- Ömlenek a fiatalok a Facebookra
- Computex 2024: Wi-Fi 7 mesh router az Acer receptje alapján
- Linux kezdőknek
- Ezúttal bennfentes kereskedelemmel vádolják Elon Muskot
- Microsoft Office és Office 365 topic
- DIGI internet
- ASUS routerek
- Az EU szerint kartelleztek az indítóakkumulátorok piacán
- SkyShowtime
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
-
IT café
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
PindurAnna
Közösségépítő
válasz supercow #2200 üzenetére
Burgonyapüré, párolt brokkoli vagy franciasaláta, görög saláta, zöldborsós rizs, stb.
Galaxy S9+;Lenovo yoga 500;Gigabyte H77-DS3HPentium 840 4GB DDR3-1066, 4820GB+10000GB HDD;27"Lg W2753;TP-LINK WDL4300 router;SAMSUNG ML-1520,Epson Stylus OFFICE BX300F,Samsung Note 10.1, S7 edge
-
total90
veterán
-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Szeretnék csinálni egy jó marhasültet életemben először, tud vki vmi tuti receptet adni? Én ezt találtam ami szimpatikus, viszont több helyen olvastam hogy a sütőbe helyezés előtt olajon meg kellene pirítani hogy legyen neki egy kis kérge hogy az ízek benne maradjanak, lehet ezzel vegyítem ezt a receptet. Ez mennyire életképes? Esetleg valami finomabb pác mint amit itt írnak?
Köszönöm!
VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
mmdms
addikt
Helóka!
Van egy pár csirkecombom meg ugyanennyi szárnya, sima tepsiben sült csirkét szeretnék enni, DE nincs tepsim. Szóval jön a kérdés: jénaiban hogy lenne célszerű megsütni? Nem vagyok konyhatündér, egy pofonegyszerű receptre lenne szükségem, ami mellett nem kell fél napot állni.
ElGuRuLt a GyoGySzErEm...VaGy CsAk FoRDíTvA VeTtEm Be?
-
mormota
senior tag
válasz bugizozi #2204 üzenetére
hát pácnak pl nem lehet rossz a tej+méz+borókabogyó+babérlevél+egész bors
ennek a cuccnak mg nagy előnye, hogy utána mártássá lehet összefőzni utána (persze kivéve az egész dolgokat belőle)
de pl én leginkább úgy fűszerezek, hogy beleszagolok, és amit úgy ítélek, hogy illik a dologhoz, azt beleteszem
Illusztrálok, tehát vagyok
-
-
bugizozi
őstag
hát én mondjuk 45 percig sütném fólia alatt és 15 percig (v amig nincs szép sült színe) anélkül. Víz az jó ötlet, szvsz annyi kell h 1-2 mm legyen az alján, max féltávon megnézed és ha elfogyott akkor öntesz még kicsit
VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
mormota
senior tag
ennyire perc-dolgokon nem szabad fennakadni... beteszed fólia alatt, ránézel 15-20-35 percenként, és ha kellően jónak ítéled, beleböksz egy villát csont mellett a combba, és ha nem véres lé jön ki, akkor már jó. akkor veheted le a fóliát. onnan már csak 10-15 perc a pirulás.
én soha nem szoktam időt nézni, gondolom formán sütök minden húst, amíg illata nem lesz, akkor nézem meg először kb.illetve jénairól jut eszembe, hogy ha kellően nagy (értsd a 4 alkatrész nem egy tornyot képez, hanem kicsit átfedi csak egymást) akkor lehet simán natúr són is sütni.
egészcsirkénél is eljárás hasonló.
fél-1 kiló natúr sót leöntesz tepsi/tál aljára, ráhelyezed a húst, lefóliázod, sütöd a fent említett módon.[ Szerkesztve ]
Illusztrálok, tehát vagyok
-
mmdms
addikt
válasz bugizozi #2213 üzenetére
Na, már csak pirulnak a csibecombok, nem is ragadt rá a jénaira, viszont a "lé" egy kicsit sok lett, ezt fél óra után lemertem róla. Félig főtt-sült csirke lesz!
mormota: időt csak saccperkábéra kérdeztem, nem azt tartom én se elsődlegesnek, csak nagyon ritkán sütök.
Fél-egy kiló só? egész évbe nem használok el negyed kilót, nincs is itthon annyi sóm.ElGuRuLt a GyoGySzErEm...VaGy CsAk FoRDíTvA VeTtEm Be?
-
mmdms
addikt
Asszem ez a sütés téma nem nekem való, ha a krumplipürébe nem keverem bele a hús levét, elég ízetlen kajám lett volna. Valahogy a sütés sose sikerül, de rakott tészta/krumpli, pörkölt, tejszínes cuccokat mindig fincsire csinálom.
Egy biztos, ha nő lennék nem a főztömért vennének el!ElGuRuLt a GyoGySzErEm...VaGy CsAk FoRDíTvA VeTtEm Be?
-
mmdms
addikt
-
szőröscica
addikt
Sziasztok!
Tudtok valami finom, viszonylag egyszerű, pogácsa-szerű sós, vendégváró falatka receptet?
A rendelkezésemre álló eszközök szerények, ugyanis nincs sodrófám és nyújtódeszkám. -
mormota
senior tag
válasz szőröscica #2220 üzenetére
a hiányuk nagyon jól orvosolható, ugyanis asztalod csak van, meg egy borosüveged.
az asztalt letörlöd, a borosüveget meg lemosod.
innentől már csak liszt kérdése az egészIllusztrálok, tehát vagyok
-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
[link] A harmadik kaját (Zöldborsós, csirkemelles rizottó) tegnap megcsináltuk, nagyon jó és egyszerű kaja 4 adag jött ki ebből a mennyiségből.
VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
mormota
senior tag
-
Zewa
senior tag
válasz szőröscica #2220 üzenetére
...ha vendégvárás akkor általában mindig az utolsó pillanatban tudom meg és 1001 dolgom van.
Ezért lehet hogy követés fog ebben a topicban járni de:
- Mélyhűtött leveles tészta elő (Lidlis, tescos, sparos mind tökéeltes nincs léynegi különbség a téglalap alakúak között)
- Mikróba be, kiolvasztás
- Még kiolvad előkészítjük a tölteléket
- Tészta jó vékonyra kinyújt (3-5mm) majd ca 6x6os kockákra felvágás
- tojással megkenni(!) majd minden kis négyzetbe egy kis töltelék*
- Összehajt, szélét lenyomkod, tepsiba rak, tojással megken
- pirosodásig süt
Szerintem az a titka hogy jó vékony legyen és annyi tölteléket rakjunk bele amennyit tudunk.
Kis gyakorlattal fél óra alatt kész + 2*~10min sütés.
* Csepp pizzaszósz+egy kis darab sajt or virsli, or sonka, or kolbász or szalonna ...vagy ami van otthon! = )Nyújtódeszka nem is kell. Le kell pakolni a konyhapultról, tisztességesen lemosni és joccakát. Sodrófának akár egy jobb képességű pet palackot is használhatsz de az "igazi" a szóda -természesen jól lecsutakolva-
ps.: Lehetetlen elb@szni, tényleg finom és mindenki azt hiszi majd hogy mekkora sütőisten vagy. (akárcsak egy túrótorta esetén.)
[ Szerkesztve ]
"Táncolni kell, uram, a zene majd csak megjön valahonnan…"
-
mormota
senior tag
hát nem jár kövezés érte, én is volt már, hogy előre fagyasztott leveles tésztából kakaós csigát csináltunk.
az még egyszerűbb...
a kinyújtásig ugyanaz.
utána kakaós cukorral meg kell hinteni, feltekerni, majd centis szeletekre vágni, és tepsire helyezni, kisütni.
hasonló eljárás pizzás csiga esetén is, csak ott sajt+pizzakrém a töltelék.Illusztrálok, tehát vagyok
-
Vasinger!
nagyúr
Sziasztok!
Tudom, hogy elég buta és amatőr kérdés, de tényleg segítségre lenne szükségem:
Olyan ételeket és recepteket keresek, amelyen max. 10-20 perc alatt elkészíthetőek. 1 adagos, aznapra vacsorára, esetleg másnap ebédre maradhat belőle.
A lényeg: olcsó, gyors és lehetőleg egészséges legyen. Szóval ne meki kaja vagy instant leves szint. Az olcsó alatt max 1000 Ft-ot értek.
-
mormota
senior tag
válasz Vasinger! #2226 üzenetére
hát pl:
krumpli és hagyma ágyon csirkemell (1 egész, amit fel lehet vágni 4-5-6 szeletre) tepsibe, fűszerezve (alap a só-bors, de pl mi most halapeno paprika őrlemény, de amit ki tudsz találni, akármivel lehet) leterít sajtszelettel leterítve, sütveszintén csirkemell/de itt bármilyen csirkealkatrész jó, esetleg lehet disznó is kockára vágva, serpenyőben megpirítva, rá mehet fél zacsi fagyasztott wok-zöldségkeverék mix (oriental, sima, italian, akármi) amikor felolvadt már az egész zöldség, és kis levet eresztett egy uncle bens édessavanyú szósz mehet bele. fűszerezni csak egész csilivel kell. főtt rizs mellé és kész a kínai.
leggyorsabb pl a csirkecomb (1-2 db) só-borsozás után mehet tepsibe hagyma-krumpli ágyra. letakarva sütve, majd miután megfőttek, takarást levéve pirítva.
rakott krumpli (remélem ezt nem kell részletezni
monnuyk ez nem annyira könnyű, és egészségesnek se annyira az de megéri vesződni
lasagne (kész tésztából, én magam csinálom a tésztát is (10kdg liszthez 1 tojás kell, vékonyra kinyújtani, késsel méretre vágni, és kész is). a lasagne tölteléke a besamelmártás mártás (kevés olajon lisztet pirítasz egy-max 2 kanállal, majd tejjel folyamatos keverés mellett addig hígítod, amíg egy sűrű állagú szósz nem lesz), és pl lehet az elkészített spenót (fagyasztott spenóthoz adsz fokhagymát, és egy-két tejbe áztatott zsemlét) egy kis dinsztelt gombával, vagy egy 20-30 dkg darált hús megpirítva apróra vágott hagymával, paradicsomkonzervvel. rétegezve egy hőálló tálba teszed: tészta - besamel - gombás-spenót/húsragu - tészta - besamel, stb.... legvégén tészta besamel sajtreszelék. sajtot a spenót/húsragura is tehetsz közbenvagy pl ottvan az apróra vágott dinsztelt hagymát pirítasz, rá szeletelt gombát, megvárod amíg összeesik (fűszer rá a só-bors-oregánó-esetleg csilipor). besüríteni joghurttal (kicsit savanykás lesz ekkor) vagy tejföllel lehet. főtt rizzsel vagy kifőtt tésztával tálalható.
+fordulat, ha tésztával összekevered, és hőálló tálban megsütöd a fenti keveréketés ezek csak így gyorsba jutottak eszembe
[ Szerkesztve ]
Illusztrálok, tehát vagyok
-
Rendo84
senior tag
Sziasztok!
Volna egy kis problémám muffin sütéssel kapcsolatban.
Mégpedig bármit teszek a tésztájába pl csoki darabok, mogyorókrém, puding stb., sütéskor mindig az aljára kerül. Miért, illetve hogyan tudnám kiküszöbölni ezt a problémát?
Előre is köszönöm a segítséget. -
mormota
senior tag
válasz Rendo84 #2232 üzenetére
nem sütés előtt, hanem félúton teszed bele, vagy már kisült állapotban a szilárd darabokat beletolod a tetején keresztül, és utána teszel rá mázat, habot, stb-t, vagy belefecskendezed tortadíszítővel.
bár véleményem szerint akkor finom, ha együtt sül össze a tésztával
[ Szerkesztve ]
Illusztrálok, tehát vagyok
-
devil-k
nagyúr
Sziasztok!
