- DIGI kábel TV
- A választási tévinformációk ellen küzd a Meta
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Kiderült, hogy hol veszik a legtöbb kínai EV-t
- Mesterséges intelligencia topik
- Linux kezdőknek
- Bittorrent topik
- Itt van az eddig legjobban teljesítő kétfiókos NAS a TerraMastertől
- Aliexpress tapasztalatok
- DIGI internet
-
IT café
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
válasz Mr.Csizmás #2599 üzenetére
Azért lenne jó valami doboz féleséget találni mert itthon is van szeletelőgép, és sokkal jobb számomra is olyan vastagra szeletelni ahogy azt szeretem vagy szeretjük.
(#2600) supercow
Köszi, megnézem őket majd nemsokára úgyis kell menni IKEA-ba.
iPhone 13 Pro Max
-
Blackhole13
senior tag
Ismertek esetleg olyan honlapot, ahol az angolszáz bontás szerinti marha alkatrészek magyar megfelelőik vannak összegyűjtve?
Gyanítom, hogy flat iront nem fogok itthon kapni, de ha a top blade a stefánia, akkor megvagyok.
Van tippetek, hol kapni jó minőségű marhát jó áron? -
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz Blackhole13 #2602 üzenetére
[link] kugle második találat hsz-eket is nézd alatta.
[ Szerkesztve ]
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Blackhole13
senior tag
válasz Mr.Csizmás #2603 üzenetére
Szembejott termeszetesen, de be is zartam, mondvan semmi ujat nem ir. A kommentszekcioban van valoban a lenyeg.
-
wierra
senior tag
Hétvége képekben:
Szűk 6,5 óra múlva:
~11,5 óra múlva, ill. 40 perc pihentetés után:
[ Szerkesztve ]
"In fact, success represents 1 percent of your work which results only from the 99 percent that is called failure. Success can be achieved only through repeated failure and introspection.” – Soichiro Honda
-
FerNandor
őstag
Szép! Jól látom lapocka? Hogyan fűszerezted? Recept? Milyen sütőben csináltad? Én most hordóból tervezek csinálni egy bbq sütőt
"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
wierra
senior tag
válasz FerNandor #2606 üzenetére
Ez most 2,5 kiló tarja volt.
ProQ Frontier töltényszmókerben készült. Fuszeres.hu- Nyárspolgár 'Texas rub' fűszerkeverékkel és szőlőtőke füstölőfával.Offset smoker a terv?
"In fact, success represents 1 percent of your work which results only from the 99 percent that is called failure. Success can be achieved only through repeated failure and introspection.” – Soichiro Honda
-
FerNandor
őstag
Hu ennyire még nem néztem utána, az nem tudom, mit jelent. BBQ expeditionön nézelődtem, nagyon megtetszett, aztán találtam ezt a videót múltkor neten. [link]
"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
wierra
senior tag
válasz FerNandor #2609 üzenetére
Az számomra rejtély, hogy egy ilyen hordós megoldásban hogyan lehet stabilizálni a hőmérsékletet 105-120°C-on.
"In fact, success represents 1 percent of your work which results only from the 99 percent that is called failure. Success can be achieved only through repeated failure and introspection.” – Soichiro Honda
-
FerNandor
őstag
Nem tudom, még nem néztem utána ennek a hordós dolognak, majd kiderül
"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
FerNandor
őstag
Ez de szuper! És offset. [link]
(#2613) freaghill köszi a tippet. Megnézem.
[ Szerkesztve ]
"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
-
kelna91
senior tag
A krumplit meddig kell főzni? Rakott krumplit csinálok.
-
kelna91
senior tag
válasz Mr.Csizmás #2620 üzenetére
Ú, jó, hogy szólsz!
Kösz a tippet, Krizmo!
-
mormota
senior tag
kovásszal dolgozik valaki?
kenyér, pékáruIllusztrálok, tehát vagyok
-
p00h
tag
Sziasztok,
pár éve egyik barátoméknál találkoztam a képen látható arab/zsidő csípős darált paprikával, amiben valamilyen fura fűszer van, ők csak Erős Mózesnek hívták.
Néztem több delicatesse üzletben (ahol állítólag kapható), de nem találtam azóta sem. Valaki ismeri esetleg?Hol lehet ilyet kapni?
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
hölgyekurak
hol érdemes wokot venni? lehetőleg ne teflonos legyen, és ne natúr öntöttvas (azt simogatni kell mindig)
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
veterán
válasz Mr.Csizmás #2625 üzenetére
Én ilyet vettem, ez is kiégetős, használat után olajozós fajta (legalább is valahol azt olvastam, így csinálom, nem teszteltem olajozás nélkül, hogy rozsdásodik e). Csak nem Asia Bt-nél, hanem a Rákóczi téri piacnál lévő kínai boltban.
