Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • dabadab

    titán

    válasz jerry311 #9 üzenetére

    ''Ha az iTunes lenne az egyetlen weblap ahonnan legálisan lehet zenét letölteni''

    Bocs, de felsorolnal nehany mas zeneboltot, ahonnan le lehet tolteni olyasmit, amit lejatszik az iPod?... Mindenhol mashol WMV-k vannak, amit az iPod nem jatszik le, a FairPlayt meg nem licenszeli masoknak.

    Amugy minden ilyen topikban elojon ez az idiota erv, hogy csak azert csinalnak valamit a fogyasztovedok / a versenyhivatal, mert ''csipi a szemuket a siker''. Ja, a rendorok meg csak azert kaptak el a Viszkist, mert csipte a szemuket a sikere. Az, amit az Apple csinal, a gazdasagi erofolennyel valo visszaeles klasszikus, mondhatni tankonyvi esete: miutan egy piacon (az mp3 lejatszoknal) sikerult remek poziciokat kiepitenie, megprobalja ezt a hatalmat arra felhasznalni, hogy mas piacokat (az online zenearusitas) is bevegyen. Az mar csak hab a tortan, hogy a dolog oda-vissza is mukodik.

    [Szerkesztve]

    DRM is theft

  • dr faustus

    senior tag

    válasz jerry311 #9 üzenetére

    Ha az iTunes lenne az egyetlen weblap ahonnan legálisan lehet zenét letölteni, akkor megállnák a helyüket a szép gazdasági kifejezések amit említettél.

    kontra:

    A gazdasági verseny korlátozásának tilalma

    12. § (1) Tilos az olyan összehangolt magatartás, illetőleg megállapodás, amely a gazdaságilag indokolt közös célok eléréséhez szükséges mértéket meghaladóan a gazdasági verseny korlátozását vagy kizárását eredményezi.

    (2) Ez a tilalom különösen vonatkozik az áru árának meghatározására, a piac felosztására, vagy a fogyasztók meghatározott körének valamely áru beszerzéséből, értékesítéséből való kizárására, továbbá a beszerzési források, értékesítési lehetőségek közötti választás korlátozására.


    Azt hiszem, a jog eléggé precízen fogalmaz a lehetőségeihez mérten. Nem csak akkor lehet visszaélni az erőfölénnyel, ha nincs is konkurencia, ez tévedés.

    Warning: Explicit Content

Új hozzászólás Aktív témák