Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • bambano

    titán

    válasz drkbl #40 üzenetére

    Az lenne a javaslatom, hogy ezen jogi kérdésbe ne keverjük bele azt, hogy az érvényes magyar jog egyéb területein is vannak idiotizmusok.

    Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

  • corlagon

    senior tag

    válasz drkbl #100 üzenetére

    A meghallgatás, mint emberi vagy állampolgári jog? Érdekes gondolat.

    Jogszeruen szerzett zeneszam otthoni, jogszeru hasznalata miert ne lenne alapveto allampolgari jog?

    Linkelhetnek en is a SZJT-bol, szazadszorra is, de bevallom kicsit unom mar a szajtepest a n+1-edik hasonlo topicban. Jogvedett audiovizualis tartalom internetes letoltese, ha szigoruan magancelra tortenik, penzmozgas nem kapcsolodik hozza es par ertelemszeru szabalyt betartunk, legalis Magyarorszagon. Pont.
    Lehet vitatni a torvenyt, mintahogy az artisjusos matricazast is lehet, meg balkanozni (vagy akar k*cs*g skandinavozni, ott meg Piratpartiet is van), meg tiltani es buntetni ezerrel persze. A kiadok nem akarjak elfogadni, hogy megerteni es uzletileg kiaknazni kellene inkabb a p2p-t, meg ha ez a zeneterjesztes 30 eves modelljenek feladasaval jar is. De ok persze harcolnak: piss in the wind, a torrent generalja a netes forgalom 1/3-at, csak a p2p evoluciojat gyorsitjak vele (header es packet kodolas, user anonimizalas, szerverek koltoztetese stb).
    Nuff said...

  • Lortech

    addikt

    válasz drkbl #103 üzenetére

    Értelmezd is a leírtakat.

    Nem minősül szabad felhasználásnak - függetlenül attól, hogy magáncélra történik-e -, ha a műről számítógéppel, illetve elektronikus adathordozóra mással készíttetnek másolatot.
    Ha letöltöm, én magam csinálom a másolatot saját magamnak, nem mással csináltatom, és nem is másnak.

    [ Szerkesztve ]

    Thank you to god for making me an atheist

  • corlagon

    senior tag

    válasz drkbl #106 üzenetére

    Így igaz, azonban nem az eredetiről készítek másolatot

    Teljesen mindegy, h eredetirol, vagy nem eredetirol keszitesz masolatot, a letolto/lemasolo emberkenek nem felelossege, hogy a peldany eredetiseget firtassa. Aki - a masik oldalon - a jogtulajdonos elozetes engedelye nelkul osztja meg a jogvedett anyagot, az persze felelos ezert a jogsertesert.
    A masolat keszitesenel a lenyeg h kizarolag magancelra tortenjen (havernak nem) es ne is adjam tovabb a masolatot a kesobbiekben.

    De mindegy is, ezzel főleg a kis zenekarokat, új utakat keresőket nyírják ki, és közmegelégedésre marad Britney meg a többi médiafelfújt

    Pont a record label mamutokat nyirjak ki ezzel, akik a Britney-felek mogott allnak, es az uj utakat keresoknek ad uj lehetoseget h zsebukben maradhasson nemi zse a cd-eladasok utan
    http://quart.hu/cikk.php?id=1777

    [ Szerkesztve ]

  • corlagon

    senior tag

    válasz drkbl #109 üzenetére

    Haha, pont a lenyeget hagytad le.
    Azt szoktam mondani: nehéz egyáltalán lopásnak tekintenem, hiszen hát egyáltalán nem látunk pénzt a cd-eladásokból. Vajon mit is lopnak el tőlem egyáltalán?

    Eladtak 200k lemezt, a kiado lenyulja a bevetel 90%-at, a csapatnak marad fagyira penz, elhetnek a koncertbevetelekbol. Ha fellokik a cuccot a weboldalukra ahol mindenki 3$-ert letoltheti, akkor naluk marad a zse, kikerultek a kiadot. Eliminate the middleman. Comprende?

    Egyebkent nem azert linkeltem a quartos cikket, h ez a szentiras. Senki nem tudja, hogyan alakul majd at a zenepiac, es ki jar vele jol, de a kiadoi struccpolitika es a kokori ertekesitesi modell eroltetese 2007-ben ideig-oraig mukodo taktika.

  • corlagon

    senior tag

    válasz drkbl #111 üzenetére

    Kihagyja a kiadót, tehát legalább ennyit kell koncerteznie, mert pólót koncerten vesznek, CD-t meg bármikor.

    Ja, csak tole veszik a zenet (100% zsé), nem a kiadotol (10% zsé). Ugyanugy mintha polot arul koncert utan.

    A cikk pont arra világít rá, hogy a kiadók adnak előleget, stúdiót, producert, mindent, utánna viszont benyújtják a számlát. Szerződni tudni kell

    Nem vitatom, hogy a record labelek adnak is, nem csak elvesznek, de attol tartok, hogy nagy szazalekban a kapcsolataik, a penzugyi hatteruk es az oligopol ertekesitesi piac miatt erosen nekik kedvezo szerzodeseket kotnek, foleg a feltorekvo bandakkal akiknek nincs sok valasztasuk mint alairni. Aztan persze szivnak, ha befutnak, es a szerzodesuk meg 2-3-5 lemezre a kiadokhoz koti oket, fillerekert cserebe - ezer ilyen sztorit hallani.

    Okos emberek ulnek a kiadokban, akik tisztaban vannak az eroviszonyokkal, es ezt ki is hasznaljak. De a net erosodesevel csokken a bandak es a fogyasztok rautaltsaga a borzaszto draga es korszerutlen lemez-ertekesitesi rendszerre, ezt erzik a kiadok, feltik a poziciojukat, csak a reakcio egyelore a konfrontacioban merul ki. Pl. az amazon.com zeneboltja pont egy ertelmes kezdemenyezes (persze a power usereket ez sem fogja elteriteni a torrenttol, de ez mas teszta).

    Kisse elterunk a tematol amugy...

Új hozzászólás Aktív témák