Új hozzászólás Aktív témák

  • Attila2011

    aktív tag

    válasz Elemental #19846 üzenetére

    Minden felekezetnél és vallásban vannak olyan hittételek, amit el kell fogadni. Nem is értem a "WTF"-os megrökönyödésedet e miatt. Ezek lehetnek olyan általános érvényűek, mint a keresztényeknél a Szentháromság, de lehet olyan is, mint az Egyház purgatóriumra vonatkozó tanítása.

    Nem íratnék neki misét, nem fizetnék egyházadót, stb.
    Már csak a búcsúcédulákat kéne hozzáírnod és akkor lenne igazán demagóg a kijelentésed :)) .

    Tudtommal az imádság teljesen ingyenes, legalább is én még eddig nem fizettem érte. Ahogy a szentmiseáldozat is. Az egyházi hozzájárulás (ha már megnevezzük, akkor tegyük azt a helyes nevén) pedig egész egyszerűen nem értem, hogy is jön ide.

    Hogy a protestánsok mit hisznek és mit nem, ahhoz nem tudok hozzászólni.

    Az utolsó kérdést pedig, hát... érdekes. Mivel feltételezhető, hogy akik itt írunk, még mind élünk, ezért megtapasztaláson alakuló véleményünk nem lehet.
    Tehát marad a Szentírás (vagy más vallásoknál a Korán, Tóra, stb...) releváns részeinek értelmezése. Ez pedig nagy általánosságban pont úgy történik (legalább is bizonyos határokon belüli eltérésekkel), amilyen az adott személy felekezete. Gondolom senki sem fog hasra-ütés szerűen új álláspontokat kitalálni, majd végül arra a következtetésre jutni, hogy halál után Mandos Csarnokaiba jutunk.

Új hozzászólás Aktív témák