Új hozzászólás Aktív témák

  • Huma

    addikt

    válasz llll #18618 üzenetére

    A tv-ben csak trükkfelvételeket látsz. Akik ott éltek azokat a kormány fizette le hogy terjesszék ezt a hazugságot. Az idekerült homokról meg te hogyan tudod megállapítani hogy szaharai?
    Sőt az állatkertben látható "afrikai" állatok sem onnan származnak (hisz nem is létezik) hanem egy másik dimenzióból. Amikor meg elutazol Afrikába bizonyosságért akkor a repülőn elkábítanak és kimossák az agyadat, hogy azt hidd ott jártál.

    Szóval igazából minden csak hit kérdése mivel a saját szemednek sem hihetsz. De azért van egy éles határvonal az elvakult hit és a logikus hit között. Az elvakult olyan dolgokban hisz amikre semmi bizonyíték sincs, nem is logikusak és igazándiból csak egy-két ember légből kapott állításain alapszik.
    A logikus pedig több helyről szedi az információit. Könyv, internet, tv, ismerősök, személyes tapasztalat, szakirodalom, egyetemi órák, stb. És ezek az információk logikusan beillenek az összképbe. Ugyanis ha nem így van akkor rögtön felmerül a gyanú hogy valami nem stimmel.
    És a logikus hívő képes bármikor megváltoztatni, hogy egy-egy dologról mit gondol, ha észleli hogy hiba van az addigi elképzeléseiben. Ellenben az elvakult nem, mert tagadásban él.

    Az ősleves elmélete pedig logikus, megalapozott és jól átgondolt. De persze csak egy elmélet, mivel nincs bebizonyítva.
    Viszont a vallásos keletkezéstörténetek még ennyit sem mondhatnak el magukról. Vagy te kijelentenéd, hogy az, hogy Isten teremtette a világmindenséget, logikus, megalapozott és jól átgondolt?

    (#18617) llll:
    Elméletileg szinte mindennek van egy közös őse. Van egy elágazás ahol elvált a többitől. Tehát nem kellett mindennek külön-külön kifejlődnie az alapoktól.
    A biokémiai folyamatok összehangolt lezajlásáról meg nem lehet ilyen messzemenő következtetéseket levonni. Elég komoly törvényszerűségek uralkodnak a kémiában, szóval minden megy a maga útján. Ugyanúgy mint a fizikában. Pl ha kidoblak egy repülőből akkor lezuhansz. Ha bedoblak egy égő kemencébe akkor elégsz, stb.

    Amúgy az a kétszáz év nincs száz se.

    Izospórás harasztok: Sporofitonjuk sporangiumaiban haploid meiospórák keletkeznek.

Új hozzászólás Aktív témák