Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • totron

    addikt

    válasz borg25 #34 üzenetére

    Visszatekintve lehetett volna gőzgép is, de mégmielőtt nem van feltalálva, azelőtt az ugye nem opció, csak utólag hat úgy. Elmével nem is mindig felfogható, hogy ami ma triviális, az azelőtt nem létezett, valahogy beláthatatlan a kettő állapot közti szakadék. A halál értelmezésére tett kísérlethez lehet t'án hasonlítani, csak ez az ellentett. Így sokszor ez át van ugorva és mai fejjel van lefuttatva minden, visszamenőlegesen is. De lehet, hogy mindezt pontosan tudod és ugyanígy látod és vegytiszta vicc volt csupán.

    blackrulz, a nettó baromság azért erős, meg van határozva, hogy melyik skillt melyik életkorban tudja elsajátítani az embergyermek a legnagyobb hatékonysággal (minden más keservesen szenvedős és takonyként elnyúló korrepetálások, bepótolni akarások hosszú sora, rendszerint pocsék eredménnyel). Tehát ha az anyai ölelést, a szociális interakciók egészét/nagyrészét tabletfénnyel váltod ki a kritikus években, nem sok jót kapsz vissza, de figyelemzavart minimum, illetve még most zajlik a megfigyelése ezeknek a hatásmechanizmusoknak. Abban sem vagyok biztos, hogy a legzsengébb korban bármilyen időarányokat is megmagyarázni lenne értelme. Hiszek abban, hogy 3 éves kortól biztonságos, azalatt nem - értelemszerűen lehet flexibilis egyéntől függően, de nem nagy mértékben - vagyis ez természetesen nem információs nihilt jelent és nem szögletes eljárást a gyerek életének minden területén.
    Az átmenetekben a legbonyolultabb létezni akár véleményben, akár a környezet (gyerek) szabályzásában, a napiszar és fáradtság mellett épp ezért tették le sokan eddig is a tv elé a kölköt, ma meg a lehetőségek száma csak növekedett. Az önigazolásnak is rendkívül nagy híve a megfáradt, felnőtt ember, így ami "csak egy kicsit" való használat az valójában 95% felett van és már is győzött a technika. Utána meg megy a csodálkozás, hogy "hibás a gyerek", ami ugye szakembert kíván, de szigorúan csak ő, semmi előzmény, semmi környezet, semmi tükörbe nézés vagy levezetés-összekötés, nehogy sérüljön az egó, a saját gyerekkort is divat teljes egészében elfelejteni. Egyébként is legyen hálás, hát milyen nehéz volt már megszülni, mennyibe került idáig is, hálátlan fatty, ha bármi rendellenes hullámot is merészel megkelteni a Tökéletes Családban.

    Nyilvánvalóan passzívan is nevelődik a nebuló, a mai tech világ fog megjelenni számára is vizuálisan, de az nem egyenlő azzal, mikor egy ösztön szintű triggerekre beállított (tapicskolható képernyő) eszközzel magára hagyod - beszippantja. Nem a jajj, rossz társaságba keveredik onlineN, meg nem értek az emberekhez, köztük a saját kölkömhöz sem, de ezt soha nem vallanám be még magamnak sem állapotairól szól ez, hanem az agy fejlődéséről, a világba való megérkezésről. Hallatlanul fontos időszak*. Az is igaz, hogy valamilyen formában mindig elrontjuk a gyereket, de ez a félig vicces közhely a kikerülhetetlenre vonatkozik és nem a szippantó elemekre. Nem démonizálom a technikát, teszem hozzá, mégmielőtt. Az értő odafigyelést már inkább. Más kérdés, hogy ki miről hiszi azt, hogy az az vagy mikor győzi meg magát, hogy ő mindent megtett amit csak tudott. Elég személyiségzavar örökítődik alapból is, nem kell még tetézni a bajt.

    Ha az első években, kiskorbam igényes zenével meg van kínálva vastaxik a hallókéreg, fejlődik az értő hallás (muzikalitás), hallatlan mértékben az érzelmi intelligencia, tanulmányok szólnak arról is, hogy jobban szinkronban van saját magával és a világgal is aki megkapta ezt az ingerfröccsöt, a többinek meg marad az élethosszig kereskedelmi rádió. Van, amiben az elején kell és csak az elején lehet irányt beállítani.

    Szétmagyarázni mindent, az ma a divat, legyen az fogyókúra vagy bármi, a hülyeség fokozott áradásáról evolúciós mivoltunk, működésünk mit sem tud. Annak magyarázhatod a cukorbetegséget meg a rákot, meg az krónikus ürességet, céltalanságot, meg a többit. Az újszülött borjúnak sem hátvakarót adsz karácsonyra, hanem föccstejet, de azonnal, amint fogadja.

  • philoxenia

    MODERÁTOR

    válasz borg25 #34 üzenetére

    Mondjuk Rómának mindene megvolt hozzá, hogy kifejlessze a gőzgépet,

    Ezt kifejtenéd bővebben? A római acélgyártásról például írnál?

    Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

Új hozzászólás Aktív témák