Új hozzászólás Aktív témák

  • inzsellér

    tag


    Téli giccs No.2
    Téli paplan
    Téli minimál
    Téli giccs No.1 (848 alatt)
    És bocs a nagy képekért, a kicsi megint nem jött össze, de lehet, hogy egyszer megtanulom

    [ Szerkesztve ]

  • Szten Márs

    nagyúr

    Az évszakos forduló ezennel lezárult! Mostantól lehet értékelni a "tél" témára beérkezett képeket.

    A következő hetet - jövő hét szerdáig, azaz március 10-ig - kizárólag az évszakos forduló értékeléseinek szánjuk, új heti forduló ezen a héten nem indul.

    Jövő héten azonban ismét folytatódnak a heti fordulók és új évszakos forduló is kihírdetésre fog kerülni!

    Az éves fordulónk közben továbbra is fut, részletek itt: [link]

    [ Szerkesztve ]

  • johnjohn

    addikt

    No, akkor kezdeném Én. Csak pár szóban, és csak azokról a képekről, amelyek tetszettek.

    Kazimír : Nekem a Sztalaktit című jön be, egyszerűen csak tetszik az ötlet.

    Mályköl:A második képed fogott meg, szerintem szépek a színek is.

    Brumi : A Fű-című képed nagyon jó lett,jó meglátás, jó kivitel.

    Eastsider: Nem tudnék választani, mind tetszik !

    Forceberg: Nekem a Zimankó című képed tetszik a legjobban.

    Bee: A mohos-erdős, fekvő kivitelben akár háttérképnek is !

    Inzsellér: Az ejtőernyős eredeti ötlet, a havon üldögélő angyalka is jó, bár húztam volna a fehéregyensúlyon, hogy "hidegebb" színe legyen.

    :C :C

  • Brumi

    senior tag

    Én is belevágnék az értékelésbe:

    máyköl: a második képed tetszik nagyon, jók a részletek, és a DOF is nagyon érdekessé teszi! Nekem bejön a háttér elmosása is!

    eastsider: a Balaton téma nekem is a gyengém, főleg ősszel és télen! A minimál képed hangulatos, a kevés hó még egy kicsit zordabbá is teszi az egészet, a fa részletei meg nagyon szépen látszódnak.

    forceberg: a madaras képed az erős kontúrok miatt tetszik. Alapvetően rideg a hangulata a színek miatt, de a csőr valahogy ezt megtöri. Szerintem nagyon jó a szerkesztése a képnek, hogy a rikító színű csőr pont a közepére került.

    BEE: az utolsó két képed nagyon klassz! Az ilyenektől mindig megjön a kedvem a hóban való kiránduláshoz!

    inzsellér: a kis angyalka tényleg giccses, de baromi jó. Ilyen képet sokszor városokról szóló fotóalbumokban látni. Egy minimális expo-korrekcióval talán még erőteljesebb lehetett volna a hatás, de alapvetően szerintem így is jó!

    http://www.flickr.com/photos/brumi/

  • máyköl

    veterán

    Kazimír:

    1. Nagyon szép kép. Tetszik nagyon, jól elkapott pillanat, remek kép. A háttérből talán még hagynék kicsi éles részt, mert így csak a csepp, és a jég csücske az éles, ami számomra kicsit kevés.

    2. Ez is egy jó kép, tetszik, hogy csak 2 bódé van nyitva, a többi zárva van, és jól látszik a hóesés is.

    3. A négy képed közül, ez tetszik a legjobban. Rendkívül jó meglátás, jó a kompozíció, és a vágás is. Tetszik, hogy a kép végét nézve egyre élesebb lesz az "alagút". Egyébként mi ez, tényleg? Kerékpártartó?

    4. Szintén jó kép, ügyes, jól érzékeltetted a hideget, és jól látszik a hóesés, a hó sincs kiégve, úgy-hogy :R .

    Brumi:

    1. Jó kis éjszakai kép, jó ötlet volt lefotózni. Előnyös szemszögből fotózhattad az állomást, nagyon jó képeket lehet csinálni onnan, az ablakból. Tetszik a buszok lámpájának csilagszerű égése, és a lámpák is nagyon szép csillagosak. Én jobb oldalon a szomszégpárkánmyokat, és a virágokat már levágtamk volna, és bal oldalon benne hagytam volna a képben a kanyart egész formájában. Nem tudom, volt-e erre lehetőséged, de úgy lenne az igazi. Kb. 1 éve jártam itt, errefele dolgoztam, emlékszem tisztán a helyre, jó messze volt, de emlékeim szerint villamossal mentem innen tovább.

    2. Nagyon jó kép, tetszik. A megfagyott hó arra a szőrre emlékeztet, ami sokaknak a kabátján van, a kapucnin. Viszont a bal oldalát nem kellett volna levágnod, benne kellett volna hagyni a tábla szélét. :K

    3. Nagyon szép, ezen a képen redkívül jól érzékelteted a telet, a hideget. Van egy hasonló képem, egy fűcsomó, hátttérben a panoráma, csak az nyáron készült. :K

    4. Ez egy nagyon jó városkép. Jól áll a képnek az elöl lévő két fa, nagyon jó hangulatot ad át, és a háttérben lévő házak... Gyönyörű! :)

    eastsider:

    Szép képek! Abszolút a második a favorit, gyönyörű kép, jó az elrendezés, a pad, a fa, nagyon jól állnak egymás melett. A háttérben a panoráma pedig csak hab a tortán.

    Viszont a harmadik is tetszik, ötletes, kreatív, egyedi. Grat! :C

    forceberg:

    A madaras a legjobb. Sajnos nincs benne a farka, ez zavar talán engem a legjobban, de hát nem hiszem, hogy ehettél volna ellene valamit. Tudom, nem hiszem, hogy alkalmas lett-e volna, csak leírom a tippem: Ha tudsz mássz fel ilyenkor egy fára, hogy egy szintben legyél a madárral, és vele jó messze. Telével úgy gyönyörű képeket lehet lőni! :K

    johnhohn:
    Nagyon tetszik ez a kép. Kicsit a tél-nyár ellentétre emlékeztet. Hó van, mégis süt a nap, ami egy nagyon jó hangulatot, érzetet ad a képnek. Az előtérben lévő fa is feldobja a képet, nagyon szép! :K

    BEE:
    Az első nagyon tetszik, jó kis erdő kép. A köd nagyon tetszik, nagyon djól áll a képnek, amikor ránézek a képre, ilyen reggel, vagy hajnali hangulatom támad, de nagyon tetszetős a fotó!
    A második is remek fotó, tetszik!
    És a negyedik is nagyon tetszik, nincs kiégve a hó, az ág se túl sötét, minden ok, szép kép! :K

    inzsellér:
    Bocsi, nekem nem töltött be egyik képed sem. :N

  • Szten Márs

    nagyúr

    Úgy gondoltam, hogy a téli forduló értékeléséből mégsem illene kimaradnom, akkor sem, ha nem küldtem képet a fordulóra. Nem fogok minden képet értékelni, csak azokat, amik ilyen, vagy olyan okból különösen felkeltették az érdeklődésemet.

