- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- DIGI kábel TV
- ASUS routerek
- Nem szavazza meg Musk 56 milliárd dolláros csomagját a norvég állami vagyonalap
- Milyen routert?
- Aliexpress tapasztalatok
- Donald Trump lehet a kriptobajnok elnök az USA-ban
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Videó stream letöltése
- Windows 11
-
IT café
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
mormota
senior tag
-
supercow
őstag
válasz Speeedfire #2450 üzenetére
A nagy vagy a közepes lábast. Nagyban tudsz kis adagot főzni, fordítva nem, attól függ hány emberre szoktál főzni.Szószokhoz, leveshez is jó, bolognai meg ilyesmik.
In nomine Pasta, et Fusilli, et Spaghetti Sancti. Ramen.
-
Speeedfire
nagyúr
válasz mormota #2451 üzenetére
Én is arra szavazok az egyiknek. A másik?
supercow: Kicsi edényt én sem akarok.
99%-ban magamra szoktam csak főzni, 2-4 adagos kajákat. Leveseket nem szoktam, bolognait viszont igen.Jeneleg ők szoktak kiszolgálni.
- a nagy serpenyőben csinálok meg kb mindent, csirke, bolognai, uncle bens cuccok, csilis bab, tarja stb
- a kis serpenyőben palacsinta, rántotta, meg hasonlók
- a zöld lábosban rízst szoktam főzni
- a piros fazékban tésztát főzők
- a kis piciben pudingot
- aztán alatta van még egy másik lábos, abba pöri csinálokEzeket egészíteném ki. A wok mindenképp jól jönne. De lehet, hogy egy nagyobb lábos/serpenyő is. Ha sütni is akarom a főzőlapon előkészített kaját.
Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
Andris837
senior tag
Szép napot!
Tegnap délután készítettem egy tepsis pizzát vacsorára ami isteni finom lett! Könnyű lágy tészta, bőséges feltét. Ezek után el is döntöttem, hogy nem rendelek többé pizzát! A tésztát és a szószt is én készítettem hozzá.
A recept:
Tészta:
25 g élesztő
3 dl langyos víz
1 tk cukor
500 g liszt
1 ek sóSzósz:
kb 2 ek olaj
3 dl passzírozott paradicsompüré
2-3 gerezd fokhagyma
1 tk szárított oregánó
bazsalikom
só, borsFeltét:
Ízlés szerint. Én sonkát, gombát, kukoricát raktam rá és persze sok sok sajtot.
Elkészítés:
Az élesztőt belemorzsoljuk a vízbe, hozzáadjuk a cukrot, elkeverjük és várunk 15-20 percet, amíg felfut. A lisztet belemérjük egy keverőtál aljába, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a sót és az olajat, majd az egészet jól kidagasztjuk, majd lefedjük egy konyharuhával és nagyjából 1 órára lehetőleg meleg helyre tesszük, hogy szépen megkeljen.
A pizzaszószhoz olajat hevítünk egy lábasban és erre rátörjük a fokhagymagerezdeket. Hozzáöntjük a paradicsompürét, majd sóval, borssal és szárított oregánóval ízesítjük, 5 perc rotyogtatás után pedig beleszórjuk a felvagdosott friss bazsalikomot is és elzárjuk a lángot.
A megkelt tésztát kiborítjuk egy belisztezett deszkára, téglalap alakúra nyújtjuk és bedobjuk egy kis zsiradékkal megkent kilisztezett tepsibe. Elegyengetjük a tepsiben a tésztát, majd megkenjük a szósszal és rádobáljuk a feltéteket. 210-220 fokos sütőben 15 percig sütjük és frissen melegen tálaljuk a családnak.A mai ebéd rántott hal lesz, kukoricás rizzsel, tartárral.
iPhone SE (2022) | iPad (9. gen) | HWAPO | Ryzen 5 3500X / 16GB 2666MHz / MSI A320M-A PRO / ZOTAC GTX 1660 6GB TWIN FAN
-
mormota
senior tag
a fél kiló az tényleg nagyon sok... nekem a nagy gáztepsiben az kb 2 centisre nől meg
de pont tegnapi vacsora volt a házi gyorspizza sütőporos tésztával.