Ha újra vennék, akkor lapos fenekűt vennék, tud rendesen billegni.
[ Szerkesztve ]
solfilo
-
Heavyrain
őstag
válasz Mr.Csizmás #2627 üzenetére
Én vettem korábban egy szénacél wok-ot az Ázsia Bt-ben, de eddig összesen kb 4x használtam, mert egyszerűen nincs időm minden egyes rövid használat után megvárni amíg teljesen lehűl, mosogatószer nélkül kitisztítani, újra felmelegíteni hogy ne maradjon rajta nedvesség, megint megvárni amíg lehűl majd beolajozni és elrakni.
Hiába egy külön élmény minden egyes alkalommal a szénacél wok-ban ételt készíteni, de kisebb adagokhoz most egy nagyon régi Tefal wok-ot használok, ami egynek elmegy viszont már eléggé sérült. Ezért én is kíváncsi lennék, hogy a többiek mit ajánlanak.[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Mr.Csizmás #2627 üzenetére
Lehet akkor kerámia bevonatossal próbálkoznék, hátha beválik. Próbálni nem próbáltam.
[ Szerkesztve ]
solfilo
-
Cheesy
őstag
válasz Mr.Csizmás #2627 üzenetére
Én ilyet vettem elektromos főzőlaphoz (nem indukciós), eddig maximálisan elégedett vagyok vele:
Berlinger Haus Wok serpenyő 28 cm Burgundy Metallic Linewww.vakbelmutet.hu
-
kelna91
senior tag
válasz Mr.Csizmás #2627 üzenetére
Mi a baj a teflonnal? Nekem egy Tefal teflonos wokom van régóta, és nagy megelégedéssel használom mindenféle ételekhez.
-
kelna91
senior tag
A "sweet relish" az csemegeuborka? Filet-o-fish szószt próbálok csinálni.
-
FerNandor
őstag
válasz freaghill #2613 üzenetére
Elkezdtem csinálni. Leszedtem a hordó tetejét, ki is égettem. kívül is nagyjából kész.
Csak grillrácsokat kell szereznem bele, meg a szénnek valami kosarat alulra. Aztán alakul tovább"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
dugesz77 pizzareceptje - csak forwardolom, hogy meglegyen:
Ezt a receptet szoktam használni. Teljesen más a kész tészta tapintása, de nagyon jól formázható és gyönyörűen feljön. A múltkor több adag készült és kipróbáltuk lefagyasztva is . Simán vállalható még így is felengedés után.
Hozzávalók (3 Pizzához)
400g liszt (00 liszt vagy Pizzaliszt)
250ml hideg víz
8g só
1.5g élesztő
Elkészítés
Keverjük el az élesztőt egy kevés langyos vízben, majd keverjük össze a lisztet a sóval egy tálban.
Ha feléledt az élesztő, keverjük hozzá a maradék vizet, majd öntsük a tálba, amiben a sós lisztet kevertük. Gyúrjuk addig a tésztát, amíg el nem válik a tál falától.
Formáljunk labdát a tésztából úgy, hogy a széleit mindig széthúzzuk, majd maga alá hajtjuk.
Tegyük vissza a tésztát tálba. Fedjük le légmentesen fóliával, vagy tegyük az egész tálat szemeteszsákba, hogy ki ne száradjon. Kelesszük 6-8 órán keresztül hűvös helyen.
Kelés után vegyük elő a tésztát és osszuk 3-4 részre. Formáljunk belőlük kis bucikat (úgy ahogy az előző lépésnél is tettük, vagy formáljunk karikát mutató és hüvely ujjunkból és tömködjük át a tésztát rajta).
Olajozzuk be a bucik felületét, hogy ki ne száradjanak. Fedjük le őket légmentesen és kelesszük legalább egy éjszakát a hűtőben vagy hűvös helyen.
A második kelés után vegyük ki a bucikat a hűtőből, hagyjuk 20 percig felengedni őket, majd lapogassuk ki és nyújtsuk kerekre a őket.
Szósz, feltét és mehet a vasra."Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Czimby
addikt
válasz Mr.Csizmás #2636 üzenetére
Ez a pizzavas.hu-s recept ha jól emlékszem.
Ha szeretnél Revolut meghívót írj privit. A kapott jutalmat(12.5-20e Ft) pedig felezzük.
-
bugizozi
őstag
válasz Mr.Csizmás #2636 üzenetére
Szia!
Köszi, hogy belinkelted ide, megkaptam én is, ha valaki kipróbálta jöhetnek róla képek
VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
máshol beszéltem vele erről, csak elfoglalt így forwardoltam én.
btw. az én receptem úgy néz ki perpill, hogy a sparos hűtőpultos feltekert tésztát veszem, abból is a zöldet - olivaolajas tészta -, hagyom megmelegedni kicsit, kitekerem, mascarpone-t kikeverek fokhagymával (porral), azzal alapozok, feltétek, villanysütő 250 fokra (max kraft) előmelegít, belököm, kb 2-4 percet megy így látás alapján, majd letekerem 195 körülre, további 2-3 perc, végén 1,5-2 perc légkeverés, így puha marad a közepe, a széle meg ropogós.
tudom nem egy gurmet lávaköves téma, de takarítással együtt negyed óra alatt kész van, és érzésre kb. azt kapjuk mint egy random házhozszállítósból.
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Czimby
addikt
válasz Mr.Csizmás #2639 üzenetére
A te megoldásod is elég jó, majd rápróbálok.
A egyébként pizzavas oldalán van még pár érdekes recept.
Ha szeretnél Revolut meghívót írj privit. A kapott jutalmat(12.5-20e Ft) pedig felezzük.
-
-
-
Digitalpimp
senior tag
válasz Mr.Csizmás #2636 üzenetére
Az 1.5g élesztő nem túl kevés? Nem inkább 1.5 dkg? 15g? Hasonló receptet külföldi oldalakon már láttam, na de ennyit szórakozni a tésztával, hát nem tudom. Én ilyet csinálok mindig, eddig senki se panaszkodott aki evett belőle:
1 kg liszt
1 kocka élesztő
2 csapott ek. só
1.5-2 tk. cukor
2 ek. szárított oregánó
5-6 dl víz.
Ebből 4 db. nagy gáztepsi méretű lesz. Tetszés szerint lehet osztani. Akár úgy is lehet, ha a kicsit vastagabb tésztát szereti akkor csak 3 felé osztani."...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz Digitalpimp #2644 üzenetére
hmm, szerintem is 15 gramm lesz. 1,5 g nagyon kevés lenne.
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
dugesz77
őstag
válasz Mr.Csizmás #2645 üzenetére
Elnézést a pontatlanságért (mentségemül szóljon az oldalon is el van írva) 1,5 dkg tehát 15 g az élesztő.
Maga a pizzavas nálam állandóan bent van a sütőben tepsiket is arra rakjuk. Süteményeknél is nagyon sokat segít például az almás pite alja sokszor nyersebb maradt az alma létől most a vaslapon sütve megsül az is szépen.
-
krizmo_
Topikgazda
válasz Mr.Csizmás #2643 üzenetére
Köszönöm.
Igen elő kell melegíteni, 50 percet javasolnak. De ha felmelegszik a sütő 250 fokra akkor egyből beteszem a pizzát, (kenyeret). Így is ugyanolyan hatékony. Kb. 10 perc alatt meg is sül a pizza. A széle és az alja ropogós a teteje pedig pirult. A pizzát végig 250 fokon sütöm, a kenyeret csak a kezdeti időben, mérettől függ, hogy ez mennyi, 1kg lisztből készültnél ez 10 perc, aztán leviszem 200 fokra.
Egyébként innen vettük: [link]
#2646 dugesz77
"Süteményeknél is nagyon sokat segít például az almás pite alja sokszor nyersebb maradt az alma létől most a vaslapon sütve megsül az is szépen."Lerakod a pite tésztát, és arra szórsz egy kis darált kekszet, majd erre teszed az almát, így nem fog elázni a tészta.
-
FerNandor
őstag
Én ezt a pizzareceptet használom ezentúl. Végre egy pizzatészta, amivel elégedett vagyok, mert szerintem fantasztikus. [link] nagyon bírom ezt a fickót.
---
(#2635) freaghill remélem a héten tudok vele tovább haladni, majd rakok fel képeket
Németek "WaMa Trommelt" használnak a tűzkosárhoz - mosógép dob , lehet, hogy pont szét is tudok majd szedni egy mosógépet[ Szerkesztve ]
"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
volt egy bontott mascarpone-m, meg kellett menteni:
wok, olaj melegít, fél kiló darálthús megpirít, só, fűszerek bőven ízlés szerint, 20 dkg paradicsomot rákockáztam (lehet más frisset is elbírt volna ), lefedtem párolódni kicsit, aztán rá a kb. 20 deka mascarpone, rotyogott 3-4 percet, és lekapcsoltam. valami olyasmi elegy lett a vége, mint a tejszínes raguk, barnarizzsel és a tetejére reszelt füstöltsajttal finom hűtőselejtezős vacsora.
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen