezhetoek rajta a vonasok, elnezegeti az ember. a temakorbe pedig nyilvan abszolut beleillik.

  • Szten Márs

    nagyúr

    No, látom, a véleményezési lázat heves aszpirintámadás érte, szóval leírom a meglátásaimat, tudjátok, csak erős idegzetűeknek ;)

    MrBean55:
    Én nem tartom rossz fotónak, sőt igazából tetszik. A képminőség olyan, amilyen, ennyi tellett a géptől. A sportfotók lényege ugye az, hogy észrevegyük az érdekes/értékes pillanatokat és jó időben kattanjon el a gép - és ez itt megvan. És az a helyzet, hogy nekem a keret is tetszik, bár ez tényleg teljesen szubjektív dolog.

    Cassidey:
    Szivesen megnézném nagyobban a képet. Így kicsiben az az érzésem, hogy nem lesz a felszerelésedhez méltóan pengeéles nagyban. Igen, tudom ez is a 24-70mm-es objektívval készült, 70mm-es végállásban és teljesen nyitott blendén, a másik topicban meg kitárgyaltuk, hogy úgy tűnik, ez nem a legideálisabb ennek az objektívnek. Azt is leírtam ott, hgoy fura, mert én sokkal többet várnék egy ilyen obitól, de ez van. Igazából szerintem ha portrézol, a 85mm-esedet használd, ég és föld a különbség a kettő között, a másik topicban mutatott képeid alapján, de komolyan. Megdöbbentően sokkal jobb a fix 85-ös.
    A technikai részéhez még annyit tudnék hozzászólni, hogy ISO125-el lőttél, és 70mm-en 1/60sec lett a záridő. Azért huszonsok megapixelen, ha csak nincs valakinek szoborstabil keze, illendő a reciprokszabályra rászámolni, és 70mm-en legalább egy 1/90-el lőni, vagy akár még rövidebb záridőkkel, az 5D mark II meg bőven bírja az ISO emelést, szóval úgy gondolom egy legalább ISO200-al jobban jártál volna. Még akkor is, ha explicite nem látszik bemozdulás, lágyság-érzetünk lehet egy enyhén bemozdult fotótól.
    Magáról a képről:
    Úgy látszik, hogy a hozzánk közelebb eső szemhéja jobban zárva van, mint a hozzánk távolabb lévő, valószínű ez nem csak érzéki csalódás, hanem az expó pillanatában valóban így volt, mindenesetre ez nem annyira előnyös, sajna. A másik topicban feltett portréid jobban tetszettek. Nem mondom, hogy rossz kép, de tényleg előnytelen ez a momentum rajta.
    Nem véletlen foglalkoztam amúgy ennyit a képeddel, egyrészt én is imádok portrézni, másrészt meg nekem bejövős képeket láttam már tőled portréügyileg és szeretnék még minnél többet látni ;)

    a_tesz:
    Igen, ezen a képen abszolút látszik a téma, nagyon jól fogtad meg az "ember" fogalmát, ehhez őszinte gratulációm :R Másrészt sajnos a megvalósítás - elnézést, őszinte leszek - egyáltalán nem sikerült jól. A kép maga kontrassztalan, erőtlen szín- és tónusvilágú, nagyon meghálálna egy kis utómunkát, a kompozíció pedig esetleges, ahogy Cassidey is írta, nem látszik benne tudatosság. Igazából csak azt tudom ismételni, amit ő írt: mélységélességgel és nézőponttal érdemes játszani, kis koncepciót belecsempészve a képbe.

    Chandler:
    Hmmhmm, nehéz egy ügy ez a kép. Hangulatos, nagyon is, ez egyértelmű. A túlhúzott kontrasztok is belejátszanak a hangulatába. De tagadhatatlanul furcsa ennyire erős kontrasztokkal operálni és talán kissé zavarja is a szemem, de mégis, itt tényleg hangulatfokozó elem, ráadásul hatásos, szóval aligha mondhatok rosszat a megoldásra. A nézőpont is tetszik, kifejezetten. Összességében azt kell mondanom jó fotó, grat :)

  • MrBean55

    aktív tag

    SZV a mostani képekről:

    25%-kal több kép született mint a múlt héten, csak így tovább ... :)

