Új hozzászólás Aktív témák

  • [Prolixus]

    addikt

    válasz bkercso #13 üzenetére

    Nem erről van szó, a disznó hólyagcsírába raknak bele emberi sejteket. Az emberi sejtek genomja ott érintetlen marad.

    A konkrét kutatásról: gyakorlati haszna semmi nincs, ennek is inkább a tudományos módszerek fejlesztése szempontjából van jelentősége. Csak két alapvető probléma:

    - Az egy dolog, hogy az embriókban maradt X darab emberi sejt, de vajon milyen lenne az arány, ha hagynák teljesen kifejlődni az embriókat, és lenne a disznóbébiknek működőképes immunrendszerük? Első blikkre azt mondanám, hogy nemhogy kevés emberi sejt maradna meg, hanem az összes emberi sejtet kigyomlálná az immunrendszerük.

    - Még ha maradnának nagy arányban is emberi sejtek a disznókban, amíg nem tudják megoldani, hogy egy-egy disznószerv szelektíven CSAK ÉS KIZÁRÓLAG az emberi őssejtekből fejlődjön, addig megint nem ér semmit az egész szervtranszplantációs szemszögből nézve. HLA szempontból távol lévő emberi szerveket is úgy hajítja ki a recipiens ahogy elő van írva, mit gondoltok mi történne egy olyan szervvel ami részben disznósejtekből áll? Nem sok jó.

    Ettől függetlenül érdekes irány az biztos, biztos vagyok benne, hogy a mellékvágányán valami valóban használható dolog is kialakulhat.

    I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

Új hozzászólás Aktív témák