Hátha érdekel valakit a tökéletes tejbegríz receptje (2 adag):
Nagyon egyszerű a recept és olyan, mint annak idején a menzán volt.
2 + 3 + 5 ! Ennyi az egész!
2 evőkanál cukor
3 evőkanál búzadara
5 dl tejés
reszelt citromhéj! Elengedhetetlen. Nem sok, de azért ízléssel! Gondolom az elkészítése az magától értendő: Tej melegítése (nem forralása), bele a dara és a cukor, folyamatos keverés.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Melyik halnak nincs nagyon hal íze?
Láttam a piacon szép filéket: nap-, nyelv, tonhal, ezek közül melyik az amelyik kevésbé hal ízű?Köszönöm!
devil-k jól hangzik ez a tejbegríz
VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
supercow
őstag
válasz Vasinger! #2226 üzenetére
Most találtam, eszembe jutottál húsgolyó tésztával állítólag 10 perc
In nomine Pasta, et Fusilli, et Spaghetti Sancti. Ramen.
-
devil-k
nagyúr
Évekkel ezelőtt sokszor volt már téma, hogy kellene egy olyan vaníliamártást "kifejleszteni", amit fel lehet használni minden édességnél. Akár öntetként szufléhoz, gnoccihoz, aranygaluskához... stb. Így sikerült kikísérleteznem a tökéletes vaníliamártás receptjét, amit fel is töltöttem a Mindmegette c. oldalra is.
Íme a recept:
Hozzávalók:
1 liter tej
4 db tojássárgája
10 dkg cukor
1/3 csomag vaníliás pudingpor
3-4 csepp vanília-aroma (ha nincs vaníliarúd, akkor mindenképp szükséges)
vaníliarúd kikapart belseje (ízlés szerint)Elkészítés:
Keverőtálba öntsünk 2 dl HIDEG tejet, 4 db tojássárgáját, a vaníliás pudingport, a vanília-aromát és a vaníliarúd belsejét, majd habverővel (kézi) keverjük el csomómentesre.Közben rakjunk fel egy edénybe vizet forrni, s helyezzünk rá egy olyan keverőtálat (vízgőzös eljárás), amibe a maradék 8 dl tejet rakjuk és a 10 dkg cukrot. Lassú tűzön melegítsük, de ne forraljuk fel a tejet. Ha ez kész és a cukor is elolvadt, akkor LASSAN és apránként tegyük hozzá az előzőleg elkészített keveréket folyamatos keverés mellett. Kb. 5 perc múlva eléri azt a sűrűséget, amilyennek lennie kell, de eközben is folyamatosan keverjük, hogy elérjük a „mártás” állagát.
Megjegyzés:
Személyes véleményem az, hogy egy jó mártás alapja a csomómentes, tiszta állag, a pasztelles szín és a türelem. Nem igényel nagy odafigyelést, de mégis érdemes minden lépést betartani. Fakanál helyett csakis habverőt használjunk, főleg kézit, mivel így az ízek is picivel másabbak lesznek, mintha gépivel kevernénk össze a hozzávalókat (aki nem hiszik, próbálja ki!). Illetve fontos, hogy vízgőz felett készítsük el a mártást, ugyanis ez a lelke az egésznek.[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
föccer
nagyúr
válasz devil-k #2234 üzenetére
Én a sima cukor mellett vaniliás cukrot is teszek bele egy keveset és kihagyom a citrom reszeléket.
Szalagos fánkra van valakinem tuti, atombiztos megoldása? Az utóbbi sütésem valahogy nem volt az igazi, mintha nem akart volna dolgozni benne az élesztő, kissé tömött, ragacsos maradt, nem az a fincsi, felfújt finomság, amit szeretek.
üdv, föccer
Építésztechnikus. Építőmérnök.
-
devil-k
nagyúr
Csokoládés szuflé
Hozzávalók: (6 db formához)
12.5 dkg vaj (nem margarin!)
17 dkg csokoládé (Fontos! Csokoládé, nem tortabevonó, Katica és más "hamisítványok". A legjobb ha több félét-ízűt rakunk bele)
4 tojás
12,5 dkg cukor
6 dkg liszt (szitálva)
pár csepp rum(aroma) és őrölt fahéj -ez nagyon fontos, mivel megőrjíti a szuflét-
3 dkg Nutella (1 púpos evőkanál + 1 gondolatnyi)Elkészítés:
A vajat, a cukrot, a csokit és a Nutellát kis lángon, VÍZGŐZ felett olvasszuk fel folyamatos keverés mellett. Ne legyen csomós. (Ha túl sűrűnek érezzük, akkor nagyon kevés hideg tejet adjunk hozzá) Ha kész, húzzuk félre, hagyjuk kicsit hűlni, majd 4 db tojássárgát és a pár csepp rum(aromát) és fahéjat (ízlés szerint) keverjük hozzá habverővel, hirtelen mozdulattal. A fehérjét se dobjuk ki, rakjuk külön! A 6 dkg szitált lisztet keverjük hozzá. Közben a 4 db tojásfehérjéből külön edényben kemény habot verünk. Ha ez kész, akkor óvatos mozdulattal hozzákeverjük a csokoládés masszához. A legjobb ha fakanalat használunk.A szufléformákat kivajazzuk, majd a 3/4-ig töltjük a masszával. Előveszünk egy magas peremű tepsit és addig töltjük vízzel, amíg kicsivel fentebb ér, mint a formák 3/4-e. A sütési idő kb. 35 perc. A teteje kicsit keményebb, a belseje pedig folyékony. Ne ijedjünk meg ,ennek így kell kinéznie. Ha kész, egyből felszolgálhatjuk a kis formában.
Az előző posztomban írt vaníliamártást szoktam hozzá elkészíteni. Isteni a két íz együtt. Aki eljön hozzánk vendégségbe és egyszer megkóstolja, utána mindig ezt a desszertet "követeli".
(#2241) föccer
Az még jobb megoldás! Nekem van egy tuti receptem, de sajnos, most fejből nem tudom, délután megnézem neked.[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
lotTóni
tag
Készíts kovászt:
Langyos tej,cukor,élesztő,kis liszttel a tetején.Meleg helyen szinte percek alatt látni fogod a természet erejét.
Ügyelj rá,hogy só ne érintkezzen az élesztővel.A tészta kidolgozása is nagyon fontos.Ahogy a nagyi mondaná: váljék el az edény falától.
Ha profi akarsz lenni,adagold a tésztát,kis kelesztést adj még neki.Majd mindkét kezedet olajozd be vékonyan,és a hüvelykujjaidat középen tartva nyújtsd meg a pufikat.
Le lobogjon az olaj!Ellenőrzésképp szórj egy pici lisztet az olajba.Ha felhabzik,akkor az már a megfelellő hőmérséklet.
A szalag úgy alakul ki rajta,hogy az olajban még kap egy utolsó löketet a tészta és mintegy mentőcsónakot feldobja.Ugyanez történik fordítás során is.
Remélem segítettem
....two beer or not to be....
-
föccer
nagyúr
-
w.miki
veterán
Konyhai gépek területén itt tudtok tanácsot adni?
Elromlott a tálas mixerünk, szeretnénk venni helyette másikat, de nem tudom mi az ajánlott?
Ha lehet 10e alatt, használt is jó lehet, ha újszerű...Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
kpal
veterán
Vettem egy akciós Grill serpenyőt az Auchanban és azt kérdezném , tükör tojást lehet benne készíteni olaj nélkül beleragadás mentesen ? Mennyire bízhatok meg ilyen serpenyőben ?
Új hozzászólás Aktív témák
- Elkészült Oroszország első litográfiai berendezése
- Ömlenek a fiatalok a Facebookra
- Computex 2024: Wi-Fi 7 mesh router az Acer receptje alapján
- Linux kezdőknek
- Ezúttal bennfentes kereskedelemmel vádolják Elon Muskot
- Microsoft Office és Office 365 topic
- iPhone topik
- Hobby elektronika
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Fotók, videók mobillal
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs