Vasárnapi csetresz: videó a videóban, egérrajzzal kiadott parancsok

Parancsrajzok egérrel, a Photoshop leckéi

Egérrel rajzolt parancsok

Hogy a gMote által felkínált lehetőségnek van-e bármennyi értelme, azt döntse el mindenki maga – a megoldás mindenesetre szellemes és szórakoztató.

Az ügyes ötlet annyi, hogy készítők megírtak egy alkalmazást, mellyel képesek vagyunk a képernyőn elvégzett egérmozgást rögzíteni, majd ehhez az alakzathoz egy parancsot – értelemszerűen: alkalmazásindító parancsot – rendelni. Tehát ha az egérrel mondjuk „felrajzoljuk” a W betűt, akkor elindul az általunk választott internetes böngésző – de persze azt állítunk be, amit akarunk.

És a Photoshop: örök téma

Ez az oldal, a Photoshop Disasters már egyáltalán nem új, sokan ismerik, de nem árt néha-néha újra felfedezni. Nem lehet megunni.

De ennél komolyabb okokból is érdemes figyelni ezt a zseniális honlapot. Hiszen nemcsak arról van szó, hogy a néha szakszerűtlenségből, néha figyelmetlenségből elkövetett hibákat gyűjtik össze, hanem ez az egyik olyan weboldal, amely a virtuális valóságok gyakran manipulatív célból megteremtett látványvilágát folyamatosan leleplezi. Olyanfajta segédeszköz ez, melyet – és a hozzá hasonló oldalakat – az általános és középiskolákban mint kötelező tananyagot kellene felvenni (szerencsére sok helyen meg is teszik).

Photoshop Disasters

Azóta történt

Előzmények