30 dkg liszt
egy csomag sütőpor
kis lötty olaj
csipet só
annyi víz (kb 200 ml) hogy puha tészta legyen belőleszilikon sütőlapon kinyújtottam,
tejföllel megkentem
apróra kockázott hagyma, szalonna, sonka volt a feltét bőségesen sajttal megküldve
előmelegített villanysütőben alsó-felső sütésen, majd 5 perc grillezés légkeveréssel kb 20 perc alatt kész volt[ Szerkesztve ]
Illusztrálok, tehát vagyok
-
bugizozi
őstag
Kipróbáltunk már mi is több féle pizza tészta receptet, nálunk most ez a favorit:
30g élesztő
1 tojás sárgája
1 dl olaj
2,5 dl tej
500 g lisztUgyanúgy kell megcsinálni, ahogy Andris837 írta. A végén mi úgy sütjük, hogy 10 percig a sütő legaljára tesszük, 10 percig pedig legfölülre, így talán ropogósabb. (persze azért ránézünk nehogy megégjen)
VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
mgergo76
csendes tag
Egy javaslat a jó pizzatésztához. Próbáljatok beszerezni 00-ás lisztet (pizzaliszt).
Teljesen más lesz tőle a tészta, sokkal könnyebb vele dolgozni, könnyű nyújtani, nem szakad. És az íze....Ha kipróbálod, akkor utána soha nem fogsz BL55-ös lisztből pizzát készíteni.
Üdv: Gergő
-
veterán
válasz supercow #2439 üzenetére
Én pont nemrég kezdtem átállni az öntöttvasra. Megfogadtam, amit itt írtál, megvettem az IKEA-ban a nagyobbik Senior edényt. Imádok főzni benne, jövőre megveszem a kisebbet is, kevesebb adagos kajákhoz pont jó lesz a 3 literes.
más: Wok-ból ilyet vettem, csak máshol, Rákóczi téri piac épületének sarkában olcsóbb (3k).
Ha le kéne valamiért cserélni, lapos aljút vennék legközelebb, ez nagyon instabil.[ Szerkesztve ]
solfilo
-
supercow
őstag
válasz solfilo #2461 üzenetére
Örülök hogy bejött, mi átálltunk rozsdamentesre. Egyszer vettem egy wokot, lapos aljú, kerámiabevonatos. Egyszer valamennyire odaégett benne egy kis krumpli, utána soha többé nem volt tapadásmentes, minden letapadt, ki kellett dobni. Van teflonos serpenyőm de csak rántotta és rántások készülnek benne, illetve egy nagy serpenyő húsokhoz.. nem volt még lelki erőm megrendelni a szénacélt. Pl de buyer mineral sorozatból vagy hasonlót..
[ Szerkesztve ]
In nomine Pasta, et Fusilli, et Spaghetti Sancti. Ramen.
-
devil-k
nagyúr
válasz mgergo76 #2458 üzenetére
Itt egy nagyon jó cikk a lisztekről.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
tecsu
addikt
Most találtam ezt a receptválogatást.
Pont az én ízlésemnek és kíváncsiságomnak megfelelő, csak a sütés-főzés képességeimet kellene fejlesztenem, hogy valamit is megvalósítsak innen egyedül.https://www.youtube.com/watch?v=F7uwRuF6pYw
-
tecsu
addikt
Van rá egy évem.
https://www.youtube.com/watch?v=F7uwRuF6pYw
-
freaghill
őstag
Sziasztok!
Néztem angol receptet Savanyított Jalaeno készítésére.
Kérdésem lenne, hogy a White Vinegar az sima ételecet? Ha igen akkor hány százalékos?
Distilled White Vinegar miben különbözik ettől? Az mi lenne?
Pickling Salt-ot hogy hívják nálunk?
Kosher Salt az micsoda?Köszi.
[ Szerkesztve ]
-
-
TomMusic
őstag
Sziasztok.
Ti az odaégett kajával mit csináltok?
Jelen esetben rántottát sikerült odaégetni (annyira nem vészes, de inkbáb nem eszem meg..). Kuka vagy WC-be is mehet?Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbálom a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
supercow
őstag
válasz TomMusic #2472 üzenetére
Az ilyesmi inkább kuka.
Ha leves marad általában keverek hozzá kevés mosogatószert és forró vízzel hígítom ez a zsírt nem hagyja odatapadni, utána mehet a wc-be. Néha főzelékkel is megcsinálom, de nagyban függ az étel állagától.
In nomine Pasta, et Fusilli, et Spaghetti Sancti. Ramen.
-
Dozbik
tag
Sziasztok!
Ha Lodge vagy hasonló öntöttvas serpenyőt akarok venni, akkor mi szerintetek a legjobb módja a beszerzésnek? Amerikai Amazont néztem, de az első 5 eladó nem szállított Mo-ra, úgyhogy azt meguntam. Ugyanezt a németről próbáljam meg esetleg? Itthon nem találtam még forgalmazót hozzájuk.
Köszönöm előre is!
Üdv,
Dozbik
-
supercow
őstag
Egyszer szereztem egy Lodge serpenyőt amit későb eladtam, felesleges ragaszkodni a márkához. Ráadásul a szállítás több volt mint a termék, nem éri meg!
Menj be az első konyhás boltba, vedd meg ami tetszik és használd, sokkal fontosabb a megfelelő kiégetés, mint az öntöde ahol készült.
[ Szerkesztve ]
In nomine Pasta, et Fusilli, et Spaghetti Sancti. Ramen.
-
-
Speeedfire
nagyúr
Sziasztok,
tudtok ajánlani valami jó receptkönyvet? Húsos ételek érdekelnének, lehetőleg olyanok amik gyorsan elkészülnek. A nosalty-n szoktam recepteket nézni, de jó lenne egy nyomtatott is a konyhába.Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
rlazol
addikt
Sziasztok!
Teflon bevonatú IKEA serpenyőt szabad sütőbe rakni?
köszi
Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!
-
Rimuru
veterán
Kezi habverot szeretnek venni, van valami ajanlot tipus?
Vigyázat, csalok!
-
dinersgala
tag
Helo, lattam hamburger buci receptben hogy amilázt lehet hozzáadni. Hol lehet beszerezni Budapesten?
-
looser
addikt
Sziasztok!
Úgy 1-2 éve jelent meg egy technikai jellegű szakácskönyv, akkor nagyon belezúgtam, de végül nem vettem meg. Híres szakácsok írják le az egyes élelmiszerféleségek elkészítési módjait. Tehát nem receptkönyv, inkább főzni tanít meg. Ha ez alapján valaki tudja, melyik könyvről lehet szó, kérem írja meg :-)
Üdv
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
-
mormota
senior tag
Ki meddig szokta miben főzni a pulykanyakat, hogy omlós legyen a húsa? Esetleg sütve mennyi kell neki?
Illusztrálok, tehát vagyok
-
wierra
senior tag
BBQ belefér ebbe a topikba?
Van aki esetleg műveli ezt az ételkészítési módszert?"In fact, success represents 1 percent of your work which results only from the 99 percent that is called failure. Success can be achieved only through repeated failure and introspection.” – Soichiro Honda
-
varsam
őstag
Én most ismerkedek vele kicsit részletesebben. Amennyire nem pörög a topik, szerintem beleférhet simán.
Tud valaki olcsó és jó digitális húshőmérőt ajánlani? Lehet kettő is kellene, egy sima beleszúrós illetve egy zsinóros, ami benne maradhat a húsban folyamatosan, a másikkal pedig csak ellenőrizni szeretnék.
Kábelesből ennél nem láttam olcsóbbat, lehet beszerzek egyet.
Ilyen árban kellene egy sima is. -
wierra
senior tag
Milyen smokered van?
GB-ről rendeltem maghőmérőt, pár dolcsi volt, annyit is ér. Idézet egy szakértő leveléből:
”Hús maghőmérő: kiemelten fontos eszköz. Ajánlott márka a Thermapen: [link] A Thermapen az nem olyan hőmérő, ami folyamatosan mér. Viszont a legpontosabb, legmegbízhatóbb maghőmérő. Kinyitjuk a sütőajtót, és mérünk – ez alegfontosabb eszköz a BBQ-ban. Most féláron van itt: [link]"Engem a rácshőmérséklet jobban érdekel, itt a ThermoPro az ajánlás. Drága, de legalább távolról is lehet csekkolni a hőfokot. Egyelőre még csak BBQ csirkecombot és BBQ kiterített csirkét készítettem. Bíztató kezdeti sikerekkel.
"In fact, success represents 1 percent of your work which results only from the 99 percent that is called failure. Success can be achieved only through repeated failure and introspection.” – Soichiro Honda
-
varsam
őstag
Nekem egy ilyen 57cm-es Landmann gömbgrillem van: [link]
Én nagyon szeretem, szerintem szuper cucc, bár sokat kell tanulni. Én egyelőre még csak szelet húsokat sütöttem rajta, direkt és indirekt is, mind jól sikerült eddig.
A faszán nagyon nem mindegy, hogy milyen, illetve indirektnél az idővel nem szabad spórolni, én még sokszor türelmetlen vagyok. Ezért lenne jó a hőmérő.Te melyiket vetted?
60 font? Annyit biztos nem adok egy hülye hőmérőért. Akkor marad az Ali-s
[ Szerkesztve ]
-
wierra
senior tag
Én ilyen Pro-Q Frontier Elite-et használok.
2 db 43 cm-es grillráccsal van felszerelve.
Indirekt grillezésnél pizzakövet használsz "tompításnak"?Igen, a faszén nagyon fontos, amellett, hogy lehetőság szerint minél pormentesebb legyen, nagyon fontos, hogy kb. egyforma méretű és lehetőleg vegyszermentes faszéndarabokat használj(unk).
Boksa faszenet használok, a begyújstáshoz pedig kókuszrost brikettet."In fact, success represents 1 percent of your work which results only from the 99 percent that is called failure. Success can be achieved only through repeated failure and introspection.” – Soichiro Honda
-
varsam
őstag
Ez komoly kis szerkezetnek tűnik. Miket szoktál csinálni vele?
Én most aldiban vagy lidl-ben nem is tudom hol vettem brikettet, az egész jónak tűnik. De pl a teszkós faszán elég gyenge, azzal tényleg csak gyors grillezni lehet, hamar elmegy az ereje ahogy tapasztaltam.
Indirektnél úgy csinálom, hogy az alsó rácson amire a szén kerül, az egyik oldalára öntöm csak, plusz van egy kis rács ami kitámasztja. Illetve még ilyen alu sütőlapot szoktam odatenni hőpajzsnak. A hús pedig a másik oldalra megy.
Én kéményt használok a szén gyújtáshoz, illetve sima újságpapírt vagy bolti grillgyújtó kockát.
Te hol szerzed be a szenet illetve a gyújtóst? Tudsz linket adni?
Ha lesz hőmérőm, szeretnék majd pulled porkot csinálni, ami ugye kb egy egész napos móka. Ilyet esetleg csináltál már, milyen szenet ajánlasz hozzá? Esetleg pár extra tipped hozzá? Youtube videókat elég sokat nézek, így van már elképzelésem a dologról, de ötleteket attól még szívesen fogadok.
Új hozzászólás Aktív témák
- Autómatrica és prémium minőségű matricák PH tagoknak 30% kedvezménnyel!
- Eladó-Kiadó ingatlan táblák , hogy sikeres legyen az eladás! PH tagoknak 30% kedvezménnyel!
- AKCIÓ, BOLTI ÁR FELÉÉRT! Xiaomi HUTT C6 ablaktisztító robot
- DAH Solar 405W full black napelemek verhetetlen áron
- Skoda Scala - Szövetszőnyeg garnitúra
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen