Új hozzászólás Aktív témák

  • FTeR

    addikt

    válasz FTeR #83 üzenetére

    hamár nagyon párhuzamot akarunk vonni, akkor a disztribúció szón felbuzdulva talán pont a videókártyák lennének a legjobb példák.
    a GPU-k tábora jól megkülönböztethetők egymástól. van aki legyártja (ati/amd, nvidia) és vannak akik köré építik a terméküket és azt árulják.
    a különbség csak az, h míg ez jól működik, mert az ati vagy az nvidia azt mondja, h ez van, ezek közül, így és így rakhatjátok össze (ha más nem a technológiai megkötések miatt), addig a linux disztribeknél elméletileg mindent szabad, gyakorlatilag meg az LSB (egy kölönálló, független kezdeményezés) probál vmi használhatót összehozni, ahol az érdekek természetesen ütköznek (lsd. eleinte a debian vs LSB féle csomagkezelés).

    ebből is látni, h sok esetben az a jó, ha poziciójából adódóan 1 vki megmondja, h mi legyen, mégha az nem is a legjobb megoldás mindenki számára.

    //
    persze itt is fenn áll, h a dx/ogl egy felsőbb szinten összeköti a dolgokat, ami minden szereplő szmára egy kényelmesebb megoldás. ha pl lenne 20 féle dx meg ogl egyszerre, akkor ugyanott lenne dolog, ahol a linux disztribek.

Új hozzászólás Aktív témák