Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • bambano

    titán

    válasz shev7 #545 üzenetére

    Az állítás egyik része az, hogy kevés a visszirányú kapacitás. Ennek az oka, hogy kevesebb frekvencia áll rendelkezésre, másféle kódolást kell használni. Ezt a kevés visszirányú kapacitást tovább rombolja, ha karbantartási vagy egyéb okok miatt a török rádió bejut a kábelbe és lerontja a jel/zaj viszonyt.

    Ezt úgy kell elképzelni, hogy adott frekvencia mennyiség használható visszirányú adatátvitelre (egy jobb hálózaton elvileg 5-65MHz között), ebből az 5-18 vagy az 5-22 MHz közötti frekvenciák nem, mert a török rövidhullámú rádiók (meg a többi is nyilván) ide piszkol és gyakran nem elég jó a kábel ehhez. 45 MHz környékén van a légiforgalmi irányítók néhány sávja, ott megint tilos adni. 45-60MHz környékén van a régi oirt szabvány szerinti O1-O3 csatornák, ahol még elvileg működhetnek tv-k. Szóval abból a 60MHz-ből, amit elvileg tudhat a drót, kb. 25-44 között használható gyakorlatilag. Ide kell bepakolni a visszirányt. Ha végiggondolod, hogy nem jön be a török rádió, nincs oirt tv, lri-nek meg fityisz, mindjárt 3x akkora kapacitás lehetne. De ez a szabvány, ez az irányító hatóság döntése, nincs apelláta.

    A p2p streamingen alapuló tv-k meg pont ezt a szűkös kapacitást sámfázzák ki, fullosan. Ezért kábeltv-n nem praktikus ilyet csinálni. Jobb, ha a központból jön multicast routinggal.

    Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

Új hozzászólás Aktív témák