    (#222) Szten Márs: Na végre egy "normális" kép tőled, ahol nem csak a kép 10%-a éles. :D Úgy sejtem hogy az ember jó oldala (az emberiesség) van ábrázolva, teljesen korrekt. A kompozíció tetszik, a középpontba helyezett "lényeg" mellett felfedezhetők harmadolási és egyéb arányok, remélem hogy tudatos volt. A "lényeget" jól kiemeli hogy ez a kép legélesebb és egyben legvilágosabb része (tehát a madarak és a melletük lévő néni), ebben ugyan én utómunkát sejtek (nem baj), de az is lehet hogy "szerencséd" volt. :) Bennem is felmerült hogy a jobb oldali néni előnyös-e a képen vagy nem, szerintem van előnye is + hátránya is, eddig nem tudtam eldönteni hogy vele jobb vagy nélküle, tehát tőlem "maradhat". :) 2 aprósag nekem egy kicsit nem tetszik, az egyikről "tehetsz", a másik az pech: a középen hátul lévő piros pad túl élénk, utólag lehetett volna fakítani rajta (sőt akár a bal oldalin is egy kicsit), illetve a zöld láda irányában lévő galamb szárnyainak függőleges állása valahogy szokatlan, "előnytelen".
    Összességében nagyon pozitív és jó képnek tartom, gratula. :R

    (#224) Cassidey: Ez a thumbnail egy kicsit nagyobb lett a kelleténél, gondolom hogy rábíztad a PH szoftverére ... A topik indulásakor egyszer én is így jártam de gyorsan csináltam egy "rendeset", még belefért az 5 percbe, azóta mindig én "gyártom" magamnak.
    Rátérve a képre azt tudom mondani hogy a képminőséggel nekem sok bajom nincs, az én szememnek ez már minőségi kategória. :K Persze itt a téma biztosan nem szaladt el ..., úgy sejtem hogy volt mód megválasztani az időt és a helyszínt, volt elég napfény, a távolsággal és élességgel is volt idő "játszani", úgy olvastam hogy a "cuccod" sem rossz, mitől lenne rossz a képminőség. Még azt is el tudom képzelni hogy utómunkázni sem sokat kellett, persze ebben lehet hogy tévedek. Viszont számomra 1 durva hiba ezen a képen bizony van: a baloldalon az alany karja "félbe" van vágva, míg a jobb oldalon nincs. Nem a lefelé irányra gondolok. Ha ez képkivágás és van a baloldalon még "tartalék" akkor ez még könnyebben korrigálható (bár a fej nekem ott középen most nagyon jó helyen van), ha ez a teljes kép akkor nehezebben ... Egy másik - szubjektív - észrevételem is van: a hölgy haja szerintem egy ilyen tipusú képhez egy kicsit rendezetlen, nem kócos hanem rendezetlen. Ha ez illik a személyiségéhez akkor rendben van, ha nem akkor "érdekes".
    Bízom benne hogy ezeket az észrevételeket nem bántásként fogod fel mert nem annak szántam ... Néhány másodpercig a képed nekem tökéletes volt, de azután ez - sajnos - elmúlt, nagyon kár érte, de val.szeg van a sorozatban (?) olyan kép is amiben nem tudnék hibát találni. ;)

    (#225) a_tesz: Ez az ötlet bennem is felmerült de aztán el is vetettem gyorsan mert a környékemen ehhez eléggé ütős helyszínt nem ismerek. Ez a bajom a Te képeddel is, az ötlet jó de ilyen formában nem eléggé ... Éppenhogy csak jelzésértékű, nem "üt" elég nagyot a helyszín. Valamint egyetértve az előttem szólókkal én is úgy látom hogy a kivitelezés is lehetne kevésbé átlagos.

    (#226) Chandler: Minél többször láttam ezt a képet valahogy annál jobban tetszett. Tehát eleinte kevésbé, később jobban, még később még jobban. :) De azért még "valami" egy kicsit zavar, a fa "középen" vagy az hogy miért a jobb oldal a legélesebb, vagy más, még gondolkodok rajta. :) A fekete-fehérség jó ötlet volt, bár ez szinte "kötelező" egy ilyen képen. Nem bántam volna ha legalább a bácsi arca világosabb és élesebb lett volna, de túlzottan így sem rossz. A kép jó így cím nélkül is, de esetleg kíváncsi lennék arra hogy ha kötelező lenne akkor milyen címet írnál a kép alá. ;]
    Összességében végülis nem rossz kép, gratula. :K

    [ Szerkesztve ]

  • norbre

    tag

    szintén nem személyeskedő és bántó célú véleményezésem:

    Szten Márs
    hmhmhm.. ha úgy próbálom értelmezni hogy az ember mint segítő szándékú, gondoskodó stb akkor látom a mondanivalót, de nekem inkább galambok ugranak be először..
    személyes benyomás, de nekem zavaró a kép két szélén lévő sötétítés
    ezt leszámítva tetszik az elrendezés és fókuszt/mélységélességet is jól eltaláltad

    MrBean55
    jól elkapott kép, nekem tetszik h bemozdult kicsit, így mozgalmasabbnak hat .. és hát igen, az emberi természethez a küzdelem, harc, erőszak is szervesen hozzátartozik :)
    egy dolog zavaró számomra, a "keret"

    Cassidey
    asszem sok mindent nem lehet hozzáfűzni, nagyon szépen kivitelezett portré (a kosaras melltartót említettem már h nélküle jobb lenne? :))
    ha a téma oldaláról nézem akkor valóban, egy embert látunk .. szép, fiatal, életteli lányt, sokat mondó tekintettel
    nyilván az én agyam ilyen de amint ezt a képet és a témát összegondoltam, egy képzeletbei tankönyv első oldala ugrott be ami valami messzi bolygó idegen gyermekeinek készült és a számukra idegen fajokat mutatja be :)

    a_tesz
    értem a képet, és én is hasonlóban gondolkoztam elsőre.. sztem az egyik legjellemzőbb dolog az emberiségre az emit ez a kép mondani próbál.. az ötlet jó, de valami még hiányzik belőle hogy Fotó legyen.. talán kis kontraszt, szín, kicsit más nézőpont, más látószög.. még lehetne kicsit dolgozni a témán

    Chandler
    a "bácsi" ami először beugrik.. persze a bácsi is ember és itt látunk is egy "ilyet" lefotózva.. de igazából ennyi, legalábbis számomra nem mond ennél többet a kép az adott téma viszonylatában.. nekem egy kicsit tényszerűre sikeredett..
    bár kár hogy a bácsiból "nőnek ki" növények, de ennek ellenére mint fotó és ff megoldás tetszik :)

  • Kazimír

    őstag

    én is megpróbálkozom a munka témával:

    [link]

    a kép címe: stresszoldás

    Be köll fizetni, azt' jólvan...

  • MrBean55

    aktív tag

    Sziasztok!

    A mostani képem: "Munkaköri kötelék"
    Cím2: "Akiknek a munkájuk a hobbijuk" :)

    Normál méret (186 KByte)

    Minolta Z1, 10x zoom, ISO50 ( kéretik kicsit hátrébb húzódni :) )

    [ Szerkesztve ]

  • Allien

    veterán

    Akkor én is. :DDD
    Kukucs:

    Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |

  • Cassidey

    senior tag

    Két ember - két munka

    [link]

    Szakadt Trabant megáll a piros lámpánál. Mellette egy vadonatúj Mercedes sport kocsi. A Trabantban ülő bácsi átszól a sportkocsiban ülő fiatal lánynak.
    -Hogyan csinálta kedveském? Én 40 évet lehúztam, három műszakban, a vaskohászatban, és erre a használt Trabantra tellett. . .
    -Én csak 2 éve dolgozom- válaszola lány.
    -Az orális sex a műfajom. Tudja a bácsi, hogy mi az?
    -Orális sex? Azt hiszem az a szopás.
    -Nem bácsi, negyven év a vaskohászatban, az a szopás!

  • Szten Márs

    nagyúr

    Akkor én is feltölteném a képemet. Meglepő módon cím nélkül, bár ha van valakinek jó javaslata, szívesen veszem.


    [link]

  • Ndruu

    MODERÁTOR

    Werk-Work

    Nagyban

    Nem a művészi oldalra mentem most rá, de láttam benne fantáziát, hogy megmutassam hogy munkálkodtam a múlt héten.

    Harrrr!!!!

  • Szten Márs

    nagyúr

    A "munka" témakör fordulója ezennel lezárult, mostantól lehet a témára érkezett képeket értékelni! (lsd: első hsz)

    Mivel a "munka" témakörös ciklus lezárult, ezennel új ciklus kezdődött, ami február 18., szerda délig fog tartani, témája: "perspektíva".

    Az azutáni ciklus február 18. déltől február 27., szerda délig tart majd, témája az "apró" lesz.

  • norbre

    tag

    értékelek akkor én elsőnek.. örülök hogy ennyi kép született ismét:) szokás szerinte nem célom senkit megbántani

    Kazimír
    jó ötlet valamit csak mellékesen érzékeltetni a képen, itt ez sikerült is, ami nekem annyira nem jön át hogy a kép többi eleme valahogyan kapcsolatban lenne a munkával :) mindezek mellett nem rossz

    MrBean55
    szép kép, jó arányok, a címmel együtt és nélkül is lejön hogy bár a repülés szórakoztató, itt bizony kemény munka folyik :)

    Allien
    na igen.. ez is egyike azon melóknak amit nem biztos hogy szivesen vállalnék :)) tetszik hogy a torony ferde a képen, ezzel méginkább rásegít a magasság szédítő érzésére.. jó lett :)

    Cassidey
    ha portré lenne azt mondanám hogy zavaró elem a tologatós figura :) így viszont érdekes gondolatébresztő főleg ha a hölgy modell is.. ki dolgozik 3ótok közül a jelenetben többet, ki érzi magát jobban, és kinek éri meg leginkább :) jó ötlet.. szép kivitelezés..

    Szten Márs
    kicsiben azt hittem hogy borbély :) nagyban viszont - és címnek talán elcsépelt de - pinokkió ugrott be :) és hát igen, amikor az alkotó munka párosul a fizikai munkával.. jól elrendezett kép, a világítás is tetszik.. a szépia meg itt sztem jobbat tett a képpel mint a sima ff tett volna, kicsit melegebb, bensőségesebb a kép tőle.. .. tetszik

    j.bravo
    na igen.. ez is egy munka.. de nekem mégis inkább a kvázi cím érezteti jobban a hatását :( sry

    Ndruu
    ma néztem meg csak nagyban és akkor fedeztem fel a korábbi témát a képben :) werkfotónak werkfotó, de leginkább egy magyarázó képnek egy cikk mellé tudom képzelni.. valahogy nem sok minden van ami megmozgatna.. sajnálom :(

    [ Szerkesztve ]

  • MrBean55

    aktív tag

    SZV a mostani képekről:

    A képek száma örvendetesen emelkedik tovább, hajrá!
    Viszont az értékelési "kedv" meg hova tűnt? :U

    (#232) norbre: Nem teljesen tudom kivenni, de remélem hogy nem az az eset áll fenn mint a régi viccben, miszerint "ha egy bolha összes lábát levágják akkor megsüketül " ... Nem vagyok egy Greenpeace aktivista de ez a kép egy kicsit rossz érzést kelt bennem, túlzottan most nem tetszik. Az sem egyértelmű hogy a címben feltett kérdés kinek szól, a méhnek vagy az emberkének. A témakör és a sok "díszlet" miatt inkább az utóbbira tippelek ..., de elsőre nem ez jön le a képről. A fény talán jobb lett volna a méhre/kezekre irányítani, a szerepét egyébként nem nagyon látom.

    (#233) Kazimír: Üdv a "klubban". :) A cím nekem egy kicsit sántít, a kép ugyanis nem folyamatot (pl. munkahelyi pingpongozást) ábrázol. De az ötlet amúgy nem lenne rossz, bennem is támadt egy kis nosztalgia ... Ha már ez a beállítás akkor nekem a megvalósítás úgy jobban tetszett volna ha csak az ütők+labdák élesek, a többi rész meg homályos.

    (#235) Allien: A lekapott pillanat tök jó, a cím hozzá még jobb. :K :D A "torony" ferdeségét nem értem, ez talán nem a pisai ferde torony, de egy ilyen "beszélgetésünk" volt már egy korábbi képed kapcsán ... A kép oldalarányai egy kicsit nem szokásosak, de a téma (torony) miatt nem tartom hibának. Az icipici homályosság és a "mindjárt ledől" érzéstől eltekintve jó kis kép ez, gratula.

    (#236) Cassidey: Nem tűnik úgy hogy a hátsó ember "valódi" szereplője lenne a képnek ezért a címet nem igazán értem, esetleg nagyon halványan sejtem. Ettől eltekintve a kép maga elég jó lett, technikilag nekem nagyon tetszik, a mélységélesség remek. Különösebb hiba az én szememnek nem tűnik fel, bár a baloldali vágás "pengeélen táncolt". A viccet értem de nem kommentálom. :)

    (#237) Szten Márs: Ha a kép témája nem a szobrász hanem a szobor, akkor kérnék beírni nekem egy piros pontot. :D Ha mégis a szobrász lenne a téma, a kép akkor is tetszik. :) Vagyis olyan jó a kompozíció hogy nagyon nem lehet vele "mellé lőni", jól elkapott pillanat, egyáltalán nem tűnik mesterségesnek, sőt. A mélységélesség itt is remek, a FF szerepét is érteni vélem, nem tudok "belekötni" semmibe. :R :C

    (#238) j.bravo: Nem hinném hogy ezt a képet ezen a héten direkt erre a témakörre fotóztad :), de persze a diszkrét "bájával" illik ide és talán árulkodik a mediterrán munkavégzési "morálról". Legalábbis ha jól látom hogy takarítás ürügyén a nézőtér van éppen összekoszolás alatt ... :) De ez biztosan csak egyedi eset. ;)
    A kép "kompaktosan" szinte mindenütt éles, kicsit turistás, de az elkapott pillanat érdekessége ezt elhomályosítja. :) Az nagyon tetszik benne hogy 2 átellenes sarokban van 1-1 nagy világos és sötét "folt", jó kis dinamikát ad a képnek, és emellett még "nem bántóan" színek is vannak. Jó pillanat :C , jó kép. :K

    (#240) Ndruu: Egy kis önleleplezés? :) Nagyon jó, bár ha már "munka" akkor az alkotó is ügyködhetne a képen. :K Jó kis cucc, a "werk" jelleg nagyon jól átjön, emiatt nem olyan rossz kép ez ... bár apróságokon tényleg lehetne "lovagolni".

    [ Szerkesztve ]

  • Kazimír

    őstag

    (#232) norbre
    Ezzel várni akartam, amíg kiderül mi van a képen. A méh fejét azt hiszem nem találtam volna ki. Talán nagyítás, vagy megvilágítás, esetleg mindkettő. Az ötlet egyébként nagyon jó, a cím is hozzá (az angol szójáték még inkább ül), a többféle értelmezés is, bár ez utóbbiból nekem elég lett volna 2 is. :)

    (#234) MrBean55
    A címet itt (is) nagyon találó. Balról jobbra haladnak, szép szín, semmi felesleges, zavaró elem a képen. Mit még? Legközelebb szólj a jobb szélső (a képen legfelül elhelyezkedő) gép pilótájának, hogy tartsa szorosabban a formációt. :) és gratulálok!

    (#235) Allien
    Már éppen elhúztam volna a szám, hogy de kár, amiért egyikük arcát sem látni igazán, amikor megvizslattam figyelmesebben.. :) A ferdeség velem is a szédítő magasságot érzékelteti. Tetszik, gartulálok! :K

    (#236) Cassidey
    A vicc nélkül, kizárólag a cím alapján is átjött volna a mondanivaló. S talán még jobban, ha a hátul munkálkodó emberke élesebb lenne, s ezáltal igazi szereplővé lépne elő. Bár ez a felállás is jól megmagyarázható. Kinek az élete "csillogóbb", kié szürkébb.. Minőségi kifogást nem találok a képen, nagyon hatásos a ff. Gratula! :)

    (#237) Szten Márs
    Alkotó és alkotás egy képen, nincs túlbonyolítva, nekem nagyon tetszik, annak ellenére, hogy a szépia egyáltalán nem az én világom (de ez legyen az én bajom :) ). A koncentráció az arcon, szép fények, mélységélesség. Na, nem magasztalom tovább, inkább: Gratulálok! :C

    (#238) j.bravo
    Először a színek fogtak meg, és a világos előtér, sötét háttér kontraszt. No, meg a "kockás" ing, és a lámpa. :) Aztán a por, és csak ezután következett a "mintha lenne valami a kezében.." felismerés :) Talán, ha szembe jövet söpörne, hangsúlyosabb lenne a munka? Olyan nem készült?

    (#240) Ndruu
    A cím klassz. Az ernyő és álvány jó keretet ad a világos bal oldalnak. Igazi werk tényleg akkor lenne, ha te is ügyködnél valahol a képen, így olyan csendélet jellegű. :)
    És végül, ne haragudj, de ezt nem tudom kihagyni. Az jutott eszembe, amikor a klasszikus kabaréjelenetben "dicsérik" a szinészt:
    "- Amikor bejössz a második felvonásban, akkor nagyon hatásos.. a zene!"
    Szóval: Klassz felszerelés! :D
    Bocs, még egyszer. :)

    [ Szerkesztve ]

    Be köll fizetni, azt' jólvan...

  • Szten Márs

    nagyúr

    Beszállok az értékelésbe én is. Olvasása szokás szerint csak erős idegzetűeknek ajánlott. :)

    norbre:
    Kissé morbid kép :) De a másik topicban megbeszéltük ezt a részét már. Tőled megszoktam az egyszerű, letisztult képeket, ez most nem teljesen lett olyan. Kevésbé jön át a téma, mint ahogy az eddigi képeidben és önállóan, csak képként is kevésbé ragad meg. Ettől persze még nem lesz rossz, mert nem az, de így érzem. Mindenesetre az asszociációk, szójátékok stb-k igen jók és ülnek, szóval ötletesség van benne jócskán :K

    Kazimír:
    Itt is tetszik az ötlet, pláne az tetszene, ha most kézbe vehetnék egy ilyen ütőt és mehetne a játék :DDD Képi megvalósításban hozza a kötelezőt, nincsenek feltűnő rossz képi elemek, de ennél tovább nem is megy, így ez is az ötlet miatt értékelhető és értékelendő, megmutatja, hogy mire asszociálsz a témáról, és ezt a funkciót tökéletesen betölti, de, mint kép önmagában, önmagáért, már kevésbé állná meg a helyét.

    MrBean55:
    Szép kötelék, és igen, ez is egyfajta munka. Egy jól elkapott repülős kép szerintem, és a képi elemek is szépen vannak elrendezve.

    Allien:
    Kicsit furcsa a kép színvilága, eléggé mesterségesen hat, furán szaturált, meg tényleg... fura, nem tudok rá jobb szót. Utómunka során lett ilyen, vagy tényleg ilyen furcsa színei voltak a témának? :D
    Egyébként jó kis kép, a mostani fordulóban is megállná a helyét :K Viszont én a tetejét levágnám, a munkás feje fölött nem sokkal, szerintem a többi rész felesleges, sőt életlensége miatt kissé zavaró is. Valami ilyenre gondoltam: [link] - vagy talán még egy kicsit több térrel felül, de nem sokkal.

    Cassidey:
    Yesss, ezt vártam tőled és nem kellett csalódnom :K Itt együtt van a jó gondolati játék és a jó képi megvalósítás is. Kifejezetten szépek a fekete-fehér tónusai, jól eltalált a DOF, és jól eltalált a kép elrendezése (bár felülről itt is vágnék egy keveset - szerintem próbáld ki úgy) és a kép mondandója is. Egy dolog azonban zavarja az összképet, ráadásul, legalábbis részemről elég nagy mértékben: ferde a kép, jobbra lejt. Ha kiegyenesíted, akkor ez egy remek kép lesz :K Ezt az egy dolgot leszámítva nagyon bejövős, nagyon tetszik. :C
    (Ha megcsinálod egyenesre, akkor szívesen venném ezt a képet, akár a társtopicba is, szeretem az ilyen képeket gyűjtögetni :) )

    j.bravo:
    Szép, ahogy a poron megcsinnal a napfény. A bal alsó térrész kiégése kevésbé szép, de ezzel ilyen fényviszonyok között sok mindent nem lehet sajnos kezdeni. Igazából van szerintem kiaknázatlan potenciálja ennek a képnek, érzésem kis utómunkával klassz képet ki lehetne belőle hozni, így egy kicsit nyersnek tűnik, de kifejezetten motoszkál benne valami :)

    Ndruu:
    Csak nem a "régen és most" forduló képének készülésének titkát láthatjuk most? :D Az a kép kifejezetten tetszett, ez viszont tényleg, ahogy a címe is mutatja egy werkfotó. Nem több és nem kevesebb annál.

  • Cassidey

    senior tag

    Allien: jo lett az atlos szerkesztes, es tetszenek a szinek. mehetne a perspektiva temara is :)

    j.bravo: nekem tetszik, kis vignette talan meg jobban kiemelne az embert es a szallo port

    Szten: nekem most a te keped tetszik a legjobban, jo portre, jo megvalositas, meg a szepia is bejon kivetelesen, gratu.

Új hozzászólás Aktív témák