Új hozzászólás Aktív témák

  • Jorus

    nagyúr

    Nos, nem volt turpisság, rátankolásos módszer alapján az Érd - Zakopane szakaszon, plusz síterepekre kiautózással a városban, összesen 376 km-en fogyasztott 29,59 lityit, ami 7,87 literes átlagfogyi. Ez mondjuk nekem meglepő, mert megmásztunk pár hegyet, amik nem voltak kicsik. Persze többségében autóút dombról le, hegyre fel, 80-100-as átlagban, szal az kompenzált kicsit. Hazafelé nem ragadtunk be török kamionok mögém, szal ott még jobb lett a fogyi. Nem mintha erre mentem volna, haladtunk a forgalommal rendben, mivel előzni nem nagyon lehetett, és asszony már így is sivalkodott jobb 1-ben a fenyőfákkal és hófallal övezett, havas hegyi utakon a 90-100-as tempó miatt a kanyarokban. :)

    Itt írom a fogyikat egyébként, most négy tankolás után 10,3 lityi az átlagos fogyasztás.

    Amikor terveztük az utat, volt pár perc lamentálás, hogy asszony bevált B7 Varinatjával menjünk-e a 6 órás hegyi etapra, vagy az alig 3 hete vásárolt Subival. Aztán gyorsan eldőlt. :D Sok helyen jól jött az AWD meg a difik, konkrétan a bérelt faházhoz vezető letaposott, lefagyott, meredek, kanyargós kaptatón csak nagyon-nagyon neccesen tudtunk volna csak felmenni az FWD-s Passattal, akármilyen téli gumi is van rajta (TS860 BTW), mert max fékezgette volna a kerekeket kicsit, aztán annyi. Szal jó volt ez így, a Subi nagyon jól vizsgázott, semmi probléma nem merült fel szerencsére.

    Kicsit aggódtam, hogy milyen lesz benne 6 órát vezetni, mert a B6 Comfortline Passatom nagy, plüss ülése nagyon kényelmes volt mindig is, de asszony B7 Highline-jában levő bőr/alcantara nekem elviselhetetlenül kicsi és kényelmetlen 2 óra feletti időtartamok esetén. Szerencsére a Subi nagyon kellemes meglepetés volt, egyben nyomtam le a 6 órás utat hazafelé, csak egyszer álltunk meg, mert asszony pisilni akart :D, de én nem szálltam ki, szal mondhatni, hogy nekem 6 órás utakon is simán komfortos az OBK ülése, ami kellemes meglepetés.

    ''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

Új hozzászólás Aktív témák