    Kazimír:
    Az első képnél gyönyörű a bokeh, de az éles rész nem elég erős, nem elég ahhoz, hogy megragadja a tekintetet, hogy főtémaként viselkedjen. Azt lehet mondani, hogy kissé hiányérzetem van: megkaptuk a hátteret, de a főtémát nem igazán. Pedig tényleg szép az a háttér :DDD
    A negyedik képed klassz. Nincs benne merész fényképészeti megoldás, bravúros képi játék, vagy akármi hasonló, egyszerűen csak jó téma, jól fényképezve, hozva, amit kell, és ennyi - és ennyi elég is hozzá :K

    máyköl:
    Az első képeddel már részletesen foglalkoztam a DF topicban, szóval azt lsd: ott :)
    A harmadiknál a fehéregyensúly nem kicsit, ellenben nagyon eltolódott valamerre, amerre nem kellett volna neki. Magyarán nem stimmelnek a színek, ezen feltétlen kell még alakítani. Maga a kép egyébként mind témájában, mind szerkesztésében eléggé lapos, neked vannak ennél jóval jobb képeid és ötleteid is.
    A negyedik képre csak annyit tudok mondani, hogy elmosódott háttér előtér nélkül, egy nagy bokeh éles rész nélkül nekem nagyon furcsa. Itt is szép a bokeh, persze, de ez így mégis rendkívül hiányos, félkarú óriás, úgymond. Vagy csak félkarú.

    Brumi:
    Hmmhmmhmm... nehéz ügy.
    A másodikon szépen látszik a tél jelenléte a táblán, ahogy kiszőrösödött :D
    A harmadiknál a fűszálakon ugyanez a helyzet. A negyedik is egy szép, fehér, a tél színeit, hangulatát hozó kép. Igazából mindegyiknél az az érzésem, hogy rendben vannak, de különösebben egyik sem ragadta meg a tekintetem hosszabb ideig. Bár de, a negyedik - azt többször is megnéztem, és szívesen nézem, szóval egyértelműen az a kedvenc :K

    eastsider:
    A második baromi jó, letisztult, szép, nagyon jól megszerkesztett, nagyon jól meglátott téma, jól megvalósítva - ha zavaros lenne a mondat, akkor egyszerűbben kifejezve: tetszik, szuper lett :C
    Egy kis kontrasztot talán hiányolok róla, nem sokat, de egy kevés szerintem mehetne rá, és kifejezetten jót tenne a képnek. A többi sem rossz, az első egy szép, jól szerkesztett tájkép, a hármas meg igen, valóban egyedi, és határozottan bejön :K A négyes talán az utolsó nekem a sorban, az sem rossz, de igazán nem is ad nekem semmi pluszt - a többi viszont kiváló :K Lényeg a lényeg: hoztad a formád :K

    forceberg:
    A kereteket ne :N Vannak képek, amiknek jót tesz a keret, sőt, viszont ezek a vékony, fura keretek szerintem inkább rontanak a képeken, mint javítanak rajtuk. Az első szerintem tetszene, de egyszerűen mágnesként vonzza a szemem a keret és igen nehéz a képre koncentrálnom :D A madár is klassz, érdekes nézőpont, de tetszetős, hősies kiállásúnak tűnik tőle így fekete barátunk, mint aki épp a gonosz seregek elleni harcba készül :K A kettes kissé...hmm, hogy fejezzem ki magam... értem, hogy a csillogás, meg hasonlók, de a szürke az nem biztos, hogy a legjobb szín itt ezen a képen, márpedig a képet a szürke uralja, ez kissé, barátságtalanná komorrá teszi.

    johnjohn:
    Egyszerű, de hangulatos. Jobbról vágnék, hogy a fával kezdődjön jobb oldalon a kép, így, ami attól jobbra van, teljesen kiesik a látóterünkből, úgy viszont, mint természetes keret viselkedhetne a fa, próbáld ki.

    BEE:
    Az elsőnek a színvilága, kontrasztvilága nagyon tetszik, igencsak hangulatos az egész kép, szóval kifejezetten bejön :K
    A második szintén - személyes kedvenceim az olyan képek, ahol az ember aprónak van ábrázolva valahol a képen elbújva, mégis egyből rá szegeződik a tekintet és ő van a középpontban. Az asszimetriája a képnek szintén hozzátesz szerintem :K

    [ Szerkesztve ]

  • eastsider

    nagyúr

    (#840) Kazimír
    : elsőn nagyon durva a bokeh+ f/6.3 és ilyen körömnyi.. zseniális:) én is a témát hiányolom.. valami kellett volna oda... vagy valahogy felhasználni valamire ezt a szép bokeht:)
    a reménytelen küzdelem jó lenne, de szerintem ez a nagy hófúvás nem molyan látványos téma.. nem jön át a keménysége egy fényképpel...

    (#842) máyköl
    a második kifejezetten tetszik! itt jól áll a pici DOF, az első annyira nem jön be pont-e miatt.. elveszik a téma a homályban... a hármas valóban nem egy látványos/hálás téma, és a WB-t (ha RAW-ban fotózol) utólag javíthattad volna:)

    (#843) Brumi
    : húú! nekem fetishem az éjszakai fotózás, és ezért tátott szájal nézem a végállomásos képedet! nagyon durva... az éjszaka, mint statikusság, és az a dinamika, amit a sok ugrásra kész járnű (Bkv Sic!) sugall a képből! nekem nagyon komplex élményt nyújt! nagyon jó! szépek a csillaglámpák is, s a WB is jó maradt!húú grat! a téli tájképed is jó! nekem ilyen nem nagyon van.. vagyis akartam linkelni (kár, hogy nem tettemm)

    (#845) forceberg
    ez a (fél) téli vízpart annyira nem fog meg.. szerintem túl komor.. nem úgy, mint egy befagyott tó etc... szerintem nem jó nézni :B a hó bokeh viszont nagyon jó! én is meg akartam csinálni, de nem volt hozzá energiám... NEked összejött! jó lett! gratulálok! a feketerigó is jó! bár kicsit kifacsart a perspektíva, nem túl "szokatlan", olyan, mint mikor felnézünk a fára. és lőn a rigó.... szerintem nem túl látványos.. nehéz dolog ez a madarazás.. mert még az ágakra is figyelni kell.. grr...

    (#847) johnjohn
    : hűha:) ez tökjó!! erről az jut az eszembe, hogy akármilyen tél is van, lenne kedvem kimenni pólóba:) látszik, hogy olvad a hó/jég a fáról a nap hatására...nagyon kellemes hangulata van a képnek! szép színek.. jó:)

    (#850) BEE
    : nekem a 3. tetszik nagyon! éles kontrasztok, szűz hó! sima, lágy, selymes! jók az arányok is!:)

  • Kazimír

    őstag

    Azt hiszem én sem úszom meg :)

    (#842) máyköl
    A második a legjobb a sorból, egyértelműen. Bár az előtér ennél is kicsit sok és kusza, a háttér és a színek elég rendesen viszik a képet. :)
    A harmadik fotó pozitívuma az alacsony nézőpont, sajnos a színhőmérséklet is ugyanezen a szinten tartózkodik..
    A negyedik... nos, az önmagáért való bokeh téma nélkül szerintem sokat nem ér (ennek némileg ellentmond az én első képem, mint megtudtam :B ), de ha neked igen, hát szeresd! :)

    (#843) Brumi
    Az első képed megfelelő fehéregyensúllyal még érdekes is lenne a nézőpont miatt, így viszont nagyon zöldessárga az egész és ez nálam lerontja az összhatást. Egy klassz városfotó, viszont hogy mennyire érzékelteti a telet? A többi képedhez viszonyítva kevéssé.
    A második viszi a pálmát, a zúzmarás tábla már elég téli, különösen így, hogy a környék hasonlóan zúzottmáriás állapota is látszik. :)

    (#844) eastsider
    Tőled téli balatoni képeket vártam, úgy látszik nem hiába. :)
    A második a jobb ebben a kategóriában. Remek a téma elhelyezése, mely a párás, de napsütötte, havas tájból szépen kiemelkedik! :K A fehér kuka nélkül talán még erősebb lehetne a minimál hatás. Egy észrevétel még: Csak nekem tűnik úgy, hogy görbül egy picit a horizont?
    A harmadik tényleg egyedi és az a szörnyű, hogy nem tudom igazán megmondani miért tetszik.. :B A mélységélességet talán nagyobbra hagytam volna, persze attól függ, mi volt a cél.
    Az utolsó akkor lehetne díjnyertes - nálam -, ha egyértelműen a jobb alsó három jégcsapra tudnád irányítani a figyelmet. Egyébként így is szép, különösen a világos és sötét részek közti kontraszt, jó ötlet volt a fekete-fehér.

    (#845) forceberg
    Értékelem, hogy nem csak a hideg oldaláról próbáltad megközelíteni a telet, ahogy a címekben is olvasható.
    Az első kép a viszonylag szokásos nézőpont, a hideg színek, és a szűk jobb oldali vágás -területeken gyengélkedik, szerintem.
    A legjobban talán a bokeh minimál tetszik, a napfényt bontó hó/jégkristály miatt. Pedig az előtérbokeh ritkán vezet jóra, nos akkor itt a kivétel, mely erősíti a szabályt. :K
    A melegre váró madárka (szinte bele lehet képzelni, hogy a szemeivel a horizontot kutatja a napfény, a meleg után :) ) is jópofa, de a kandallós képed - akárcsak valamely másik topicba linkelt változat - továbbra sem bejövős. Egyszerűen bántják a szememet ezek az erős, élesített színek, és mintha még be is mozdult volna.

    (#847) johnjohn
    Korábban is láttam már tőled hasonló, havas, napsütéses képeket, nem adtad alább a színvonalat. :) Én alacsonyabb vagy magasabb nézőpontból készítettem volna, de akárhogy is, a késő délutáni fények, árnyékok és színek viszik a képet, lehet, hogy még ha hónaljból vagy fejen állva fotózod, akkor is. :)
    Kár, hogy nincs egy második képed, úgy nézem, majdnem mindenkinek az lett a legjobb.. :)

    (#850) BEE
    Ó, a téli erdő! :) A fák fakó, barnás, ködbe burkolt oszlopcsarnoka, és a mohos, néhol havas sziklák nagyon jól visszaadják azt, amit találnunk kell az erdőben, ha ilyen időben kimerészkedünk. És még mondja valaki, hogy csak nyáron szép..
    A második hasonlóan jól elkapott pillanat, kompozíció. A városi környezet adta lehetőséggel jól éltél, hogy a járdán nincs hó - ami talán még jobban kiemelné az esernyő alatt siető alakot - arról nem tehetsz.

    Be köll fizetni, azt' jólvan...

  • Szten Márs

    nagyúr

    A következő forduló témája: "utazás". A témában a képeket március 17., szerda este 11-ig várjuk, ebbe a topicba.

    Az éves fordulónk továbbra is fut, részletes kiírás: [link]

  • forceberg

    veterán

    Megkésve bár, de törve nem!

    Szten Márs képeiben megfogott az, hogy technikailag egyikben sincs semmi hiba! ;] :))

    Kazimír:
    Az elsőnél a bokeh lett jó, de nem túl érdekes csak így önmagában a jégcsap hegye.
    A Forgalomnak jók a színei, talán egy kicsit szűk lett, az épületek még szerintem jól mutatnának benne.
    A Reménytelen küzdelem nekem sajnos ott bukik, hogy bokáig sem ér a hó, értem én, hogy fújja a szél, de nincs mennyiség. Ehhez nekem vagy térdig érő hó kéne.

    Máyköl:
    A második kép tetszik, jó lett, de a többi nekem nem sokat mond. Az elsőn a színek és a téma is szegényes, a negyedik meg fekvőben lett volna jó kép szerintem.

    Brumi:
    A Hűvösvölgy képe jól sikerült, csak a kék óra legvégén lehetett volna jobb.
    A Szőrös tábla is jó, csak egy pici hibája van, mégpedig, hogy kilóg a sarka, sajnos ez lehúzza, ilyenkor lődd újra. Vagy legyen benne az egész, vagy nagyobb legyen a levágás, szerintem.
    A Fű képet is jól elkaptad, jól áll ez az építmény-szerűség.

    Eastsider:
    Klisé, nem klisé, az lett a legjobb képed, de a minimál is jól mutat, talán ennél is az lenne egy kicsit jobb, ha fektetett lenne, s a fa kevesebbet töltene ki a képből, annál többet a túlpart.
    A tornacipős kép egyedi, de engem sajnos nem fog meg annyira a koszos cipő meg koszosnak látszódó hó, de a kivitelezés nem rossz, sőt.

    Johnjohn:
    Ez a kép tetszik, ha kitakarom a házat belőle. Így is jó lett, denekem ház nélkül mégjobb lenne.

    BEE:
    A mohás-erdős-ködös tetszik, a FF-ek nekem annyira nem.

    Inzsellér képei nem töltődnek be, sajnos...

    Összességében remek képek kerültek elő, csak így tovább!

    http://www.flickr.com/photos/4ceberg

  • Brumi

    senior tag

    Talán ebben a témában a legnehezebb képet betenni, mert itt aztán sok közhelyes kép juthat az ember eszébe.
    Nekem az utazásról ez ugrott be:

    http://www.flickr.com/photos/brumi/

  • BEE

    addikt

    Végre megszültem a téli értékelésemet.

    Kazimír
    Az első képen a téma nem a jégcsap lett, hanem a mélységélesség.
    A harmadiknak jó a témája, tényleg a télről szól.
    A negyediknél meg kellett volna várni hogy söpörni kezd,
    mert így az ember a téma ellen dolgozik.

    máyköl
    A háttérmosás nem pótolja a témát, csak kiegészíti.
    Megértem hogy neked tetszik,
    de lassan kezdj figyelni a képek tartalmára is ! :K

    Brumi
    Az első két kép jó téma, csak szerintem túl sok van a képen,
    vágni kellene belőlük, hogy hangsúlyosabb legyen a tél téma.
    A nappali képeknél a fehéregyensúlyt és a tónusokat lehetne javítani.

    eastsider
    Az első képet szerintem újra kéne lőni, úgy hogy a gépet kicsit
    lefelé döntöd, hogy az ég vonala a felső harmadolóra kerüljön.
    Szűkebb rekesszel, hogy az előtér is éles legyen, mert azon a képen
    az fontos lesz.
    Az utolsó kép majdnem teljesen jó, csak kicsit pontosabban kéne fókuszálni.
    Ekkora méretben és ilyen leszűkített témánál ez nagyon látszik.

    forceberg
    Az első képen soknak találom a bozótot, kicsit jobbra kellene fordulni.
    Az utolsó kettőt sehogy sem tudom a tél témához kapcsolni.

    johnjohn
    Jó a téma, jó a fény, de túl sok van a te képeden is.
    Simán kivágnám a közepét és csak azt mutogatnám.

    inzsellér
    Csak az angyalkádra emlékszem, azzal a pofival nehéz elrontani ! :D

    BEE

    Fradi volt, Fradi lesz, amíg a földön ember lesz !

  • Mercutio_

    félisten

    Egy tipikus kép :B

    Utazásra készen

    Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

  • Kazimír

    őstag

    Nagyon sok gondolat járt a fejemben erről a képről, de igazán passzoló címet nem sikerült találnom:

    úton..

    Be köll fizetni, azt' jólvan...

  • máyköl

    veterán

    Nem tudtam már mit rakni, nehéz téma. De az utazásról a Váci utca eszembe juttott, arról meg vannak képeim. Így abból válogattam egyet, már régebben csináltam, pár dolgot már máshogy csinálnék, még a kitobival lőttem.

    [link]

  • BEE

    addikt

    Egy utazás

    Ha valaki úgy érezné hogy látott már ilyet, az egyáltalán nem a véletlen műve ! :U

    BEE

    Fradi volt, Fradi lesz, amíg a földön ember lesz !

  • Slowman

    aktív tag

    Az "Utazás" témára:

    Nem hinném, hogy akik ide "utaztak" ennek örültek volna...(Lengyelország, Birkenau), és remélem passzol a témához. A jobb felső sarokba a kiégést sajna tudom, de ennél jobban már nem tudtam eltüntetni.

  • t_a_m_a_s

    őstag

    Látom, már tettetek be repülős képet, nekem is ilyen van (még jó, hogy a hajós képemet már ellőttem, mert Johnjohn-é jobb ;) )

    Holnap majd jól beletépünk...

  • eastsider

    nagyúr

    na. gondolok egy merészet:) ezt mindenkinek értenie kell, aki magyar! amúgy régi kép...első képek között volt ez is

    Badacsony

    [ Szerkesztve ]

  • Szten Márs

    nagyúr

    Az "utazás" témájú forduló ezennel lezárult! A fordulóra érkezett képeket mostantól lehet értékelni - lsd első hsz!

    A következő forduló témája: "kicsi". A témában a képeket március 24., szerda este 11-ig várjuk, ebbe a topicba.

    Az éves fordulónk továbbra is fut. Részletek: [link]

    [ Szerkesztve ]

  • johnjohn

    addikt

    Úgy látom, megint Én vagyok az első értékelő !
    Nos, nekem Tamas, és Forceberg kollégák képei tetszettek igazán.
    Bee képe is jó lenne, de nálam valamiért csíkosan jelenik meg, azon kívül elég kicsi.

    Forceberg képét jó ötletnek tartom, esetleg a háttér lehetett volna finomabb mintázatú.

    Tamas képéről a téma ismerete nélkül is az "Utazás" ugrana be, tetszik.

    Mercutio képe is szép, kár, hogy ferde !

    Inzsellér : Utazási magazin címlap ;]

    Azt hittem, az utazás téma jobban megmozgatja a társaságot !

    [ Szerkesztve ]

  • BEE

    addikt

    Értékeléseim utazás témában.

    Brumi
    A képed tényleg utal az utazásra, de mint képet nem tudom értékelni.

    Mercutio_
    Tulajdonképp jó a kép, csak elég zavaró hogy a házak ferdék.
    Az jól kijön, hogy a témád a gondolák fickósan álló orra, és erre rásegítettél egy kis géptartással.
    A mélységélesség nagyon jól van belőve, leválik a téma, de van környezete is.
    A mélyebb tónusok passzolnak a téma fekete-kék színeihez.
    Tetszik hogy levágtad a házak tetejét, mert azzal még zavaróbb lenne a ferdeség,
    de a szobrot jól helyezted el a képen.
    Ilyenkor sajnálhatod a szűken lőtt képet, mert utólag finomíthatnál a ferdeségen,
    ha lenne miből vágni.
    Összességében szerintem jó kép, nekem tetszik ! :K

    Kazimír
    Hogyan tegyünk érdekessé egy dögunalom képet ?
    Hát így !
    Nagyon jó kép, gratula ! Jó az ötlet, jó a kompozíció. :K
    Szerintem ez a legjobb képed eddig a PH!-n. :R

    máyköl
    Ezt a képet sehogy sem tudom az utazás témához kapcsolni.

    johnjohn
    Ne ragozzuk, mehet a falra ! :K
    A hangulata, a színvilága, a tónusok mind ott vannak, ahol szerintem lenniük kell !
    A fordulóban lettek jó képek, de egyértelmúen ez a legjobb ! :R

    Slowman
    A kép egész jó, csak nekem nem az utazás jut eszembe róla.
    Jobban passzolna, ha pl az egyik vágányon jönne vagy menne a vonat.

    Kicsit sonak találom rajta az eget, főleg hogy csúnya beégések is vannak rajta.
    Ha kicsit lefelé fordítod a gépet, hogy az ég a felső harmadra kerüljön,
    szerintem jobb lesz.

    forceberg
    Érdekes képsor.
    Szerintem a harmadik önmagában is megállná a helyét, elmondaná a történetet.

    t_a_m_a_s
    Nézegetem és csak az jár a fejemben, hogy meg kellene fotdítani azt a repülőt
    és ráírni a járatszámot: EU 9-11 :D :D :D

    eastsider
    A hajó, a víz, a hegy mind jó képelemek, de a kompozíció nem áll össze.
    A hajó is kifele megy a képből.
    A tónusok is lehetnének vidámabbak, mert így olyan munkábamenősek,
    nem pedig nyaralósak.

    inzsellér
    A kompozíció kifejező, csak a háttér üti szerintem.
    Valami "utazós" háttér kellene hozzá.
    Kocsi nyitott csomagtartóval, buszmegálló, taxi, reptér, vonatállomás,
    bármi,csak ne egy totál semleges fal.

    BEE

    Fradi volt, Fradi lesz, amíg a földön ember lesz !

  • t_a_m_a_s

    őstag

    Utazás témában röviden, mert sajna el vagyok havazva...

    (#861) Brumi: Nem rossz ötlet, de valami hiányzik a képről, ami feldobná kicsit. Nem tudom mi, de valahogy hiányérzetem van

    (#863) Mercutio_: Nagyon tetszik, jó hangulatú kép, de pont annyira ferde, hogy nem tudom egyértelműen eldönteni, direkt vagy véletlen az (feltételezem direkt ...) A színvilág, éles tartomány faja, jobb oldalon kicsit szűknek érzem, de ezzel együtt is jó hangulatú kép.

    (#864) Kazimír: Csatlakozom BEE-hez, az egyik legjobb képedet mutattad meg. Az elülső oszlopon sajna kicsit látszik a 18-105 torzítása, de ez nem von le semmit a kép nívójából. Nagyon tetszetősen örökítetted meg az éjszakába nyúló (vagy hajnalban kezdődő) utazást, gratula :R

    (#865) máyköl: Nem rossz kép (bár a lámpa alja lemaradt, jó a négyzetes vágás, de nem nagyon tudom a témához kapcsolni én sem...

    (#866) johnjohn: :R :C :R . Ennyi. Zseniális kép.

    (#867) BEE: Ez a képed most annyira nem fogott meg, talán ha közelebb lett volna a röpcsi, és kicsit részletgazdagabb lenne...

    (#868) Slowman: Nekem inkább "válaszút" vagy "választás" hangulata a van képednek mint utazásé, de maga a kompozíció és a FF nagyon tetszik.

    (#869) forceberg: Nagyon jó! A képkockákban benne van valami, amit BEE képéből hiányolok, és az összkép is ötletes. A háttér viszont nem a legszerencsésebb.

    (#871) eastsider: Tudsz te ennél jobbat is ;) Technikailag természetesen hozod a szintet, de sajna ez a kis geg a két Badacsonnyal a kompozíció rovására mnt, többet vesz el a képből mint amennyit hozzátesz...

    (#872) inzsellér: Ötletes a kompozíció, passzol a témába, és a bőrönd nyelére akasztott PENTAX sapi is nagyon a helyén van:)

    Holnap majd jól beletépünk...

  • Kazimír

    őstag

    Írtam már egy csomót, amikor véletlenül bezártam a böngészőt.. grrr! :W

    (#861) Brumi
    A térkép - elképzelésem szerint - úgy lehet érdekes, ahogy inzsellér bemutatta, vagy mondjuk egy túrázó pár kezében, akik fejüket összedugva próbálják összevetni az azon látottakat a valósággal. Például. De így...

    (#863) Mercutio_
    Ferdeség, gigantikus méret, és szűk jobboldali vágás. Vele szemben indulnak a szép színek és árnyalatok, valamint a kuszaságukban mégis egységes gondolák és oszlopok sora. Melyik győz? :)

    (#865) máyköl
    Elég szűken vágtad, ez alul a legszembetűnőbb (szép szó..), továbbá ott éktelenkedik a csúnya töredezett fal és egy pár fekete műanyag cső is, hogy a kép méretéről már szót se ejtsek. :(
    Mindezek ellenére lehet, hogy - pár hibát kijavítva - egy külföldi turistának kedves emlékkép lenne.

    (#866) johnjohn
    A merész vágás miatt talán itt megbocsájtható a méret-túllépés. Számomra még egy picit túl éles is, vagy éppen a határon van. A horizont vízszintes-e? ;)
    Az egyszerű képek jók. Ez is.

    (#867) BEE
    Az utazás azon formája, amit ebből a szemszögből rengetegszer láttam, kipróbálni azonban még nem sikerült. Alkonyati kondenzcsik/repülőgép fotózással próbáloztam már magam is, vegyes eredménnyel. Ez a kékség azonban megrémített elsőre, és másodikra se tűnik túl természetesnek. A középre helyezés vitatható lenne, de ekkora méretben vsz felesleges megkérdőjelezni.

    (#868) Slowman
    A fekete-fehér jól passzol, de az éggel vannak problémák.
    t_a_m_a_s címjavaslata jobban tetszik, ha nem tudjuk miről van szó.
    Az útra kelést/utazást inkább a szabadsághoz, szabad akaratból történő helyváltoztatás gondolatához kötjük, nem?

    (#869) forceberg
    Vaóóó! :) Nagyon egyedi ötlet (legalábbis még nem láttam hasonlót)! Gratula! :C
    Ha meg kell valamit említenem, ami nem tetszik, az a csíkos háttér, és talán az utolsó (jobb alsó) kép - azt fotózhattad volna egy pillanattal előbb, mert így "Flying into the Moon" :) . De ez csak szőrszál, melyet hasítani akartam..

    (#870) t_a_m_a_s
    A másik nagy gratukáció ide érkezzen! :C
    Remek pillanatot kaptál el! Olyan jól össze-, vagy keretbe foglalja a kép mondjuk egy déli országban tett nyaralást (kényelmes út a repülőn, napsütés, szép történelmi városrészek), hogy aztán na! :) A fotó mehet a prospektusokba, a jogdíj a zsebedbe. :K

    (#871) eastsider
    Merész, amennyiben Balaton és nem napsütéses, senem giccses naplementés, sőt, ha jól látom a háttérben mintha esne is; hogy mekkora ötlet a katamaránt a névadó hegye előtt fotózni, az megkérdőjelezhető, de a kép jó minőségéből nem von le. A hajó valóban kifele halad a képből, de befele a kikötőbe, ez nyilvánvaló. :)

    (#872) inzsellér
    A forduló harmadik ötletdíjas alkotása és hozzá egy remek cím. :K
    Megfelelően helyezted el a táskákat, a térkép elárulja hol járunk/járnánk, és még egy kevés "zöld" is került a sok kő és műanyag mellé. A feliratos sapka - gondolom - nem véletlen. :)
    El tudok még képzelni egy a bőründön tanácstalanul üldögélő és a fejét a kezével támasztó személyt, de így is nagyon. :)
    Ja, és gratulálok az unokához, jó egészséget neki és az édesanyának is! :K

    Be köll fizetni, azt' jólvan...

  • Kazimír

    őstag

    a témára:

    kicsi?
    alcím: "Már felnőttem a feladathoz"

    kicsi?

    Be köll fizetni, azt' jólvan...

  • Brumi

    senior tag

    Bár nekem sikerült egy értékelhetetlen képet feltennem előző fordulóra, azért a többit értékelném:

    Kazimír: gyönyörűek a színek, magam is sokszor láttam ilyet hosszú utakon, de nekem valahogy ambivalens érzéseim vannak a képpel kapcsolatban. Előhívja belőlem az utazás érzését, tehát a célját eléri, de valami mégis hiányzik belőle. Lehet hogy túl hangsúlyos a kamion?

    Máyköl: bocs, de nekem erről a hétköznapok jutnak inkább eszembe, nem az utazás.

    johnjohn: nagyon jól eltalált kép, remek hangulata van, amit az FF csak erősít! Bármennyire is a szélén van a hajó, mindig magára vonzza a tekintet.

    forceberg: nekem ez az abszolút győztes a fordulóban! Nem tudom láttad-e de a flickr-en van egy kép, ahol az Atlantis űrhajó van lefényképezve a Nap előtt. Az jutott erről az eszembe. Gratulálok, nagyon klassz!

    inzsellér: nagyon jó ötlet! Teljesen hétköznapi látvány, de mégis benne van minden, ami emlékeztet egy utazásra!

    Bár nem akarom magyarázni a bizonyítványom, de egy kis komment a térképemhez: néhány évvel ezelőtt a térképen látható sziget jelentette nekem az utazást, többször is voltam ott, és ha szóba kerül a nyaralás, akkor ez az első hely, ami eszembe jut. Persze nyilván ez csak belőlem hívja elő az utazás emlékét, másnak semmit nem mond...

    [ Szerkesztve ]

    http://www.flickr.com/photos/brumi/

  • forceberg

    veterán

    Kicsi témára:

    [0,01mm és kb. 130-szoros nagyításban]
    A mutató elmozdulása kb. 130-szorosa a mért értéknek...

    http://www.flickr.com/photos/4ceberg

  • Szten Márs

    nagyúr

    A "kicsi" témájú forduló ezennel lezárult! A fordulóra érkezett képeket mostantól lehet értékelni - lsd első hsz!

    A következő forduló témája: "ember". A témában a képeket április 1, csütörtök este 11-ig várjuk, ebbe a topicba.

    Éves fordulónk továbbra is töretlenül fut, részletekért katt ide: [link]

  • forceberg

    veterán

    Az utazásokról, ismét késve írom az értékelésem:

    Mercutio_: Tetszik a kép jó lett, de az ilyen gondolák inkább a kirándulást jelentik, igaz nekünk ezekhez el is kell utaznunk.

    Kazimír: jó kis indulásra készen hangulata van a képnek, jól elkaptad. Kicsit dobna rajta még egy villanyoszlop plusz egy kicsit zizisebb égbolt. De így is jó!

    máyköl: ha ez utazás, akkor a zoknijaimat eladom sapkának. Veszel egyet? :))

    johnjohn: útban a semmibe... Jó kis minimál kép, bár nekem kicsit túl nagy a víz a hajóhoz képest.

    BEE: sajnos ez a kép nem túl nyerő, ilyet bármelyik nap kimenve a szabad ég alá, lő bárki. Valamivel fel kellene dobni egy ilyet, hogy jó legyen.

    Slowman: Jó kép, főleg a váltóval. Na akkor hova is menjen a vonat? A kiégést egy kis trükkel talán le lehetne szedni, be lehet talán felhősíteni, főleg így FF-ben.

    eastsider: az ötlet jó, de nekem nem ad túl extrát. Ehhez a témához jó lenne a FF. :K

    inzsellér: Indulásra készen. Én lejjebb mentem volna, hogy hangyaszögből fotózzam ezt, hogy ne legyen mindennapi a látvány, és akkor a Pentax logó is jobban látszódna.

    t_a_m_a_s: Jó, de ha megfordítjuk a gépet, akkor mégjobb, ha nem elfele megy, mert az az elmúlást is jelképezi(szerintem). Ha utazunk, akkor oda akarunk utazni, nem hazafelé! De a pillanat jó, csak ez a kis trükk kell hozzá. :))

    Brumi: "csak" egy térkép, vannak Neked jobb ötleteid is!

    http://www.flickr.com/photos/4ceberg

  • Kazimír

    őstag

    Inkább értékelek most:

    (#876) johnjohn
    Kellemes hangulatot áraszt ez a visszanéző paciról készült kép. "Jössz utánam?" :)
    Balról egyérteműen vágtam volna még, és a fején látható kékes foltokat igyekeztem volna kifehéríteni némi utómunkával (tudom, az árnyékos részek mindig problémásak). A bokeh jól sikerült és a kontraszt is szép.

    (#877) eastsider
    Jó, holnap értékelj! Egye fene, nem bánom, lehet két fordulót is egyszerre. :)
    Érdekes elképzelés tájképet betenni erre a témára. A látószög és a merész vágás miatt a fák ill. oszlopok valóban aprónak látszanak. De ez csak egy dolog, a kép igazi értékét a két egymás felé dőlő lanka találkozásánál lenyugvó Nap adja. A színeket jól eltaláltad, ezen nincs már mit meglepődni. :N

    (#879) t_a_m_a_s
    Öööö... na erre mit mondjak.. :B Naná, hogy érdekel, milyen alkalomból és mi késztetett eme beállításra! :)
    Szóval ezek gyűrűk lennének, némi virággal felspécizve? Az elhelyezésbe nem tudok belekötni, rendben van, éles is, ha valakinek ez kell, akkor mondjuk így. A tükröződésre, becsillanásra legközelebb figyelj, ha kell húzz függönyt az ablak elé! Az mi, amivel a bal oldali gyűrűt kitámasztottad?

    (#880) inzsellér
    A legkisebb talán az 1 € centes, amely hiányzik a képről :) Majdnem mindenki követ el aprópénzes fotót, a legtöbben valószínűneg szintén minimál háttérrel. Én is fekete kartonnal végeztem, bár ma már szövetet használnék, az kevésbé tükröződik. Az érmék elhelyezése elnyerte tetszésem.

    (#884) Brumi
    Aranyosak. :) Egyetlen dolgot sajnálhatsz: a nézőpontot. Vagy a környezet nem kedvezett az alacsonyabbról történő fotózásnak?

    (#886) forceberg
    Szóval ez valami mérőműszer leend? Ha már a pontosságnál tartunk, vághattad volna úgy, hogy pontosan a kép sarka felé mutasson. :) Ha ez rozsda ott rajta, akkor kissé vicces a színe, ha pirospaprika, akkor teljesen rendben van. :) Szép bokeh, némi színzajjal, megfontolandó a fekete fehér.

    Be köll fizetni, azt' jólvan...

  • eastsider

    nagyúr

    értékeléseim utazás témában:
    (#861) Brumi: ez jó ötlet, bár mondhatni alap :)
    én valahogy játszottam volna a DOF-fal egy ilyen képnél, illetve nem két lap találkozásánál fényképeztem volna:)
    persze értem a koncepciódat, de én máshogy dolgoztam volna fel

    (#863) Mercutio_ nagyon tetszik a kép :) illetve vannak dolgok, amiktől jobban tetszene: én nem állóban lőttem volna. így olyan, mintha levágtad volna a gondolák farkát (vagy, hogy hívják..) és csak azt kiragadtad volna a képből.. plusz nekem olyan érzésem van, mintha dőlne az egész...
    én kiválasztottam volna kevesebbet, és valami lentebbi perspektívából lőttem volna. így picit zavaros. a kompozíciós könyv jól leírja, hogy egyszerűsítsük le a témát amennyire csak tudjuk.. ne legyen ott semmi plusz, zavaró elem... ezt hiányolom picit itt.
    meg hú de elmennék Velencébe.. juuuj...

    (#864) Kazimír
    : utazás. a legkeserűbb valójába.. a kamionosok élete jut eszembe a képedről, a végtelen autópályák.. a sok utazás...
    bár én az utazást pozitívumként fogom fel, nem kínként, ezért nem testhezálló a kép. jól átgondolt a kompozíció! szép kontraszt, színek!! mégis valahogy zagyvának érzem az alját... ezen finomítottam volna, pl földhöz közelibb nézőpont, hogy ne zavarjon be semmi (bár nem ismerem a kép technikai hátterét)

    (#865) máyköl: hű hát ezzel mi történt? az a fránya ISO 400. elég csúnyán rajzol ez az obi valóban :( turistafoto. szvsz ebből többet is ki tudtál volna hozni :) illetve nem tudom én sem, miért utazás

    (#866) johnjohn: aztaqu. ez rohadt jó! nagyon tetszik a kicsit magas nézőpont, illetve a horizont.. de az egész. csak ezeket bírom megfogni. grat! :)
    nekem a Balaton a riviéra :)

    (#867) BEE: tényleg klisé.. bár én nem lőttem ilyesmit :DDD cak része votl a kompozícióak:) esetleg átlóvá kéne formálni... nem lehet nehéz (most erre vagyok ráizgulva)

    (#868) Slowman: nem szeretem ezt a holokam..uszt témát, de a kép tetszik.. nagyon jó lett. régebben már láttam, de még mindig nagyon tetszik! ütnek a hatalmasnak látszó talpfák.. nagyon súlyossá teszik a képet, gondolom ez volt a célod!
    nem zavaró a kiégés egyáltalán fenn:)

    (#869) forceberg: hát ez jó!. én mondjuk úgy csináltam volnam mitha kártyák lennének, így "kézbe fogva":) csak ezt a hülye PS-es hátteret nem értem:( jó lett volna egy sima fekete szimpla háttér :) amúgy magában is jók a képek! nagyon tetszenek:)

    (#870) t_a_m_a_s: hmm.. jó nagyon ez a nézőpont:) tetszik! én kicsit itt is játszottam volna clarityvel, s a színekkel:) de jó!

    (#872) inzsellér jóó ez... :D vicces.. mindenki itt szenved, Te meg, kettő bőrönd, meg egy térkép :)) ja meg pentax sapi :) maga egyszerűségében:)

    elnézést mindenkinek a késésért :( lesz itt valami érettségi aszongyák

    [ Szerkesztve ]

  • MrBean55

    aktív tag

    Sziasztok!

    Hol vannak az EMBERek?
    Ezen a szép napon leszek olyan jó bolond hogy ebben a témakörben én adom az első képet. :)

    A mostani képem: "Fejlett emberábrázolás az i.e. XIV. században"
    Cím2: "Vissza a múltból"
    Cím3: "Tutanhamon maszk nélkül"

    D40, ISO800

    [ Szerkesztve ]

  • t_a_m_a_s

    őstag

    Bepróbálkoznék egy portré szerűséggel "ember" témára. Nem igazán az én műfajom, de hátha...

    [ Szerkesztve ]

    Holnap majd jól beletépünk...

  • Kazimír

    őstag

    A legalapvetőbb és legősibb emberi tulajdonságok egyike a:

    kíváncsiság

    kíváncsiság

    Be köll fizetni, azt' jólvan...

  • Hyperion

    senior tag

    Sziasztok!

    Akkor én is megpróbálkoznék az ember témával, remélem nem lógok ki nagyon a sorból ezzel a képemmel...

    A címe: Tűzgyújtó.
    Tűz, ami nélkül nem lenne élet, nem lenne emberiség... A tűz maga az ember...

    [ Szerkesztve ]

  • Szten Márs

    nagyúr

    Az "ember" témájú forduló ezennel lezárult! A fordulóra érkezett képeket mostantól lehet értékelni - lsd első hsz!

    A következő forduló témája: "perspektíva". A témában a képeket április 8, csütörtök este 11-ig várjuk, ebbe a topicba.

    Éves fordulónk továbbra fut! Részletek: [link]

  • t_a_m_a_s

    őstag

    Vélemények "kicsi" témában:

    (#876) johnjohn: Kedves kép, jól elkapott pillanat, sokat dob rajta a jó szögből érkező fény, szép a háttérmosás. Nekem tetszik a vágás is.

    (#877) eastsider: Több dolog miatt is témába vág, engem a legjobban a nap "kicsisége" fogott meg. Nagyon eltalált látószög és tetszetős, hogy a horizontot sem a szokványos, harmadoló környékére tetted, hangsúlyozva ezzel az égboltot. Tetszik a kép, nem egy szokásos naplemente:)

    (#882) Kazimír: Jó ez, talán jobb lenne, ha a jobb oldali félemberek nem lennének ott. Bár így meg látszik, hogy sorban állnak, valamire várva. Tetszik, ahogy a kopasz, zord nagy ember gyámloítja a kis embert (nagy kabátban:)). Annak ellenére, hogy gondolom apa-fia lehetnek, kontrasztos a két figura. Nyilván nem a kifogástalan kompozícióra törekvés volt a célod, hanem a pillanatnyi hangulat megörökítése. Az meg tök jól sikerült.

    (#884) Brumi: Kedves fotó, nem a legszerencsésebb látószögből. Bár gondolom ez nem rajtad múlott.

    Holnap majd jól beletépünk...

  • t_a_m_a_s

    őstag

    És megnyitom a sort "ember" témában is:

    (#891) MrBean55: Régen láttunk képet tőled, de jól tetted, hogy neveztél. Hangulatos ez a színvilág, sejtelmessé teszi a képet a témaválasztásod és az árnyékokkal való játék. Az ISO800 teljes méretben sajna már látszik, de sebaj, ettől ez még egy nagyon jó kép.

    (#893) eastsider: Nem is értem, mit paráztál a másik topikban, tök jó, ötletes kép ez:) Mit kép, kép hegyek :DD. Van benne pár beállítás, ami nem igazán áll jól a hölgynek, de gondolom ez sem véletlen. Az összkép nagy vidámságot sugároz (segíti ezt a narancs háttér is), viszont a harmadik oszlop álló formátumú képe durván ijesztő... De ott meg az a szempár, barátom... ;] ;] :DD

    (#894) Kazimír: Már megint egy kedves kép:) Itt is, mint a "kicsi" témánál, azt érzem, hogy nem a kompozíció viszi a képet (bár arra sem lehet panasz), hanem a pillanat, a hangulat amit megörökítettél.

    (#895) Hyperion: Az ötleted jó, a magyarázattal kiegészítve a témába illeszkedést is értem (Én arról az oldalról közelítettem volna, hogy a kéz "képviseli" az embert...). A kompozíció szerintem nem a legszerencsésebb, alul sok feketét hagytál, azt levágtam volna. Én kicsit nehezen barátkozom ezzel a szelektív színtelenítéssel, FF-ben nem mutat jól, de szerintem színesben sem lenne ez rossz kép.

    Holnap majd jól beletépünk...

  • MrBean55

    aktív tag

    SZV a legutóbbi képekről ("ember"):

    (#892) t_a_m_a_s: A társtopikbeli kép IS + ez IS eléggé rendben van. Az itteni talán bátrabb, kreatívabb. Az enyhe ferdeség nagyon jól mutat, alul az a támaszkodó kézfej nekem kifejezetten tetszik. :K FF oké, szerkesztés és vágás oké. A kép talán picit lehetne kontrasztosabb illetve kevésbé sötét, de így cím nélkül "védhető" mind2 dolog ... ;) A témába tartozás természetesen hibátlan.
    Ja, a thumbnail képed erre is + arra is kilóg a 350 pixelből.

    (#893) eastsider: A Te mostani képeid is nagyon tetszenek nekem, a társtopikbeli kép "hagyományos módon" szuper, ebben pedig nagynak érzem az ötletet, a kreativitást és a munkát. A heti kreativitás "különdíjam" a Tied az itteni alkotásért. :R A színvilág elnyerte a tetszésemet, ahogyan általában a képminőség is. Középen a "ritmust" megtörő 2 állókép kiváló ötlet, ámbár az a 2 kép a képminőség szempontjából is "kilóg" a többi közül, főleg a jobb oldali állókép azért lehetne kicsit jobb. Remek modelled volt, tényleg sok arca van :), a témába tartozás itt is tökéletes.
    Ja igen, a 350 pixeles szabályt azért Te is betarthattad volna.

    (#894) Kazimír: Neked sem rossz a "melléknevezett" képed, de ebben a témakörben ezt egy kicsit jobbnak tartom. A továbbiak az itteni képre vonatkoznak. Az elkapott pillanat jó, a címmel viszont tudnék vitatkozni ha akarnék. A témába tartozás, a kompozíció, a függőlegesség és a színek rendben vannak, az élesség is majdnem. Végülis jó kép. :K
    Úgy tűnik hogy a 4 alkotó közül egyedül Neked kénytelen vagyok 1 piros pontot adni azért az elvileg természetes dologért hogy betartottad a thumbnail-ekre vonatkozó 350 pixeles szabályt. :D

    (#895) Hyperion: Nos, ez a kép sajnos nekem nem tetszik. :( Már a témába tartozást is nagyon gyengének, erőltetettnek tartom még a címmel és a magyarázattal együtt is, anélkül meg pláne. A képminőség nem túl erős ..., a tűz ábrázolása számomra kifejezetten furcsa, ez a "keretes" tűz utómunkának tűnik, SZVSZ nem követendő példa. :N Sok a felesleges üres tér a "téma" körül, a dolgok hirtelen abbamaradása szintén "érdekes". Sorry vagyok.
    A 350 pixeles szabályt Neked is szóvá teszem, hozzátéve még azt is hogy itt a képeket linkelni szokás, lásd #1-es hsz 10. pontja.

    [ Szerkesztve ]

  • Kazimír

    őstag

    Nos, tehát:

    (#891) MrBean55
    Üdv újra itt! Szép portré lehetne... szóval értem én, hogy ezeket az értékeket óvni kell az erős vakufénytől, mert .. miért is? Kifakulnak?
    Mindegy. Így a forma megvan, a részletek többsége is, a színek hozzák a tőled elvárhatót(!) ;) , a vágás is OK, de azok az erős árnyékok az arcon, az orr és az áll alatt akkor is zavarnak.. :(
    A címek közüll a második tetszik leginkább. :K

    (#892) t_a_m_a_s
    Tény hogy egy picit alexpós, de még így is nagyon hangulatos, barátságos arc/kép. A félrefordított, kézen támaszkodó fej, legalábbis nekem ilyen merengős, kellemes érzést közvetít, melyet fokoz a - kéz által (is)? - félmosolyra húzott száj. Élesség a szemen. Jobb oldalon egy nagyon picivel többet hagytam volna... bár.. a fene tudja. Jó ez így, na! :)
    (A másik topicba linkelt a szép színek ellenére, inkább elgondolkodó arckifejezés, és bár szeretem azokat a portrékat, ahol a modell nem a kamerába néz, itt most - magamnak ellent mondva - ezért is "szavaztam le".)

    (#893) eastsider
    Remek ötlet! :K A háttér figyelemfelkeltő, a szerkesztés és a két középső, átlósan elhelyezett álló kép szintén elismerésre méltó. :K Ezt magadtól, vagy láttál valahol hasonlót, és azt továbbgondolva?
    A leányzónak tényleg sokféle arca van, de nagyjából mindegyik vidám, így nem nyújt minden hangulatba betekintést. (vezényszóra szomorúnak lenni, hát hülye vagyok én? :B ) Másik apróság. A fekete-fehér kocka(?) helyett bújhatott volna valami lágyabb színű dolog mögé.
    (A másik topicba linkelt csak és kizárólag azért tetszik kevésbé, mert a legtöbb fénykép "fejjel lefelé" látható. Engem zavar.)
    Gratulálok még egyszer! :K

    Be köll fizetni, azt' jólvan...

Új hozzászólás Aktív témák